- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 11 Ανάκληση Άδειας Παροχής Υπηρεσιών με ΕΔΧ αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ.

1.- Η Άδεια Παροχής Υπηρεσιών με Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ή και με μοτοσικλέτες Δ.Χ. ανακαλείται, επίσης,  οριστικά με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη εάν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή τελεσιδίκως:

α) ο διευθύνων σύμβουλος ή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας ή ο διαχειριστής ΕΠΕ και δεν αντικατασταθούν εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της απόφασης,

β) ο διαχειριστής της εταιρείας σε κάθε άλλη περίπτωση ή οποιοσδήποτε εκ των εταίρων και δεν αντικατασταθεί εντός 15 ημερών από την έκδοση της απόφασης ή συνεχίσει να είναι εταίρος μετά την πάροδο ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης,  για ένα από τα αδικήματα, τέλεσης ή απόπειρας, συγκρότησης ή ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξης, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, δωροδοκίας, ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας, αρπαγής, βιασμού, κατάχρησης σε ασέλγεια, αποπλάνησης παιδιών, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, εκμετάλλευσης πόρνης, σωματεμπορίας, ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, παράβασης των διατάξεων του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών, λιποταξίας, ανυποταξίας και παράνομης απασχόλησης εργαζομένων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 11 Ανάκληση Άδειας Παροχής Υπηρεσιών με ΕΔΧ αυτοκίνητα και Μ.Δ.Χ."

#1 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 8 Σεπτέμβριος, 2011 @ 19:31

στο άρθρο 11, η άδεια πρέπει να ανακαλείται, όταν ο κάτοχος κάνει κακή χρήση (κακή συμπεριφορά, προκλητική οδήγηση κλπ) μετά από ένα ορισμένο αριθμό πόντων.

#2 Σχόλιο Από ΜΗΝΑΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ Στις 9 Σεπτέμβριος, 2011 @ 10:36

Καλή σας μέρα και προχωρείστε στην ίδια κατεύθυνση και δεν θα χάσουμε.
το Νομοσχέδιο είναι πολύ σωστό και βρίσκεται στην λογική της τεράστιας πλειοψηφίας του Λαού μας, τουλάχιστον όπως εγώ εκτιμώ.
Θέλω να προσθέσω ένα άρθρο σχετικά με την αφαίρεση της άδειας από τους κατόχους της.

#3 Σχόλιο Από Δρ Γεώγριος Γιαννιτσιώτης Στις 9 Σεπτέμβριος, 2011 @ 12:26

Πρέπει να προβλεφθεί αφαίρεση αδείας και βάσει Διοικητικών Προστίμων που επιβάλλει η Τροχαία για παραβάσεις ΚΟΚ καθώς και υποχρεώσεων της υπηρεσίας δημόσιας μεταφοράς.

#4 Σχόλιο Από Αγαπητός Βλάχος Στις 11 Σεπτέμβριος, 2011 @ 13:00

Προχωρήστε και οι πλειοψηφία του απλού Ελληνα πολίτη είναι με το μέρος σας κύριε Ραγκούση…
Στης δίκυκλες μηχανές να προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις και να βάλλεται κριτήρια πού να διασφαλίζουν την ακεραιότητα και του οδηγού και του συνεπιβάτη.
Το δίπλωμα του να είναι τουλάχιστον 5 ετών και να είναι πάνω από 250 κυβικά..