Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Νόμου για την Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ)» επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συμμετείχαν, διάβασαν και σχολίασαν τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Τα σχόλια που έχουν υποβληθεί μελετούνται προκειμένου να αξιοποιηθούν για την οριστική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Οι γνώμες και οι απόψεις όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι σεβαστές και αναγκαίες για να προχωρήσουμε στην τελική διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής τον κρίσιμο αυτό τομέα.

 

 

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ)»

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες, αλλά και χωρίς περιορισμούς στην πρόσβαση σε αυτά, αποτελεί συνταγματική επιταγή και ταυτόχρονα μια πραγματική κοινωνική ανάγκη. Με το νόμο 3919/2011 προχωρήσαμε στην κατάργηση περιορισμών στην πρόσβαση για την άσκηση ενός επαγγέλματος και με το σχέδιο νόμου που τίθεται σε διαβούλευση θέτουμε τους κανόνες για την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών ΤΑΞΙ και τη δημιουργία της αγοράς οχημάτων Ειδικής Μίσθωσης (πολυμορφικών 7 και 9 θέσεων καθώς και Μοτοσυκλετών). Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου απελευθερώνεται η παροχή υπηρεσιών Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης με την ταυτόχρονη επανάκτηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Άδειας λόγω της απόδοσής της αποκλειστικά από το κράτος.

Θέτοντας το προτεινόμενο σχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση, σας καλούμε να διατυπώσετε τις προτάσεις και απόψεις σας επί των άρθρων μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.