- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 26 Ενίσχυση Λιμενικών Αρχών Ανατολικού Αιγαίου και Κυκλάδων

Η περίπτωση (ζ) της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009 (Α΄50) όπως προστέθηκε με το άρθρο 56 παρ. 2 του 4310/2014 (Α΄ 258) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«ζ) Για ενίσχυση της οργανικής δύναμης των Λιμενικών Αρχών οι οποίες υπάγονται στην 6η, 8η και 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο της απόσπασης που προβλέπεται στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 20 του παρόντος, μετά από αίτηση του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Η παραμονή στις ανωτέρω Υπηρεσίες μετάθεσης διαρκεί υποχρεωτικά δύο έτη, μετά τη λήξη της οποίας τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επανέρχονται αυτοδικαίως στην προηγούμενη Υπηρεσία τους, ανεξάρτητα της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ή σε Υπηρεσία της επιλογής τους εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις.
Η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος εκδίδεται από τον Αρχηγό Λ.Σ. και αναφέρονται σε αυτήν οι Λιμενικές Αρχές και ο αριθμός των στελεχών που κρίνεται αναγκαίος για την ενίσχυση τους.
Οι Λιμενικές Αρχές και ο αριθμός των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που απαιτείται για την ενίσχυσή τους καθορίζεται ετησίως ή και εκτάκτως εφόσον οι ειδικές συνθήκες το επιβάλλουν με Απόφαση του Συμβουλίου Επιτελικού Σχεδιασμού-Διαχείρισης Κρίσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η οποία εγκρίνεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σε περίπτωση υποβολής για μία Λιμενική Αρχή περισσοτέρων αιτήσεων από τον καθορισμένο αριθμό ενίσχυσης της οργανικής της δύναμης της, η σειρά προτεραιότητας για την επιλογή καθορίζεται από το αν τα στελέχη διαθέτουν κατοικία ή χώρο φιλοξενίας και στην συνέχεια από τη μεταξύ τους αρχαιότητα.» .