- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 4 Προϋποθέσεις χορήγησης αδειών Φ.Δ.Χ.

1. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ. επιτρέπεται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο επόμενο άρθρο σε μεταφορικές εταιρείες που έχουν συσταθεί κατά το προηγούμενο άρθρο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
α) Οι μέτοχοι/εταίροι και ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ή ο διαχειριστής της Ε.Π.Ε. παρέχουν εχέγγυα αξιοπιστίας κατά την έννοια του άρθρου 3 του ΠΔ 346/2001 (ΦΕΚ Α’ 233) και του άρθρου 3 της Οδηγίας 96/26 του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 1996 «Περί προσβάσεως στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών και αμοιβαίας αναγνωρίσεως των διπλωμάτων, πιστοποιητικών και άλλων τίτλων που διευκολύνουν την πραγμάτωση του δικαιώματος εγκαταστάσεως των μεταφορέων αυτών στον τομέα των εσωτερικών και διεθνών μεταφορών» (ΕΕ L 124 της 23.05.1996, σελ. 1).
β) Η εταιρεία διαθέτει κατάλληλη οικονομική επιφάνεια κατά την έννοια του άρθρου 3 του ΠΔ 346/2001 και του άρθρου 3 της Οδηγίας 96/26
γ) Ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ή ο διαχειριστής της Ε.Π.Ε. διαθέτει επαγγελματική επάρκεια και είναι κάτοχος άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.
δ) Η εταιρεία διαθέτει επαρκείς και κατάλληλους χώρους στάθμευσης των οχημάτων και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για τη φύλαξη και συντήρηση των οχημάτων. Στις εγκαταστάσεις αυτές είναι δυνατή η τοποθέτηση δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων αποκλειστικά για τον εφοδιασμό των ιδιόκτητων ή μισθωμένων φορτηγών αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, εκτός από την υποβολή Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας το οποίο χορηγείται από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
2. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ. οι ενδιαφερόμενες μεταφορικές εταιρείες καταβάλλουν εφάπαξ υπέρ του Δημοσίου ειδική εισφορά ανάλογα με την κατηγορία και το μικτό βάρος του φορτηγού οχήματος ως εξής:
α. Δέκα χιλιάδες (10.000 ) ευρώ για τον πρώτο τόνο.
β. Τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι επτά (7) τόνους.
γ. Δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους σαράντα (40) τόνους.
Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
α. Τριάντα χιλιάδες (30.000 ) ευρώ για τον πρώτο τόνο.
β. Πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι επτά (7) τόνους.
γ. Τέσσερεις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους σαράντα δύο (42) τόνους.
3. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, οι άδειες κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ. χορηγούνται αποκλειστικά για φορτηγά τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EURO IV ή EURO V ή μεταγενεστέρων οδηγιών που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και δεν επιτρέπεται η αντικατάστασή τους με άλλα φορτηγά αυτοκίνητα μεγαλυτέρου ή μικρότερου μικτού βάρους.
4. Οι άδειες κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ. που εκδίδονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, είναι αμεταβίβαστες για περίοδο πέντε (5) ετών.
5. Μετά την παρέλευση διετίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 ποσά δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι δυνατόν να ανατίθεται σε ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα η σύνταξη μελέτης για το ύψος του ποσού της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 4 Προϋποθέσεις χορήγησης αδειών Φ.Δ.Χ."

#1 Σχόλιο Από Mαριος Σιούλας Στις 22 Απρίλιος, 2010 @ 15:46

Καλη σας ημέρα ,εν οψει κατάθεσης σχεδίου νόμου για τις εμπορευματικες μεταφορές χθές ,θα ήθελα ως ενεργός πολίτης να καταθέσω και εγω την άποψη μου.Ως προς το σκέλος της απελευθέρωσης για την χορήγηση νέων αδειών απευθείας απο το υπουργείο χωρις την ανεύρεση παλαιού μεταφορέα για να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία ολα καλά.Ως προς το σκέλος της εφάπαξ εισφοράς υπερ του δημοσίου πιστεύω οτι το ποσο των 88.000 ευρώ για μια αδεια κοινού φόρτου οπως λεγαμε παλαιότερα (10000 ο πρωτος τονος και 2000 εκαστος επόμενος μεχρι τους 40 τονους) ειναι πολύ μεγάλο ποσό ,δεδομένου οτι ενας νέος μεταφορέας θα χρειαστεί και αλλα 50.000 τουλάχιστον για την αγορά του φορτηγού συν επιπλέον χρήματα για οποιαδήποτε αλλη επένδυση στη νέα μεταφορικη επιχείρηση που θα δημιουργηθεί.Υποθέτω οτι αλλα τοσα χρηματα θα χρειαστεί να καταθέσει στην περιπτωση εκδοσης αδειας 2ου φορτηγου , αλλα τοσα για την εκδοση αδειας 3ου φορτηγου κ.ο.κ.Με τηλεφωνική επικοινωνία που ειχα με το κυπριακο υπουργείο μεταφορών πριν ενα χρονο περίπου με ενημερωσαν οτι το παράβολο υπερ του κυπριακού δημοσίου ειναι μολις 150 ευρώ !!

Με εκτιμηση

#2 Σχόλιο Από Λιακατάς Θεόδωρος Στις 22 Απρίλιος, 2010 @ 20:07

Κύριοι,

H άδεια Φ.Δ.Χ προ ολίγων ημερών στοίχιζε στην αγορά 45000 ευρώ για 40 τόνους μικτό φορτίο και εσείς με αυτό το νόμο την εκτινάζετε στις 94000 ευρώ. Μπράβο σας λειτουργείτε για τα συμφέροντα των κατοχυρωμένων αδειών και των κλειστών επαγγελμάτων. Η Ε.Ε. θα ενημερωθεί για την κοροϊδία του Νόμου περί «Απελευθέρωσης» των κλειστών επαγγελμάτων και για άλλη μια φορά θα γίνουμε περίγελος διεθνώς (Να γιατί δεν κάνουν απεργία οι Μεταφορείς, γιατί τους διπλασιάσατε την αξία των αδειών τους και με αυτές τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί καινούρια άδεια και όχι μόνο η απελευθέρωση δεν ισχύει αλλά το επάγγελμα του μεταφορέα έκλεισε δια παντός.)
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Κοινοποίηση:
α) Μ.Μ.Ε
β)Ευρωπαϊκή Ένωση
γ)Γραφείο Πρωθυπουργού

#3 Σχόλιο Από Πανανακης Δημητρης Στις 22 Απρίλιος, 2010 @ 20:15

Πολυ καλα κανετε και ζηταται αυτη την εισφορα υπερ του δημοσιου γιατι 1ον το κρατος πρεπει να λαμβανει φορο και οχι να γινετε μαυρη η συναλλαγη.
2ον ειναι πολυ δικαιο το ποσο που ζηταται γιατι τοσο κοστιζε μια αδεια και στο παρελθον.
3ον αν η αδεια ειχε 150 ευρω θα γεμιζαν οι δρομοι φορτηγα με καθε ασχετο πανω στο επαγγελμα.
Αυτο που θα επρεπε ομως να υπαρχει και σαν κρητιριο χορηγησεις αδειας θα επρεπε να ηταν και η προυπηρεσια επανω στο τιμονι για να μην οδηγαει ο καθε ενας ενα φορτηγο 40 τονων και σκοτωσει κοσμο.
Δηλαδη .. πηρες το διπλωμα για φορτηγο Γ κατηγοριας ωραια πρωτα εως 15 τονους για ενα χρονο μετα εως 40 … πηρες το Ε ωραια αφου εχεις πρωτα 3 χρονια προυπηρεσια στο Γ. Οπως υπαρχει και σε πολλα αλλα επαγγελματα.

#4 Σχόλιο Από SV6GIB Στις 22 Απρίλιος, 2010 @ 20:56

Χαίρεται!
Με μια γρήγορη ματιά το ν.σ. κρίνεται ικανοποιητικό! Η ένστασή μου υπάρχει στο παρόν άρθρο (4).
Η ψαλίδα μεταξύ μιας άδειας μικρού μικτού. βάρους και μιας άδειας μεγίστου μικτού βάρους είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απόκλισή της από τις τιμές της αγοράς. Δηλαδή πολύ φθηνή για μικρό μικτό βάρος και πολύ ακριβή για το μέγιστο μικτό βάρος! Χρειάζεται μια προσαρμογή, π.χ. από τον δεύτερο έως τον έβδομο τόνο 4.000 € αντί 3.000 € και από τον εικοστό πέμπτο (ή εικοστό) μέχρι τον τεσσαρακοστό 1000 € αντί των 2000 €
Ευχαριστώ!

#5 Σχόλιο Από SV6GIB Στις 23 Απρίλιος, 2010 @ 13:24

Χαίρεται!
Όσον αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης αδειών, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να προστεθεί ότι ικανός αριθμός
των μετόχων ( π.χ. 50%) πρέπει να έχει τουλάχιστον τριετή εμπειρία στο χώρο τον μεταφορών, είτε ως οδηγός
είτε ως επαγγελματίας μεταφορέας!
Ευχαριστώ

#6 Σχόλιο Από Καρασακαλιδης Ομηρος Στις 23 Απρίλιος, 2010 @ 19:01

Το νομοσχέδιο σαν ιδιοκτήτης δ.χ. αυτοκινήτου το κρινω αρκετα ικανοποιητικο.Θα πρέπει να οργανωθούμε σε εταιρίες. Εγώ προσωπικά,μετέχω σε Ι.Μ.Ε. Ε.Π.Ε. η οποία μάλλον θα μετατραπεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.
Δεν υπάρχει περίπτωση να απαξιωθεί η αξία των ήδη υπάρχουσών άδειών οι οποίες έχουν πληρωθεί μέχρι και 100.000 ευρω η μία για τις κοινού φόρτου.Η αξία της άδειας ήταν πάντα σαν τις μετοχές.Ανάλογα με την δουλεία που υπήρχε, η αγορά και η ζήτηση καθόριζαν και την αξία.Τώρα λοιπόν που η ζήτηση είναι πεσμένη και δουλεία δεν υπάρχει,οι επιταγές σκάζουν η μια μετά την άλλη η αξία είναι πεσμένη.Εαν με 150 ευρω σου δίναν άδεια δεν θα γινόταν ούτε καν απεργία θα γινόταν κιργισταν.Για φαντάσου να σε αρπάζουν 100.000 από την τσέπη σου ή να τα είχες σε καταθέσεις στην τράπεζα και στα πέρναν πως θα σας φαινώταν.
Το νομοσχέδιο κινήτε προς την σωστή κατεύθηνση και για έναν επιπλέων λόγο.ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΩΝΤΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙ ΙΣΗΣ ΟΡΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΩΝΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ.

#7 Σχόλιο Από ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στις 23 Απρίλιος, 2010 @ 19:37

Αξιότιμοι κύριε Υπουργέ των Μεταφορών & Λοιποί Νομοθέτες ,

Είμαι 28 Χρονών 0ικονομολόγος , με σπουδές στην Ιταλία ( 2000 – 2004 ).
Στην ηλικία των 24 ετών και όταν η άδεια Δ.Χ στην Ελλάδα κοστιζε 75.ΟΟΟ Ευρώ ( 40Τόνων Κοινού Φόρτου Δηλ το έτος 2004 ) , ήμουν από τους πρώτους που ίδρυσα εταιρία διεθνών μεταφορών στην Κύπρο ( CY ) και το 2007 πάλι από τους πρώτους που πήρα άδεια Διεθνών μεταφορών Στην Βουλγαρία ( BG ) .
Σας αναφέρω λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση τα εν λόγω άνωθεν κόστη-έξοδα δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 9.000 Ευρώ , δηλ δεν άγγιζαν καν ούτε στο 1/10 της αξίας της οποίας σας υπέδειξαν το έτος 2010 τα συνδικάτα και οι σύμβουλοι σας , ως ενδεικτικές τιμές.
Η τιμές η οποίες ορίζεται στο Νομοσχέδιο με τις εν λόγω κλίμακες , αναφέρονται σε προηγούμενα έτη , κατα τα οποία υπήρχε Ρευστότητα στην Αγορά και το Χρηματηστήριο είχε φτάσει στις 10.000 Μονάδες
Σήμερα το χρηματηστήριο » χαροπαλεύει » καθημερινά κάτω από τις 2.000 μονάδες . Η άδειες σήμερα πωλούνται προς 40.000 – 43.000 Ευρώ . Είμαστε στο έτος 2010 .
Αν νομοθετήσετε την αξία της Αδείας ΔΧ στα 90.000 με 95.000 Ευρώ ,
υπέρ των 33.000 ιδιοκτητών Δ.Χ . , θα επιστρέψεται και τα χρήματα των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έχασαν τα χρήματα τους τα προηγούμενα χρόνια στο χρηματήστιριο ? π.χ Η τιμή της Εθνικής Τραπέζας είχε 27 Ευρώ Και σήμερα έκλεισε στα 11,52 ευρώ . . .
Το νομοσχέδιο σας είναι εκτός τόπου και χρόνου . Οι σύμβουλοι σας και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων σας επιδεινκύουν τις τιμές που είχαν οι άδειες στην χρυσή εποχή της μεταφοράς.
Να προσθέσεταιεπίσης ότι 8.000 Φορτηγά Διεθνών Μεταφορών Ελληνικών συμφερόντων είναι ενταγμένα στην Βουλγαρία . Τα χρήματα που χάνονται απο τα τέλη κυκλοφορίας , ασφάλειες και Φ.Π.Α αλλά και από την Επιστροφή του Φ.Π.Α θα έπρεπε να σας προβληματίζουν.
Το εν λόγω νομοσχέδιο σας δεν θα προσέγγισει κανέναν ξένο επενδυτή , διότι είναι πρωτοφανές για την ευρώπη . Ιταλία , Γερμανία , Αυστρία , Βουλγαρία , Κύπρος προσφέρουν άδειες με λιγότερα από 10.000 ευρώ .
Για αυτό λοιπόν η Ελλάδα ήταν , είναι και θα είναι μια χώρα » Αντιπαραγωγική » .
Το μόνο σωστό Νομοθέτημα σας , είναι η επιβολή φορολογικής Δικαιοσύνης και η καθιέρωση βιβλίων εσόδων – εξόδων σε όλα τα Δ.Χ.
Αλλά και σε αυτό αργήσατε 30 ολόκληρα χρόνια .

Η Βουλγαρία παραμένει η γρηγορότερη , φθηνότερη και αποδοτικότερη λύση για την Διεθνή οδική Μεταφορά Εμπορευμάτων και με σταθερή φορολόγηση 10 % Επι του καθαρού κέρδους .

#8 Σχόλιο Από ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Στις 24 Απρίλιος, 2010 @ 06:03

ΧΑΙΡΕΤΑΙ.ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΕΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΟΤΙΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ Φ.Δ.Χ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΟΥ ΠΟΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ-ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΧ ΦΟΡΤΙΓΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΞΙΧΡΩΝΙΣΜΟ.-

#9 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 25 Απρίλιος, 2010 @ 15:34

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία της δημόσιας διαβούλευσης.

Μια Α.Ε. εταιρεία δύναται να παρέχει ένα μεγάλο εύρος πηρεσιών στις οποίες μπορεί να περιλαμβάνεται και η μεταφορική υπηρεσία. Γιατί θα πρέπει να περιορίσετε τη Διοίκηση (Διευθύνων Σύμβουλο, Διαχιεριστή) των εταιρειών Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. αντίστοιχα έτσι ώστε να διαθέτουν επαγγελματική επάρκεια και να είναι κάτοχοι άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων??? (παράγραφος 1 γ)

#10 Σχόλιο Από Mαριος Σιούλας Στις 25 Απρίλιος, 2010 @ 17:42

Σε συμπλήρωση της προχθεσινής μου τοποθέτησης ,θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : με μια τιμή των 88.000 ευρώ για μια άδεια Δ.Χ. ( συμφωνα με το προσχεδιο νόμου) ποιός ελληνας διεθνομεταφορέας απο αυτους που εχουν ταξινομημένο φορτηγό στην γερμανία,βέλγιο,ολλανδία,κύπρο,γαλλία,ρουμανία ,βουλγαρία ,σλοβακία,θα ερθει να ταξινομήσει-αγοράσει αδεια Δ.Χ. φορτηγού στην Ελλαδα ;

#11 Σχόλιο Από Γιάννης Π. Στις 25 Απρίλιος, 2010 @ 19:42

Αλήθεια πως θα μπορέσει να ακολουθήσει το επάγγελμα του αυτοκινητιστή ένας νέος άνθρωπος μετά την εφαρμογή του νόμου αυτού; Βασικά 1ον θα πρέπει να πετύχει τη συναίνεση της μεταφορικής εταιρείας (πληρώνοντας ¨αέρα¨ υποθέτω), 2ον να αγοράσει αυτοκίνητο EURO IV τουλάχιστον και 3ον να πληρώσει την εισφορά των 90.000 Ευρώ(ή 190.000 Ευρώ για τα βυτία). Το κόστος είναι απλησίαστο και το κόμιστρο θ’ ανέβει. Άσε που μάλλον θα γίνει μία μονο εταιρεία κατά νομό κατά το πρότυπο του ΚΤΕΛ και θα λειτουργήσει μονοπολιακά.

#12 Σχόλιο Από Γεροντίδης Βασίλης Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 07:58

Η απελευθέρωση ενός επαγγέλματος από την ερμηνεία της λέξης σημαίνει εκτός από την είσοδο νέων επαγγελματιών στο χώρο και την πραγματική και όχι εικονική δυνατότητα από πλευράς κόστους εισόδου στο επάγγελμα. Δηλαδή μία άδεια ενός ΦΔΧ κοινού φορτηγού ενώ πρίν την απελευθέρωση κόστιζε 40,000 ευρώ περίπου με το σχέδιο νόμου θα κοστίζει σχεδόν το διπλάσια. Δηλαδή η αξία των ήδη υπαρχόντων αδειών διπλασιάζεται. Και καλά μέχρι εδώ. Η απελευθέρωση των αδειών βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων βαφτίστηκε “απελευθέρωση” και όχι παγίωση κεκτημένων και περαιτέρω κλείσιμο του επαγγέλματος όπως έπρεπε να λέγεται. Δηλαδή Κύριε Υπουργέ κρατάτε το κόστος της αδείας μεταφοράς καυσίμων στο ύψος 200,00 ευρώ που ουδείς θα θελήσει να μπει στο επάγγελμα με το κόστος αυτό. Δηλαδή ενώ μιλάτε για απελευθέρωση στην ουσία κλείνετε οριστικά το επάγγελμα υπέρ μίας συντεχνίας η οποία έχει ταλαιπωρήσει το κοινωνικό σύνολο κατά καιρούς με εκβιασμούς απεργίες κτλ. Κύριε Υπουργέ μεγαλύτερο σκάνδαλο με τον μανδύα της απελευθέρωσης δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξετε το σχετικό άρθρο 4. Ακόμη Κύριε υπουργέ τι γίνεται με τα ΙΧ μεταφοράς καυσίμων που η πολιτεία έχει θεσπίσει να δίδει άδειες μέχρι 8 τόνους?. Μήπως αυτή η διάταξη πρέπει να αποσυρθεί διότι λειτουργεί υπέρ της συντεχνίας των μεταφορέων την οποία υπερασπίζεσθε. Διότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να έχουν στην κατοχή τους φορτηγά ΙΧ ανάλογα με το τζίρο της επιχείρησης τους και οι έμποροι καυσίμων δεν μπορούν εμποδιζόμενοι διοικητικά να κατέχουν αυτοκίνητα μέχρι 42 τόνων. Μήπως Κύριε Υπουργέ χαϊδεύεται μια συντεχνία?. Ακόμη Κύριε Υπουργέ δεν βλέπω τίποτα σχετικό με τις άδειες μεταφοράς αερίων LPG κτλ. Καθώς επίσης και για τα ΙΧ αυτής της κατηγορίας που απαγορεύονται παντελώς. Κύριε υπουργέ πρέπει να δείτε τα θέματα αυτά και απελευθερώστε το επάγγελμα σπάζοντας αβγά και όχι κάνοντας απελευθέρωση για να κλείσετε οριστικά το επάγγελμα. Έχετε την τύχη
‘η την ατυχία να κάνετε την πρώτη προσπάθεια απελευθέρωσης ενός από τα πολλά επαγγέλματα. Δείξτε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα στιγμή ξέρει τι λέει και προπαντός τι πράττει.

#13 Σχόλιο Από ZOYΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 08:46

Κυριοι,

Ετσι δεν γινεται απελευθερωση,ζητωντας διπλη τιμη στην αδεια ΔΧ απο αυτη που επικρατει σημερα στην {μαυρη αγορα) και σε πολλαπλη τιμη απο τις υπολοιπες χωρες κρατη-μελη της ΕΕ!!

Πρεπει να το ξανασκεφθειτε.

#14 Σχόλιο Από Τσακαλη Παρασκευη Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 10:18

Συγχαρητήρια για την δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου.Ελπίζω πραγματικά όντως να διαβάζονται οι απόψεις όλων.Θεωρώ απόλυτα δίκαιο το ποσό που έχει καθοριστεί για την έκδοση αδειας φορτηγού δημοσίας χρήσεως.Πιστεύω οτι είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατευτεί το επάγγελμα αυτό και να μην βγουν εντελώς χαμένοι αυτοί που πλήρωσαν τις άδειες 80 και 85.000 ευρώ.Είναι άλλωστε και ο μοναδικός τρόπος να μην βγεί ο καθένας με ένα φορτηγό στο δρόμο,χτυπώντας τα κόμιστρα και καταστρέφοντας το επάγγελμα που ούτως ή άλλως υποφέρει απο πολλά προβλήματα.Ελπίζω πραγματικά σε αυτό το κομμάτι του νομοσχεδίου να μην αλλάξει απολύτως τίποτα το υπουργείο.Τέλος,αν και δεν αφορά αυτό το κομμάτι του νομοσχεδίου,καλό θα ήταν η κυβέρνηση και το υπουργείο να σκεφτούν και κάποιες διευκολύνσεις ή ελαφρύνσεις προς τους επαγγελματίες που μην γνωρίζοντας την επερχόμενη μεγάλη κρίση καταχρεώθηκαν,αγοράζοντας φορτηγά τελευταίας τεχνολογίας,απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον,Euro 5 και τώρα εκτός της αυξημένης τιμής του πετρελαίου χρεώνονται και το ADBLUE,μην έχοντας ούτε μια ελάφρυνση π.χ.στα τέλη κυκλοφορίας.Σας ευχαριστώ.

#15 Σχόλιο Από ΚΩΣΤΑΣ Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 13:37

Καταρχήν και μόνο το ότι οι υφιστάμενοι μεταφορείς δεν αντιδρούν δημιουγεί την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά…. Τώρα πιάνοντας χαρτί και μολύβι βλέπουμε ότι πράγματι κάτι δεν παέι καθόλου καλά.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ δίνω άδεια φορτηγού σε όποιον έχει κάποια τυπικά προσόντα ώστε να μην κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών στο δρόμο όπως (ηλικία, άδεια ικανότητος οδηγού, εμπειρία, και πολλά άλλα τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με το χαράτσι των 90000-190000 περίπου για την άδεια.
Αν κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον 100.000 ευρώ (άδεια, αυτοκίνητο, κεφάλαιο, εγκαταστάσεις) για να ξεκινήσει μιά επιχείρηση μεταφορών με κάποιον ή κάποιους συνεργάτες μάλλον δεν θα το αποτολμήσει και αν το κάνει δεν θα μπορεί να δουλεύει με ανταγωνιστικές τιμές, σε σχέση με τους παλαιούς του κλάδου οι οποίοι έχουν κάνει ήδη απόσβεση.
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΖΗΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ;
Για μιά ακόμη φορά το υπουργείο προστατεύει τα κλειστά επαγγέλματα ΠΛΑΓΙΩΣ, και επειδή οι «κουτόφραγκοι» ξύπνησαν μας βλέπω πάλι με πρόστιμα που θα πληρώσουν και αυτοί που δεν φταίνε. Αφού ούτε το ΔΝΤ δεν βάζει μυαλό στους πολιτικούς μας, δεν υπάρχει γυρισμός για τούτον τον τόπο.

#16 Σχόλιο Από Kokonakis Spyros Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 15:46

Θεωρώ απόλυτα δίκαιο το νέο νομοσχέδιο σχετικά με την
χορήγηση νέων αδειών ΦΔΧ 40 τόνων,γιατί ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ θα μπορέσει
να υπάρξει υγειής ανταγώνισμος μεταξύ των μεταφορέων.Θα πρέπει να
εξασφαλιστεί οτι οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο,θα ξεκινούν την σταδιοδρομία τους με τις ίδιες προύποθέσεις και τα ίδια οικονόμικα
βάρη που επιβάρυναν τον μεταφορέα μέχρι σήμερα και βέβαια συνεχίζουν
να τον επιβαρύνουν.Ο μετάφορεας κύριοι μέχρι σήμερα για να μπεί
στο επάγγελμα χτύπουσε πρώτα την πόρτα μιας τράπεζας,δανειζόταν
100000 και άνω και αγόραζε άδεια…και σας πληροφορώ ότι υπήχρε και
υπάρχει πληθόρα αδειών στην αγορά.Το επάγγελμα δεν ήταν ΠΟΤΕ κλειστό.
Κάποιοι επιτίδιοι όμως,στόχευαν τόσα χρόνια στο άνοιγμα του επαγγέλματος,γιατί πίστευαν ότι θα πάρουν άδεια τζάμπα, και τώρα
δεν τους αρέσει που θα πρέπει να πληρώσουν,όπως ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ όλοι
οι μεταφορείς μέχρι τώρα.Στην Κύπρο οι μεταφορείς αποζημιωθήκανε
από το κράτος για την αξία των αδείων τους,γι αυτό και το παράβολο
για νέα χορήγηση είναι μικρό.
Έπιπλέον θα ήθελα να προσθέσω την προυπόθεση προυπηρεσίας οδηγού για τουλάχιστον 3 έτη,έτσι ώστε να διασφαλίστει ότι δεν θα πάρει ο κάθε
ανίδεος τίμονι βάρεου οχήματος στα χέρια του,εγκυμονόντας κινδύνους
για τους πολίτες στον δρόμο.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ που με αυτό το νομοσχέδιο προσπαθείτε να
προστατέψετε τον έλληνα μεταφορέα που έχει ρισκάρει πολλά (δάνεια,τράπεζες)σε μια ασταθή αγορά,για να κάνει το επάγγελμα που
αγάπαει.

#17 Σχόλιο Από Νικος Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 19:37

Θα ήθελα και γω να καταθέσω κάποιες απόψεις όσον αφορά γενικότερα το θέμα,έχοντας δουλέψει για κάποιο χρονικό διάστημα σε μία χώρα (Γερμανία) που σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες της.
Όταν μετά από κάποια χρόνια προυπηρεσίας σαν οδηγός,αποφάφισα να μπω στον χώρο αυτό σαν ελέυθερος επαγγελματίας,τα μόνα πράγματα που μου ζητήθηκαν(εκεί υπάρχει ο διαχωρισμός μεταφορές μέχρι 3.5 τόννους-ελέυθερη και από κει και πάνω υποχρεωτικά η άδεια οδικού μεταφορέα),ήταν -για μεταφορές μέχρι 3.5 τόννων-την συμπλήρωση μιας αίτησης στο δημαρχείο με το αντίστοιχο παράβολο, περίπου 40 ευρώ,βεβαίωση ότι έχω -αν θυμάμαι καλά- 8000 ευρώ για το πρώτο αυτοκίνητο,βεβαίωση τουλάχιστον από δύο εργοδότες(αυτό από την εφορία) ότι μου προσφέρουν δρομολόγια σε σταθερή βάση(βιοσημότητα της επιχείρησης) και την άλλη μέρα ξεκίνησα.Τόσο απλά είναι τα πράγματα,ελέυθερος ανταγωνισμός,βιβλία εσόδων εξόδων και φορολόγηση κανονικά σύμφωνα με αυτά που κέρδισες.Η ερώτηση απορία που θα ήθελα να θέσω σ’αυτό το σημείο είναι,όλα αυτά τα χρόνια που ο κλάδος των μεταφορέων είχε τεκμαρτή φορολόγηση δηλ. πλήρωνε ένα αστείο ποσό στην εφορία,ο αφορολόγητος πλούτος που μάζευαν κάποιοι και δεν αγόραζαν ούτε καν ένα καινουργιο φορτηγό για να μη μας μολύνουν(τα περισσότερα απ’αυτα είναι της δεκαετίας του ’80 η μεγαλύτερη αιτία μολύνσεως στις πόλεις κυρία Μπιρμπιλή και κύριε Ρέππα),δεν λαμβάνεται υπόψην;Μόνο για το ποσό που δώσανε για την άδεια ακούω, τίποτα άλλο.Φτάνει πια η κοροϊδία, αλάξτε τα πράγματα κύριε Ρέππα,για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τους ΠΟΛΙΤΕΣ όχι για τα συντεχνιακά συμφέροντα!!

#18 Σχόλιο Από Γκαβάνας Δημήτριος Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 21:11

Μέχρι τώρα όποιος ήθελε να γίνει αυτοκινητιστής έπρεπε να αγοράσει από την <> άδεια που η τιμή της ήταν 100.000 ευρώ για τα φορτηγά 40 τόνων και 250.000 ευρώ για τα βυτιοφόρα 40 τόνων. (Τους τελευταίους μήνες η τιμή των φορτηγών 40 τόνων ήταν περίπου 50.000 ευρώ.)
Τώρα απελευθερώνετε το επάγγελμα, δηλαδή όποιος πληρεί τις προϋποθέσεις που βάζετε, απευθύνεται στο κράτος και του δίνεται μια άδεια για κάθε φορτηγό που θέλει να αγοράσει. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά στο άρθρο Νο. 4 βάζετε ως όρο ότι θα πρέπει να πληρώσει 95.00 ευρώ για κάθε φορτηγό 40 τόνων και 195.000 ευρώ για κάθε βυτιοφόρο 40 τόνων.
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άλλο ελεύθερο επάγγελμα, αυτός που θέλει να κάνει το επάγγελμα αυτό και πληρεί τις προϋποθέσεις, πρέπει να πληρώσει στο κράτος 95.000 η 195.000 ευρώ;
Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείτε την παράνομη αυτή συναλλαγή που γινόταν μέχρι τώρα μεταξύ αγοραστή και πωλητή και απλά θα γίνεται ΚΑΙ μεταξύ αγοραστή και κράτους.
Μέχρι τώρα λέγατε ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί το επάγγελμα του αυτοκινητιστή, διότι το κόστος της άδειας (που είναι 200% πάνω από το κόστος ενός φορτηγού Euro 4) συντελούσε στη διαμόρφωση του κομίστρου προς τα πάνω, διότι θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων ΚΑΙ η απόσβεση του κόστους της άδειας.
Άρα το κόστος της άδειας θα πρέπει να είναι όσο είναι το κόστος για οποιοδήποτε ελεύθερο επάγγελμα και όποιος θέλει να μπει στον ανταγωνισμό του επαγγέλματος αυτού, να το κάνει με τους ίδιους όρους ανταγωνισμού που γίνεται για όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Και δεν πρόκειται να γεμίσουν οι δρόμοι με φορτηγά, γιατί το μεταφορικό έργο που προσφέρεται, θα είναι αυτό που θα καθορίζει το πόσα φορτηγά θα κυκλοφορούν.
Επομένως δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να ζητάτε <> από κανένα πολίτη για να κάνει το ελεύθερο επάγγελμα που επιθυμεί.

#19 Σχόλιο Από ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 21:13

Θεωρώ απόλυτα δίκαιο το νέο νομοσχέδιο σχετικά με την
χορήγηση νέων αδειών με προϋποθέσεις και κάποια τιμή γιατί ο ΣΟΒΑΡΟΣ επιχειρηματίας που θέλει πραγματικά να μπει στο κλάδο των μεταφορών θα επένδυση ενώ το (λαμογιο ) θα μείνει απέξω !!!!
Σαν μεμονωμένοι μεταφορείς μας δίνετε η ευκαιρία να οργανωθούμε και να παρέχουμε γρηγορότερες και οικονομικότερες υπηρεσίες

#20 Σχόλιο Από ΘΟΔΩΡΗΣ Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 06:14

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την δυνατότητα που δίνεται στον κόσμο να πει ανοιχτά τις απόψεις του. Ελπίζω να λαβεται υπόψιν τα σχόλια που θα γραφτούν και να μην δημιουργήθηκε η εν λόγω ενότητα για τα μάτια του κόσμου.
Από εκεί και πέρα οι παρατηρήσεις που έχω να κάνω αφορούν δυο σημεία των προϋποθέσεων χορήγησης άδειας δημοσίας χρήσης.
Πρώτον το κόστος χορήγησης μιας νέας άδειας δημόσιας χρήσης είναι υπερβολικά υψηλό και σε καμία περίπτωση αντίστοιχο των αντικειμενικών άξιων των υφιστάμενων αδειών δημοσίας χρήσης. Αναρωτιέμαι με βάση ποια στοιχεία ορίστηκαν αυτές οι τιμές, οι οποίες σε πρώτη φάση χαροποίησαν τους ιδιόκτητες δημόσιας άδειας, διότι συμπέραναν ότι και οι δικές τους άδειες θα πάρουν αξία. Ισως να μην πρόσεξαν οτι μελλοντικά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επαναπροσδιορισμός της αξίας αυτής.
Το δεύτερο σημείο το οποίο είναι άξιον απορίας, είναι η επιλογή ως προϋπόθεση χορήγησης δημοσίας άδειας η αγορά αυτοκίνητου EYRO4, EYRO 5.
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεται αλλά ενα αυτοκίνητο EYRO4 είναι μόλις τριετίας και το αντίστοιχο EYRO5 προστέθηκε στην γκάμα των κατασκευαστών μόλις φέτος το 2010. Ακόμη βέβαια υπάρχουν και εταιρείες κατασκευαστές που δεν έχουν στην γκάμα τους αυτοκίνητα με κινητήρες προδιαγραφών EYRO5. Αυτο στην πράξη σημαίνει οτι το κόστος τέτοιων αυτοκίνητων καθίσταται απαγορευτικό για έναν μικρομεσαίο που θέλει να μπει στον χώρο των μεταφορών , πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης και οικονομικής ύφεσης.
Θα μπορούσατε λοιπόν να προσθεσεται στις προυποθεσεις και αυτοκίνητα ΕΥΡΟ3 τα οποία είναι και αυτά συγρονα, μη ρυπαντικά και οχι μεγάλης παλαιότητας μιας και αυτοκίνητα ΕΥΡΟ3 είναι αυτοκίνητα το πολύ 9χρονων. Έτσι θα δύναται την δυνατότητα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το επάγγελμα του μεταφορέα να αποκτήσει ενα σύγχρονο μη ρυπογόνο και ασφαλεστατο αυτοκίνητο EYRO3 με τουλάχιστον 50% μειωμένο κόστος οσον αφορά το αυτοκίνητο, γιατί εκεί βρίσκονται οι διαφορές αξίας αυτοκινήτων EYRO4 EYRO3, ακόμη δε περισσότερο για αυτοκίνητα ΕΥΡΟ5

Ευχαριστω πολυ

#21 Σχόλιο Από Γκαβάνας Δημήτριος Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 11:27

Μέχρι τώρα όποιος ήθελε να γίνει αυτοκινητιστής έπρεπε να αγοράσει από την «αγορά» άδεια που η τιμή της ήταν 100.000 ευρώ για τα φορτηγά 40 τόνων και 250.000 ευρώ για τα βυτιοφόρα 40 τόνων. (Τους τελευταίους μήνες η τιμή των φορτηγών 40 τόνων ήταν περίπου 50.000 ευρώ.)
Τώρα απελευθερώνετε το επάγγελμα, δηλαδή όποιος πληρεί τις προϋποθέσεις που βάζετε, απευθύνεται στο κράτος και του δίνεται μια άδεια για κάθε φορτηγό που θέλει να αγοράσει. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά στο άρθρο Νο. 4 βάζετε ως όρο ότι θα πρέπει να πληρώσει 95.00 ευρώ για κάθε φορτηγό 40 τόνων και 195.000 ευρώ για κάθε βυτιοφόρο 40 τόνων.
Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο άλλο ελεύθερο επάγγελμα, αυτός που θέλει να κάνει το επάγγελμα αυτό και πληρεί τις προϋποθέσεις, πρέπει να πληρώσει στο κράτος 95.000 η 195.000 ευρώ;
Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιείτε την παράνομη αυτή συναλλαγή που γινόταν μέχρι τώρα μεταξύ αγοραστή και πωλητή και απλά θα γίνεται ΚΑΙ μεταξύ αγοραστή και κράτους.
Μέχρι τώρα λέγατε ότι θα πρέπει να απελευθερωθεί το επάγγελμα του αυτοκινητιστή, διότι το κόστος της άδειας (που είναι 200% πάνω από το κόστος ενός φορτηγού Euro 4) συντελούσε στη διαμόρφωση του κομίστρου προς τα πάνω, διότι θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων ΚΑΙ η απόσβεση του κόστους της άδειας.
Άρα το κόστος της άδειας θα πρέπει να είναι όσο είναι το κόστος για οποιοδήποτε ελεύθερο επάγγελμα και όποιος θέλει να μπει στον ανταγωνισμό του επαγγέλματος αυτού, να το κάνει με τους ίδιους όρους ανταγωνισμού που γίνεται για όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Και δεν πρόκειται να γεμίσουν οι δρόμοι με φορτηγά, γιατί το μεταφορικό έργο που προσφέρεται, θα είναι αυτό που θα καθορίζει το πόσα φορτηγά θα κυκλοφορούν.
Επομένως δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να ζητάτε «αέρα» από κανένα πολίτη για να κάνει το ελεύθερο επάγγελμα που επιθυμεί.

#22 Σχόλιο Από ΦΩΤΗΣ Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 13:30

Πολυ ωραια ολα αυτα που ακουγονται αλλα μηπως καποιοι συνανθρωποι μας ξαφνικα θα χασουν τις περιουσιες τους?Παρακαλω πολυ σκεφτείτε το γεγονος πως εχουν υποθηκευτει σπιτια για μια τετοια αγορα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

#23 Σχόλιο Από ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 16:44

Το νομοσχεδιο ειναι πολυ καλο και κατωχυρωνει επιτελους το κλαδο των
μεταφορων στην Ελλαδα.Το κοστος της αδειας δεν επιβαρυνει τα κομμιστρα,αυτη τη στιγμη ειναι τα χαμηλοτερα στην Ευρωπη.Η οργανωση θα
εξυγειανη την μεταφορα και θα πεταξει εξω τα παρασιτα και τα λαμογια που λιμενονται τον κλαδο.Τα Βουλγαρικα σαραβαλα εχουν γεμισει την αγορα στηριζομενα στο φτηνο πετρελαιο τον φτηνο οδηγο και την αδυναμια των ελεκτικων μηχανισμων της χωρας μας οχι στην φτηνη αδεια.
Συντομα θα εχουν την τυχη των Εγγλεζικων και Γερμανικων.Ο Ελληνας μεταφορεας ειναι απο τους καλυτερους και συνεπεστερους στην Ευρωπη,και
ηρθε επιτελους ο καιρος να ανταγωνιζετε σε ενα υγειες απελευθερωμενο περιβαλλον.

#24 Σχόλιο Από ΝΙΚΟΣ Κ.Α. Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 17:27

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΛΑΛΛΗΣΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΔΕΙΑ ΦΟΡΤΗΓΟΥ?ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ) ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ?ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ,ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΟΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΘΕΛΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ <>ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ.ΠΗΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ(ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ!!!)ΡΙΧΝΟΝΤΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΣΤΡΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ(ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ)
ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΕΑΟΥΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ <> ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΡΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΤΟΜΑ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΟΥΣ…ΘΕΛΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ …
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ,ΕΝΟ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ???

ΥΓ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΦΠΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.

#25 Σχόλιο Από κωστας Στις 27 Απρίλιος, 2010 @ 18:03

απαντω στον φωτη ποια περιουσια φιλε μου? μαυρα χρηματα εδειναν κατω απο τιν ανοχι του κρατους!!!!! δηλωναν αγορα 2οοο η 3000ευρω πληρωναν φορολογια μονο για αυτο το ποσο..εως αποφασισε το κρατος και καλα…ανοιγμα των μεταφορων…πιστευοντας κυριε υπουργε οτι δεν θα μαθει τι γινετε εδω στην ελλαδα η ευρωπη αμεση απελευθερωση εδω και τωρα απλο ειναι οπως ειναι και στιν ευρωπη μπας και γλιτοσουμε σε αυτη την περιπτωση τουλαχιστο την κατακραυγη

#26 Σχόλιο Από ΒΑΣΙΛΗΣ Στις 28 Απρίλιος, 2010 @ 09:14

ΕΝΑ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΓΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 200.000,00€ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ?
ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΕΙΞΕΤΕ!!!
<>
Η ΠΑΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΘΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ………….. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ.

#27 Σχόλιο Από Panos Kappas Στις 28 Απρίλιος, 2010 @ 14:59

Αξιότιμοι κύριοι,

Πολύ λόγος γίνεται για την απελευθέρωση ενός υποτομέα των εμπορευματικών μεταφορών, όπου κυριώς αποτελείται από μικρές επιχειρήσεις με ελάχιστο περιθώριο κέρδους και ελλιπή οργάνωση.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να κυριαρχείται το αίσθημα της δικαιοσύνης και της συλλογικής ευθύνης. Θεωρώ ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι δομημένο προς αυτή την κατεύθυνση, αφού θα επιτρέψει τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε εταιρείες που έχουν τα εχέγγυα να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με ταυτόχρονο σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολίτη (π.χ. με τη χρήση οχημάτων νέας τεχνολογίας).

Αναφορικά με τα ποσά για την έκδοση νέας άδειας, θεωρώ ότι είναι τα ελάχιστα που θα έπρεπε να επιβληθούν. Σε αντίθετη περίπτωση θα δώσουν σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όλους τους νέους ενδιαφερόμενους, διότι οι υπάρχοντες αυτοκινητιστές έχουν ήδη επενδύσει ανάλογα ή υψηλότερα ποσά. Ένα νομοσχέδιο θα πρέπει σαφώς να εξασφαλίζει το level playing field για όλους τους συμμετάσχοντες. Επιπροσθέτως, μια χωρίς όρια έκδοση νέων αδειών θα έχει ως αποτέλεσμα την ίδρυση πολλών μεταφορικών επιχειρήσεων, οι οποίες χωρίς αυξημένο μεταφορικό έργο θα υπολειτουργούν, χρησιμοποιώντας τα οχήματα λιγότερο αποτελεσματικά σε όρους μεταφερόμενου φορτίου και ως εκ τούτω θα επιβαρύνουν το περιβάλλον (CO2) και τους πολίτες (οδική ασφάλεια).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όμως να εξασφαλισθεί ο έλεγχος των κυκλοφορούντων οχημάτων που προσφέρουν μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Στην περίπτωση που η αγορά κατακλυσθεί από εταιρείες που έχουν έδρα σε χώρες με ανεπαρκές νομικό καθεστώς ή πιο ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς, θα καθιστά ταυτόχρονα πιο επικίνδυνες τις επενδύσεις στο τομέα.

Το θέμα της φορολόγησης θα πρέπει επίσης να προσεχτεί ιδιαιτέρως, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σαφής μείωση του τοπικού εργατικού δυναμικού.

Θεωρώ ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας η θέσπιση ανάλογων νόμων θα πρέπει να γίνονται με προσοχή ούτως ώστε να μη χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας. Ο συγκεκριμένος τομέας προσφέρει άμεσα απασχόληση σε 33.000 οικογένειες.

Με εκτίμηση,
Πάνος Κάππας,
Οικονομολόγος

#28 Σχόλιο Από Σωματειο «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 08:54

ΑΡΘΡΟ 4 «Προϋποθέσεις χορήγησης αδειών ΦΔΧ» Παρατηρήσεις:
1.- Στις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών δημοσίας χρήσεως φορτηγών αυτοκινήτων στις υπό σύσταση εταιρείες απουσιάζει παντε-λώς το όριο του συνολικού μικτού βάρους των υπό σύσταση εταιρειών.
2.- Η διάταξη περί εφάπαξ καταβολής υπέρ του Δημοσίου ειδικής εισφοράς για απόκτηση αδείας κυκλοφορίας δημοσίας χρήσεως φορτηγού αυτοκινήτου της παραγράφου 2, θα πρέπει να κριθεί ως προς την συνταγματικότητα της από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θεωρούμε ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν αρκούν οι απόψεις νομικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Μεταφορών, όσο έγκριτοι και αν είναι αυτοί.
3.- Η δυνατότητα αναπροσαρμογής των ποσών της παραγράφου 2 από τον Υπουργό Μεταφορών κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο τιμαριθμική κατ’ έτος και κατά το ποσοστό της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, όπως αυτή ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

#29 Σχόλιο Από Πανανακης Δημητρης Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 10:28

Θα επανερθω γιατι πολλα ακουγονται απο πικραμενους που θα ηθελαν να ξεφτιλιστει το επαγγελμα και με 150 ευρω για αδεια και 15000 το αμαξι να γινουν ολοι μεταφορεις.Λοιπον εγω εδωσα 57000 ευρω για να μπω στο επαγγελμα και εχω την ιδια απαιτηση και απο καποιον που θα μπει τωρα.Εχει παει καποιος να ανοιξη ενα μαγαζακι να δει ποσα χρηματα χρειαζεται.Για ρωτα ενοικιο και θα σου πουν και αερα κοπανιστο 30 – 40.000 αλλα τοσα για εμπορευμα και υπαλληλους και τα ρεστα.Γιατι λοιπον στον δικο μας επαγγελμα να μπεις αεριτζης? ε? γιατι? καλα θα κανουν λοιπον οσοι εχουν ονειρα για να ξεκινησουν μια επιχειρηση με 15000 χιλιαρικα και να εξαθλιωσουν κι αλλο το χωρο να το ξανασκεφτουν γιατι τοτε οπως ειπε και καποιος ποιο πανω θα γινει κιργισταν.

#30 Σχόλιο Από Μιχάλης Π. Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 10:44

Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου σε σχέση με την ικανότητα του να ρυθμίσει αποτελεσματικά το θέμα των αδειών φορτηγών ΔΧ

Εκτιμώ ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι των προτεινόμενων σχετικά με τις ρυθμίσεις της άδειας φορτηγού ΔΧ πρέπει να είναι οι εξής:

1. Κατάργηση ποσοτικών περιορισμών στη χορήγηση αδειών φορτηγών ΔΧ (απελευθέρωση κλειστής αγοράς – άνοιγμα επαγγέλματος),
2. Αναγνώριση δικαιωμάτων όσων ήδη κατέχουν άδειες ΔΧ (στο βαθμό του εφικτού), καθώς για την απόκτησή τους έχουν καταβάλει σημαντικά ποσά, στην ελεύθερη αγορά ή/και στο Δημόσιο,
3. Ενθάρρυνση επιχειρηματικότητας των ασχολουμένων με τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, για τη δημιουργία βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρηματικών σχημάτων,
4. Συμβολή στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων μεταφορέων και μεταφορών, με την μείωση των σταθερών δαπανών απόκτησης αδειών φορτηγών ΔΧ,
5. Εξασφάλιση ομαλής προσαρμογής της αγοράς και των εμπλεκομένων στα νέα δεδομένα και αποθάρρυνση πιθανών μεμονωμένων επιθετικών επιχειρηματικών κινήσεων απόκτησης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά,
6. Εισαγωγή σαφούς, σταθερού πλαισίου αναπτυξιακής κατεύθυνσης σε βάθος χρόνου, το οποίο θα διευκολύνει μακροχρόνιους σχεδιασμούς,
7. Αποθάρρυνση της παραβατικής δραστηριοποίησης καθώς και ανάσχεση και σταδιακή αντιστροφή της συνεχούς διεύρυνσης του στόλου ΙΧ φορτηγών αυτοκινήτων

Αν δεχθούμε ότι τα παραπάνω αποτελούν τους βασικούς στόχους των προτεινόμενων ρυθμίσεων, σε σχέση με το καθεστώς αδειών φορτηγών ΔΧ, μπορούμε να συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις οδηγούν με επάρκεια στην επίτευξη των παραπάνω στόχων 1, 2 και 5 και μερικώς στην επίτευξη του στόχου 7. Όμως οι στόχοι 4 και 6 δεν φαίνεται να επιτυγχάνονται στα πλαίσια των νέων ρυθμίσεων, ενώ οι στόχοι 3 και 7 δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Έχω τη αίσθηση ότι το προτεινόμενο υψηλό κόστος απόκτησης άδειας φορτηγού ΔΧ, καθιστά την πρόσβαση στον κλάδο και την ανάπτυξη αυτού ιδιαίτερα απαιτητική σε κεφάλαιο, το οποίο μάλιστα δεν τάσσεται στην καθ’ εαυτό αγορά σύγχρονου εξοπλισμού (οχήματος), γεγονός που δεν συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύει το μέλλον του, αναγκάζοντάς τον να λειτουργεί με υψηλά έξοδα έναρξης και ανάπτυξης, που δεν θα είναι εφικτό να μειωθούν στο μέλλον, καθώς μια τέτοια απόφαση θα ήταν κατάφωρη αδικία για όσους κατέβαλαν (στο κράτος) το κόστος αυτό. Συνακόλουθα δημιουργείται ένα υψηλό κόστος προς μετακύληση στον τελικό καταναλωτή ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα επιβαρυνθεί με ακριβότερα κόμιστρα, παρά τα περί αντιθέτου υποστηριζόμενα.

Προτάσεις σε σχέση με τη ρύθμιση του θέματος των αδειών φορτηγών ΔΧ

Η πρότασή μου για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα όσων ήδη κατέχουν άδειες φορτηγών ΔΧ και προσφέροντας επαρκή λύση για την επίτευξη και των 7 ως άνω αναφερόμενων στόχων, έχει ως εξής:

1. Προσδιορισμός νόμιμης αξίας υφισταμένων αδειών και διατήρησή τους για απεριόριστο χρόνο με δικαίωμα μεταβίβασης. Οι άδειες αυτές μπορεί να εισφέρονται ως κεφάλαιο (σε νέες εταιρείες), ή/και να παραμένουν στην ιδιοκτησία μεμονωμένων αυτοκινητιστών και να μεταβιβάζονται επίσημα και ελεύθερα χωρίς χρονικό περιορισμό με βάση την προσδιορισθείσα αξία ως ελάχιστη τιμή. Οι προβλεπόμενες αξίες στο άρθρο 4, παράγραφος 2, μπορούν να ισχύσουν σαν βάση προσδιορισμού της τιμής αυτής (επίτευξη στόχου 2).

2. Οι συνιστώμενες νέες εταιρείες από οδικούς μεταφορείς ή και από συγχωνεύσεις υφιστάμενων οδικών μεταφορικών εταιρειών, και για ένα διάστημα έως και 5 ετών από την ισχύ του νόμου, έχουν δικαίωμα, κατόπιν αιτήσεως τους, απόκτησης μιας νέας άδειας ΔΧ αντίστοιχης κατηγορίας, για κάθε 3 παλαιές άδειες, αναλόγου τονάζ που εισφέρονται σε πλήρη κυριότητα στις εταιρείες αυτές. Οι άδειες αυτές είναι αμεταβίβαστες και δεν απαιτείται καμία καταβολή ειδικής εισφοράς ή τέλους, εφάπαξ ή ετησίου, για την απόκτηση και χρήση τους από τις εταιρείες αυτές. Οι εταιρείες αυτές διατηρούν το δικαίωμα χρήσης των ατελώς αποκτηθεισών αδειών για όλο το διάστημα που βρίσκονται σε λειτουργία. Σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας, οι εισφερθείσες παλαιές άδειες μπορούν να μεταβιβάζονται ή επιστρέφονται, κατ΄ αναλογία της αντίστοιχης συμμετοχής τους, στους εταίρους μετόχους. Στην περίπτωση αυτή, οι άδειες που έχουν αποκτηθεί ατελώς επιστρέφονται στην αρμόδια εκδούσα αρχή για ακύρωση. Όμως, για όσο διάστημα οι εταιρείες αυτές παραμένουν σε λειτουργία χωρίς καμία μείωση του τονάζ βάσει του οποίου απέκτησαν τις ατελείς άδειες, μπορούν να μεταβιβάζουν ποσοστό η σύνολο των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων τους, άρα και τα αντίστοιχα δικαιώματα χρήσης των ατελών αδειών (επίτευξη στόχου 2, 3 και 4).

3. Μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου, επιτρέπεται η χορήγηση νέων αδειών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες του άρθρου 5, σε μεταφορικές εταιρείες που έχουν συσταθεί με βάση τον νέο νόμο, σύμφωνα με το άρθρο 4, παράγραφος 1 (α), (β), (γ) και (δ). Για την απόκτηση των αδειών αυτών καταβάλλεται εφάπαξ ειδική εισφορά απόκτησης και ετήσια ειδική εισφορά χρήσης των αδειών, υπέρ του Δημοσίου ανάλογα με το τονάζ και τις κατηγορίες οχημάτων ως εξής:

Εφάπαξ, το 10% των προβλεπόμενων ποσών στις παραγράφους 2 (α), (β), (γ) αντίστοιχα και για μεταφορά πετρελαιοειδών (α), (β), (γ), καθώς και

Ετήσια εισφορά (από τον δεύτερο χρόνο και για όσο διάστημα διτηρείται εν ισχύ) ύψους 20% της εφάπαξ καταβληθείσης εισφοράς για την διατήρηση του δικαιώματος χρήσης των αδειών αυτών.

Ο αριθμός των υπό χορήγηση νέων αδειών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τη σχέση 1 άδεια/30.000 Ευρω κατατεθειμένου κεφαλαίου/εταιρικών μεριδίων.

Οι άδειες αυτές θα είναι αμεταβίβαστες. Σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας οι χορηγηθείσες άδειες επιστρέφονται στην αρμόδια εκδούσα αρχή για ακύρωση. Όμως, για όσο διάστημα οι εταιρείες αυτές παραμένουν σε λειτουργία, οι άδειες μπορούν να μεταβιβαστούν μαζί με την εταιρεία, ως ποσοστό ή σύνολο των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων τους (επίτευξη στόχων 1,2, 3, 4, 5, 6 και 7).

#31 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΕΤΡΑΚΑΚΙΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 11:32

γ) Ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ή ο διαχειριστής της Ε.Π.Ε. διαθέτει επαγγελματική επάρκεια και είναι κάτοχος άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.
προτεινόμενη αναδιατύπωση
γ) Ο διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ή ο διαχειριστής της Ε.Π.Ε. διαθέτει επαγγελματική επάρκεια και είναι κάτοχος άδειας οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων, εφόσον η επιχείρηση διενεργεί ειδικές μεταφορές επικινδύνων εμπορευμάτων (συμφωνίας ADR) έχει υποχρέωση να είναι κάτοχος πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης ΣΑΜΕΕ ή να γνωστοποιεί τον διορισμό ενός ή περισσότερων συμβούλων ασφαλείας για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ) , υπεύθυνους για την αποφυγή κινδύνων εγγενών σε τέτοιες δραστηριότητες όσον αφορά σε άτομα, ιδιοκτησίες και στο περιβάλλον (παράγραφος 1.8.3 του ADR).

#32 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΕΤΡΑΚΑΚΙΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 11:35

2. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ….
Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς πετρελαιοειδών τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
προτεινόμενη αναδιατύπωση
Εάν οι αιτούμενες άδειες είναι κατηγορίας ειδικής μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:

#33 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΕΤΡΑΚΑΚΙΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 11:37

2. Μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ…

προτεινόμενη προσθήκη παραγράφων

Για την μετατροπή άδειας κυκλοφορίας ΦΔΧ σε άδεια κυκλοφορίας ΦΔΧ κατηγορίας ειδικής μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων τα ποσά της ειδικής εισφοράς διαμορφώνονται ως εξής:
α. Είκοσι χιλιάδες (20.000 ) ευρώ για τον πρώτο τόνο.
β. Δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι επτά (7) τόνους.
γ. Δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε επόμενο και μέχρι τους σαράντα δύο (42) τόνους.

Για την μετατροπή άδειας κυκλοφορίας ΦΔΧ ειδικής μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων σε κατηγορίας άδεια κυκλοφορίας ΦΔΧ δεν καταβάλλεται ειδική εισφορά και η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μετατρέψει εκ νέου την άδεια κυκλοφορίας ΦΔΧ σε άδεια κυκλοφορίας ΦΔΧ ειδικής μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων, με εφάπαξ καταβολή ποσού τριάντα χιλιάδες (30.000 ) ευρώ.

#34 Σχόλιο Από ΣΥΝΔΔΕ&L Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 13:32

ορθό:
Άρθρο 4
Παραγρ.1 περίπτ. 1.
Επισημαίνεται ότι με τις ρυθμίσεις της ως άνω περίπτωσης περιορίζεται ουσιαστικά το άνοιγμα του επαγγέλματος δεδομένου ότι το Νομοσχέδιο αυτό προβλέπει εχέγγυα αξιοπιστίας οδικού μεταφορέα ακόμη και για τους μετόχους – μεριδιούχους ΑΕ και ΕΠΕ. Περαιτέρω στην περ. δ’ της ίδιας παραγράφου του εν λόγω άρθρου το Νομοσχέδιο ορίζει απλοποιημένες διαδικασίες για τους χώρους στάθμευσης οχημάτων και αποθήκες εγκαταστάσεων και τοποθετήσεως δεξαμενών αποθηκεύσεως καυσίμων, εν αντιθέσει με τις ισχύουσες διατάξεις 14 και 16 του Π.Δ. 79/2004 περί ιδρύσεως σταθμών φορτηγών αυτοκινήτων και αποθηκών Logistics. Σημειωτέον ότι, η ισχύς των εν λόγω διατάξεων παρετάθη μέχρι τέλους τρέχοντος έτους σύμφωνα με το Νόμο 3710/2008.
Παραγρ.2
Θεωρούμε ότι η παράγρ. 2 του εν λόγω άρθρου δημιουργεί ουσιαστικά αντικίνητρα για την επένδυση / άνοιγμα του επαγγέλματος δοθέντος ότι η προβλεπόμενη αξία αδειών είναι ιδιαίτερα υψηλή (π.χ. €94.000 για φορτηγά 40 Τ.Μ.Β.) με συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι να δημιουργούν επιχειρήσεις στη γειτονική Βουλγαρία και Κύπρο, όπου οι διαδικασίες συστάσεως αδειοδότησης είναι κατά πολύ απλούστερες, ενώ και το κόστος της άδειας είναι πολύ χαμηλότερο ή ακόμη και μηδενικό.
Προτείνουμε, με στόχο την ουσιαστική τόνωση του ανταγωνισμού, την ενσωμάτωση ρύθμισης για τη δυνατότητα απόκτησης, από τις διαμεταφορικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών logistics, αδειών φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, τα οποία μας έχουν αναθέσει εργολαβικώς (out sourcing) πλήθος μεγάλων επιχειρήσεων βιομηχανικών, εμπορικών αλλά και λιανικής πώλησης. Σημειωτέον ότι οι αποθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά εγκατάσταση των εντολέων / αποθετών.
Θεωρούμε επίσης ότι αντικίνητρο συνιστά η νομοθετική απαγόρευση μη μεταβιβάσεως των αδειών κυκλοφορίας Φ.Δ.Χ. για περίοδο 5 ετών. Τούτο μάλιστα αντιβαίνει στις διατάξεις των κωδικοποιημένων νόμων 2190/1920 και 3190/1955 περί ΑΕ και ΕΠΕ αντιστοίχως. Με την εν λόγω διάταξη θεωρούμε ότι οι προβλεπόμενες από το Νομοσχέδιο μεταφορικές ΑΕ και ΕΠΕ, ουσιαστικά θα παραμείνουν ιδιότυπες (ΙΜΕ).
Παραγρ.5
Προτείνουμε την κατάργηση της διάταξης με το σκεπτικό ότι ο κάθε επενδυτής επιθυμεί την ύπαρξη ενός σταθερού κανονιστικού πλαισίου.

#35 Σχόλιο Από Σωματειο «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 14:43

Τελειώνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε μια σημαντικότατη πα-ράλειψη του σχεδίου νόμου, η οποία αφορά τα Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγά και Βυτιοφόρα Αυτοκίνητα. Δεν είναι δυνατό την στιγμή που τίθεται δια του άρθρου 4 παρ. 2 του νέου σχεδίου νόμου ειδική εισφορά για την χορήγηση Δ.Χ. αδειών κυκλοφορίας φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων, να παραλείπονται και ουσιαστικά να εξαιρούνται από την ρύθμιση αυτή τα Ιδιωτικής Χρήσεως Φορτηγά και Βυτιοφόρα Αυτοκίνητα.
Με δεδομένο ότι δια του νέου σχεδίου νόμου επιχειρείται η οργά-νωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών της Χώρας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1 παρ. 1 και η τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1 παρ. 2, θεωρούμε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί ένα ακόμη άρθρο στο υπό κρίση σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «Ιδιωτικής Χρήσεως Φορτηγά και Βυτιοφόρα Αυτοκίνητα» στο οποίο:
1.- Αρχικώς θα προβλεφθεί η απογραφή και ο έλεγχος της νομιμότητος όλων των κυκλοφορούντων Ι.Χ. φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων εντός έτους από της ψηφίσεως του νέου νόμου επί ποινή αφαιρέσεως των στοιχείων κυκλοφορίας κατά τον πρώτο τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Η διαδικασία απογραφής θα πρέπει να είναι σύντομη και ευσύνοπτη εξαντλούμενη στην προσκόμιση δικαιολογητικών στις κατά τόπους Δ/νσεις Μεταφορών, θα πρέπει δε να αποσκοπεί στην διακρίβωση ότι οι επιχειρήσεις – ιδιοκτήτριες Ι.Χ. φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων, βρίσκονται σε λειτουργία και δεν έχουν αναστείλει την δραστηριότητα τους. Η διαδικασία απογραφής είναι σίγουρο ότι θα θέσει εκτός κυκλοφορίας μεγάλο ποσοστό Ι.Χ. φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παρανόμως σήμερα, θα προσφέρει τεράστια ανακούφιση στο βεβαρυμένο οδικό δίκτυο της Χώρας και σίγουρα θα συνδράμει στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης που επαγγέλλεται η Πολιτική Ηγεσία. Προς επίρρωση των όσων ανωτέρω αναφέρουμε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν Σας ότι τα δημοσίας χρήσεως φορτηγά αυτοκίνητα ανέρχονται σύμφωνα με την τελευταία απογραφή τους, σε 33.000 οχήματα ενώ τα κυκλοφορούντα Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα (παντός τύπου) ξεπερνούν τα 900.000 οχήματα.
2.- Θα πρέπει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 του Νόμου 1959/1991 ποσά εισφορών υπέρ του Δημοσίου για έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων να είναι όμοια με αυτά που προβλέπονται στο άρθρο 4 παρ. 2 του νέου σχεδίου νόμου για έκδοση αδειών κυκλοφορίας Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων.
3.- Τα φορτηγά και βυτιοφόρα αυτοκίνητα Ιδιωτικής Χρήσεως που θα τεθούν σε κυκλοφορία με τις διατάξεις του νέου νόμου και εφόσον θα καταβληθούν εισφορές ισόποσες με αυτές για τα Δημοσίας Χρήσεως Φορτηγά και Βυτιοφόρα αυτοκίνητα, θα πρέπει να είναι οχήματα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EURO IV και EURO V όπως ρητώς προβλέπεται στο άρθρο 4 παρ. 3 για τα δημοσίας χρήσεως φορτηγά και βυτιοφόρα αυτοκίνητα. Ειδικά δε επειδή τα Ι.Χ. βυτιοφόρα αυτοκίνητα δεν μεταβιβάζονται (πλην της περιπτώσεως μεταβιβάσεως ολοκλήρου της ιδιοκτήτριας αυτών επιχειρήσεως) όσα θα αποσύρονται από την κυκλοφορία λόγω παλαιότητας θα αντικαθίστανται από ψηφίσεως του νόμου και εντεύθεν με οχήματα τα οποία θα εμπίπτουν στην κατηγορία εκπομπών EU-RO IV και EURO V.
4.- Η διαδικασία χορήγησης νέων αδειών Ι.Χ. φορτηγών και βυτιοφόρων αυτοκινήτων θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να καταστεί αντίστοιχη προς αυτήν που προβλέπεται από το άρθρο 5 του νέου σχεδίου νόμου.
Κύριε Υπουργέ, τις τελευταίες μας επισημάνσεις για την απουσία ρυθμίσεων για τα Ι.Χ. φορτηγά και βυτιοφόρα αυτοκίνητα τις θεωρούμε κεφαλαιώδους σημασίας, αν πραγματικά οι προθέσεις της Πολιτείας είναι ο εκσυγχρονισμός των εμπορευματικών μεταφορών και η προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Με τις παρεμβάσεις που προτείνουμε θεωρούμε ότι θα τεθεί προς ψήφιση ένα άρτιο νομοθέτημα ανάλογο προς τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς το οποίο θα αντιμετωπίζει όλους τους παράγοντες της (μεταφορείς και επιχειρήσεις) επί ίσοις όροις και αμερολήπτως. Δεν σας κρύβουμε ότι έκδηλη είναι η εντύπωση στον κλάδο μας, ότι η παρούσα νομοθετική παρέμβαση έχει μια σαφή και έκδηλη πρόθεση να ευνοηθούν οι μεγαλομεταφορείς, τα μεγάλα εταιρικά σχήματα και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα καλυπτόμενη υπό τον μανδύα και την εύσχημη δικαιολογία της απελευθέρωσης των εμπορευματικών μεταφορών. Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση των αγορών πρωταρχικό σκοπό έχει την θεσμοθέτηση ίσων ευκαιριών ανάπτυξης τόσο στα μεγάλα εταιρικά σχήματα όσο και στους μικρομεσαίους μεταφορείς προκειμένου όλοι να λειτουργήσουν με κοινούς κανόνες σ’ ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και αληθινής ανάπτυξης.

#36 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 14:48

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ Φ.Δ.Χ.
ΜΙΛΑΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ . ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ , ΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΝ ΕΝ ΛΩΓΟ ΑΔΕΙΩΝ ΕΑΝ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΣΒΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ?
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ? ΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ?

#37 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 14:58

ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΚΑΚΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ (ΑΛΛΑΓΗ) ΚΑΤΗΓΩΡΙΑΣ.

#38 Σχόλιο Από ΚΩΣΤΑΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 15:18

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΟΠΟΣ ΔΗΛ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΙΜΟΣ Η ΟΧΙ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ!

#39 Σχόλιο Από ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Στις 29 Απρίλιος, 2010 @ 17:18

ΤΟ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΣΥΝΟΛΟ 26.000 ΦΟΡΤΙΩΝ , 25.000 ΦΟΡΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ( ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ) ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 1.000 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ . ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE TOY ΥΜΕ.
ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ . ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ , ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ….
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ? ΑΝ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ . ΕΔΩ ΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ .
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ , ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ .. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ( ΟΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ) . ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ?
ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ 3ΕΤΙΑ 2007-2010 , ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .
ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΕΦΕΡΕ 1.300 ΩΣ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΦΟΥ 8.000 ΦΟΡΤΗΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ . ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ Φ.Π.Α ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΒΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 10.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ .
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ Φ.Π.Α ( ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Φ.Π.Α ) , ΕΝΩ ΣΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ , ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ( ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΘΕΤΟ ) , ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ Δ.Χ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ . ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ .
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ Δ.Χ ΠΗΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕ 57.000 ΕΥΡΩ Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 57.000 ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ?
ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΩΣ OIKONOMIKH EΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 9.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ . ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ .
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΗΓΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΣΤΟΥΣ 33.000 ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΑΔΕΙΑΣ Δ.Χ ? ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ 9.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ? ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ?
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ .
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Π.Χ ΓΙΑ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΙΚΑ . ΕΠΙΣΗΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΦΟΡΤΗΓΩΝΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ 17,5 ΧΡΟΝΙΑ ( ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ) .
Η ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΙΑ . Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ .
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ Δ.Χ ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ .
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 9.000 ΕΥΡΩ , ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ( ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΔΕΙΩΝ Δ.Χ ) . ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ .
ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ( ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΕΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΑ ΔΕ ) .

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Γ
ΔΙΕΡΜΗΝΕΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΡΙ ΙΤΑΛΙΑΣ

#40 Σχόλιο Από ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΤΕΛΗ Στις 30 Απρίλιος, 2010 @ 10:20

ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ EURO 4 KAI EURO 5.
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΤ/ΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΥΤΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Π.Χ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ, ΛΑΜΑΡΙΝΑΔΕΣ , ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ EURO 3 ΑΥΤ/ΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤ/ΠΕΙΕΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΩΣ EURO 3, ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ EURO 3.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.

#41 Σχόλιο Από Αριστείδης Στις 1 Μάιος, 2010 @ 09:36

Κύριε υπουργέ θεωρώ το νομοσχέδιο ικανοποιητικό.Στο άρθρο που αναφέρεστε στην αναπροσαρμωγή του παράβολου για την τιμή των αδειών η αναπροσαρμωγή αυτή καλό θα ήταν να γίνεται βάση του πληθωρισμού.Όσον αναφορά την αξία των αδειών,όταν όλη η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια επένδυε σε ακίνητα εμείς ως αυτοκινιτιστές επενδύαμε σε άδειες Δ.Χ.(άυλοι τίτλοι).Αυτοί λοιπόν που επένδυσαν σε ακίνητα διατηρούν την περιουσία τους ενω με εμάς επικρατεί η άποψη να χάσουμε την αξία των αδείων μας.Αυτο είνα άδικο και αντισυνταγματικό σύμφωνα με το άρθρο του συντάγματος περι ατομικής περιουσίας των πολιτών.Πού είναι η οικολογική συνείδηση όλων αυτών που λένε να βγαίνει απεριόριστος αριθμός Φ.Δ.Χ.;Αντέχουν οι ελληνικοί δρόμοι και το περιβάλλον ένα τέτοιο όγκο φορτηγών;Σαν υπουργείο ελένξατε ποτέ τα χρέη των αυτοκινιυιστών τα τελευταία χρόνια;Πέρσι εγώ είχα καθαρά κέρδη από ένα φορτηγό 40 τόνων 13850 ευρώ με οδηγό εμένα τον ίδιο.Αυτά είναι τα κέρδη των <>.

#42 Σχόλιο Από Δημήτρης Οικονόμου Στις 1 Μάιος, 2010 @ 10:14

ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΥΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 30000-50000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΝΟΣ Φ.Δ.Χ. ΝΑ ΙΣΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;Ο ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ.Δ.Χ. ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΑΣΥΔΟΤΗ ΑΓΟΡΑ.Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ Δ.Χ.ΑΡΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

#43 Σχόλιο Από ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Στις 1 Μάιος, 2010 @ 21:09

ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Αρθρο 4:
Η μεταφορά των επικίνδυνων φορτίων (μεταφορά χύδην με βυτία αλλά και συσκευασμένα φορτία) να γίνεται από επιχειρήσεις που διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση. Προτείνεται να υπάρχει μητρώο επιχειρήσεων που έχουν τα προσόντα να μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία (που εφαρμόζεται ο ADR). Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει η επιχείρηση να προσκομίζει συμβαση συνεργασίας με πιστοποιημένο Σύμβουλο Μεταφοράς Επικίνδυνο Εμπορευμάτων για τις κλάσεις που θα μεταφέρονται. Είναι αναγκαίο να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και ή προστασία του περιβάλλοντος, σήμερα υπάρχουν σημαντικά κενά στη διαχείρηση των επικίνδυνων φορτίων.
Παν.Σκαρλάτος
Γεν.Διευθυντής ΣΕΧΒ

#44 Σχόλιο Από Παντελής Πρέζας Στις 2 Μάιος, 2010 @ 08:41

Νομίζω πως γενικά το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των ιδιοκτητών ΦΔΧ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Με τη δημόσια διαβούλευση θα βελτιωθεί το νομοσχέδιο, ώστε να μην γίνουν λάθη και αδικίες.
Πάντως θα έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ να διαμαρτύρονται, αν σταματήσει η κυβέρνηση την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μόνο σ΄αυτή την κατηγορία επαγγελματιών.
Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει στην απελευθέρωση κι άλλων κλειστών επαγγελμάτων, με υπογράμμιση στους συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς δικηγόρους, μηχανικούς….

#45 Σχόλιο Από ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΕΚΑ Στις 2 Μάιος, 2010 @ 15:33

Άλλωστε σύμφωνα με τον κανονισμό 1071/2009 που η ισχύς του έχει άρχίσει από τον Νοέμβριο 2009(που καταργεί την οδηγία 96/26), και πρέπει να εφαρμόζεται από τις 4 Δεκεμβρίου 2011 και «εφαρμόζεται άμεσα σε κάθε κράτος μέλος» στο Άρθρ. 3.1 αναφέρει τις προυποθέσεις που απαιτούνται για την άσκηση του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα, ενώ σστην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου (3.2) αναφέρει σαφώς ότι «τα κράτη μέλη δύνανται ν’ αποφασίσουν την επιβολή πρόσθετων απαιτήσεων, οι οποίες πρέπει να είναι αναλογικές και να μην επιφέρουν διακρίσεις».
Πρέπει λοιπόν να συρθούμε ξανα στα Ευρωπαικά Δικαστήρια ως μη συμορφούμενοι στην Ευρωπαική Νομοθεσία;

#46 Σχόλιο Από Λιόντος Νίκος Στις 2 Μάιος, 2010 @ 16:34

Ειμαι Αυτ/στης απο το 1983
Ειμαι Προεδρος του Σωματειου Αυτ/στων Φ.Δ.Χ και Προεδρος του Συεταιρισμου Αυτ/στων Φ.Δ.Χ με εδρα το Δίστομο
Στο ΑΡΘΡΟ 4ον στην παραγραφο 1-δ να υπαχθουν και οι προϋπαρχοντες Συνεταιρισμοι Αυτοκινητιστων Φ.Δ.Χ
Και στην παραγραφο 2 να υπαρχει μια κατηγορια με της κατωτερω τιμες
α) 20.000 ευρω για τον πρωτο (1) τονο
β) 4.000 ευρω για καθε επομενο και μεχρι επτα (7) τονους
γ) 3.000 ευρω για καθε επομενο μεχρι τους σαραντα(40)τονους Στην παραγραφο 4 οι αδειες που θα εκδιδονται μετα την εναρξη ισχύος του παροντος νομου να ειναι αμεταβιβαστες για περιοδο δεκα(10)ετων

#47 Σχόλιο Από Τοπακας Ιωαννης Στις 3 Μάιος, 2010 @ 06:47

ΑΝΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ 2 ΕΤΩΝ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΩΝ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΚΛΠ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗ ΓΙΑ 5 ΕΤΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΤΑΙ?

#48 Σχόλιο Από ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Στις 3 Μάιος, 2010 @ 07:53

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΑ Δ.Χ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΟΙ ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ? ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΟΠΟΛΗΣΙΕΣ.

#49 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΜΑΝΤΑΚΗΣ Στις 3 Μάιος, 2010 @ 15:57

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ.183 ΤΗΝ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1967.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,(ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΤΑΞΗ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΙΣΦΟΡΑΣ
α’5 ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΝΑ ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΧΡΙ 10000 ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΑ.
β’3.5 ΔΡΑΧΜΕΣ » » ΑΠΟ 10001 ΜΕΧΡΙ 20000 ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΑ.
δ’2.5 ΔΡΑΧΜΕΣ » » ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20001 ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΑ.
ΜΕ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 3ΑΡΙ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ???
ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ???
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΑΛΛΑ Ο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΟΡΕ ΣΗΣ ΑΠΩΘΑΝΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

#50 Σχόλιο Από Θεοφανιδης Κωστας, προεδρος ΠΣΣΑΜΕΕ (Πανελληνιος Συλλογος Συμβουλων Ασφαλους Μεταφορας Επικινδυνων Εμπορευματων Στις 3 Μάιος, 2010 @ 16:21

Αρθρο 4 Προυποθεσεις χορηγησης αδειων ΦΔΧ

1. . Ο Διευθυνων Συμβουλος της ΑΕ δεν θα πρεπει να εχει απαραιτητα επαγγελματικη επαρκεια και αδεια οδικου μεταφορεα, ώστε οι Μεταφορικες εταιρειες μεγαλου μεγεθους να μπορουν να προσελκυουν στελεχη managers από την αγορα. Στην περιπτωση αυτή μπορει να προβλεφθει η πλειοψηφια των μελων του ΔΣ να εχει αδεια οδικου μεταφορεα.

2. Για την μεταφορα επικινδυνων εμπορευματων (ADR) θα πρεπει να καθιερωθει ειδικη αδεια Οδικου Μεταφορεα Επικινδυνων Εμπορευματων, για την αποκτηση της οποιας θα απαιτουνται επιπροσθετα :
Α. Τουλαχιστον 1 ιδιοκτητο η μισθωμενο οχημα με εγκριση τυπου για μεταφορα επικινδυνων εμπορευματων
Β. Τουλαχιστον 1 οδηγο με πιστοποιητικο ADR
Γ. Συμβαση εργασιας η εργου με πιστοποιημενο Συμβουλο Ασφαλους Μεταφορας Επικινδυνων Εμπορευματων (ΣΑΜΕΕ) όπως προβλεπεται από την ΚΥΑ 64834/5491/2000)

3. Στην παραγραφο 4 θα πρεπει να προβλεφτει ότι οι τεχνικες προδιαγραφες των εγκαταστασεων δεξαμενων και η διαδικασια αδειοδοτησης πρεπει να είναι αυτές που οριζονται από το ΠΔ 118. Ετσι θα εξασφαλιστουν ασφαλεις εγκαταστασεις και διαφανης διακινηση καυσιμων.