- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

ΑΡΘΡΟ 3 Πρόσβαση σε δημόσια δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών

1. Η σύνδεση των εγκαταστάσεων εσωτερικών δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών με τα δημόσια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στα συγκεκριμένα σημεία συνδέσεων με αυτά (αναμονές), σύμφωνα με τα Πρότυπα και τις Συστάσεις του παρόντος Τεχνικού Κανονισμού.

2. Τα δημόσια δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών πρέπει να διαθέτουν μέσα πρόσβασης (αναμονές), προκειμένου να είναι δυνατή η σύνδεση εσωτερικών δικτύων εσωτερικών επικοινωνιών σε αυτά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "ΑΡΘΡΟ 3 Πρόσβαση σε δημόσια δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών"

#1 Σχόλιο Από ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΉΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Στις 29 Ιούλιος, 2011 @ 12:18

θα μεταφερω με λιγα λογια απαντηση τεχνικου διευθυντη σε ερωτηση μου για την αναπτυξη και επεκταση υφισταμενου δικτυου οπτικων ινων στην περιοχη του Χολαργου Αττικης. Το προβλημα ηταν η χαμηλη ζευξη (bandwith) στο πλησιεστερο κομβικο σημειο διοτι αυτο ηταν αρκετα απομακρυσμενο για ευρυζωνικη συνδεση με αποτελεσμα ο συγχρονισμος να ειναι αδυνατος σε ταχυτητες ανω των 4 MBPS. Μου απαντησε: «Κοιταξτε κυριε, Εσεις μπορει να θελετε ο ΟΤΕ να εξασφαλισει μεγαλυτερες ταχυτητες και ποιοτητα επικοινωνιας αλλα οι διαφοροι παροχοι περιμενουν πότε ο ΟΤΕ θα κανει μια επενδυση αρκετα δαπανηρη και μετα να «καρφωθουν» επάνω του μη συμμετεχοντας στο όποιο κοστος της επενδυσης. Οποτε ποιο κινητρο εχει ο ΟΤΕ την στιγμη κιολας που λογω χαμηλων κοστολογιων οι αλλοι ππαροχοι «κλεβουν» πελατες απο τον ΟΤΕ που όμως εχει επιφορτιστει και τιο κοστος συντηρησης και αναπτυξης του δικτυου? Ετσι με αυτο το σκεπτικο και ο ΟΤΕ εχει περιοριστει στα απολυτως απαραιτητα η εστω όποτε εχει «παραγγελία» απο υψηλοβαθμους αξιωματούχους γαι να «εξυπηρετήσει».» Αυτο μου απαντησε …..Τα περαιτερω σχόλια περιττεύουν….

#2 Σχόλιο Από Παπας Στις 1 Αύγουστος, 2011 @ 10:51

Ναι, αλλά ο ΟΤΕ πριμοδοτείται με το πάγιο… Μη το ξεχνάμε!

#3 Σχόλιο Από Στεφανος Στις 1 Αύγουστος, 2011 @ 18:43

Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην Θεσσαλονίκη περιοχή Μαρτίου
Το θέμα είναι αν είναι τόσο δαπανηρή η επένδυση τοτε γιατί το κράτος δεν επεμβαίνει να ώστε να κάνουν ανάληψη έργου οι εταιρείες Τηλεφωνίας σε σχέση με το ευρος των πελατών τους ; Αρα το νομοθετικό πλαίσιο θέλει επανεξέταση …