- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 5: Απώλεια αναπηρικών αμαξιδίων

1. Σε περίπτωση που κατά την παρεχόμενη κατά το Παράρτημα I του Κανονισμού (EK) 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου συνδρομή χάνονται ή υφίστανται ζημία αναπηρικά αμαξίδια, λοιπός κινητικός εξοπλισμός και εξοπλισμός που συμβάλλει στη διευκόλυνση της κινητικότητας, χορηγείται προσωρινά στον επιβάτη με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα αντίστοιχος και όχι απαραιτήτως όμοιος εξοπλισμός από τον φορέα διαχείρισης αερολιμένα, στην περίπτωση που ο ίδιος προσφέρει την εν λόγω παροχή συνδρομής ή από τον φορέα εξυπηρέτησης ΑμεΑ, στην περίπτωση που του έχει ανατεθεί με σύμβαση η υπηρεσία.

2. Η προσωρινή χορήγηση του εξοπλισμού της προηγουμένης παραγράφου δε θίγει τις υποχρεώσεις για αποζημίωση του επιβάτη, σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της αεροπορικής µεταφοράς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 5: Απώλεια αναπηρικών αμαξιδίων"

#1 Σχόλιο Από Μανόλης Στις 14 Οκτώβριος, 2011 @ 22:14

1. Σε περίπτωση που κατά την παρεχόμενη κατά το Παράρτημα I του Κανονισμού (EK) 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου συνδρομή χάνονται ή υφίστανται ζημία αναπηρικά αμαξίδια, λοιπός κινητικός εξοπλισμός και εξοπλισμός που συμβάλλει στη διευκόλυνση της κινητικότητας, χορηγείται προσωρινά στον επιβάτη με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα αντίστοιχος και όχι απαραιτήτως όμοιος εξοπλισμός από τον φορέα διαχείρισης αερολιμένα, στην περίπτωση που ο ίδιος προσφέρει την εν λόγω παροχή συνδρομής ή από τον φορέα εξυπηρέτησης ΑμεΑ, στην περίπτωση που του έχει ανατεθεί με σύμβαση η ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ υπηρεσίαΣ.

Οι απαιτούμενες λέξεις και γράμματα έχουν εισαχθεί στο παραπάνω κείμενο με κεφαλαία γράμματα.

Επιπλέον, μήπως απαιτείται η θέσπιση μηχανισμού που να εξασφαλίζει ότι τα χορηγούμενα μέσα θα επιστρέφουν στο αεροροδρόμιο αμα τη αναχωρήσει του επιβάτη, ή ότι στο μεταξύ η αεροπορική εταιρεία οφείλει να του έχει εξασφαλίσει σχετικά μέσα ???

#2 Σχόλιο Από AIA/ABU/GHS Στις 21 Οκτώβριος, 2011 @ 14:49

To κείμενο προτείνεται να τροποποιηθεί ως ακολούθως:

Άρθρο 5: Απώλεια ή ζημία σε αναπηρικά αμαξίδια/ κινητικό εξοπλισμό
1. Σε περίπτωση που κατά την παρεχόμενη κατά το Παράρτημα I του Κανονισμού (EK) αριθμ. 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου συνδρομή διαπιστώνεται απώλεια ή ζημία σε αναπηρικά αμαξίδια, λοιπό κινητικό εξοπλισμό και εξοπλισμό που συμβάλλει στη διευκόλυνση της κινητικότητας, χορηγείται προσωρινά στον επιβάτη με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα αντίστοιχος και όχι απαραιτήτως όμοιος εξοπλισμός από το Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένα, στην περίπτωση που ο ίδιος προσφέρει την εν λόγω επίγεια παροχή συνδρομής ή από τον Πάροχο, στην περίπτωση που του έχει ανατεθεί με σύμβαση η υπηρεσία.{Κρίνεται αναγκαίο α) να περιοριστεί η αναφορά σε απώλεια ή ζημεία ατομικού εξοπλισμού του επιβάτη με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα β) να καθοριστεί η χρονική έκταση της έννοιας της «προσωρινής χορήγησης» και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έννοιας «όχι απαραιτήτως όμοιος εξοπλισμός»}
2. Η προσωρινή χορήγηση του εξοπλισμού της προηγουμένης παραγράφου δε θίγει τις υποχρεώσεις για αποζημίωση του επιβάτη, σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις και τους όρους της αεροπορικής µεταφοράς.