- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 28 Δικαιολογητικά για την έκδοση και την ανανέωση Ειδικής άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και Μ.Δ.Χ.

Για τη χορήγηση ή την ανανέωση της ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας Δ.Χ. ο υποψήφιος καταθέτει στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας:

α.  Αίτηση.

β.  Παράβολο υπέρ του Δηµοσίου ποσού 50 ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται µε κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονοµικών και Υποδοµών, Μεταφορών & Δικτύων.

γ. Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του Σεµιναρίου αρθρου 27 παρ 2. από δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης.

δ.  Για τη συνδρομή  απόδειξη των προϋποθέσεων των εδαφίων α, β, και γ της παρ 2 του άρθρου 27 ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 και για αυτήν της περίπτωσης δ της ίδιας παραγράφου πιστοποιητικό ποινικού µητρώου γενικής χρήσης.

ε.   Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης του οδηγού.

στ. Μια πρόσφατη φωτογραφία µεγέθους και τύπου ταυτότητας (έγχρωµη).

ζ.  Επικυρωµένο φωτοαντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας για την εξακρίβωση της ηλικίας του ενδιαφεροµένου και άλλων ατοµικών στοιχείων.

θ. Ιατρικά πιστοποιητικά για την απόδειξη της περίπτωσης ζ’ της παρ.2 του άρθρου 27.

2. Η ειδική άδεια ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια για τους οδηγούς ηλικίας έως 60 ετών για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και έως 40 ετών για μοτοσυκλέτες Δ.Χ. και ετησίως για κάθε επόµενο έτος.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 28 Δικαιολογητικά για την έκδοση και την ανανέωση Ειδικής άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και Μ.Δ.Χ."

#1 Σχόλιο Από Νίκος Παπαδιονυσίου Στις 8 Σεπτέμβριος, 2011 @ 19:58

Απαγόρευση οδήγησης ταξί από άτομα που έχουν υπερβεί το 68 έτος της ηλικίας τους.

#2 Σχόλιο Από ct Στις 8 Σεπτέμβριος, 2011 @ 21:44

¨¨Για τη συνδρομή απόδειξη των προϋποθέσεων των εδαφίων α, β, και γ της παρ 2 του άρθρου 27 ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986¨¨
Οτι δηλωσεις εισαι, χωρις κανενα ελεγχο. Καμια βελτιωση επ αυτου δηλαδη με αποτελεσμα να συνεχιστει η ιδια κατασταση, ΑΠΑΝΤΕΣ να μπορουν να γινουν κατοχοι ειδικης αδειας!
Ή μηπως ειστε τοσο εκτος τοπου κ χρονου και δεν γνωριζεται Υπουργειο Περιφερειες και λοιποι υπηρεσιακοι παραγοντες οτι η ειδικη αδεια εχει γινει ενα παλιοχαρτο που το προμηθευονται ολοι…εναντι καποιου τιμηματος βεβαια και με ψευδη υπευθυνη δηλωση?
Γιατι δεν επαναφερεται ως αποδεικτικο το εκκαθαριστικο εφοριας?
Γιατι βολευει ολους το μπαχαλο και κυριως αυτους που εκδιδουν τις ειδικες αδειες…
και μετα την παρατυπη εκδοση και κατοχη ειδικης αδειας , ερχετε και η ανασφαλιστη εργασια και.. ενα γενικο μπαχαλο. Αλλα μιλαμε για εκσυγχρονισμο…
ΟΥΣΤ!!!!

#3 Σχόλιο Από ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Στις 8 Σεπτέμβριος, 2011 @ 22:43

ΑΡΘΡΟ 28
Παράγραφος 2:
Η ειδική άδεια ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια για τους οδηγούς ηλικίας έως 60 ετών για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και έως 40 ετών για μοτοσυκλέτες Δ.Χ. και ετησίως για κάθε επόμενο έτος.
Πολύ εισπρακτικό το μέτρο. Κάθε 2 χρόνια από 5 που είναι τώρα; Δεν χρειάζεται ανανέωση παρά κάθε 5 χρόνια. Απλά αν λειτουργούν καλά τα συστήματα εντοπισμού των παρανόμων θα μπορούσε εκτάκτως να καλούν τον παρανομούντα προς αφαίρεση της ειδικής αδείας. Το να βάζουν χιλιάδες ταξιτζήδες να «τρέχουν» κάθε 2 χρόνια μόνο ως παράλογο μπορεί να χαρακτηρισθεί

#4 Σχόλιο Από ct Στις 10 Σεπτέμβριος, 2011 @ 13:37

Εκδοση και Ανανεωση ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, με προσκομιση ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΦΟΡΙΑΣ. ΑΠΛΑ ΚΑΘΑΡΑ. ή εναλλακτικα, ΕΠΑΝΑΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΛΩΝ των ειδικων αδειων. Ειδικα μετα απο τις επικειμενες αλλαγες, ειναι αδιανοητο, κατοχοι ειδικης αδειας οδηγου ταξι, για να μπορουν να ειναι ΟΛΟΙ.
Και για να μην κοροιδευομαστε πλεον, ρωτηστε αν υπαρχει εστω ενας μεγαλοσυνδικαλιστης ταξι που να το θελει να ισχυσει η αποδειξη των προυποθεσεων εκδοσης μεσω εκκαθαριστικου, και θα αντιληφθειτε πολλα σχετικα με το τι θελουν και οι εκ των εσω, σε οτι αφορα την εκμεταλλευση του ταξι… για να δουμε και καποια πραγματα πισω απο την κουρτινα

#5 Σχόλιο Από Καγιάς Ιωάννης Στις 10 Σεπτέμβριος, 2011 @ 18:45

Πρόταση:
Η ειδική άδεια να ανανεώνεται κάθε πέντε (5) χρόνια για τους οδηγούς ηλικίας έως (55) ετών για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και έως (45) ετών για μοτοσυκλέτες Δ.Χ. και ανά δυο (2) έτη με την παρέλευση του ορίου αυτής
της ηλικίας.