ΑΡΘΡΟ 4 Υποχρεώσεις Φορέων του Δημοσίου

Φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι προκηρύσσουν κτιριακά έργα ανεξαρτήτως όγκου οφείλουν:

α) να ενσωματώσουν την παρούσα Κοινή Υπουργική Απόφαση στα τεύχη προκήρυξης των έργων,

β) να καταρτίσουν σε ειδικό τεύχος τα επιδιωκόμενα μετρήσιμα μεγέθη και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, βάσει των οποίων θα γίνεται ο έλεγχος των έργων

 • 22 Αυγούστου 2011, 14:47 | ΕΛΚΕΠΗΥ ΑΕΒΕ

  Αν η πρόθεση του Υπουργείου είναι να εφαρμόζεται πρωτίστως η Απόφαση από τους φορείς του Δημοσίου οι οποίοι προκηρύσσουν τεχνικά έργα, το εδάφιο (α) πρέπει να τροποποιηθεί ως εξής:
  «α) να καταρτίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές των έργων εφαρμόζοντας πλήρως την παρούσα Κοινή Υπουργική Απόφαση».

 • 2 Αυγούστου 2011, 09:16 | jkop

  Θα πρέπει οι κανόνες να ισχύουν και για τα υφιστάμενα Δημόσια Κτίρια.
  Ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα, να υπάρχει περίοδος εφαρμογής μια διετία.

 • 1 Αυγούστου 2011, 20:23 | Στέργιος

  Η παράγραφος β «να καταρτίσουν σε ειδικό τεύχος τα επιδιωκόμενα μετρήσιμα μεγέθη και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, βάσει των οποίων θα γίνεται ο έλεγχος των έργων» δεν έχει κανένα νόημα.

  Από τη στιγμή που πληρούνται τεχνικές προδιαγραφές, δεν μπορεί ο κάθε φορέας να θεσπίζει και να καθιερώνει δικά του τεχνικά κριτήρια.

  Για παράδειγμα, εάν σε ένα δημόσιο κτίριο γίνει μία εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης η οποία θα πρέπει να πληρεί προδιαγραφή ΙΕΕΕ 802.3 για CAT6, θα πρέπει ο έλεγχος να γίνει βάση του προτύπου και όχι βάση της εκάστοτε προδιαγραφής που θα εκδοθεί από οποιονδήποτε φορέα.

  Εξαίρεση θα πρέπει να αποτελέσουν τυχόν στρατιωτικά δίκτυα, οι προδιαγραφές των οποίων ενδέχεται να είναι πιο αυστηρές σε σχέση με τα διεθνή τεχνικά πρότυπα.

 • 29 Ιουλίου 2011, 13:10 | ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΉΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  θα μεταφερω με λιγα λογια απαντηση τεχνικου διευθυντη σε ερωτηση μου για την αναπτυξη και επεκταση υφισταμενου δικτυου οπτικων ινων στην περιοχη του Χολαργου Αττικης. Το προβλημα ηταν η χαμηλη ζευξη (bandwith) στο πλησιεστερο κομβικο σημειο διοτι αυτο ηταν αρκετα απομακρυσμενο για ευρυζωνικη συνδεση με αποτελεσμα ο συγχρονισμος να ειναι αδυνατος σε ταχυτητες ανω των 4 MBPS. Μου απαντησε: «Κοιταξτε κυριε, Εσεις μπορει να θελετε ο ΟΤΕ να εξασφαλισει μεγαλυτερες ταχυτητες και ποιοτητα επικοινωνιας αλλα οι διαφοροι παροχοι περιμενουν πότε ο ΟΤΕ θα κανει μια επενδυση αρκετα δαπανηρη και μετα να «καρφωθουν» επάνω του μη συμμετεχοντας στο όποιο κοστος της επενδυσης. Οποτε ποιο κινητρο εχει ο ΟΤΕ την στιγμη κιολας που λογω χαμηλων κοστολογιων οι αλλοι ππαροχοι «κλεβουν» πελατες απο τον ΟΤΕ που όμως εχει επιφορτιστει και τιο κοστος συντηρησης και αναπτυξης του δικτυου? Ετσι με αυτο το σκεπτικο και ο ΟΤΕ εχει περιοριστει στα απολυτως απαραιτητα η εστω όποτε εχει «παραγγελία» απο υψηλοβαθμους αξιωματούχους γαι να «εξυπηρετήσει».» Αυτο μου απαντησε …..Τα περαιτερω σχόλια περιττεύουν….