- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 44: Έναρξη Δραστηριοτήτων της εταιρίας «Πλοηγική Α.Ε.»

1. Το πρώτο ΔΣ της εταιρίας σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εκπονεί Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρίας που περιλαμβάνει αναλυτικά την δραστηριότητά της στο σύνολο του λιμενικού συστήματος της Χώρας, τον Οργανισμό Προσωπικού και Οικονομικό Προϋπολογισμό του πρώτου έτους λειτουργίας, καθώς και κάθε άλλη στοιχείο που προβλέπεται από τις ρυθμίσεις του ν. 3429/2005 (314 Α’) . Το ανωτέρω Επιχειρησιακό Σχέδιο εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου.
2. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προηγούμενων παραγράφων και σε κάθε περίπτωση εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος καταργείται η Διεύθυνση της Πλοηγικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, διατηρουμένου του Τμήματος …………..……., υπαγομένου στη Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Υποδομών του Υπουργείου αυτού, δια του οποίου θα ασκείται εποπτεία και έλεγχος λειτουργίας της Ανώνυμης Εταιρίας ως προς την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στους ελληνικούς λιμένες, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
3. α. Από την κατάργηση της δημόσιας υπηρεσίας το υπηρετούν προσωπικό των κατηγοριών Πλοηγών, Κυβερνητών, Μηχανοδηγών, Ναυτών, Εκτάκτων Κυβερνητών και Εκτάκτων Μηχανοδηγών απολύεται και προσλαμβάνεται από την ιδρυθείσα εταιρία του προηγουμένου άρθρου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, σε αντίστοιχη θέση που κατείχε στην Πλοηγική Υπηρεσία.
β. Το μισθολογικό σύστημα της εταιρίας ρυθμίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και εγκρίνεται από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου.
γ. Το προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, καθώς και υγειονομικής περίθαλψης πριν την ανωτέρω μετατροπή και όλη η εφεξής υπηρεσία του στην α.ε. από τη σύστασή της θεωρείται ως πραγματική συντάξιμη υπηρεσία που διανύθηκε στην Πλοηγική Υπηρεσία.
4. Εφόσον οποιοσδήποτε υπάλληλος από τις ανωτέρω κατηγορίες δεν επιθυμεί την πρόσληψη του από την εταιρία τίθεται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου 4093/2012 (ΦΕΚ 222Α’/12-11-2012).