Άρθρο 34 Τροποποίηση του ν. 4472/2017 (Α΄ 74)

 

Μετά το πρώτο εδάφιο της παρ. Ε΄ του άρθρου 127 του ν. 4472/2017 (Α΄74), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο τέταρτο του ν. 4553/2018 (Α΄119) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Το ανωτέρω επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ χορηγείται και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών, Σαγιάδας και Σκύρου.».

 • 14 Φεβρουαρίου 2020, 18:42 | Νικόλαος Κανάτσος

  Επίσης προς συμπλήρωση ανωτέρου σχολιού μου με την Αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.48/51/οικ.13129/7.6.2012
  Καθορισμός περιοχών για τη χορήγηση επιδόματος Απομακρυσμένων – Παραμεθόριων περιοχών εγκύκλιο η οποία λέει : Προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από τις ως άνω διατάξεις κοινή υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των απομακρυσμένων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών για τη χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στους υπηρετούντες στις υπηρεσίες που εδρεύουν σ’ αυτές τις περιοχές υπαλλήλους θα πρέπει να θεσπιστούν ενιαία κριτήρια προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε την παρούσα εγκύκλιο, προκειμένου να προτείνετε αιτιολογημένα πόλεις ή χωριά που εμπίπτουν στη χωρική αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οποίας προΐστασθε και πληρούν ένα (1) τουλάχιστον από τα κάτωθι κριτήρια:

  · Βρίσκονται στην παραμεθόριο ζώνη της χώρας μας, και συγκεκριμένα στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου), στα Δωδεκάνησα, ή απέχουν είκοσι (20) χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αλβανία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Βουλγαρία.

  · Βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από αστικά κέντρα, σε συνδυασμό και με συνθήκες δύσκολης πρόσβασης σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μονάδες υγειονομικής περίθαλψης (νοσοκομεία) ή υφίστανται άλλοι γεωφυσικοί παράγοντες (π.χ. υψόμετρο).

  · Ειδικότερα για τις πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται σε νησιά, με εξαίρεση όσα βρίσκονται σε νησιά με μεγάλη γεωγραφικά έκταση και δεν ανήκουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, κριτήριο θα αποτελέσει τόσο η δυσχέρεια πρόσβασης λόγω μη ύπαρξης συχνών δρομολογίων πλοίων όσο και άλλοι γεωφυσικοί παράγοντες

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 20 ΧΛΜ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΟΥ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ.

 • 13 Φεβρουαρίου 2020, 16:34 | Νικόλας Κανάτσος

  Το σωστότερο και δικαιότερο θα ήταν όλα τα στελέχη που υπηρετούν στα Κεντρικά Λιμεναρχεία Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας να παίρνουν το επίδομα παραμεθορίου καθότι συνορεύουν με την γείτονα Χώρα Αλβανία..Βέβαια είναι ένα πρώτο σωστό βήμα η καταβολή έστω και σε αυτές τις λιμενικές αρχές και ευελπιστούμε στην ορθή επέκταση του.Επίσης δημιουργεί Λιμενικούς δύο ταχυτήτων καθότι οι ανωτέρω αρχές ανήκουν διοικητικά στην Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».