Άρθρο 30 Μεταβίβαση κυριότητας οχημάτων κατηγορίας Ο

 

  1. Η άδεια κυκλοφορίας οχήματος κατηγορίας Ο, που έχει τεθεί σε κυκλοφορία ως ανεξάρτητο όχημα, είναι τίτλος κυριότητας του οχήματος.
  2. Η μεταβίβαση της κυριότητας από επαχθή αιτία των οχημάτων της παρ. 1, συντελείται με έγγραφη συμφωνία των μερών, που καταχωρίζεται με ευθύνη τους στην οικεία θέση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Ο αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας μεταφορών και επικοινωνιών της περιφέρειας, ενώπιον του οποίου γίνεται η πράξη της μεταβίβασης, κρατάει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που μεταβιβάστηκε και αμέσως, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Κυκλοφορίας, εκδίδει νέα άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, η οποία και παραδίδεται στον νέο αγοραστή.
  3. Εάν το όχημα της παρ. 1, που μεταβιβάζεται, δεν τίθεται αμέσως σε κυκλοφορία από τον αγοραστή (μεταβίβαση ως εμπόρευμα), κατατίθενται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και εκδίδεται στο όνομα του αγοραστή έντυπο άδειας κυκλοφορίας με την παρατήρηση «ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ». Κατά τα λοιπά, η μεταβίβαση συντελείται σύμφωνα με την παρ. 2.

 

  • 26 Φεβρουαρίου 2023, 11:15 | Γώγος Χρήστος

    Επιτέλους !!! Διευκρινίστηκε πως θα γίνεται η μεταβίβαση των Οχημάτων Ο1 & Ο2, δηλαδή με υπογραφές πωλητή & αγοραστή στην Άδεια Κυκλοφορίας (όπως & στα Ε.Ι.Χ.)

  • 23 Φεβρουαρίου 2023, 14:31 | Ιωάννης Γκρίφισιας

    Συμφωνώ με την τοποθέτηση του κυρίου Ζαμπέτα Αντώνιου.
    Επίσης να συμπληρώσω ότι η σχετική υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης, θα πρέπει να ενταχθεί στην πλατφόρμα του gov.gr καθώς και μέσω των ΚΕΠ, όπως ισχύει και για τα ΙΧ οχήματα.

  • 22 Φεβρουαρίου 2023, 20:17 | Αντωνης Ζαμπέτας

    Για την έκδοση της νέας αδείας κυκλοφορίας οχημάτων Ο1 και Ο2 μας ζητούν από τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών την αλληλουχία μεταβίβασης ιδιοκτησίας από προηγούμενους ιδιοκτήτες. Είναι και κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά και τεχνικά αδύνατον. Ζητούμε ένα ξεκάθαρο άρθρο που να ορίζει οτι ο τελευταίος ιδιοκτητης στην μεταβίβαση του οχήματος δεν εχει την υποχρέωση της απόδειξης προγενέστερων μεταβιβάσεων.