- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου:»Διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού»

 

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό τον τίτλο: «Διατάξεις για την ανάπτυξη, τις υποδομές και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού».

Με τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, επιδιώκεται η ενιαία και ταχεία ρύθμιση διαφόρων οργανωτικών, λειτουργικών, εργασιακών και οικονομικών ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Συγκεκριμένα, η απουσία νομοθετικών ρυθμίσεων και αποσαφηνίσεων για τα ειδικότερα ζητήματα αυτά, προκαλεί δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην εφαρμογή των θεμάτων που διευθετούνται μέσω αυτών, και εν τέλει στη μη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Έτσι λοιπόν, κρίθηκε σκόπιμη και καταλληλότερη η συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων σε ένα μόνο σχέδιο νόμου (και όχι η αποσπασματική νομοθέτηση μέσω υπουργικών τροπολογιών).

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 1.3.2023.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών