Άρθρο 02: Άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων

Για την επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων έργων της παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου και γενικά για την ευθύνη λειτουργίας του συνεργείου απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων.

  • Νομίζω ότι,

    αυτό το άρθρο δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο Π.Δ.

    Ίσως θα μπορούσε να μπεί ως ακολούθως :

    » Απαιτήσεις των Σ.Ε.Μ.Ε. σε τεχνικό προσωπικό

    Τα Σ.Ε.Μ.Ε. είναι απαραίτητο να απσχολούν, κατ’ελάχστο, ένα
    άτομο το οποίο να κατέχει τίτλο σπουδών που του παρέχει το
    δικαίωμα να ασκει εργασίες επισκευής και συντήρησης σε Μ.Ε. «

  • 19 Δεκεμβρίου 2011, 18:39 | Σ.Ι.Σ.Ε.Χ.Δ.Α.Μ. Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 2
    « Άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων »

    ……….Να προστεθεί στην παραπάνω παράγραφο: Η άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων χορηγείται από τις Δ/νσεις Τεχνικών Έργων των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: Η συγκεκριμένη προσθήκη προτείνεται γιατί θεωρούμε ότι αφού η αδειοδοτούσα αρχή των ΣΕΜΕ σύμφωνα με το άρθρο 6 του παρόντος είναι οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι οι ίδιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες και για τη χορήγηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος του τεχνίτη μηχανημάτων έργων.
    Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί εάν υπαγόμαστε στο άρθρο 3 του Ν. 3919/2011 (ΦΕΚ 32/Α’/2-3-2011) γιατί σε αυτήν την περίπτωση η αρμόδια υπηρεσία δεν θα χορηγεί άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων αλλά βεβαίωση ορθής αναγγελίας ενάρξεως ασκήσεως επαγγέλματος τεχνίτη μηχανημάτων έργων.

  • 14 Δεκεμβρίου 2011, 09:12 | psptme

    Αγαπητέ Αλέξανδρε η πιστοποίηση ενός τεχνικού μηχανημάτων έργων είναι απαραίτητη ενώ το Β.Ε.Κ σημαίνει βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης και είναι μια βεβαίωση που λέει ότι έχεις παρακολουθήσει όλα τε εργαστήρια και τα θεωρητικά μαθήματα της συγκεκριμένης ειδικότητας για να έχεις περισσότερες πληροφορίες λειτουργεί σελίδα στο facebook texnikoi mixanimaton ergon το mail είναι psptme@gmail.com το οποίο σημαίνει πανελλήνιος σύλλογος πτυχιούχων τεχνικών μηχανημάτων έργων

  • 12 Δεκεμβρίου 2011, 21:08 | alex

    alex

  • 12 Δεκεμβρίου 2011, 21:17 | alex

    einai aparatito na exoume parei tin pistopiisi os texniki mixanimaton ergon ,h mporoume na paroume adeia eksaskisis epagkelmatos mono me to v.e.k