Άρθρο 34 Τροποποίηση του ν. 4472/2017 (Α΄ 74)

 

Μετά το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν. 4472/2017 (Α΄74), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο τέταρτο του ν. 4553/2018 (Α΄119) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Το ανωτέρω επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ χορηγείται και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών, Σαγιάδας και Σκύρου.».

  • 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:48 | Κωνσταντίνος

    Πρέπει να γίνει δικαιωματικά περαιτέρω χορήγηση του επιδόματος και στις Λιμενικές αρχές Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας.

  • 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:10 | ΝΙΚΟΣ

    Εάν η Κέρκυρα και η Ηγουμενίτσα θεωρείται παραμεθόριος, τότε με την ίδια λογική να δοθεί το επίδομα στην Κεφαλλονιά, στη Ζάκυνθο, στους Παξούς κτλ…Είναι ντροπή το κράτος να ασκεί επιδοματική πολιτική σε στελέχη που αμείβονται με το καθεστώς του ειδικού μισθολογίου και λαμβάνουν περισσότερα από τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους.

  • 26 Φεβρουαρίου 2020, 15:51 | Χρίστος

    Στο παρόν νομοσχέδιο θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το απαξιωτικό επίδομα θέσης ευθύνης με το οποίο αμείβονται οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που ασκούν διοίκηση .
    Είναι ντροπή να αμείβεται ένας Πλοίαρχος Λ.Σ που είναι Διευθυντής στο Υπουργείο Ναυτιλίας ή Κεντρικός Λιμενάρχης με 60 ευρώ ενώ την ίδια στιγμής ένα διευθυντής ενός μικρού επαρχιακού δημοτικού σχολείου να λαμβάνει ως επίδομα θέσης 280 ευρώ περίπου .
    Θα πρέπει να υπάρξει εναρμόνιση του επιδόματος θέσης ευθύνης με ότι ισχύει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα . Είναι μεγάλη αδικία να αμείβεται σχεδόν το ίδιο αυτός που ασκεί διοίκηση και έχει όλη την ευθύνη μιας μονάδας με κάποιον άλλο που είναι υπό τις διαταγές και υπό την προστασία του.
    Με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία μου συντελείται εις βάρος όσων ασκούν διοίκηση χωρίς να αμείβονται ουσιαστικά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν σε καθημερινή βάση .
    Με τον τρόπο αυτό θα βρεθεί λύση και στο μεγάλο πρόβλημα ανεύρεσης προϊσταμένων των Λιμενικών Αρχών ,αφού όπως είναι διαμορφωμένο το επίδομα θέσης-ευθύνης , κανένας αξιωματικός του Λ.Σ δεν έχει κίνητρο για να αναλάβει χρέη Λιμενάρχη χωρίς να αμείβεται ουσιαστικά για αυτή την Υπηρεσία που θα προσφέρει .

  • 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:42 | Νικόλαος Κανάτσος

    Επίσης προς συμπλήρωση ανωτέρου σχολιού μου με την Αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7.6.2012
    Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών εγκύκλιο η οποία λέει : Προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από τις ως άνω διατάξεις κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των απομακρυσμένων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για τη χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους υπηρετούντες στις υπηρεσίες που εδρεύουν σ’ αυτές τις περιοχές υπαλλήλους θα πρέπει να θεσπιστούν ενιαία κριτήρια προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα εγκύκλιο, προκειμένου να προτείνετε αιτιολογημένα πόλεις ή χωριά που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οποίας προΐστασθε και πληρούν ένα (1) τουλάχιστον από τα κάτωθι κριτήρια:

    · Βρίσκονται στην παραμεθόριο ζώνη της χώρας μας, και συγκεκριμένα στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), στα Δωδεκάνησα, ή απέχουν είκοσι (20) χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Βουλγαρία.

    · Βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από αστικά κέντρα, σε συνδυασμό και με συνθήκες δύσκολης πρόσβασης σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μονάδες υγειονομικής περίθαλψης (νοσοκομεία) ή υφίστανται άλλοι γεωφυσικοί παράγοντες (π.χ. υψόμετρο).

    · Ειδικότερα για τις πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται σε νησιά, με εξαίρεση όσα βρίσκονται σε νησιά με μεγάλη γεωγραφικά έκταση και δεν ανήκουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, κριτήριο θα αποτελέσει τόσο η δυσχέρεια πρόσβασης λόγω μη ύπαρξης συχνών δρομολογίων πλοίων όσο και άλλοι γεωφυσικοί παράγοντες

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 20 ΧΛΜ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ.

  • 13 Φεβρουαρίου 2020, 16:34 | Νικόλας Κανάτσος

    Το σωστότερο και δικαιότερο θα ήταν όλα τα στελέχη που υπηρετούν στα Κεντρικά Λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου καθότι συνορεύουν με την γείτονα Χώρα Αλβανία..Βέβαια είναι ένα πρώτο σωστό βήμα η καταβολή έστω και σε αυτές τις λιμενικές αρχές και ευελπιστούμε στην ορθή επέκταση του.Επίσης δημιουργεί Λιμενικούς δύο ταχυτήτων καθότι οι ανωτέρω αρχές ανήκουν διοικητικά στην Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.