- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - http://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 10 Έλεγχοι – Κυρώσεις

1.      Η ΕΕΑΕ δια των οργάνων της ή μέσω εξουσιοδοτημένων από αυτήν συνεργείων ελέγχει την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης από τις ΤΚΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 31, του ν. 3431/2006.

2.      Σε περίπτωση παράβασης των γενικών ή ειδικών διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας και των οριζομένων πολεοδομικών μεγεθών για τις ΤΚΚ της παρούσας απόφασης, επιλαμβάνονται οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.

3.      Σε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ειδικότερων ραδιοηλεκτρικών χαρακτηριστικών των ΤΚΚ, επιλαμβάνεται η ΕΕΤΤ.

4.      Στην περίπτωση παράβασης διατάξεων της παρούσας απόφασης επιβάλλονται εκτός των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και οι κυρώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 3431/2006, όπως εκάστοτε ισχύει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 10 Έλεγχοι – Κυρώσεις"

#1 Σχόλιο Από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Στις 6 Δεκέμβριος, 2010 @ 18:07

Θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση παράβασης των διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

#2 Σχόλιο Από Λάμπρος Γ. Χρανιώτης Στις 7 Δεκέμβριος, 2010 @ 15:57

Θα πρέπει να καταγραφεί η υποχρέωση της αλληλοενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της νομοθεσίας ή λειτουργίας κεραιών χωρίς άδεια, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παραβάσεων αυτών

#3 Σχόλιο Από Πολίτης Στις 7 Δεκέμβριος, 2010 @ 22:43

Οι αναφερόμενες κυρώσεις είναι ασαφείς, άρα … ελαφρές.
Θα πρέπει στα αναφερόμενα να προστεθεί και χρηματικό πρόστιμο τόσο «τσουχτερό» ώστε κανένας κατασκευαστής να μη τολμά έστω και να διανοηθεί να δράσει αντικανονικά.
Μόνο ο έλεγχος και η αυστηρή τιμωρία μπορεί να βάλει κάποια τάξη, και να πληρώνουν χρηματικά οι παραβάτες.

#4 Σχόλιο Από DORA SYRMA Στις 8 Δεκέμβριος, 2010 @ 15:00

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΟΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΕ ΤΑΡΆΤΣΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΛΑΒΗΣ Η ΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΥΤΕΣ.οΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

#5 Σχόλιο Από ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΣΟΥΛΗΣ Στις 9 Δεκέμβριος, 2010 @ 16:06

Νομίζω οτι θα πρέπει να φαίνεται σαφώς
α.Πιοί απο την ΕΕΤΤ θα ελέγχουν
β.κάθε πότε θα ελέγχουν
γ.που θα αναφέρουν τα αποτελέσματα και που θα τα κοινοποιούν
δ που θα καταγράφεται το ιστορικό των ελέγχων
ε.πιοί θα έχουν πρόσβαση στο υπόψη ιστορικό.
Πιστέυω οι Δημότες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των ελέγχων με τα σχετικά αποτελέσματα.
Στην περίπτωση που υπάρξει ασθένεια η ακόμα και θάνατος σε περιοχή που βρεθεί κεραία εκτος προδιαγραφών ποιά θα είναι η σχετική ελάχιστη αποζημίωση?

#6 Σχόλιο Από Παναγιώτης Καριώρης Στις 9 Δεκέμβριος, 2010 @ 16:51

Στα αναγκαία μέτρα προφύλαξης του κοινού από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πρέπει να εξεταστεί ιδιαίτερα η αδειοδότηση εγκατάστασης όταν στην περιοχή λειτουργούν σχολεία!!!
Με συχνούς ελέγχους από αρμόδια ελεγκτικά όργανα για τη διαπίστωση παράνομων κεραιών και με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες θα πρέπει να σταματήσει το σημερινό, απαράδεκτο, φαινόμενο λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δίπλα σε σχολεία.

#7 Σχόλιο Από Ελπίδα Αλεβίζου Στις 9 Δεκέμβριος, 2010 @ 17:33

Οι έλεγχοι από την ΕΕΑΕ πρέπει να είναι συχνοί και πρέπει να γίνονται εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου για κάθε νέα εγκατάσταση, για να προστατεύεται αποτελεσματικά το κοινό.

Επίσης σε περίπτωση παράβασης των ορίων έκθεσης κοινού σε Η/Μ ακτινοβολία να αφαιρείται άμεσα η άδεια και να διακόπτεται αυτεπάγγελτα η ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

#8 Σχόλιο Από MΙΧΑΛΗΣ Στις 10 Δεκέμβριος, 2010 @ 11:23

H εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνιας στον αστικό ιστό θα πρεπει να γινεται με φειδω για λόγους ασφάλειας απο την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια.
Υπάρχουν φαινόμενα κρυφών εγκαταστασεων κεραιων σε πολυκατοικιες με τη μορφή καμιναδων και ικριωμάτων το πρόβλημα ειναι μεγάλο και πολυ σοβαρό.
Να μπει η παρακάτω διάταξη λοιπον στο Νόμο.
»Στις περιπτώσεις εντοπισμού κεραίας με μορφή παραπλανητική (καμινάδας,ικριώματος κλπ) στον αστικο ιστο μετά από έστω και ανώνυμη καταγγελία πολίτη ή αρχής επιλαμβάνεται, εντός τριών ημερολογιακών ημερών η αρμόδια πολεοδομική και αστυνομική αρχή διατάσσοντας την κατεδάφιση και απομάκρυνση της από την εταιρία που εξυπηρετείται, άλλως παρελθουσης της πριθεσμίας εντός δυο ημερών καταδαφίζετυαι μερίμνει του ιδιοκτήτη του ακινήτου επί ποινή υψηλού προστίμου 50.000€ εφάπαξ.»
Ευχαριστώ

#9 Σχόλιο Από Δημήτρης Παπαθανασόπουλος Στις 10 Δεκέμβριος, 2010 @ 12:46

Άρθρο 10 Έλεγχοι – Κυρώσεις

Οι έλεγχοι και οι Κυρώσεις να γίνονται μόνον από ένα φορέα που τις αδειοδοτεί,την ΕΕΤΤ. Οι κυρώσεις να είναι κυρίως διοικητικές και σε σοβαρές περιπτώσεις όπως η κατ επ’ανάληψη ανυπακοή σε εντολές της ΕΕΤΤ η την υποβολή ψευδών στοιχείων να γίνεται αφαίρεση της γενικής αδείας.