Άρθρο 47 Μητρώο Εποπτών Κ.Τ.Ε.Ο. – Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 63 ν. 4784/2021

Η περ. vi) της παρ. 6 του άρθρου 63 του ν. 4784/2021 (Α΄ 40) τροποποιείται ως προς το αντικείμενο των ελέγχων των Κ.Τ.Ε.Ο. και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής:
«6. Με απόφαση του Υπουργού́ Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται:
i) τα ελάχιστα προσόντα των Εποπτών που εγγράφονται στο Μητρώο του άρθρου 61,
ii) η διαδικασία και τα αρμόδια για την αξιολόγηση και επιλογή́ των υποψηφίων όργανα,
iii) ο τρόπος κατάρτισης και τήρησης του Μητρώου και η αρμόδια προς τούτο Υπηρεσία,
iv) η διαδικασία και το αρμόδιο όργανο για τον ορισμό́ των Εποπτών και για την επιλογή́ αυτών προκειμένου να συμμετάσχουν σε ελέγχους,
v) τα κωλύματα, ασυμβίβαστα, οι ειδικές προϋποθέσεις ένταξης και παραμονής και ο τρόπος αποβολής από́ το Μητρώο,
vi) η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις εκτέλεσης της εποπτείας και του ελέγχου της τήρησης των όρων και προϋποθέσεων, βάσει των οποίων χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας ή η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας των Κέντρων Τεχνικού́ Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.), καθώς και της εποπτείας τήρησης των κείμενων διατάξεων που διέπουν τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου οχημάτων από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο.),
vii) τα ειδικότερα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού́ χαρακτήρα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό́ θέμα.
Με κοινή́ απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης δύναται να ρυθμίζονται η αναγκαία διαλειτουργικότητα του Μητρώου με λοιπά́ πληροφοριακά́ συστήματα των φορέων του δημοσίου τομέα.».