Άρθρο 79: Μεταβατικές διατάξεις

1. Με την επιφύλαξη του άρθρου 24 του παρόντος, η Ε.Ε.Τ.Τ. προσαρμόζει τις γενικές άδειες και τα μεμονωμένα δικαιώματα χρήσης που υφίστανται ήδη στις 31 Δεκεμβρίου 2009 σύμφωνα με τα άρθρα 18, 21, 22 και 23 και το παράρτημα VII του παρόντος, το αργότερο εντός έξη (6) μηνών από την θέση σε ισχύ του παρόντος. Εφόσον η εφαρμογή του ανωτέρω εδαφίου επιφέρει περιορισμό των δικαιωμάτων ή επέκταση των υποχρεώσεων βάσει ήδη υφιστάμενων αδειών και μεμονωμένων δικαιωμάτων χρήσης, η Ε.Ε.Τ.Τ. με απόφασή της μπορεί να παρατείνει την ισχύ αυτών των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 το αργότερο, υπό τον όρο ότι, με τον τρόπο αυτό, δεν θίγονται τα δικαιώματα άλλων επιχειρήσεων βάσει του κοινοτικού δικαίου. Η Ε.Ε.Τ.Τ. κοινοποιεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις παρατάσεις αυτές δηλώνοντας τους σχετικούς λόγους.

2. Από τη θέση σε ισχύ του παρόντος, τυχόν διαγωνιστικές διαδικασίες που διενεργούνται από την Ε.Ε.Τ.Τ. ή το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ευρίσκονται σε εξέλιξη ολοκληρώνονται σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη.

3. Ο καθορισμός και η ανάλυση σχετικών αγορών, καθώς και οι εν εξελίξει Διαβουλεύσεις ή/και Κοινοποιήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες άρχισαν πριν τη θέση σε εφαρμογή του παρόντος, λαμβάνονται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.

4. Μέχρι τη ρύθμιση θεμάτων για τα κρατικά δίκτυα που δεν ρυθμίζονται με τον παρόντα νόμο, αρμόδιο για τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ή ζωνών ραδιοσυχνοτήτων είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

5. Η υπ’ αριθμ. 457/14.12.2001 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη χορήγηση Ειδικής Άδειας στην εταιρεία «Hellas Sat Α.Ε.» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΣ SAT» και «HELLAS SAT» παραμένει σε ισχύ.

6. Προγενέστερες Αποφάσεις ή Πράξεις της Ε.Ε.Τ.Τ. και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραμένουν εν ισχύ στο μέτρο που δεν αντιβαίνουν με τις διατάξεις του παρόντος και προσαρμόζονται εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

7. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην Ε.Ε.Τ.Τ. πριν την θέση σε ισχύος του παρόντος και εκκρεμούν, εξετάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

8. Σε περίπτωση που λόγω της αλλαγής αρίθμησης προγενέστερα νομοθετήματα αναφέρονται σε άρθρα που δεν έχουν σχέση με την προσδοκώμενη ρύθμιση, ισχύει η νέα αρίθμηση.

9. Η Ε.Ε.Τ.Τ. μπορεί να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκτέλεση έργων που πραγματοποιεί.

10. Μέχρι την 31.12.2011 διατηρείται σε ισχύ το αποθεματικό της Ε.Ε.Τ.Τ., που είχε ήδη σχηματισθεί με βάση τις διατάξεις του ν. 3431/2006, το οποίο διαμορφώνεται από την οικονομική χρήση έτους 2011 σύμφωνα με τα οριζόμενα ανωτέρω στα άρθρα 74 και 75 του παρόντος.

11. Παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 31 του ν. ….. (ΦΕΚ Α΄ ….).

12. Η ΕΡΤ Α.Ε. για τη δραστηριότητά της ως πάροχος δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής που χρησιμοποιείται για την μετάδοση του δικού της ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος απαλλάσσεται από την καταβολή των διοικητικών τελών του άρθρου 74 του παρόντος νόμου.