Άρθρο 2 Ορισµοί

Για τους σκοπούς εφαρμογής της παρούσας απόφασης νοούνται:

1. Εγκαταστάσεις σταθμών και κατασκευών κεραιών χαμηλής ηλεκτρομαγνητικής και περιβαλλοντικής όχλησης ή Εγκαταστάσεις Μικρών Σταθμών και Κατασκευών Κεραιών (ΕΜΣΚΚ)»: Σταθμοί ασύρματης επικοινωνίας με τις αντίστοιχες κατασκευές κεραιών και τα απαραίτητα για την λειτουργία τους παρελκόμενα, μικρού βάρους, μικρών διαστάσεων και χαμηλών εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

2. «Μικροκυψέλη» : Γεωγραφική περιοχή με μέγιστη οριζόντια διάσταση από την κεραία προς την περίμετρο, τα 500 m.

3. «Ορθή τεχνική πρακτική»: Η πρακτική που εφαρμόζεται σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης για να διασφαλιστεί ότι οι ΕΜΣΚΚ ικανοποιούν τις απαιτήσεις της παρούσας απόφασης.

4. «Κάτοχος ΕΜΣΚΚ» : Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης ΕΜΣΚΚ ή έχει την ευθύνη ΕΜΣΚΚ.

5. «Τεχνικός υπεύθυνος ΕΜΣΚΚ» : Ο τεχνικός που έχει τα κατά νόμο δικαιώματα και ορίζεται από τον κάτοχο ΕΜΣΚΚ ως υπεύθυνος για την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την τεχνική εποπτεία λειτουργίας της ΕΜΣΚΚ σύμφωνα με την ορθή τεχνική πρακτική. Ο τεχνικός υπεύθυνος ΕΜΣΚΚ μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον κάτοχο ΕΜΣΚΚ.

6. «Σταθμός (ή σταθμός ραδιοεπικοινωνίας)»: Ένας ή περισσότεροι πομποί ή δέκτες ή συνδυασμός πομπών και δεκτών συμπεριλαμβανομένων κεραιών και πρόσθετων συσκευών σε ορισμένη θέση, που είναι αναγκαίοι για τη διεξαγωγή συγκεκριμένης υπηρεσίας ραδιοεπικοινωνίας.

7. «Πειραματικός σταθμός» : Ο σταθμός που λειτουργεί προσωρινά του συμβάλλει στην πρόοδο της επιστήμης ή της τεχνικής των ραδιοεπικοινωνιών, με τη χρήση ραδιοηλεκτρικών κυμάτων για πειράματα, δοκιμές, πιλοτική λειτουργία, εκπαίδευση ή επιδείξεις.

  • 20 Απριλίου 2011, 18:04 | Σ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

    ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. ΣΕ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ Π.Χ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΩΜΑ. ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΤΙΣΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ? ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ!

  • 19 Απριλίου 2011, 11:40 | Φ. Μανιάτης

    Θα πρέπει να προστεθεί ο ορισμός της υπηρεσίας «Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση» εφόσον σκοπός του παρόντος Κανονισμού είναι η εξαίρεση των τερματικών κεραιών των χρηστών υπηρεσιών Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης που παρέχεται από παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε συγκεκριμένες ζώνες ραδιοσυχνοτήτων και με Δικαιώματα που χορηγήθηκαν, με ευρύ γεωγραφικό προσδιορισμό, ακριβώς για το σκοπό αυτό. Αλλιώς, αν και ο όρος Σταθερή Ασύρματη Πρόσβαση μπορεί να αναζητηθεί στους ορισμούς της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνίων (ITU), μπορεί να δημιουργηθούν παρανοήσεις από το ευρύ κοινό.

  • 15 Απριλίου 2011, 10:41 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡ

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ. ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΔΕΙΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΙΓΑ ΜΥΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ή ΜΗ. ΕΔΩ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.