- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 12: Καταμέτρηση πλοίων που εκτελούν πλόες εσωτερικού

1. α. Για πλοία, τα οποία εκτελούν πλόες εσωτερικού, για τα οποία εκδίδεται πιστοποιητικό καταμέτρησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 973/71 (ΦEK 194Α /1971) όπως αυτός ισχύει, και τα οποία δεν διαθέτουν σε ισχύ διεθνές πιστοποιητικό χωρητικότητας, που εκδίδεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 1373/83 (ΦΕΚ 92Α /1983) όπως αυτός ισχύει, πέραν της εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Ν.Δ. 973/71, θα υπολογίζεται και θα πιστοποιείται καταλλήλως και η ολική χωρητικότητα (GT) με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιανουαρίου 2014.
β. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου καθορίζονται ο τρόπος υπολογισμού, η διαδικασία διενέργειας της καταμέτρησης και πιστοποίησης της ολικής χωρητικότητας (GT) καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση.
γ. Μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013 η ολική χωρητικότητα (GT) των ως άνω πλοίων θα λαμβάνεται ως ίση με την αριθμητική τιμή, στον πλησιέστερο προηγούμενο ακέραιο αριθμό, των κόρων ολικής χωρητικότητας τους (ΚΟΧ).

2. Από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται τα αλιευτικά σκάφη στα οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2930/86, όπως έχει κάθε φορά τροποποιηθεί και ισχύει.