Άρθρο 12 Μεταβατικές διατάξεις

1. Άδειες ίδρυσης και λειτουργίας σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης που έχουν εκδοθεί από τις Λιμενικές Αρχές, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος Διατάγματος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του. Μετά την ημερομηνία λήξης της ισχύος των ανωτέρω αδειών και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του παρόντος, το επάγγελμα συνεχίζει να ασκείται και εκδίδεται, δίχως κατάθεση παραβόλων, η βεβαίωση της παραγράφου 5 του άρθρου 2. Οι σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των οποίων οι ιδρυτές είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του.
2. Άδειες ναυαγοσωστών, που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, εξακολουθούν να ισχύουν, μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος τους, εφόσον δεν έχει εκλείψει καμία από τις προϋποθέσεις χορήγησής τους και ανανεώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 12 και 15 του άρθρου 5, κατά το υπόδειγμα του Παραρτήματος «Κ».
3. Άδειες ναυαγοσωστών, που έληξαν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας των 45 ετών, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις και ανακλήθηκαν από τη Λιμενική Αρχή, μπορούν να αποδοθούν στους δικαιούχους, με αίτησή τους, εφόσον δεν έχει εκλείψει καμία από τις προϋποθέσεις χορήγησής τους και στο πρόσωπο των ενδιαφερομένων πληρούνται οι προϋποθέσεις του παρόντος για τους άνω των σαράντα πέντε (45) ετών ναυαγοσώστες.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 20:22 | ΣΑΧΙΝΙΑΝ ΝΙΟΒΗ

    Είναι μεγάλη ανάγκη, να δοθεί παράταση.Πρέπει να δουλέψουμε,ιδιαίτερα όσοι έχουμε χάσει μία σεζόν για να ανταπεξέλθουμε στο πρόσφατο ΠΔ του 2018.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:19 | Γιώργος Π

    Θλίβομαι πραγματικα που ορισμένες σχολές αντιδρούν στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης και δεν απαιτούν την άμεση εφαρμογη του νομοσχεδίου.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 19:25 | ΡΕΑ

    Η μοναδική καταστροφη που θα επιφέρει η άμεση εφαρμογη του ΠΔ ειναι η καταστροφη των ανεπαρκών και των ανύπαρκτων.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 18:17 | Γιαννα Ναυαγοσωστρια

    Άμεση εφαρμογη του νέου ΠΔ ωστε να εξυγιανθεί ο κλάδος.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 17:00 | Zenia

    Μόνο οι σωστοί επαγγελματίες που έχουν ήδη σωστά δομημένες σχολές και όχι απλά με ΥΔ θα καταφέρουν να επιβιώσουν.Ας εφαρμοστεί άμεσα να φανούν οι επαγγελματίες του χώρου.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:32 | Κώστας Πέτρου ναυαγοσώστης Κρήτη

    Προς το «Σωματείο Ναυαγοσωστων»

    Και εγώ ναυαγοσώστης είμαι αλλά αυτό που προτείνετε είναι όχι απλά ουτοπικό. Είναι αστείο κ φυσικά δεν είναι εφικτό.
    Ποιος σου λέει ότι 1500 άτομα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν όλο τον εξοπλισμό που απαιτείτε για κάθε πύργο?
    Ποιος θα κάνει τα ρεπό κ πως θα πληρώνετε?
    Ποιος θα έχει την ευθύνη κ τις κυρώσεις?
    Ποιος θα εμπιστευτεί 1500 μεμονωμένα άτομα?

    Και παρακαλώ στείλτε μας το καταστατικό του σωματείου σας σε ένα λινκ καθώς δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει σωματείο με 20 άτομα+ αν υπάρχει φυσικά!

    Εφαρμογή όλου του ΠΔ από 1.1.21 ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα!

    Υπάρχουν εργολάβοι που πληρώνουν άψογα και σου συμπεριφερονται ως επαγγελματίες.
    Αν εσύ αισθάνεσαι δούλος στην δουλειά σου.. Άλλαξε σχολή, εργολάβο η δουλειά!
    Αποχή κάνε από τον ουτοπικό κόσμο σου!

  • Φτάνοντας αυτή η ολιγοήμερη διαβούλευση στο τέλος της, το ΣΩΜΑΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ απευθύνει έκκληση προς τη νέα ηγεσία του ΥΝΠΠ :
    Μην συνεχίσετε τις αποτυχημένες πολιτικές των προκατόχων σας. Αυτό το ΠΔ που προτείνουν τα όργανα σας, είναι ξεκάθαρο ότι δεν επικεντρώνεται στο κοινωνικό συμφέρον και την ασφάλεια στις καθορισμένες από την Πολιτεία ακτές κολύμβησης, αλλά επικεντρώνεται στην ανάδειξη και καθιέρωση των εργολάβων – σχολών ναυαγοσωστικής σε αναγκαία και εκβιαστική επιλογή των παράκτιων ΟΤΑ.
    Εμείς ως επαγγελματίες ναυαγοσώστες δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε τη δική μας ζωή, και τη ζωή συνανθρώπων μας εκβιαζόμενοι από οποιονδήποτε, σε εκτέλεση έργου εκτός των ορίων των εγκεκριμένων 1504 ακτών κολύμβησης. Τα στοιχεία και τα όρια αυτών των ακτών έχουν καθοριστεί ακριβώς από την Πολιτεία, και επαναλαμβάνουμε ότι μπορείτε να τα βρείτε στον ισότοπο http://www.bathingwaterprofels.gr του ΥΠΕΚΑ. Εντός των καθορισμένων ορίων των ακτών κολύμβησης, σας βεβαιώνουμε ότι ο καθένας από εμάς τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες, έχει τις σωματικές ικανότητες και γνώσεις, για να βοηθήσει τον οποιονδήποτε. Για αυτή τη δουλειά ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος έως 2,5 μ. είναι υπεραρκετό, και αυτό εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες.
    Η οποιαδήποτε διάσωση και αρωγή στην ανοικτή θάλασσα, εκτός των καθορισμένων ορίων των επιτηρούμενων ακτών κολύμβησης, είναι ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης με τα δικά τους μέσα. Αποτελεί κοινωνική πρόκληση, και κανείς δεν πείθεται ότι ο οποιοσδήποτε άσχετος και ανίκανος εργολάβος με οποιαδήποτε 5μετρα φουσκωτά και τζετ σκι πρέπει να ακριβοπληρώνεται από την κοινωνία μέσω εκβιαζόμενων με πρόστιμα ΟΤΑ, για αποκλειστικές ειδικές και επικίνδυνες υπηρεσίες αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ο Ελληνικός Λαός από καταβολής Κράτους πληρώνει και συντηρεί. Αλήθεια ποιο «πλήρωμα» ενός «5μετρου διασωστικού σκάφους ιδιώτη εργολάβου» και με ποια «εκπαίδευση», έχει τις ικανότητες των ανδρών και των μέσων του Λιμενικού Σώματος;

    Κύριοι εισηγητές του ΠΔ, πρέπει να κατανοήστε ότι η ασφάλεια στις ακτές κολύμβησης έχει πρωταγωνιστές τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες και μόνον αυτούς, και αυτό με προτεραιότητα εντός των ορίων των ακτών κολύμβησης.
    Ως Επαγγελματικό Σωματείο προειδοποιούμε για την προάσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας με κάθε τρόπο και σας καλούμε:
    1ον : Να λάβετε υπόψη τα σχόλια μας της 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:29, προκειμένου να εναρμονιστείτε με την ισχύουσα νομοθεσία που αναφέρουμε.
    2ον : Να δώσετε την δυνατότητα στους ΟΤΑ να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα για τις ακτές τους, επαγγελματίες ναυαγοσώστες με τον δικό τους εξοπλισμό και για κάθε μία ακτή ξεχωριστά, και όχι με διαγωνισμούς για ανάθεση του συνόλου των ακτών σε εργολάβους.
    3ον : Να ορίσετε και να εξασφαλίσετε καθαρό ποσό 13.000 €, ως ελάχιστη ετήσια αποζημίωση του επαγγελματία ναυαγοσώστη – επιτηρητή ακτής ο οποίος με το δικό του προσωπικό εξοπλισμό θα εκτελεί μόνος του το έργο του.
    Σύμφωνα με τις δικές σας εκτιμήσεις, αυτή τη χρονιά το κόστος για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο στη ναυαγοσωστική κάλυψη θα είναι περίπου 28.000 €. Από αυτά, τα 4.000 € θα καταλήγουν στο ναυαγοσώστη, και τα υπόλοιπα στους «εργολάβους».

    Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

    Αναθέσετε απευθείας σε εμάς, τους κατά κύριο επάγγελμα ναυαγοσώστες την ασφάλεια των ακτών κολύμβησης. Ως επαγγελματίες έχουμε ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ έναντι οποιουδήποτε «εργολάβου».
    Με τα 20.000.000 € που εκτιμήσατε ότι είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η πολιτεία εφέτος, οι παράκτιοι ΟΤΑ θα μπορέσουν να προσλάβουν 1.500 δίκαια αμειβόμενους ναυαγοσώστες με τον δικό τους εξοπλισμό, και για όλη τη διάρκεια της δεσμευτικής για τη χώρα μας κολυμβητικής περιόδου των 5 μηνών (1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου).
    Θα επιτρέψετε έτσι σε 1.500 νέους ανθρώπους να ζήσουν αξιοπρεπώς, και θα μπορέσει ο καθένας τους να κάνει όνειρα για τη ζωή του συμμετέχοντας ενεργά και υπεύθυνα στη τοπική του κοινωνία.
    Αναλογιστείτε το κοινωνικό όφελος με την δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας σε μια Πατρίδα που τόσο δοκιμάζεται.
    Αναλογιστείτε το όφελος στον τουρισμό μας κατά το μήνα Οκτώβριο με επιτηρούμενες και ασφαλείς ακτές.

    Εκτός και αν με το ίδιο κόστος των 20.000.000€ θεωρούνται από κάποιους προτιμότεροι η ίσως και αποτελεσματικότεροι 711 «εποχικοί δούλοι» κάποιων «εργολάβων» για 4 μήνες.

    ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ κάθε επαγγελματία ναυαγοσώστη σε αποχή εργασίας, χωρίς να ευτελίζεται δεχόμενος όρους δουλικότητας από κανένα «εργολάβο» μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αγωνιστούμε για το δίκαιο και για τη Πατρίδα μας.

    ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ στην πολιτική σωφροσύνη και κοινωνική ευαισθησία της νέας ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ, την οποία σεβόμαστε και εκτιμούμε.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 15:08 | Κίμωνας Ρ

    Εφαρμογή απο 1/6/2020 για την προστασία των λουομένων και την εξυγιανση των σχολών

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 15:03 | Sakis

    Ο στόχος του νέου ΠΔ είναι η μείωση των πνιγμών. Εαν δεν εφαρμοστεί άμεσα από το καλοκαίρι του 2020, τότε βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη ζωή. Προτείνω άμεση εφαρμογή από την φετινή ναυαγοσωστική περίοδο.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 15:33 | ΜΑΙΡΗ Π

    Χρειάζεται άμεση εφαρμογή. Οι πραγματικοί επαγγελματίες του χώρου προλαβαίνουν να ετοιμαστούν πλήρως. Ας θυμηθούμε και το ΠΔ 31/2018…οι σωστά δομημένες σχολές δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα κατά την εφαρμογή του.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:32 | Χαροκόπος Η

    Οι ναυαγοσωστικές σχολές που πραγματικά λειτουργούν μια χαρα προλαβαινουν να το εφαρμόσουν , όπως άλλωστε με υπευθυνότητα έκαναν τον Μάιο του 18 .

  • Είναι πρακτικά αδύνατον, μια σχολή μέσα σε διάστημα 2 μηνών να επενδύσει ένα τέτοιο τεράστιο κεφάλαιο για τον εφοδιασμό της με τον καινούργιο εξοπλισμό.
    Ο εξοπλισμός αυτός είναι τόσο εξειδικευμένος που είναι πρακτικά αδύνατον την εύρεση και αγορά του σε τόσο μικρό διάστημα.
    Με αποτέλεσμα οι σχολές να μην προλάβουν να εφοδιαστούν και να θέσει σε τεράστιο κίνδυνο την ναυαγοσωστική κάλυψη πολλών δήμων.
    Ο χρόνος που απαιτείται για την σωστή εκτέλεση και εφαρμογή οποιοδήποτε νέου Π.Δ. είναι τουλάχιστον ένα(1) έτος από την ημερομηνία δημοσίευσης του.

    Υ.Γ. Ζητάμε την παράταση της διαβούλευσης, καθώς παρατηρήθηκαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα και ο χρόνος δεν ήταν επαρκής.

  • Παρ. 1. ….πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος Διατάγματος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του.

    — Είναι αδύνατος σε επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και μέσα σε δυο μόνο μήνες από την δημοσίευσή του νέου ΠΔ, να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζει. Μόνο για την αγορά και επιθεώρηση των σκαφών που ορίζονται, απαιτείται πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα. Είναι αναγκαία η περίοδος προσαρμογής τουλάχιστον ενός έτους από την δημοσίευσής του.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:17 | Λεπτοκαρυδου κωνσταντινα

    Εφαρμογή από 01/01/21 για την πιο ομαλή μετάβαση των δήμων, των ναυαγοσωστών και των σχολών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:16 | Λεπτοκαρυδου κωνσταντινα

    Εφαρμογή από 01/01/21 για την πιο ομαλή μετάβαση των δήμων, των ναυαγοσωστών και των σχολών.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:23 | Ερικετη Ν

    Άμεση εφαρμογή για να βάλουν όλοι οι δήμοι ναυαγοσώστες

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 12:57 | κουβαρης κωνσταντινος

    Εφαρμογή από 01/01/21.
    -Πόσο εύκολο είναι ξαφνικά μια σχολή μέσα σε 2 μήνες να επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε αγορά τζετ σκι, προπλάσματα,εκπαιδευτικά ομοιώματα,επιθεωρήσεις?
    -Πότε θα προλάβουν οι παλιοί ναυαγοσώστες να ενημερωθούν και επανεκπαιδευτούν στις καινούριες αλλαγές ώστε να είναι έτοιμοι και νόμιμοι για την σεζόν.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 11:17 | Δημήτρης Πουλης

    Εφαρμογή για όλα τα άρθρα του ΠΔ από 1.1.21
    Έγκλημα και επικίνδυνο αν εφαρμοστεί νωρίτερα.
    Αρκετές παραλίες θα μείνουν χωρίς ναυαγοσώστες τον Ιούνιο+ καθώς δεν γίνεται να προσαρμοστεί τοσο γρήγορα όλη η Ελλάδα

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:27 | ACTION CLUB HELLAS

    9. Άρθρο 12, Μεταβατικές Διατάξεις: Άδεια ίδρυσης σχολών: «πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος Διατάγματος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του…»:
    Το εντός δύο μηνών να γίνει ενός έτους, για ευνόητους λόγους της απαραίτητης προσαρμογής.

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 09:36 | Γραμματικός Μενέλαου

    Να μην υπάρχει καμία μεταβατική διάταξη να εφαρμοστεί άμεσα με την έκδοση του

  • 21 Φεβρουαρίου 2020, 01:31 | ΣΤΑΘΗΣ ΚΑ

    Άρθρο 12, Μεταβατικές Διατάξεις: Άδεια ίδρυσης σχολών: «πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος Διατάγματος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του…»:
    Το εντός δύο μηνών να γίνει ενός έτους, για ευνόητους λόγους της απαραίτητης προσαρμογής.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:43 | Αλεξανδρος Μ

    Να ξεκινήσει άμεσα , λύνεται οριστικά το πρόβλημα εξεύρεσης ναυαγοσωστών για τους δήμους μέσω του σωστού μέτρου των εξετάσεων .

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:21 | Ελλενη Β

    Το ΠΔ εναι σωστό κα λύνει σχεδόν όλα τα προβλήματα , να εφαρμοστεί απο φέτος .

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:47 | Λαμπρινη Η

    Πρέπει να δημοσιευθεί γρήγορα και να εφαρμοστεί άμεσα

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:31 | Χαράλαμπος Φ

    Άμεση και γρήγορη εφαρμογή απο φέτος η ΚΕΔΕ έχει συμφωνήσει

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:36 | Φοντας χ

    Να ισχύσουν όλα τα άρθρα απο φέτος

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:54 | Maria Dimitriou

    Εφαρμογή από 1/1/21 αλλιώς θα τρέχουν όλοι οι δήμοι τελευταία στιγμή χωρίς καμία ελπίδα να είναι έτοιμοι κ σωστοί στην ώρα τους.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 20:22 | Κώστας Ηλιόπουλος – Κρητη

    Απόφαση για το νέο ΠΔ όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Εφαρμογή από 01.01.2021

    Να ειναι σταθερό το επάγγελμα επιτέλους!!

    Ασφάλεια στο νερό και στις δουλειές μας!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 19:36 | Αντώνης Χαλκέας

    Για το αρ. 10 που αφορά στις μεταβατικές διατάξεις στο Προεδρικό Διάταγμα 23 του 2000, υπήρχε η πρόβλεψη οι Διευθυντές των Σχολών των οποίων οι άδειες ανανεώνονται να παραμένουν ιδρυτές, υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα αυτά κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν 5ετη εμπειρία στον τομέα αυτό.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο νόμο δινόταν η δυνατότητα τα πρακτικά μαθήματα να πραγματοποιούνται από εκπαιδευτή αυτοδυτών. Με την ισχύ του νόμου 31/2018 οι εκπαιδευτές αυτοί παρά την πολυετή τους εμπειρία και τις γνώσεις στην πρακτική εκπαίδευση ναυαγοσωστών μετά από 18 έτη έχασαν το δικαίωμα αυτό. Προτείνουμε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που προέκυψε.

    Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί το χρονικό διάστημα που δίνεται από τη δημοσίευση του νέου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να εναρμονιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, είναι ελάχιστος χρόνος και δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί. Προτείνεται το χρονικό διάστημα του ενός έτους.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 17:25 | Νίκος Αν.

    Άρθρο 12, Μεταβατικές Διατάξεις: Άδεια ίδρυσης σχολών: «πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος Διατάγματος, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσής του…»:
    Το εντός δύο μηνών να γίνει ενός έτους, για ευνόητους λόγους της απαραίτητης προσαρμογής.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 15:15 | Μαρκέλα Χ

    Η άμεση εφαρμογή του ΠΔ θα επιφέρει άμεση μείωση των πνιγμών

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 15:26 | Θεοδωρα Σ

    Άμεση εφαρμογή υπουργέ , να τελειώνουμε με τ αστεία

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 15:28 | Ιωσηφ Β

    Να εκδοθεί γρήγορα σε ΦΕΚ ,να εφαρμοστεί απο φέτος . Είναι καταλύτης για την εξάλειψη των πνιγμών

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:23 | Γιάννης Κωνσταντόπουλος

    Σε γενικές γραμμές το ΠΔ είναι πολύ σωστό και θα σώσει ζωές. Εφόσον το ωράριο θα αυξηθεί άμεσα έτσι και αλλιώς από το σχέδιο νόμου του υπουργού, το ΠΔ είναι σωστό να εφαρμοστεί από 01/01/2021 ώστε να γίνει σωστά όλη η διαδικασία αγοράς εξοπλισμού, εκπαίδευσης και εξέτασης των ναυαγοσωστών, και το σημαντικότερο να γίνουν σωστά και αξιοκρατικά οι διαγωνισμοί ανάθεσης των δήμων σε όλη την Ελλάδα!!

    01/01/2021 είναι μονόδρομος για να πετύχει!!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:41 | ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ LIFE SAVING ACADEMY

    Εφαρμογή από 01/01/21.
    -Η τουριστική σεζόν έχει είδη αρχίσει. Πόσο εύκολο είναι οι δήμοι να αγοράσουν τον επιπλέον απαιτούμενο εξοπλισμό, να περάσουν επιθεώρηση τα σκάφη, να τα λεμβολογήσουν και να τα διευθετήσουν όλα αυτά?
    -Πόσο εύκολο είναι ξαφνικά μια σχολή μέσα σε 2 μήνες να επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε αγορά τζετ σκι, προπλάσματα,εκπαιδευτικά ομοιώματα,επιθεωρήσεις?
    -Πότε θα προλάβουν οι παλιοί ναυαγοσώστες να ενημερωθούν και επανεκπαιδευτούν στις καινούριες αλλαγές ώστε να είναι έτοιμοι και νόμιμοι για την σεζόν.

    -Επίσης δεν αναγράφεται τι γίνεται σε περίπτωση όπου η σχολή ναυαγοσωστικής έχει άδεια από το λιμεναρχείο χωρίς ημερομηνία λήξης??? Πότε ανανεώνει?

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:47 | Aννα

    Απαιτείται άμεση εφαρμογή του ΠΔ για την άμεση μείωση των πνιγμών από τον Ιούνιο του 2020. Ας μην καθυστερούμε όταν έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 11:54 | Πέτρος Κουλουρης

    Συμφωνώ με τον Γιώργο η ισχύς να είναι από 1/1/21
    Προφανώς εσείς που λέτε ότι όλα πήγαν καλά το 2018 δεν έχετε πραγματική εικόνα της ναυαγοσωστικης στην Ελλάδα.
    Οι μισοί δήμοι δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ανάθεσης και οι παραλίες τους έως μέσα Ιουνίου ήταν ακάλυπτες.
    Επίσης τα σκάφη τότε ήταν χωρίς καμία προδιαγραφή και ο καθένας έβαζε την μπανιερα-σκαφος του παππού που έβρισκε.
    Πλέον πρέπει να μπουν φουσκωτά με μεγάλες μηχανές. Οποιοσδήποτε πάρει ένα τηλέφωνο σε ναυπηγείο για να ζητήσει αγορά νέου φουσκωτού σήμερα, θα του δώσουν παράδοση από Ιούλιο+

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 19:49 | Ναυαγοσωστικη Σχολη

    Το ΠΔ πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα απο τον Ιούνιο του 2020 .ο χρόνος είναι αρκετός θυμίζω ότι το ΠΔ31 δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 18 και εφαρμόστηκε κανονικά.

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:03 | Μιχαηλ

    Επιθυμούμε άμεση και γρήγορη εφαρμογή το καλοκαίρι του 2020 πρέπει το φαινόμενο των πνιγμών να σταματήσει

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 16:17 | ΣΥΝΕΛ

    Το διάταγμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι επιτακτική ανάγκη να ισχύσει απο φέτος
    Υπάρχουν στο νόμο δημοσίων συμβάσεων 4412/2016 όλες οι προβλέψεις για αυτές τις περιπτώσεις , άλλωστε η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί χωρίς κανένα μπάχαλο με το ΠΔ 31 τον Μάιο του 2018.

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 21:26 | Γιώργος Α.

    Με την διαδικασία να έχει καθυστερήσει τόσο πολύ για το 2020 και τις προβλέψεις ότι το ΠΔ θα βγει στην καλύτερη περίπτωση σε ΦΕΚ λίγο πριν το Πάσχα, θεωρώ ότι η ισχύς μετά από 15 ημέρες ειδικά για το άρθρο 7 είναι επικίνδυνο!
    1ον. Οι σχολές θα αγοράσουν (εξοπλισμό) τελευταία στιγμή ότι σαβούρα κυκλοφορεί στην αγορά για να είναι έτοιμες για τις εργολαβίες. Καθώς νέα σκάφη για παράδειγμα δεν προλαβαίνουν καν να κατασκευαστούν.
    2ον. Οι δήμοι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν σωστά τις διαδικασίες για διαγωνισμούς, άρα θα δίνουν με απευθείας ανάθεση στους εργολάβους την κάλυψη μήνα – μήνα προκαλώντας ένα μπάχαλο στην αγορά, στους δήμους, στους ναυαγοσώστες και στις σχόλες.

    Το ΠΔ είναι πολύ σωστό και λύνει αρκετά προβλήματα στους ναυαγοσώστες.
    Η πρόταση μας είναι το νέο ΠΔ να έχει ισχύ από 1/1/2021 ώστε να γίνει με τον σωστό τρόπο χωρίς να αλλοιώσει την ποιότητα του διατάγματος αν γίνουν όλα πρόχειρα και βιαστικά.