Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης

Κατά την παρούσα δημόσια διαβούλευση, ελήφθησαν 468 σχόλια καθώς επίσης και πλήθος προφορικών σχολίων-παρατηρήσεων ενδιαφερομένων πολιτών προς την αρμόδια υπηρεσία. Δεδομένου ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός εύστοχων σχολίων και σημαντικών παρατηρήσεων και προτάσεων, το προσχέδιο κανονισμού ραδιοερασιτεχνών υπέστη περαιτέρω λεπτομερή τεχνική και νομική επεξεργασία, για την οποία απαιτήθηκε σημαντικό χρονικό διάστημα. Κατά την επεξεργασία του νέου προσχεδίου έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν οι εύστοχες παρατηρήσεις και υποδείξεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους κατά την διαβούλευση με αποτέλεσμα να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων προχωρά σε νέα Δημόσια Διαβούλευση επί του προσχεδίου νέου κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου για την περαιτέρω βελτίωση του.

Για να διαβάσετε τον Κανονισμό όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την παρούσα διαβούλευση και να συμμετάσχετε στη νέα παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.opengov.gr/yme/?p=1656.

 

Δημόσια Διαβούλευση επί του Σχεδίου του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων σας προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί του προσχεδίου αυτού. Παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.

Το νέο σχέδιο κανονισμού εμπεριέχει πλήθος βελτιώσεων και επικαιροποιήσεων όπως η αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του συστήματος εξετάσεων ώστε να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά ενώ παράλληλα ανανεώνεται η εξεταστέα ύλη για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη σύμφωνα με τη νεότερη έκδοση της σύστασης T/R 61-02 της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (CEPT).

Επίσης, εναρμονίζονται πλήρως οι ελληνικές άδειες «κατηγορίας 1» και «κατηγορίας 2» με την άδεια ραδιοερασιτέχνη που προβλέπεται στη σύσταση T/R 61-01 της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων CEPT (CEPT radio amateur license) και με τα ισχύοντα στον Διεθνή Κανονισμό Ραδιοεπικοινωνιών της ITU. Επιπλέον, στην «κατηγορία 2» παρέχονται δικαιώματα λειτουργίας σε όλες τις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που έχουν εκχωρηθεί για την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη εκτός των περιοχών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται για την μορσική ραδιοτηλεγραφία (CW). Οι τροποποιήσεις αυτές είναι απαραίτητες για την εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με τα ισχύοντα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες καθώς, και για την επίλυση προβλημάτων αναγνώρισης πτυχίων / αδειών και δικαιωμάτων αλλοδαπών ραδιοερασιτεχνών στη χώρα μας, ή την αναγνώριση ελληνικών πτυχίων / αδειών κατά την μετεγκατάσταση ή επίσκεψη Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών σε άλλες χώρες της CEPT.

Επιπλέον λαμβάνονται υπόψη οι ρυθμίσεις του νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87) σε θέματα αρμοδιότητας περιφερειακών υπηρεσιών και εκδόσεως αδειών και γίνονται απαραίτητες βελτιώσεις και προσαρμογές σε θέματα όπως ειδικά διακριτικά κλήσεως, έκδοση πινάκων αναμεταδοτών επαναληπτών-ραδοφάρων σε νέα βάση κλπ.

Αποσκοπώντας στην ευρύτερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων ραδιοερασιτεχνών στη διαμόρφωση του υπόψη ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ, επ’ ωφελεία της ανάπτυξης και βελτίωσης του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας, οι απόψεις, ιδέες και παρατηρήσεις που θα υποβληθούν κατά την διαβούλευση θα συνεκτιμηθούν στην τελική διαμόρφωση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ