- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 15 – Τροποποιήσεις του π.δ. 31/2018

1. Η παρ. 5 του άρθρου 2 του π.δ. 31/2018 (Α’ 61) αντικαθίσταται ως εξής:
«5. Εφόσον, από τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών, διαπιστώνεται ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, η Λιμενική Αρχή αποστέλλει στον ενδιαφερόμενο, εντός προθεσμίας πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία της αναγγελίας, ταχυδρομικώς ή με άλλο πρόσφορο τρόπο, με ευθύνη της Υπηρεσίας, βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης. Αν δεν αποσταλεί η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου, η δραστηριότητα ασκείται κανονικά, εάν δεν εκδοθεί απόφαση απαγόρευσής της.»
2. Στην υποπερίπτ. 14 της περίπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 31/2018 προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:
«Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (Μέθοδος ΚΑΡ.Π.Α.)»
3. Αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 5 του π.δ. 31/2018 ως εξής:
«Οι εξετάσεις διενεργούνται από Λιμενικές Αρχές, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Ιούνιο και κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Οκτώβριο.»
4. Αντικαθίσταται η περίπτ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του π.δ. 31/2018 ως εξής:
«β) Έναν (1) εκπρόσωπο ειδικότητας φυσικής αγωγής της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του.»
5. Καταργείται η περίπτ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του π.δ. 31/2018.
6. Αντικαθίσταται το άρθρο 8 του π.δ. 31/2018 ως εξής:
«Υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης έχουν όσοι διοργανώνουν κάθε είδους ναυταθλητικούς και κολυμβητικούς αγώνες, πλην εκείνων των αθλητικών συναντήσεων των οποίων η διεξαγωγή αδειοδοτείται σύμφωνα με το ν. 2725/1999 (Α’ 121), ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, μουσικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στον αιγιαλό ή στην παραλία ή σε ζώνη λιμένα ή σε θαλάσσια περιοχή. Στην περίπτωση αυτή, η ύπαρξη του βάθρου, που προβλέπεται στο επόμενο άρθρο, δεν είναι υποχρεωτική. Ο διοργανωτής οφείλει να αναθέτει τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε νομίμως λειτουργούσα σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη των προαναφερόμενων εκδηλώσεων.»