- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 03

1. Οι συμβάσεις υπο-παραχώρησης της παρ. 2 του άρθρου 2 συνάπτονται μεταξύ του υπο-παραχωρησιούχου επενδυτή, του οικείου Οργανισμού Λιμένος Α.Ε., νομίμως εκπροσωπουμένου ως κυρίως παραχωρησιούχου, και του Ταμείου, νομίμως εκπροσωπουμένου. Ο οικείος Οργανισμός Λιμένος Α.Ε, οφείλει, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία έγκρισής της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3986/2011 (Α’ 152), να υπογράψει τη σχετική σύμβαση υπο-παραχώρησης. Με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, η υπογραφή της Διοίκησης του οικείου Οργανισμού Λιμένος Α.Ε. στις συμβάσεις υπο-παραχώρησης του άρθρου 2 υποκαθίσταται από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Α.Ε. Το Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμβάλλεται ως εγγυητής για την εκτέλεση των όρων των Συμβάσεων υπο-παραχώρησης. Στην περίπτωση σύναψης Σύμβασης υπο-παραχώρησης συνδυασμένων λιμενικών δραστηριοτήτων σε διαφορετικούς λιμένες, συμβάλλονται όλοι οι παραχωρησιούχοι Οργανισμοί Λιμένων.
2. Οι συμβάσεις υπο-παραχώρησης του άρθρου 2, μετά τη σύναψή τους, κυρώνονται με νόμο.
3. Στις συμβάσεις υπο-παραχώρησης του άρθρου 2 εφαρμόζονται τα άρθρα 108 και 112, πλην του δευτέρου εδαφίου της περίπτ. β’ της παρ. 1, καθώς και τα άρθρα 113, 114 και 124 του ν. 4389/2016 (Α’ 94).»
4. Οι υπό σύναψη Συμβάσεις υπο-παραχώρησης υπόκεινται στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3986/2011.