Άρθρο 53 Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας – Τροποποίηση ενότητας 2 Φάσης Α’ Παραρτήματος Ι Μέρους Α’ ν. 4784/2021

Η ενότητα 2 της Φάσης Α’ του Παραρτήματος Ι του Μέρους Α’ του ν. 4784/2021 (Α’ 40) τροποποιείται: α) με την προσθήκη τέταρτου εδαφίου στην υποενότητα 2.1, β) με την προσθήκη δευτέρου εδαφίου στην υποενότητα 2.2 και η ενότητα 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
2.1 Στελέχωση Ομάδας Εργασίας
Επισυνάπτεται η απόφαση συγκρότησης της Ομάδας Εργασίας και αναφέρονται, σύμφωνα με το άρθρο 5:
(α) τα στελέχη της Ομάδας Εργασίας, η ιδιότητά τους, ο φορέας, η υπηρεσία προέλευσής τους, και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας,
(β) στις περιπτώσεις περιοχών παρέμβασης της παρ. 3 του άρθρου 1, το στέλεχος με εμπειρία σε συγκοινωνιακά θέματα και θέματα οδικής ασφάλειας,
(γ) στις περιπτώσεις περιοχών παρέμβασης της παρ. 3 του άρθρου 5, οι εκπρόσωποι των συγκοινωνιακών φορέων.
Οι φορείς εκπόνησης που ακολουθούν τα οριζόμενα στις περ. β’ της παρ. 1, α’ και β’ της παρ. 2 του άρθρου 13, συμπληρώνουν την υποενότητα 2.1 πλην των περ. β’ και γ’.
Οι φορείς εκπόνησης που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υποπερ. γβ’ του δεύτερου εδαφίου της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 13, αναφέρουν την προϋπόθεση βάσει της οποίας δύνανται να εξαιρεθούν από τη συμπλήρωση της περ. γ΄ της υποενότητας 2.1.
2.2 Πρόσκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην αρμόδια λιμενική αρχή και στον Φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα για συμμετοχή στην ομάδα εργασίας
Εφόσον η περιοχή παρέμβασης εμπίπτει στην παρ. 2 του άρθρου 5, συμπληρώνονται ο αριθμός πρωτοκόλλου της πρόσκλησης και επισυνάπτεται αντίγραφό της.
Οι φορείς εκπόνησης που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της υποπερ. γβ’ του δεύτερου εδαφίου της περ. γ’ της παρ. 2 του άρθρου 13, αναφέρουν την προϋπόθεση βάσει της οποίας δύνανται να εξαιρεθούν από τη συμπλήρωση της παρούσας υποενότητας».