- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 7 – Έκδοση-τροποποίηση-ανανέωση άδειας

1.      Στην άδεια λειτουργίας αναγράφονται ο σκοπός των πειραμάτων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σταθμού, ο υπεύθυνος του σταθμού, οι ειδικοί όροι λειτουργίας αυτού αναλόγως του σκοπού των πειραμάτων και της κατηγορίας του σταθμού.

2.      Οι άδειες πειραματικών σταθμών Α’ ή Β’ κατηγορίας χορηγούνται για το μικρότερο δυνατό διάστημα για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού με μέγιστη χρονική διάρκεια τους έξι (6) μήνες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ανωτέρω  άδειες μπορούν να ανανεωθούν μόνο για μία φορά σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, μετά από ειδική αίτηση και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας ανανέωσης. Η παράταση ισχύος πραγματοποιείται κατόπιν ανανέωσης της αδείας από την ΑΠΥ χωρίς να ζητηθεί εκ νέου η γνώμη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

3.      Για την έκδοση ή ανανέωση ή τροποποίηση της αδείας πειραματικών σταθμών καταβάλλονται υπέρ του Δημοσίου τα εκάστοτε προβλεπόμενα παράβολα-τέλη.

4.      Σε κάθε πειραματικό σταθμό μπορεί να εκχωρείται κατά περίπτωση ιδιαίτερο διακριτικό κλήσεως, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό να εκπέμπει ο σταθμός διακριτικό κλήσεως. Το διακριτικό κλήσεως αποτελείται από ένα πρόθεμα από τα εκχωρημένα στην Ελλάδα ακολουθούμενο από  ένα έως τρείς χαρακτήρες του λατινικού αλφαβήτου. Η εκχώρηση του διακριτικού κλήσεως συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την οποία εκχωρούνται οι ραδιοσυχνότητες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 7 – Έκδοση-τροποποίηση-ανανέωση άδειας"

#1 Σχόλιο Από Νταής Αθανάσιος Στις 14 Οκτώβριος, 2010 @ 11:31

Στην παράγραφο 2 αναφέρεται «…με μέγιστη χρονική διάρκεια τους 6 μήνες, ανανεώσιμη για μία μόνο φορά…». Ένα διδακτορικό είναι τουλάχιστον 4 χρόνια. Θα πρέπει για τις περιπτώσεις πανεπιστημίων ή ερευνητικών φορέων να προβλεφθεί μεγαλύτερο διάστημα. Το υπουργείο μπορεί να ζητάει επιπλέον έγγραφη βεβαίωση από τον υπεύθυνο καθηγητή. Μπορεί να κάνει ακόμα και ελέγχους για να επιβεβαιώνει την ανάγκη διατήρησης της άδειας ενεργής. Θα πρέπει να μπορεί να ολοκληρωθεί ένα πείραμα ή μία εργασία σωστά και με χρονική άνεση.

Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται «…Η ΑΠΥ θα ανανεώνει τις άδειες χωρίς να ζητάει τη γνώμη του υπουργείου…»
Άρα α) το υπουργείο δεν θα γνωρίζει επακριβώς ποιες άδειες έχουν λάβει παράταση και ποιες όχι. Δηλαδή δεν θα ξέρει ποιες συχνότητες χρησιμοποιούνται ακόμα και ποιες όχι…. β) Οι ΑΠΥ λόγο έλλειψης τεχνογνωσίας θα καταντήσουν να ανανεώνουν το σύνολο των αδειών, οπότε εν τέλει όλες θα εκδίδονται για 1 χρόνο…

#2 Σχόλιο Από Δρ. Μηχ. Κ. Φιμερέλης Στις 18 Οκτώβριος, 2010 @ 12:45

Η διαρκεια των αδειων κατηγοριας Α πρεπει να αυξηθει στον 1 χρονο, με δυνατοτητα περαιτερω ανανεωσεων, δεδομενου οτι οι πρωτότυπες δοκιμες για την ανάπτυξη της επιστήμης συνηθως διαρκουν μεγαλυτερα διαστηματα, οπως πχ η μελετη διαδοσης ραδιοκυματων (βλεπε και προταση για μεταφορα μελετων διαδοσης στη Α κατηγορια).