Άρθρο 37 Παραμονή στην ενεργό υπηρεσία πέραν της συμπλήρωσης τριακονταπενταετίας

 

1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 45 του νόμου 3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα του Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄311), όπως αυτή προσετέθη με την παράγραφο 10 του άρθρου 143 του ν. 4504/2017 (Α΄184) και ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«6) Οι Αξιωματικοί προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. ή από τη Σχολή Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι φέρουν τον καταληκτικό βαθμό εξέλιξής τους και έχουν κριθεί ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» λόγω συμπλήρωσης τριάντα πέντε ετών πραγματικής υπηρεσίας ή λόγω κατάληψης από το όριο ηλικίας, χαρακτηριζόμενοι από το σύνολο των ουσιαστικών τους προσόντων ως “εξαίρετοι”, επιτρέπεται να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία για χρονικό διάστημα μέχρι και δύο ετών, μετά από αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων, δεκαπέντε ημέρες τουλάχιστον πριν την προαγωγή τους εκτός οργανικών θέσεων στον επόμενο βαθμό.».

2. Στο άρθρο 45 του ν. 3079/2002 «Κώδικας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄311), προστίθεται παράγραφος 7 ως ακολούθως:
«7. Οι διατάξεις της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου, εφαρμόζονται και στους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. ή από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, οι οποίοι δεν φέρουν τον καταληκτικό βαθμό εξέλιξής τους και καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας.».

 • 16 Φεβρουαρίου 2020, 23:14 | Giannis

  Κατάργηση τώρα.

 • 15 Φεβρουαρίου 2020, 10:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ

  Κύριε Υπουργέ πλήρης κατάργηση του άρθρου.

  Με την συμπλήρωση 35 ετών στο Σώμα άμεσα αποστρατεία, ούτε ένα χρόνο επιπλέον.

 • 13 Φεβρουαρίου 2020, 22:16 | akis

  Οι περισσότεροι εξ αυτών προερχόμενοι από ΔΥΛΣ το μόνο που προσφέρουν στο σώμα είναι η κωλυσιεργία, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.
  πλέον εισέρχονται στο σώμα νέοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων εκτός του ότι καταλαμβάνουν οργανική θέση.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».