- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 03

1. Τα εδάφια α) και β) της παρ. 2 του άρθρο 3 του ν. 2932/2001 αντικαθίστανται ως εξής:
«α) Το πλοίο να συγκεντρώνει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εκτέλεση ενδομεταφορών στο κράτος-μέλος, όπου είναι νηολογημένο. Επίσης να διαθέτει κατάλληλο Πιστοποιητικό Ασφαλείας, το οποίο προσκομίζεται στην αρμόδια λιμενική αρχή τουλάχιστον (2) δύο μήνες πριν από την έναρξη των δρομολογίων.
β) Το πλοίο να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της λιμενικής υποδομής, καθώς και στις ειδικές απαιτήσεις της συγκεκριμένης γραμμής που θα εξυπηρετεί, και να διαθέτει κατάλληλο πιστοποιητικό Ασφαλείας σε ισχύ κατά την έναρξη εκτέλεσης των δρομολογίων του.»
2. Το εδάφιο δ) της παρ. 2 του άρθρο 3 του ν. 2932/2001 αντικαθίσταται ως εξής:
«δ) Η ναυτιλιακή δραστηριότητα να ασκείται από πλοιοκτήτη ο οποίος:
αα) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη ή σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση, διατάραξη της ασφάλειας πλοίων, έκθεση πλοίου σε κίνδυνο, πειρατεία, εμπορία ή μεταφορά ναρκωτικών, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία, παραχάραξη, κιβδηλεία, δόλια χρεοκοπία και για τα αδικήματα που αναφέρονται στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 2 και στο άρθρο 4 του ν. 4557/2018 (Α’ 139), καθώς και για παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων ενδομεταφορών κατά παράβαση του κεφαλαίου αυτού,
ββ) δεν τελεί σε κατάσταση πτώχευσης, εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης ή άλλης παρεμφερούς διαδικασίας, σύμφωνα με το δίκαιο κράτους – μέλους της Ε.Ε., του Ε.Ο.Χ. ή της Ε.Ζ.Ε.Σ., εκτός από την Ελβετία,
γγ) είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και με τη νομοθεσία της χώρας, όπου είναι εγκατεστημένος.»
2. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2932/2001, οι λέξεις «ίδιου είδους» αντικαθίσταται με οι λέξεις «ίδιου τύπου».