Προεδρικό Διάταγμα – Έχοντας υπόψη … – Άρθρο 01

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.……
Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των περιπτώσεων α), β) και γ) του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του ν. 2743/1999 (Α΄ 211).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985 (Α΄ 137), το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 27 του ν. 2081/1992 (Α΄ 154) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2469/1997 (Α΄ 38).
3. Τις διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 2935/2001 (Α΄ 162), όπως ισχύει.
4. Τις διατάξεις της αριθ. 2/58493/ΔΠΓΚ/31-07-2018 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Οικονομική και Διοικητική Ταξινόμηση του Κρατικού Προϋπολογισμού» (Β΄ 3240), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την αριθ. 2/84018/ΔΠΓΚ/15-11-2018 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Β΄ 5172).
5. Το αριθ. Πρωτ.: 2811.8/91575/2019/20-12-2019 Εισηγητικό Σημείωμα ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ/ΔΙΠΡΟΠ Α΄.
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
7. Την αριθ. ……………………. Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Ορισμοί
Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, οι όροι που χρησιμοποιούνται έχουν την ακόλουθη έννοια:
1. Λουτρική εγκατάσταση: Ο κατάλληλα οργανωμένος χώρος του αιγιαλού ή του αιγιαλού και της παραλίας ή της ζώνης λιμένα, στον οποίο εισέρχονται άτομα, με την καταβολή εισιτηρίου (αντιτίμου), για λήψη λουτρού στην έμπροσθεν αυτού θαλάσσια περιοχή ή ο χώρος του αιγιαλού ή του αιγιαλού και της παραλίας ή της ζώνης λιμένα, ο οποίος (χώρος) είναι πολυσύχναστος, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 11.
2. Ναυαγοσώστης: Ο απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με άδεια από Λιμενική Αρχή σε ισχύ, ο οποίος εκτελεί κατ’ επάγγελμα την υπηρεσία του άρθρου 10.
3. Σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης: Η σχολή που πληροί τις προϋποθέσεις του παρόντος, είναι εφοδιασμένη με βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων από Λιμενική Αρχή και παρέχει εκπαίδευση (θεωρητική- πρακτική) σε όσους επιθυμούν να λάβουν πιστοποιητικό ναυαγοσώστη, καθώς και ναυαγοσωστική κάλυψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.
4. Συντονιστής – επόπτης ναυαγοσωστών: Ο κάτοχος άδειας ναυαγοσώστη σε ισχύ επί τρία τουλάχιστον (03) έτη, που εποπτεύει και συντονίζει επιτοπίως τους ναυαγοσώστες.
5. Αρχηγείο: Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
6. Δ.Ο.Υ.: Η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
7. Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν.: Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού.
8. Ε.Κ.Ε.: Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης.
9. Υ.Μ.Σ.: Υπηρεσία Μιας Στάσης.
10. Αναγνωρισμένος Οργανισμός: Εξουσιοδοτημένος Οργανισμός (νηογνώμονας), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
11. Διπλωματούχος ναυπηγός: Απόφοιτος Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ή Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμης και αντίστοιχης σχολής της αλλοδαπής.
12. Πτυχιούχος ναυπηγός: Απόφοιτος Τμήματος Ναυπηγικής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Τεχνολογικού Τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.
13. Ένωση: Η πλέον αντιπροσωπευτική Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης, με κριτήριο τον αριθμό των μελών.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 17:38 | Νίκος Αν.

    Και αυτό σαν, πρόλογο:

    Ο σχεδιασμός και η παρασκευή νομοθετημάτων για θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να γίνονται με μοναδικό γνώμονα τις δύο αυτές αρχές. Θα πρέπει δηλαδή οι αλλαγές να ενσωματώνουν επιστημονικά ευρήματα ερευνών καθώς και πρακτικά θέματα από την εμπειρία αυτών που ασχολούνται με το εκάστοτε αντικείμενο. Θα πρέπει επίσης οι προτάσεις να τεκμηριώνονται από στοιχεία και αποτελέσματα πραγματικών περιστατικών και πρακτικών.
    Εν γένει λοιπόν είναι θετική και ευπρόσδεκτη κάθε προσπάθεια βελτίωσης της νομοθεσίας που άπτεται τέτοιων θεμάτων. Εν προκειμένω όμως προτείνονται αλλαγές σε ένα μόλις προ διετίας εκπονηθέν ΠΔ οι οποίες ξεκίνησαν με ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα: την προσωπική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού για την διεύρυνση του ωραρίου αλλά και του χρονικού ορίου ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών στην Ελλάδα με μοναδικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στο νερό. Την ίδια ακριβώς πρόταση χρησιμοποιεί και ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Το μοναδικό που δεν αλλάζει σε αυτό το προτεινόμενο ΠΔ είναι το ωράριο και χρονική διάρκεια της ναυαγοσωστικής κάλυψης. Δίνετε βέβαια η δυνατότητα στον εκάστοτε λιμενάρχη και δήμαρχο να διευρύνει κατά το δοκούν και το ωράριο και την περίοδο, δυνατότητα που δεν είχαν με το ΠΔ 31/2018, αλλά είναι δημοσίως διαθέσιμη η αντίδραση της ΚΕΔΕ στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή, παρά μόνο να προστεθεί μία ώρα επιπλέον κάλυψης. Άρα ο μοναδικός και πρωταρχικός στόχος της πρόθεσης του κ. Πρωθυπουργού και του Υπουργού έπεσαν στο κενό όσων αφορούν το συγκεκριμένο προτεινόμενο ΠΔ. Η δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου και της περιόδου, έχει σχεδιαστεί να δίνετε πλέον στον εκάστοτε υπουργό μέσω της τροποποίησης του άρθρου 15 του νόμου 2743/1997(Α΄211) που θα υλοποιείται με απλή υπουργική απόφαση.
    Καθώς ο μοναδικός λόγος αλλαγής του ΠΔ 31/2018, όπως ζήτησε ο κ. Πρωθυπουργός και ο Υπουργός, επετεύχθη με την παραπάνω τροποποίηση, καθώς έχουμε φτάσει στο τέλος Φεβρουαρίου και η δήμοι δεν προχωρούν σε καμία διαδικασία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε αναμονή του νέου ΠΔ, με κίνδυνο να μην είναι έτοιμοι για το καλοκαίρι και καθώς θα ήταν αποτελεσματικότερο να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο ΠΔ με ηρεμία και συναίνεση, ενσωματώνοντας έρευνες και τεχνικά θέματα,
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
    την αναστολή έκδοσης του ΠΔ έως το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και την εκ νέου εκκίνηση της διαδικασίας συζήτησης και συνεργασίας όλων τον εμπλεκόμενων φορέων για την εκπόνηση ενός σύγχρονού και αποτελεσματικού ΠΔ που θα μειώσει τους πνιγμούς στην Ελλάδα και θα γίνει σημείο αναφοράς παγκοσμίως.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 17:21 | Ιωάννης

    Τα μικρά φουσκωτά σκαφάκια που είχαμε παλιότερα στους πύργους σύμφωνα με το προηγουμενο Π.Δ. 23/2000 με τη σωστή συντήρηση των εργολάβων είχαν τη χρησιμότητα που έπρεπε, αφού διέθεταν ευελιξία. Με το 31/2018 καλούμαστε να δουλέψουμε σαν επαγγελματίες ναυαγοσώστες με σκαφη 3,30m που τις περισσότερες φορές ηταν πολυεστερικά – ασήκωτα, άρα με καμία χρησιμότητα. Το νέο Π.Δ. τι ακριβώς έρχεται να διορθώσει?
    Επίσης, για το jet ski, επείδή η χρήση του απαιτεί ειδική εκπαίδευση και τουλάχιστον 2 ατομα, όπου με το νέο Π.Δ. δεν προβλέπεται κατι τέτοιο, η ύπαρξή του θα είναι αχρείαστη στην παραλία.
    Επόπτες – συντονιστές και ναυαγοσώστες που κάθονται άπραγοι σε βάρκες , πρέπει να τοποθετηθούν σε πύργους, καθώς είναι μάχιμοι και μόνο έτσι θα εξαλείψουμε τους πνιγμούς. Η Ελλάδα χρειάζεται άτομα στους πύργους.
    Γι΄αυτό, και στη διεξαγωγή των εξετάσεων δεν πρέπει να εμπλακούν ιδιώτες που στόχο έχουν το επιχειρείν.

  • ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

    1) Πως μπορεί ένα πρωτοβάθμιο επαγγελματικό σωματείο μέσω του προέδρου του να διενεργεί στην ουσία τις εξετάσεις;Είναι δυνατόν να αντικαθιστά τον ρόλο του δημοσίου ένας πρόεδρος πρωτοβάθμιου σωματείου, έχοντας μάλιστα τόσο αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο;
    2) Εμμέσως δια μέσου του προέδρου του , τις εξετάσεις διενεργεί το πρωτοβάθμιο σωματείο όταν από τους ίδιους τους σκοπούς του καταστατικού δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.
    3)Σκοπός του πρωτοβάθμιου σωματείου, το οποίο τυχαίνει να είναι και η μοναδική ένωση είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της.Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών θα γίνεται πλέον μέσω των εξετάσεων;
    4)Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία Ένωση Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης, οπότε δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για την πλέον αντιπροσωπευτική Ένωση όταν είναι η εξής μία.Δυστυχώς αφήνεται η σκιά μια φωτογραφικής νομοθετικής ρύθμισης που καθιστά μόνο ρυθμιστή των εξετάσεων και της ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης μία ένωση.
    5)Με το συγκεκριμένο σχέδιο ευννοείται η εκκόλαψη σχέσεων μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενων καθώς οι υποψήφιοι των σχολών κρίνονται από τον ιδιοκτήτη κάποιας άλλης σχολής.
    6)Έχοντας ως δεδομένο πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία ένωση σχολών ναυαγοσωστικής, θα πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα εισόδου μελών στην ένωση αυτή.Αυτό που προκύπτει από το αναρτημένο καταστατικό της είναι η αδυναμία να εισέλθει κάποιος ως μέλος ακόμη και αν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις εφόσον όπως προβλέπεται στο καταστατικό δίνεται η δυνατότητα στο Δ.Σ. του σωματείου να απορρίψει την αίτηση εισόδου με απλή πλειοψηφία και μυστική ψηφοφορία.Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι η ένωση δύναται να γίνει ένα κλειστό κλαμπ το οποίο θα αποφασίζει για τον πρόεδρό της, ο οποίος θα ελέγχει τις εξετάσεις ναυαγοσωστικής.
    7)Είναι ορατός ο κίνδυνος μέσω των ρυθμίσεων αυτών να δημιουργηθεί ένα μονοπώλιο καθώς οι διατάξεις αυτές λειτουργούν αποτρεπτικά προς τη δημιουργία νέων σχολών με συνέπεια να μην είναι δυνατή η δημιουργία άλλων ενώσεων ώστε να μπορεί να υπάρξει η πλέον αντιπροσωπευτική ένωση και όχι η μία και μοναδική η οποία θα διενεργεί και τις εξετάσεις.
    8)Σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται πως θα καλύπτεται το κόστος των εξετάσεων.
    9)Σε ποια άλλη μορφή εξετάσεων ακολουθείται αυτό το μοντέλο;Στα διπλώματα οδήγησης συμμετέχει ως πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων και μάλιστα με σημαίνοντα ρόλο, ο πρόεδρος των σχολών οδήγησης;
    10)Κατόπιν όλων αυτών δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τον αδιάβλητο χαρακτήρα των εξετάσεων.Πως προασπίζεται η διαφάνεια των εξετάσεων και η απουσία οποιασδήποτε σκιάς σχετικά με την πιθανή μεροληπτική στάση του προέδρου της επιτροπής;
    11)Το κύρος των εξετάσεων θα διασφαλιζόταν πλήρως αν την πλήρη εποπτεία τους την είχε το αρμόδιο υπουργείο.Θα μπορούσε ένας εκπρόσωπος ο οποίος θα εκλεγόταν από το σύνολο των σχολών ναυαγοσωστικής,οι οποίες θα είναι αναγνωρισμένες από το αρμόδιο υπουργείο, να έχει ρόλο στην επιτροπή δίχως όμως να έχει τον πρωταρχικό και αποφασιστικό ρόλο, αλλά εποπτικό ρόλο στη διαδικασία.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 17:12 | Lifeguard Academy

    5μετρα φουσκωτα και πάλι φουσκωτά. πολυ σωστα τα λεει ο νομοθέτης! και 10 μετρα να ηταν ακομη καλυτερα….τα πολυεστερικά δεν εχουν ιδια συμπεριφορα σε κυμματισμο. Στην ασφαλεια δεν υπαρχουν κόστη και συμφεροντα. οποιος μπορεί προσφέρει ασφάλεια, οποιος δεν μπορεί να μην το κάνει! δεν πρέπει να γινονται εκπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή. Ας ρωτήσει η Διεύθυνση σε πόσα περιστατικά έχουν συνδράμει τα 5μετρα σκάφη. Είναι πάνω απο 100. Στις πυρκαγιές πέρυσι σωστικά σκαφη έσωσαν πολλούς στην Ραφήνα. Πρέπει να είναι φουσκωτά και σωστικά φουσκβωτα μάλιστα! με ίπππο, πλευστο φορείο κτλ. τα τζετ σκί επιτέλους είναι υποχρεωτικά! Ο νόμος εχει πολλά θετικά και πρέπει να ισχύσει. Κανένα κόστος στην ασφάλεια των λουομένων! Μπράβο στο ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ και την ΔΛΑ.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 14:26 | Σχολή Κρήτης

    Και μεις συμφωνούμε να καταργηθεί το πνευστό έχουμε πολυεστερικά που είναι και καλύτερα.οχι από μας στα φουσκωτά

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 14:37 | Γιάννης

    Συμφωνώ κ γω με αρκετούς ότι θα πρέπει η λέξη πνευστό να διαγραφεί από το πδ κ να υπάρχει ελεύθερη βούληση

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 13:32 | Παύλος

    Γτ κύριοι των σχολών που παίρνετε τόσα λεφτά δε λέτε να καταργηθεί η λέξη πνευστό-φουσκωτό και να υπάρχει ελεύθερη επιλογή;προφανώς εσείς έχετε φουσκωτό και δεν σας καιγετε καρφί.ντροπη σας

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:02 | Ναυαγοσωστικη Σχολη της Ελλαδος

    Επιτελους το νεο ΠΔ προασπίζεται και θέτει σε προτεραιοτητα αυτο που τοσα χρονια επρεπε, την αξια της ανθρώπινης ζωης η οποια δεν κοστολογείται και δεν μετριέται σε υλικοτεχνικό εξοπλισμο. Ναι στο τζετ σκι, ναι στο 5μετρο πνευστό και οχι σε οσους προσπαθουν να υπονομεύσουν την αξια της ανθρώπινης ζωης. Το θεμα εδω ειναι πως γινεται μια προσπαθεια τοσα χρονια μετα, η ναυαγοσωστικη στην Ελλάδα να γινει ετσι οπως πρεπει, ετσι οπως ολοι οι πολίτες θα ηθελαν ωστε να νιωθουν ασφαλεια για να σταματήσουν πια να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Αναβαθμίζεται και η εκπαιδευση αλλα και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμος των ναυαγοσωστικών σχολών πραγμα που ολοι θα επρεπε να επιθυμούν και οχι στο βωμό των χρηματων να διαπραγματεύονται και να κανουν εκπτώσεις της ζωης των λουομένων αλλα και των ίδιων των ναυαγοσωστών.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:08 | Δημητρα Ναυαγοσώστρια

    Το νέο ΠΔ δεν προβλέπει την ασφάλεια των λουομένων κ των ναυαγοσωστών.

    Το να απαιτείται τζετ-σκι επειδή δεν εξελίσσει το επάγγελμα αλλά την…εικόνα αποκλειστικά των ναυαγοσωστών. Δεν εξελίσσεται η ναυαγοσωστικη.
    Οι περισσότεροι Ναυαγοσωστες δεν ξέρουν ΚΑΝ να χρησιμοποιούν τα σκάφη …θα κάνουν διάσωση με τζετ σκι;;

    Το φαρμακείο είναι ένα φορητό κέντρο υγείας !
    Βάση παγκόσμιων πρωτοκόλλων η χρήση φαρμάκων δεν ενδυκνειται .(πχ χρήση οινοπνεύματος-μερκουροχρωμα-οξυζενέ ) αδρεναλίνη ποτε θα χρησιμοποιηθεί από ναυαγοσώστη;;;;ΠΟΤΕ …μόνο σε περίπτωση που ΤΥΧΕΙ να παραβρίσκεται ιατρός!!!και που θα φυλάσσεται;;;στην παραλία αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αλλοιώνουν τα φάρμακα!
    Δεν μπορεί να απαιτούνται …το Υπουργείο Υγείας ας κοιτάξει να καλύψει ελλείψεις νοσοκομείων κ κέντρων υγείας με προσωπικό κ φαρμακευτικό υλικό…
    Η λίστα που και καλά δώσανε στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν αφορά Ναυαγοσωστες…

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:05 | ΣΑΧΙΝΙΑΝ ΝΙΟΒΗ

    Είναι πάρα πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατον, οι σχολές που πρόσφατα, εναρμονίστηκαν με το ΠΔ του 2018 και με μεγάλη δυσκολία πήραν τις άδειες τους, ξαφνικά να ακυρώσουν σχεδόν όλο τον εξοπλισμό και από την αρχή να αντικαταστήσουν το 6,50 πχ μέτρων σκάφος που μόλις απόκτησαν με όλα τα ακριβά παρελκόμενα, από πλαστικό σε φουσκωτό ,να αντικαταστήσουν τα κωπήλατο πχ 2,90 σε 3,30, γιατί τώρα διευκρινίζονται τα μέτρα και επιπλέον να αγοράσουν τζετ σκι.
    Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας, ότι:
    τα κωπήλατα σκάφη-τα μηχανοκίνητα σκάφη-τα τζετ σκι, Κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα
    Παρόμοια και όλες οι διαδικασίες συντήρησης τους, φύλαξης τους, μεταφοράς τους κτλ.
    Στην προσπάθειά σας να αναδιαμορφώσετε, ίσως κάποια σημεία του ΠΔ, είναι πάρα πολύ σημαντικό, να αποτελέσει άλλο κεφάλαιο, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, που πρέπει να έχει μία σχολή ναυαγοσωστικής, που ασχολείται με την εκπαίδευση και άλλο κεφάλαιο ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ένας εργολάβος ή μία σχολή ναυαγοσωστικής , που ασχολείται με εργολαβίες.
    Η προσοχή για την πρόληψη των πνιγμών ,πρέπει να στραφεί στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει κάθε σχολή ναυαγοσωστικής και όχι στην ποσότητα μη χρηστικού μηχανοκίνητου εξοπλισμού, όπου, ίσως μέρος αυτού, χρειάζονται όσοι αναλαμβάνουν εργολαβίες.
    Είμαι σίγουρη ότι η πρόθεση της Υπηρεσία σας ,είναι η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των ανθρώπων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας.
    Παρακαλείσθε, κατά τη προώθηση του νέου ΠΔ, να λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι αν δεν υπάρξουν απαραίτητες τροποποιήσεις, υφίσταται σοβαρός, κίνδυνος για την επιβίωση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων του κλάδου μας και επιπλέον κίνδυνος, για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς μεγάλος αριθμός ατόμων που γνωρίζουν, αγαπούν και υπηρετούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το αντικείμενο, θα παραμείνουν ανενεργοί και άνεργοι. Ας δοθούν λύσεις ώστε μαζί με τις μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν χρηματικά κεφάλαια, να συνεχίσουν να υπάρχουν και οι ποιο μικρές εταιρίες οι οποίες όμως άνοιξαν το δρόμο για την εξελικτική πορεία της ναυαγοσωστικής με τα ανάλογα ανθρώπινα «κεφάλαια» που διέθεταν και διαθέτουν.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:42 | ΙΟΝΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

    Αν μελετήσει κάποιος στο σύνολο του την πρόταση του υπουργείου ναυτιλίας και ταυτόχρονα τα επιχειρήματα ορισμένων κινδινολογων-καταστροφολογων διαφωνούντων συμμετεχόντων στη διαβούλευση , οδηγείται αβίαστα στο εξής συμπέρασμα
    Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των μέσων, η αδιάβλητη και ουσιαστική διενέργεια των εξετάσεων ,
    η επίβλεψη των λουόμενων με σύγχρονα σωστικά μέσα , Κυρίως όμως η πρόβλεψη δίκαιης και αυστηρής επιβολής κυρώσεων.
    Συμβάλει στην εξάλειψη των φαινομένων συνδιαλλαγής και διαπλοκής απ όπου κ αν αυτά προέρχονται
    Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην τόσο σπουδαία αυτή δουλειά και κυρίως στον ΥΝΑΝΠ που είναι η Τρίτη φορά που μέσω διαβούλευσης δίνει το δικαίωμα σε όλους να εκφραστούν.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:11 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    15. ¨ I.L.S. – I.L.S.E. International Lifesaving Federation – International Lifesaving Federation of Europe. Πλήρες μέλος της ILS/ILSE: ο φορέας που έχει την ιδιότητα του πλήρους μέλους, με Διεθνείς επίσημες αντιστοιχίες των πτυχίων και πιστοποιήσεων,(βλέπε σχετικό πίνακα αντιστοιχιών https://www.ilsf.org/wp-content/uploads/2019/02/2018-Equivalence-Greece.pdf).
    Άρθρο 2- Προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία σχολών
    Ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης – Απαιτούμενα δικαιολογητικά
    Στην παρ.1 περ. η (πιστοποιητικά βεβαιώσεις) να μην συμπεριληφθεί για τους εκπαιδευτές.
    Παρ-3 περ. δ: ή δύο (2) διασωστικούς σάκους ρίψης με επίπλευστο σχοινί χρώματος κόκκινου, κίτρινου ή άσπρου (throw-bags)
    Παρ-3 περ. ιβ: Πλωτό φορείο με σανίδα ακινητοποίησης με τα παρελκόμενα τους (ιμάντες, ακινητοποίηση κεφαλής, αυχενικό ρυθμιζόμενο κολλάρο, πλωτήρες)
    Παρ-3 περ. ιε: Χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, κόκκινου η κίτρινου.
    Παρ -3 περ. ιστ: Χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, κόκκινου ή κίτρινου.
    Παρ-3 περ. ιζ: Ένα (1) επαγγελματικό θαλάσσιο μοτοποδήλατο 3-θέσεων (jet ski) συνοδευόμενο από φορείο έλξης (rescue-sled) χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, κόκκινου η κίτρινου.
    Παρ-3 περ. λβ: Στομαφαρυγγικοί αεραγωγοί 6 τεμαχίων (διαφορετικών μεγεθών) καθώς και το αντίστοιχο ομοίωμα για την πρακτική εξάσκηση των υποψηφίων ναυαγοσωστών.
    Παρ-3 περ. λγ: Εκπαιδευτική συσκευή αυτόματης έκχυσης αδρεναλίνης (2 τεμάχια), πρέπει να υπάρξει κατοχύρωση για αυτό όπως και για το οξυγόνο για τον ναυαγοσώστη, γιατί υπάγονται στις ιατρικές πράξεις.
    Παρ-6: καλό είναι να εισπράττει κάτι και ο εκπρόσωπος της ILS?
    Παρ-9: Εάν παύσει να ισχύει οποιαδήποτε από τις νόμιμες προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος Ίδρυσης και Λειτουργίας Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης, η οικεία Λιμενική Αρχή, με απόφασή της και δίνοντάς της χρονικό περιθώριο ενός (1) μηνός για την απόκτηση της προϋπόθεσης που είναι σε έλλειψη να αντικατασταθεί/αγοραστεί, ενημερώνει και αφού επέλθει το διάστημα του ενός (1) μηνός και αν η Σχολή με άδεια λειτουργίας δεν συμμορφωθεί, απαγορεύει την άσκηση του επαγγέλματος και η βεβαίωση Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων για την Ίδρυση και Λειτουργία Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης της παραγράφου 5, αφαιρείται για διάστημα έξι (6) μηνών και αν η Σχολή δεν έχει συμμορφωθεί πέραν των έξι (6) μηνών, τότε αφαιρείται οριστικά. Η απόφαση απαγόρευσης αποστέλλεται, μαζί με την βεβαίωση δραστηριοποίησης , στην Λιμενική Αρχή που έχει εκδώσει την σχετική βεβαίωση, εφόσον η απόφαση απαγόρευσης δεν έχει εκδοθεί από αυτήν. Επίσης, κοινοποιείται στην Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να ενημερωθούν από αυτήν, με κάθε πρόσφορο μέσο, οι Λιμενικές Αρχές της χώρας.
    Παρ-11: Η κτηριακή εγκατάσταση της Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιείται, αποκλειστικά και μόνο για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση (άρθρο 2-παράγραφος 3/α-ιε), από περισσότερες της μίας σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσηςκαι αν η Σχολή διαθέτει και άδεια εκμάθησης χειριστών ταχυπλόων σκαφών, η κτηριακή εγκατάσταση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.
    Άρθρο-4
    Λειτουργία Σχολών Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης
    Παρ-1: Θεωρητική εκπαίδευση…… η από Εκπαιδευτή Ναυαγοσωστικής πιστοποιημένο από την ILS η από τον ίδιο τον Διευθυντή. Επίσης «πρακτική εκπαίδευση»….. η από Εκπαιδευτή Ναυαγοσωστικής πιστοποιημένο από την ILS.
    Παρ-2: Η εκπαίδευση παρέχεται σε τμήματα…….. πρακτική διδασκαλία σαράντα (40) ώρες, ελάχιστη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 105 ώρες.
    Παρ-3 περ. β: Βιβλίο, στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία των εκπαιδευόμενων, οι, ανά ώρα εκπαίδευσης, παρουσίες και απουσίες, καθώς και τα στοιχεία του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το Βιβλίο φυλλομετράτε και υπογράφεται από τον Διευθυντή εκπαίδευσης της σχολής, τον υπεύθυνο/εκπρόσωπο της Σχολής και τον Ιατρό της Σχολής.
    Παρ-4: Στις σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης γίνονται δεκτά προς φοίτηση άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία γέννησης.
    Παρ-5: Όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους και αποφοιτούν από τις σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης εφοδιάζονται με πιστοποιητικό σπουδών χωρίς ημερομηνία λήξης. Στο πιστοποιητικό σπουδών, μεταξύ των άλλων, αναγράφεται οπωσδήποτε ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία της Βεβαίωσης Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων για την Ίδρυση και Λειτουργία Σχολής Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης καθώς και τα αντικείμενα τα οποία έχει εκπαιδευτεί (Πρώτες Βοήθειες, ΚΑΑ, Χρήση AED CPR/AED, Ναυαγοσωστική Εκπαίδευση). Με το τέλος της εκπαίδευσής τους οι υποψήφιοι πρέπει να εφοδιαστούν με άδεια χείριστού ταχυπλόου, για να μπορούν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για την απόκτηση της επαγγελματικής άδειας.
    Παρ-6: Αντίστοιχα πιστοποιητικά σπουδών…. Γίνονται επίσης αποδεκτά, αντίστοιχα πιστοποιητικά σπουδών, που έχουν αποκτηθεί από Έλληνες η αλλοδαπούς σε χώρα-μέλος της Ε.Ε., ή της Ε.Ζ.Ε.Σ. (πλην Ελβετίας) εφόσον έχουν εκδοθεί η αναγνωριστεί επίσημα από κρατική αρχή της χώρας αυτής ή από την Διεθνή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία ILS/ILSE.
    Άρθρο-5
    ΆΠαρ-2 περ.14: Να εξετάζετε σε πρόπλασμα καρδιοαναπντευστικής αναζωογόνησης (ενήλικα-παιδιού-βρέφους).
    Παρ-3: Οι εξετάσεις και οι αθλητικές δοκιμασίες ¨….Ιατρό, Γυμναστή, Εκπαιδευτή Ναυαγοσωστικής αναγνωρισμένου οργανισμού ως πλήρες μέλος από την Διεθνή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία ILS/ILSE, βαθμοφόρων του Λιμενικού Σώματος ή των εκπροσώπων τους. Εδώ είναι καλό να αφαιρεθεί ξανά η ένωση σχολών ναυαγοσωστικής. Ο μόνος αρμόδιος φορέας για τις εξετάσεις των ναυαγοσωστών είναι το Λιμεναρχείο.
    Παρ.-4: θεωρητική εξέταση…… Η θεωρητική εξέταση γίνεται με γραπτό τρόπο στην ελληνική γλώσσα, σε αίθουσα, που προκαθοριστεί, κατά τις ορισμένες ημερομηνίες και ώρες, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που δεν έχουν σχέση με τις εξετάσεις. Η θεωρητική εξέταση περιλαμβάνει την εξέταση των υποψηφίων σε ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης, σύντομης ανάπτυξης, αντιστοίχισης η απαρίθμησης. Ο αριθμός των ερωτήσεων ανέρχεται στις τριάντα (30) μέσα από την δεξαμενή των χιλίων ερωτήσεων που θα πρέπει να εκπονήσει το Λιμενικό Σώμα. Οι διαφορετικές ερωτήσεις έχουν διαφορετικές βαθμολογίες (η κάθε ερώτηση πολλαπλής επιλογής αξίζει ένα βαθμό, η κάθε ερώτηση ανάπτυξης η συμπλήρωσης αξίζει τρεις (3) βαθμούς. Η κάθε ερώτηση αντιστοίχισης η απαρίθμησης αξίζει δύο βαθμούς. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν από την γραπτή αξιολόγηση σε σύνολο βαθμών είναι αυτό των πενήντα-50. Προ βάσιμη θεωρείται η συνολική βαθμολογία άνω του 60%, ήτοι από 30 βαθμούς και πάνω που πρέπει να συγκεντρώσουν. Η συνολική διάρκεια της γραπτής αξιολόγησης αντιστοιχεί σε δύο (2) ώρες.
    Παρ-5: Όσοι από τους υποψηφίους επιτύχουν στην θεωρητική εξέταση…… συμμετέχουν στην πρακτική εξέταση (ΚΑΑ με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή επάνω σε πρόπλασμα, Πρώτες Βοήθειες και Ναυαγοσωστικής θεωρίας) και εφόσον επιτύχουν και σε αυτή, συμμετέχουν και στις αθλητικές-πρακτικές δοκιμασίας.
    Παρ-6: Οι υποψήφιοι που αποτυγχάνουν…… θεωρούνται αποτυχόντες με δικαίωμα επανεξέτασης σε δεκαπέντε (15) ημέρες η στις αμέσως επόμενες εξετάσεις τις Λιμενικής Αρχής. Η βαθμολογία της πρακτικής εξέτασης εκφράζεται με ακέραιους αριθμούς, από μηδέν (0) έως είκοσι (20). Ως βάση επιτυχίας λαμβάνεται ο αριθμός δώδεκα (12)- με ΠΕΤΥΧΕ η ΑΠΕΤΥΧΕ στα πρακτικά (τεχνικές κολύμβησης, Υ/Β κολύμβηση, χρόνους, ατομικό σενάριο ρυμούλκησης, ομαδικό σενάριο διάσωσης).
    Παρ-10: Άδεια ναυαγοσώστη χορηγείται…. Χωρίς εξετάσεις, στους πτυχιούχους Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος-Πανεπιστημίου της ημεδαπής, με ειδικότητα ναυαγοσωστικής η κολύμβησης η δραστηριοτήτων νερού κλειστού και ανοιχτού χώρου ή πτυχιούχους αντίστοιχων και ισότιμων σχολών της αλλοδαπής η σε όσους κατέχουν πιστοποιητικό εν’ ισχύ από την ILS η την ILSE της ειδικότητας του Ναυαγοσώστη (International Beach/Surf Lifeguard) με την υποβολή στην Λιμενική Αρχή, των ακόλουθων δικαιολογητικών:…β) Φωτοαντίγραφο τίτλου σποδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος – Πανεπιστημίου της ημεδαπής, με ειδικότητα ναυαγοσωστικής ή κολύμβησης ή δραστηριοτήτων νερού κλειστού και ανοιχτού χώρου η αντίστοιχης και ισότιμης σχολής της αλλοδαπής η επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εν’ ισχύ από την ILS-ILSE της ειδικότητας του Ναυαγοσώστη (International Beach/Surf Lifeguard).
    Παρ-12: κάθε άδεια ναυαγοσώστη ……. Να έχει πενταετή (5) ισχύ
    Παρ-12 περ. β: Για να ανανεωθεί η άδεια πρέπει……….. οι ναυαγοσώστες που χρήζουν ανανέωσής αδείας έως τα 45 έτη, θα πρέπει να προβούν σε αίτηση στην κατάκοπους Λιμενική Αρχή, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της παραγράφου β) του παρόντος και να κριθούν επιτυχόντες στην πρακτική δοκιμασία (εκτός των ορίων χρόνων κολύμβησης του παρόντος).
    Παρ-15 περ. β: κάθε άδεια ναυαγοσώστη να είναι διετούς διάρκειας.
    Παρ-15 περ. ββ: Προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια θα πρέπει να κριθούν επιτυχόντες…………. σε σενάριο διάσωσης στο νερό (είσοδο-ρυμούλκηση-έξοδο), στις Πρώτες Βοήθειες, πρωτόκολλα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε πρόπλασμα και χρήση AED.
    δεις ναυαγοσωστών – Προϋποθέσεις – Διαδικασία διενέργειας εξετάσεων
    Άρθρο 6
    Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου και διενέργειας εξετάσεων
    Παρ-1 περ. α: Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος ως πρόεδρου β) πτυχιούχου φυσικής αγωγής με κατεύθυνση κολύμβηση ή αθλημάτων νερού ανοιχτού κλειστού χώρου (βάση του παρόντος), Εκπαιδευτή Ναυαγοσωστικής αναγνωρισμένο από την ILS/ILSE γ) έναν ιατρό με εξειδίκευση στις Πρώτες Βοήθειες η επιγοντολογείας και ένας από του ως άνω να είναι κάτοχος πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου ΙΙ στην αγγλική.
    Παρ 3: Να διαγραφεί εντελώς.
    Άρθρο -7
    Υποχρεώσεις εκμεταλλευόμενων λουτρικές εγκαταστάσεις ως προ την
    ΠΠαρ-1 περ. α: Κατά τις χρονικές περιόδους από 01 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου………….. από ώρες 09:30 έως και 18:30 και από 15 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου, από ώρες 08:30 έως 19:30, καθώς και το μήνα Σεπτέμβριο από ώρες 09:30 έως 18:30, προσλαμβάνουν αναγκαίο αριθμό ναυαγοσωστών η αναθέτουν σε Εθελοντικούς Οργανισμούς που τηρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος, ώστε αυτοί να διαθέτουν ικανό αριθμό Εθελοντών Ναυαγοσωστών για την κάλυψη της λουτρικής εγκατάστασης (η εργασία για κάθε ναυαγοσώστη δεν πρέπει ξεπερνάει τις 8 ώρες βάση νόμου) και έναν (1) συντονιστή-επόπτη ναυαγοσωστών. Καθήκοντα του συντονιστή-επόπτη ναυαγοσωστών είναι η σωστή οργάνωση της παραλίας με επαρκή αριθμό ναυαγοσωστών, ναυαγοσωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό βάση του παρόντος, γνώστη των κινδύνων της παραλίας, των εναλλαγών των ναυαγοσωστών (rotation system), των μηχανοκίνητων μέσων (σκαφών ή θαλασσίων μοτοποδηλάτων) ως προς την ορθή λειτουργία τους, συμπλήρωση σχετικών εγγράφων-φορμών, οργάνωση έρευνας αγνοούμενου ατόμου στην λουτρική εγκατάσταση, καθώς και την συντήρηση των ναυαγοσωστών (in-service training). Σχετική εκπαίδευση σε αντίστοιχο αντικείμενο από αναγνωρισμένο οργανισμό η φορέα, είναι επιπλέον προσόν.
    Παρ-1 περ. γ: κιάλια μεγέθυνσης τουλάχιστον 7Χ50mm … αδιάβροχα και polarized.
    5)Σωστικός σωλήνας, σύμφωνα με το παράρτημα «Ε» ….. Ο εφοδιασμός με σωστικό σωλήνα είναι απαραίτητος (Rescue-Tube)
    7)Πτυσσόμενο φορείο και πλωτό φορείο με σανίδα ακινητοποίησης, ρυθμιζόμενα αυχενικά κολλάρα ενήλικα-παιδιού, με ιμάντες πρόσδεσης και ακινητοποίηση κεφαλής.
    9)Ένδυμα κολύμβησης…. Χρώματος πορτοκαλί, κίτρινου ή κίτρινου η συνδυασμού στο οποίο αναγράφεται η λέξη ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ-LIFEGUARD.
    10)Καπέλο…. Στρογγυλό (τύπου jungle hut) κόκκινου η άσπρου.
    13) Ισοθερμικές κουβέρτες-Αλουμινοκουβέρτες
    14)Καταδυτικό μαχαίρι…. Καταδυτικό μαχαίρι έως 10cm με τετραγωνισμένη άκρη για ασφάλεια.
    15)Μάσκα βυθού με αναπνευστήρα
    21)Κοινή σφυρίχτρα…….Ατομική σφυρίχτρα για κάθε ναυαγοσώστη για λόγους υγιεινής και ασφάλειας.

    Να προστεθεί ένα ακόμα νούμερο 27… Διασωστικό σάκο ρίψης με επίπλευστο σχοινί χρώματος κόκκινου, κίτρινου η άσπρου (throw-bag). Να προστεθεί η τήρηση βιβλίου συμβάντων γραμμογραφημένο και θεωρημένο από την Λιμενική Αρχή όπου τα φύλλα αναφοράς συμβάντος-αντίγραφό τους θα κατατίθεται στην οικεία Λιμενική Αρχή.

    δ) Τοποθετούν, στην δεξιά και αριστερή πλευρά του βάθρου…… η σημασία των σημαιών και ενδείξεων όπως επίσης ιστοί για τις σημαίες, το ωράριο υπηρεσίας των ναυαγοσωστών (σήμανση με σημαίες και πινακίδες σύμφωνα με το ISO 20712-1 e, ISO 20712-2 και e ISO 20712-3 e ‘Water safety signs and beach safety flags-ILS/ILSE.
    ε) Επισημαίνουν τα όρια……… μέχρι τα οποία φθάνουν, συνήθως, κολυμπώντας οι λουόμενοι (συνιστάται η απόσταση των 100 μέτρων από την ακτογραμμή), με την τοποθέτηση σειράς ευδιάκριτων, πλωτών σημαντήρων, χρώματος κίτρινου, άσπρου ή κόκκινου σχήματος σφαιρικού η κωνικού.
    Στ) περ.1: Ένα επαγγελματικό ατομικό σκάφος ή θαλάσσιο μοτοποδήλατο ολικού μήκους έως 3,00 μέτρων, δύο (2) ή τριών (3) θέσεων, χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, κόκκινου ή κίτρινου με τα προβλεπόμενα, για την κατηγορία του εφόδια καθώς και για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα συνοδευόμενα από φορείο έλξης (rescue-sled).
    ζ) Εφόσον υποχρεούνται να προσλαμβάνει και έναν (1) συντονιστή………… χρώματος εξωτερικά πορτοκαλί, κόκκινου ή κίτρινου. Ο χειριστής και ο ναυαγοσώστης του σκάφους οι οποίοι προσλαμβάνονται από τον, κατά περίπτωση, υπόχρεο, είναι παρόντες πλησίον του σκάφους η να περιπολούν την λουτρική εγκατάσταση, να είναι σε ετοιμότητα για παροχή άμεσης βοήθειας. Το σκάφος της περίπτωσης αυτής, εφόσον απαιτηθεί, επιχειρεί, προς παροχή βοήθειας, σε ολόκληρη την περιοχή δικαιοδοσίας του οικείου Δήμου, υπό τις εντολές της Λιμενικής Αρχής.
    Παρ-2: Οι Δήμοι οφείλουν,….. που θα περιπολεί καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου του παρόντος προς παροχή βοήθειας.
    πρόσληψη ναυαγοσωστών και διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού
    Άρθρο 8
    Άλλοι φορείς υπόχρεοι παροχής ναυαγοσωστικής κάλυψης
    Υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης…. Ο υπόχρεος διοργανωτής οφείλει να αναθέτει την ναυαγοσωστική κάλυψη σε λειτουργούσα σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης επαγγελματική η εθελοντική, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη των αγώνων και εκδηλώσεων του παρόντος ά
    Άρθρο 9
    Βάθρο Ναυαγοσώστη
    Παρ-1: H κατασκευή του βάθρου ναυαγοσώστη………., με κλίμακα (ράμπα) καθόδου-ανόδου με αντιολισθητικό τάπητα.
    Παρ-2: Η θέση του βάθρου είναι τέτοια…… και ο χώρος έμπροσθεν της καθόδου του βάθρου να οροθετείται, να είναι καθαρός (να μην επιτρέπονται λουόμενοι έμπροσθεν του βάθρου) στην περίπτωση επέμβασης του ναυαγοσώστη.
    Παρ-3: Κατά το χρόνο υπηρεσίας του ναυαγοσώστη………. Καθώς και σε δεύτερο ιστό η κατάλληλη σημαία κόκκινη, κίτρινη η πράσινη αναλόγως των καιρικών συνθηκών και της κρίσης του ναυαγοσώστη η του Συντονιστή ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουόμενων. Εφόσον, για έκτακτο λόγο, απουσιάζει ο ναυαγοσώστης από την λουτρική εγκατάσταση, αντικαταστείτε, αφαιρείται η πινακίδα με την ένδειξη των πρώτων βοηθειών και επαίρεται επί του ιστού η σημαία που δεικνύει την απουσία ναυαγοσώστη-κόκκινη σημαία ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ-NO LIFEGUARD.
    Παρ-4: Εφόσον, για έκτακτο λόγο………… ή στην περίπτωση ατυχήματος του Ναυαγοσώστη το οποίο τον καθιστά μη-επιχειρησιακό, θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από τον εκμεταλλευτή της λουτρικής εγκατάστασης.
    Άρθρο 14
    Λοιπές διατάξεις
    Παρ-2: Όλα τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά… όχι απλή μετάφραση, αλλά επίσημη μετάφραση από δικηγόρο (όπως στον ΑΣΕΠ) και όπως ορίζει ο νόμος.
    Άρθρο 18
    Παραρτήματα
    Παράρτημα «Ι»: Περιεχόμενο φορητού φαρμακείου ναυαγοσώστη

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ

    • 20 ζεύγη ελαστικά γάντια εξέτασης (μεγέθη Μ και L)
    • Αδιάβροχος σάκος φαρμακείου χρώματος κόκκινου η πορτοκαλί και να αναγράφει FIRST-AID
    • 1 βοηθητικό μέσο εμφυσήσεων (μάσκα εμφυσήσεων ή «μαντηλάκι» εμφυσήσεων)
    • 1 Ambu
    • 1 οξύμετρο
    • 1 κατάλογος αριθμών τηλεφώνου ή / και συχνοτήτων ασυρμάτου εκτάκτου ανάγκης για χρήση εντός και εκτός του χώρου εργασίας
    • 20 κομπρέσες γάζας διαστάσεων 36 Χ 50 εκ.
    • 20 κομπρέσες γάζας διαστάσεων 10 Χ 10 εκ.
    • 5 ελαστικοί επίδεσμοι πλάτους 6 εκ.
    • 5 ελαστικοί επίδεσμοι πλάτους 8 εκ.
    • 20 ελαστικοί επίδεσμοι πλάτους 12 εκ.
    • 4 τριγωνικοί επίδεσμοι μαζί με παραμάνες
    • 2 ρολά αυτοκόλλητη ταινία υποαλλεργική πλάτους 2 εκ.
    • Αμπούλες φυσιολογικού ορού ή φιάλη φυσιολογικού ορού των 0,5 lt
    • 10 γάζες βαζελίνης ή Fucidin διαστάσεων 10 Χ 10 εκ.
    • 1 επίθεμα εγκαυμάτων διαστάσεων 40 χ 60 εκ.
    • 1 αντιισταμινική αλοιφή ή στικ
    • 1 αντισηπτικό διάλυμα (π.χ. Betadine)
    • 1 αντιμικροβιακή αλοιφή ή σπρέι (π.χ. Pulvo, Nebacetin, Fucidin)
    • 1 ψυκτικό σπρέι
    • 2 παγοκύστες στιγμιαίου πάγου μιας χρήσης
    • 1 συσκευή αναρρόφησης για αντιμετώπιση δήγματος φιδιών-εντόμων τύπου Bite Extractor
    • 1 συσκευή για ίσχαιμο περίδεση-τουρνικέ
    • 1 θερμόμετρο
    • 10 κουβέρτες αλουμινίου (για υποθερμίες η θερμοπληξίες)
    • 1 ψαλίδι για κόψιμο ρούχων/παραϊατρικό ψαλίδι
    • 1 λαβίδα
    • 1 κουτί χατζαπλάστ διαφόρων μεγεθών
    • 1 μπλοκ για την καταγραφή των συμβάντων
    • 1 στυλό ή μολύβι

    1. Πρότυπα DIN 13 164 – Β και 13 169
    2. Ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία ( Π.Δ. 225/1989 )

    Ότι αφορά τα σκευάσματα φαρμάκων (ενέσιμα η χάπια) μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με ευθύνη ιατρού στην παραλία βάση νόμου, είναι ιατρική πράξη, συνεπώς το φαρμακείο του ναυαγοσώστη πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα όπως περιγράφουμε.

    Τα περιεχόμενα του φαρμακείου θα πρέπει να ελέγχονται σε μηνιαία βάση και να αντικαθίστανται ευλόγως πριν την ημερομηνία λήξης τους, ή όταν παρουσιάζουν εμφανή σημεία εξωτερικής φθοράς της συσκευασίας τους. Τα είδη των φαρμακείων που εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία κλπ.) θα πρέπει να αντικαθιστούνται νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία λήξης της κατασκευάστριας εταιρείας. Ο συντονιστής ναυαγοσωστών η ο ναυαγοσώστης υπηρεσίας είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των φαρμακείων καθώς και για την αναπλήρωσή τους.

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 10:51 | Ευα

    Μεγάλες και απαραίτητες καινοτομίες το φουσκωτό σκάφος και το rescue jet ski. Επιτέλους η ναυαγοσωστική οδηγείται σε καλύτερο επίπεδο!

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 04:02 | Νίκος

    Αυτό με τα φουσκωτά σκάφη θα μας καταστρέψει όλους.ποιο άσκοπα λεφτά δεν θα δαπανηθούν ΠΟΤΕ.ας αφήσετε τα περυσινά και βάλτε μόνο jet ski.ουτε τα 3,30 χρειάζονται.ενα jet ski και το σκάφος το περυσινο.γτ να είναι ΦΟΥΣΚΩΤΟ;;;;;;άσκοπα πεταμένα λεφτά κρίμα καλύτερα να τα δώσουμε σε παιδάκια που πεινάνε παρά στα ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΚΑΦΗ.ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.ΓΤ ΤΩΡΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟ;;;ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ;;;ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!!

  • 20 Φεβρουαρίου 2020, 02:51 | Αναστασία

    Μιας και βλέπω διάθεση για απαντήσεις, θα ήθελα εάν σας είναι εύκολο, Ενεργοί Ναυαγοσώστες μια βάσιμη επιχειρηματολογία και όχι επαναδιατυπώσεις τμημάτων του προσχεδίου στο πως θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας. Γράφετε: «Η Λιμενική αρχή εμπιστεύεται και εποπτεύει την Ένωση στη διαδικασία των εξετάσεων». Σε αυτή σας την πρόταση προσπαθώ να διακρίνω με ποιον τρόπο θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων. Με την εμπιστοσύνη και την εποπτεία του Λιμενικού; Εφόσον, λοιπόν, ο βασικός άξονας ουδετερότητας και αμεροληψίας είναι η «ενεργή» παρουσία των λιμενικών, όπως γράφετε, πως γίνεται να είναι μεγαλύτερο εχέγγυο της διαφάνειας των εξετάσεων η παρουσία τους παρά η ίδια η διενέργεια τους; Αφού το λιμενικό σώμα θα είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας γιατί να είναι απλά παρόντες και όχι αυτοί που διενεργούν τις εξετάσεις όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια;
    Διατύπωσα το ακόλουθο ερώτημα μου και στο άρθρο 6 χωρίς καμία απάντηση.
    Ενώ περιγράφονται πλήρως οι αρμοδιότητες του προέδρου, δε βλέπω καμία απολύτως αναφορά στην περιγραφή των τυπικών προσόντων του και του γνωστικού του υπόβαθρου ή έστω μία σχετική κατάρτιση που να αξιώνει το ρόλο του εξεταστή και βαθμολογητή που θα έχει.
    Θα εκτιμήσω ιδιαιτέρως την ορθή αιτιολόγηση της απάντησης σας.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 23:34 | Αννα Ναυαγοσώστρια

    K.Γεράσημε Π σας πληροφορώ οτι οι πολυεστερικές σαπίλες οπως αναφέρατε εχουν να κάνουν με την συντήρηση απο τους ιδιοκτήτες τους Επίσης κακώς λιμενίζοντε τα σκαφη σε λιμανια εγκυμονουν κινδυνους!Τα φουσκωτα πιστευετε οτι επειδή πληρούν προδιαγραφές είναι ποιο ανθεκτικα? Σας ενημερώνω οτι ευκολα σκιζοντε με ενα μαχαίρι και επίσης εύκολα βουλιάζουν απο εναν αυτοδυτη! Για αυτο καλό θα ηταν να μην χωνουν την μυτη τους καποιοι εκεί που δεν τους σπερνουν!!Κριμα ειναι να παρει καποιος καινούργιο σκαφος και να το βρει βουλιαγμενο 15.000 20.000 ευρώ στον πάτο..

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 23:04 | Βασίλης Εμποροπλοιάρχων

    Για ποιον λόγο κάποιος που εχει φάει χρόνο σε ταξίδια και φοιτηση στην σχολή εμποροπλοιάρχων να πρέπει για να ανοίξει Σχολή Χειριστών Ταχυπλόων θα πρέπει να δινει εξετασεις για Εκπαιδευτής?? Για σκαφη μεχρι 20 μετρα? Χειριζόμαστε πλοία 160 και 200 μέτρα εχουμε φάει τον χρόνο μας στα θρανία και θα ερχονται αλλοι να μας πουν αν κανουμε ή όχι ?? Καμιά ελπιδα!!!Απορώ με το σκεπτικο σας!Επίσης τι δουλειά εχει πρόεδρος σχολών να κρίνει ναυαγοσωστη αλλης σχολής? Με ποιο κριτήριο?? Εγω θελω να γινω ναυαγοσώστης και θα μου πει ο προεδρος της ενώσεως αν κάνω η όχι?Καμία ελπίδα!!!
    Γενικά τα ΠΔ ετσι οπως προσπαθούν καποιοι να τα κανουν μόνο εμπόδια μας βάζουν!Τιποτα παραπάνω!

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 23:19 | Ενεργοί Ναυαγοσώστες

    Μετά χαράς πληροφορηθήκαμε την διαβούλευση για το Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ναυαγοσωστών και σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης τροποποίησης του υπ’ αριθμ αριθμ. 31/2018 Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά σε σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγησης άδειας ναυαγοσώστη και υποχρεωτικής πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο προς το καλύτερο .
    Σύμφωνα με το προτεινόμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που οδεύει να βελτιώσει το Π.Δ.31/2018,για πρώτη φορά ο Δημόσιος Φορέας η Λιμενική αρχή εμπιστεύεται και εποπτεύει τον θεσμικό φορέα εν προκειμένω την Ενωση στην διαδικασία εξετάσεων χορήγησης αδειών ναυαγοσωστών (άρθρα 5 και 6 του Προσχεδίου) διασφαλίζοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας .
    Ταυτόχρονα, τίθενται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος όπως και τα μέλη της επιτροπής, ενώ η ενεργή παρουσία αξιωματικών του λιμενικού είναι εχέγγυο διαφάνειας . (άρθρο 6 παρ. 3)
    Τηρώντας στο ακέραιο τους κανόνες δεοντολογίας, η διεξαγωγή εξετάσεων ανατίθεται στην πλέον αντιπροσωπευτική Ένωση Σχολών, διευκρινίζεται ποια είναι αυτή, και η εκάστοτε επιτροπή εξετάζει αμερόληπτα τους υποψήφιους ναυαγοσώστες . (άρθρο 6 παρ. 1).
    Το προτεινόμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, λοιπόν, εισάγει μια σειρά τροποποιήσεων προς την σωστή κατεύθυνση, οι οποίες λειτουργούν θετικά στην εύρυθμη λειτουργία τόσο των σχολών όσο και του επαγγέλματος του ναυαγοσώστη.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 22:16 | Γιώργος

    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ,ΠΟΥ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ JET SKI ΜΕ ΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
    ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΙΣΩ?

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 22:11 | ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ

    Σύντομη αλλά ουσιαστική αλλαγή του ΠΔ. Πολλά μπράβο! Τα σκάφη φουσκωτά! πολυ σωστό! τα τζετ σκι ότι το καλύτερο διασωστικό μέσο. Επιτέλους μία ΈΝΩΣΗ θα κάνει τις εξετάσεις! πχ οπως η PADI στις καταδύσεις! Η ναυαγοσωστική πάει μπροστά !!!

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 21:09 | Σπυρίδων Σαλαμαστράκης

    Να προστεθεί:
    «14. ILS/ILSE: Διεθνής Ναυαγοσωστική Ομοσπονδίας (International Lifesaving Federation-ILS) και Διεθνής Ναυαγοσωστική Ομοσπονδίας της Ευρώπης (International Lifesaving Federation of Europe-ILSE) αντίστοιχα.»

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 21:17 | Σπυρίδων Σαλαμαστράκης

    Να προστεθεί το εξής: «14. ILS/ILSE: Διεθνής Ναυαγοσωστική Ομοσπονδίας (International Lifesaving Federation-ILS) και Διεθνής Ναυαγοσωστική Ομοσπονδίας της Ευρώπης (International Lifesaving Federation of Europe-ILSE) αντίστοιχα.»

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 20:46 | Γερασημος Πι

    Πολύ σωστά διορθώθηκε το λάθος απο το ΠΔ 31 και τα πεντάμετρα σκάφη έγιναν Φουσκωτα με προδιαγραφές . Είναι γνωστό ότι πολυεστερικά σαπίλες είχαν βουλιάξει ενώ ήταν δεμένα στο λιμάνι

  • Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την διαβούλευση για το Προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ναυαγοσωστών και σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης τροποποίησης του υπ’ αριθμ. 31/2018 Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά σε σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγησης άδειας ναυαγοσώστη και υποχρεωτικής πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες, αλλάζοντας ριζικά το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο προς το χειρότερο.
    Σύμφωνα με το προτεινόμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που οδεύει να καταργήσει το νεοπαγές Π.Δ.31/2018,για πρώτη φορά παραγκωνίζεταιο Δημόσιος Φορέας, εν προκειμένω η Λιμενική Αρχή, από την διαδικασία εξετάσεων χορήγησης αδειών ναυαγοσωστών (άρθρα 5 και 6 του Προσχεδίου), με τον Πρόεδρο της πλέον αντιπροσωπευτικής Ενώσεως σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης να διαδραματίζει τον πλέον αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάδειξη των νέων ναυαγοσωστών, δεδομένης της θέσης του ως Προέδρου της Επιτροπής για την ανάδειξη των νέων ναυαγοσωστών, οι οποίοι θα κληθούν να προστατεύσουν τις ζωές των λουόμενων (άρθρο 6 παρ. 1).
    Ταυτόχρονα, δεν τίθεται καμία προϋπόθεση σχετικά με τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος ή άλλο μέλος της Ενώσεως που αυτός διορίζει σαν πρόεδρο της επιτροπής (άρθρο 6 παρ. 1 περ. α’), με τον κίνδυνο να προεδρεύει της Επιτροπής άτομο μη καταρτισμένο να είναι ορατός, ενώ η απασχόληση αξιωματικών του λιμενικού μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί (άρθρο 6 παρ. 3)
    Πολλώ δε μάλλον, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, η διεξαγωγή εξετάσεων ανατίθεται στην πλέον αντιπροσωπευτική Ένωση Σχολών, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι αυτή, με ποια κριτήρια θεωρείται αντιπροσωπευτική και από ποιόν τίθενται αυτά τα κριτήρια αντιπροσωπευτικότητας, ώστε ο εκάστοτε Πρόεδρός της να δύναται να ορίζει τον εαυτό του ως Πρόεδρο της Επιτροπής εξετάσεων για την αδειοδότηση ναυαγοσωστών. (άρθρο 6 παρ. 1).
    Το προτεινόμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, λοιπόν, εισάγει μια σειρά τροποποιήσεων προς την λανθασμένη κατεύθυνση, οι οποίες λειτουργούν ανασταλτικά στην εύρυθμη λειτουργία τόσο των σχολών όσο και του επαγγέλματος του ναυαγοσώστη.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:26 | Δήμητρα

    Πολύ καλό το νέο ΠΔ!Αναβαθμίζει επιτέλους την ελληνική ναυαγοσωστική και διασφαλίζει την ανθρώπινη ζωή.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – http://www.sene.gr

    Οι παραλίες της πατρίδας μας είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά τους και την προσέλκυση εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο.

    Δημιουργούν διαχρονικές μνήμες σε όσους τις επισκέπτονται και είναι ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες τόσο των παράκτιων κοινοτήτων όσο και της χώρας ως σύνολο.

    Ως περιβαλλοντικός πόρος παράγουν κάθε χρόνο 12 δις μέσω του τουρισμού και προσελκύουν νέους κατοίκους που αναζητούν καλύτερο τρόπο ζωής.

    Για να γίνονται όλα αυτά βασικός παράγοντας είναι η προστασία της ζωής στις ακτές, και το αντίστοιχο αίσθημα ασφάλειας που οφείλει να εξασφαλίζει η πολιτεία στους επισκέπτες των ακτών μας.

    Πλήθος νόμων και κανονισμών εμπλέκουν διάφορες υπηρεσίες και ιδιωτικούς παράγοντες στη προσπάθεια της πολιτείας να διατηρήσει ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες το παράκτιο περιβάλλον και τις ακτές μας ασφαλείς.
    Τεράστιοι ανθρώπινοι και οικονομικοί κρατικοί πόροι έχουν διατεθεί και διατίθενται κάθε χρόνο για το σκοπό αυτό με το τελικό αποτέλεσμα δυστυχώς να μην είναι το επιθυμητό για την κοινωνία μας . Υπό τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης της χώρας, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των περισσότερων παράκτιων δήμων και κοινοτήτων κάθε χρόνο οι πνιγμοί και τα ατυχήματα στις ακτές είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι ανθρωπογενείς ρυπάνσεις στην ευαίσθητη ζώνη των ακτών κολύμβησης δεν αντιμετωπίζονται με ορθούς τρόπους.

    Ένα πλήθος εμπλεκομένων οι οποίοι μοιράζονται ευθύνες και ρόλους για να διατηρηθεί το παράκτιο περιβάλλον ασφαλές δεν έχουν ένα κοινό συντονισμό και ένα κοινό κανόνα, με αποτέλεσμα όλη η προσπάθεια να καταλήγει στο τέλος στην τοποθέτηση περίπου 500 ναυαγοσωστών για 120 ημέρες σε μερικές από τις λεγόμενες “Πολυσύχναστες παραλίες”.

    Για να διασφαλίσουμε ότι οι παραλίες μας θα παραμένουν ιδιαίτερες και ωραίες που όλοι θα απολαμβάνουν και θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους, οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και να αναρωτηθούμε: Έχει αλλάξει κάτι από τον περασμένο χρόνο για να βελτιωθεί η ασφάλεια της ζωής στις παραλίες μας;: ΟΧΙ.

    Το προτεινόμενο ΠΔ όπως και το προηγούμενο δεν θα μειώσει τους πνιγμούς και θέτει σε απόλυτο κίνδυνο την ασφάλεια στις παραλίες για τους εξής λόγους:

    1. Δεν είναι έγκαιρο διότι δεν παρέχει τον εύλογο χρόνο τουλάχιστον 6μηνης διαβούλευσης, και θέτει σε επείγουσες και βεβιασμένες ενέργειες κρατικές υπηρεσίες και φορείς.

    2. Ο σχεδιασμός του και οι τροποποιήσεις προτείνονται – όπως είχε γίνει και με το ισχύον ΠΔ – από την ΕΣΝΕ με εξόφθαλμο σκοπό την μονοπώληση της ασφάλειας των ακτών κολύμβησης από τις σχολές ναυαγοσωστικής. Επί τούτων πλήθος αντιδράσεων υπάρχουν με αντίστοιχες χαρακτηριστικές την έντονη διαμαρτυρία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη την 14-04-2018, και τις ενστάσεις του νυν Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου την 4-12-2019.

    3. Δεν λαμβάνει υπόψη το ΠΔ ΥΠΆΡΙΘΜ. 38/2010 ( ΦΕΚ 78/Α/25-5-2010 ) σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και τις περιοδικές «δοκιμασίες επάρκειας», που αφορούν τις επαγγελματικές γνώσεις, και ορίζει ότι αυτές διενεργούνται αποκλειστικά από τις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές. Και βέβαια για εμάς τους Ναυαγοσώστες αρμόδια αρχή είναι τα Λιμεναρχεία, αφού οι σχολές ναυαγοσωστικής δεν είναι δημόσια αρχή και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ως συντεταγμένη κοινωνία να γίνουν.

    4. Δεν λαμβάνει υπόψη το Μητρώο Ακτών Κολύμβησης του ΥΠΕΚΑ http://www.bathingwaterprofiles.gr , που αποτελεί κοινωνικό κεκτημένο και σημαντική άυλη κρατική περιουσία , και είναι η μόνη επίσημη και κατ’ έτος επικαιροποιημένη ευρωπαϊκή βάση αναφοράς σε ότι αφορά τα όρια των ακτών κολύμβησης, και τις φυσικοχημικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους για την ασφαλή κολύμβηση, όλων των ευρωπαίων πολιτών.

    5. Δεν λαμβάνει υπόψη Την Οδηγία 2006/7/ΕΚ, και την απορρέουσα υπ΄αριθμ. Η.Π. 8600/416/Ε103/26-2-2009 (ΦΕΚ 356/Β/26-2-2009) σχετικά με τον καθορισμό της ετήσιας κολυμβητικής περιόδου που για τη χώρα μας είναι πέντε 5 μήνες, από 1η Ιουνίου μέχρι 31 Οκτωβρίου, και την οποία κάθε χρόνο ορίζει με απόφαση του το ΥΠΕΚΑ.

    6. Δεν μεριμνά για την ενημέρωση των πολιτών, για την ασφαλή κολύμβηση στο σύνολο των εγκεκριμένων από το κράτος 1504 ακτών κολύμβησης, αλλά μόνο σε μέρος αυτών, αφού κατά τις εκτιμήσεις του ΥΕΝ ο αριθμός των ναυαγοσωστών για αυτές τις παραλίες από 671 το 2019 θα φτάσει τους 711 το τρέχον έτος.

    7. Προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα δικαίου, και ερωτηματικά σχετικά με το συνολικό κρατικό κόστος για την αποζημίωση των 711 επαγγελματιών ναυαγοσωστών που θα αυξηθεί κατά 85% και θα αγγίξει τα 20.000.000 Ε για το τρέχον έτος. Μια απλή διαίρεση των δυο αριθμών κατανέμει περίπου 28.000 Ε για τετράμηνη απασχόληση σε κάθε ναυαγοσώστη, (είτε συντονιστή, είτε χειριστή σκάφους, είτε επιτηρητή παραλίας). Όμως κ. Υπουργέ σας βεβαιώνουμε ως Σωματείο Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Ελλάδος, ότι κανένας ναυαγοσώστης δεν αποζημιώνεται από τους εργολάβους με πάνω από 1000 Ε το μήνα, δηλαδή συνολικά 4000 Ε. Τα υπόλοιπα 24.000 τι γίνονται; Όσο και να δικαιολογηθούν «έξοδα εργολάβων» και «καταναλώσεις καυσίμων» η πρόκληση για την κοινωνία παραμένει.

    Το αίσθημα ασφάλειας στις Ελληνικές παραλίες είναι θεμελιώδες τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους τουρίστες, και θα πρέπει κατά την άποψη του ΣΕΝΕ να εξασφαλίζεται τουλάχιστον στις 1.504 ακτές κολύμβησης που παρακολουθούνται από το ΥΠΕΚΑ από τουλάχιστον αντίστοιχο αριθμό Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, που θα αμείβονται δίκαια για τη προσφορά τους. Αυτό το ΠΔ οπωσδήποτε δεν οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται και εφαρμόσιμο από τους πενιχρά αμειβόμενους ναυαγοσώστες- πρωταγωνιστές των παραλιών μας. Δεν πρέπει να θεωρηθούν «δεδομένοι».

    Δημιουργούμε την ΣΕΝΕ με την ελπίδα να συμβάλουμε στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας, να προστατέψουμε με τον καλύτερο τρόπο την ανθρώπινη ζωή στο παράκτιο περιβάλλον, καθώς και να προστατέψουμε αυτό το μοναδικό περιβάλλον που αποτελεί ζωτικό πόρο για την κοινωνία και την Πατρίδας μας.

    Μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που στηρίζει η ΣΕΝΕ έχουν καθοριστεί οι ευρέως αποδεκτές αρχές διαχείρισης κινδύνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ασφάλειας όλων των επισκεπτών στις παραλίες, με την εφαρμογή ενός ενιαίου και καινοτόμου σχεδιασμού στο σύνολο της επικράτειας που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από τις τοπικές δημοτικές αρχές, τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, και το προσωπικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που θα εποπτεύει καθημερινά τις προαναφερόμενες 1504 ακτές κολύμβησης που παρακολουθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    Η αποτελεσματική ασφάλεια στην παραλίες δεν εξασφαλίζεται αλλάζοντας πίσω από ένα γραφείο προεδρικά διατάγματα χρόνο παρά χρόνο, ούτε απειλώντας τους παράκτιους ΟΤΑ με πρόστιμα, και βέβαια ούτε με εργολάβους που επειδή δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους, απέσυραν τους ναυαγοσώστες με αποτέλεσμα τον πνιγμό ανθρώπου ακριβώς εμπρός από εγκαταλελειμμένο πύργο ναυαγοσώστη στην Ολυμπιακή Ακτή της Κατερίνης την 22 Αυγούστου 2019.
    Στην άσκηση της πολιτικής η ξεχωριστή ικανότητα, το ταλέντο η χάρισμα αποκαλύπτεται στη διάγνωση: Η νέα ηγεσία του ΥΕΝ εδώ θα δοκιμαστεί στην ταχύτητα και ευστοχία του εντοπισμού της αιτίας που κατατάσσει κάθε χρόνο την χώρα μας σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρωτιές σε πνιγμούς στις θάλασσες.

    Πιστεύουμε ότι τα σχόλια μας θα βοηθήσουν.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 13:07 | Άγγελος

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΔ ΜΟΝΟ ΑΝΟΔΙΚΉ ΠΟΡΕΊΑ ΒΛΈΠΩ ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΌΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 11:17 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ

    Αναβαθμίζεται η ναυαγοσωστική στην Ελλάδα με απώτερο σκοπό την μείωση των πνιγμών. Περισσότερος εξοπλισμός ποιο σύγχρονα μέσα διάσωσης αρτιότερη εκπαίδευση σίγουρα η ναυαγοσωστική προχωράει μπροστά.

  • 19 Φεβρουαρίου 2020, 01:32 | Αντώνης Χαλκέας

    Με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό χαιρετίζουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής στη χώρα μας.
    Θα θέλαμε να επισημάνουμε όμως ότι κάποια σημεία του Προσχεδίου θεωρούμε ότι χρειάζονται βελτιώσεις.

    Σχολιάζοντας το Προσχέδιο επί της αρχής θεωρούμε ότι άλλος είναι ο ρόλος της σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης που σκοπό έχει την ευρεία εκμάθηση της ναυαγοσωστικής σε όλη την Επικράτεια και άλλος ο ρόλος των εταιριών ναυαγοσωστικής κάλυψης που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες.
    Μέσα στους ορισμούς του Αρ. 1 να συμπεριληφθεί και ο ορισμός του εργολήπτη ναυαγοσωστικών υπηρεσιών. Όπως γνωρίζετε αυτό βρίσκει ήδη εφαρμογή με επιτυχία στο νομοθετικό πλαίσιο των καταδύσεων όπου αναφέρεται σαφώς ο ρόλος των Κέντρων Εκμάθησης καταδύσεων και των εργοληπτών υποβρυχίων έργων που είναι διαφορετικός.
    Ο ορισμός των εργοληπτών ναυαγοσωστικών υπηρεσιών με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναβαθμίζει τις υπηρεσίες στις παραλίες και την ασφάλεια των λουομένων.

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 18:36 | ΤΕΟ

    Το να εξετάζει ιδιωτικός φορέας και να πιστοποιεί τα μέλη του, με κρατική σφραγίδα πλέον, δεν νομίζω ότι συμβαίνει σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

    Με την ίδια ακριβώς λογική, θα έπρεπε και τις εξετάσεις των υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών να τις διενεργεί η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών, από τον πρόεδρο και τα μέλη της οι οποίες θα είναι διαφανής και με παρουσία Λιμενικού Σώματος. Κάτι που όμως δεν συμβαίνει στον συγκεκριμένο κλάδο.

    Το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να γίνει και με τις εξετάσεις των επαγγελματιών δυτών, να εξετάζονται από την επιτροπή του αρμόδιου φορέα τους με παρουσία Λιμενικού Σώματος. Κάτι που ούτε και σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο δεν συμβαίνει.

    Εκτός των άλλων, η επιτροπή του Λιμενικού Σώματος θα επιβλέπει την ορθή τήρηση της διαδικασίας των εξετάσεων και όχι την ικανότητα του κάθε υποψήφιου ναυαγοσώστη, στο οποίο δεν έχει και κανέναν απολύτως λόγο η Λιμενική Αρχή.

    Επίσης, οι εξεταστές, ο πρόεδρος ή αντιπρόσωπος του και οι υπόλοιποι εξεταστές της επιτροπής, με ποια κριτήρια θα επιλέγονται για την συμμετοχή τους στην εξεταστική επιτροπή;

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 15:15 | ANASTASIOS DONTAS

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΎΣΕΤΕ ΤΗ ΕΊΝΑΙ
    ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ,
    ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΏΝ ΔΕΞΑΜΕΝΏΝ ,
    ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ
    Ναυαγοσώστης (Επαγγελματίας) ΒΑΣΕΙ Π.Δ.
    Εποπτών Ασφάλειας Κολυμβητικών Δεξαμενών
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΈΨΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Η ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΆΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ 10% ΠΡΟΣΑΎΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΌ
    ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΆ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΏΝ ΑΣΦΑΛΕΙΏΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΕΔ

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:58 | Φραγκίσκος Γρ

    Νομίζω ότι εσκεμμένα μπερδεύουν κάποιοι το θέμα λειτουργίας των σχολών με το θέμα της ανάθεσης ναυαγοσωστικής κάλυψης
    Όι απόφοιτοι όλων των νόμιμων σχολών έχουν δικαίωμα αφού κάνουν αίτηση σε οποιαδήποτε λιμενική αρχή να συμμετέχουν στην διαδικασία των εξετάσεων χωρίς να αποκλείονται και κατόπιν να εργαστούν όπου εκείνοι επιθυμούν .
    Εξετάσεις γίνονται όλο το χρόνο τουλάχιστον 2 φορές το μήνα σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση
    Η ένωση είναι η πλέον αντιπροσωπευτική με κριτήριο τον αριθμό των μελών , δεν βλέπω πουθενά φωτογράφιση .

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:14 | ναυαγοσωστης

    Το προεδρικο διαταγμα ειναι πολυ σωστο σε ολες του τις παραγραφους και μπραβο στο υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας επειτα απο πολυ μελετη και μιλωντας με εμπειρους ανθρωπους σε θεματα ασφαλειας και διασωσης κατεληξε σε αυτο το προεδρικο διαταγμα. Συγχαρητηρια.

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:10 | ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 11:52 | ANTA

    Οι αλλαγές που προτείνονται στο προσχέδιο κρίνονται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολών και την ορθή παροχή των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών προς τους Δήμους. Επιθυμώ την άμεση εφαρμογή του νέου ΠΔ.

  • Άρθρο 1

    4. Ο Συντονιστής – επόπτης ναυαγοσωστών, σαν μοναδικό προσόν για την θέση αυτή, θα έχει την άδεια ναυαγοσώστη σε ισχύ για τρία χρόνια, απλά; Όχι κάποια αποδεδειγμένη προϋπηρεσία με βάση την πρόσληψη του στην θέση του ναυαγοσώστη από την οποία θα αποκομίσει και κάποια εμπειρία σχετική;

    13. Για ποιο λόγο «φωτογραφίζετε» η συγκεκριμένη Ένωση και για ποιο λόγο η συγκεκριμένη Ένωση θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο της ναυαγοσωστικής, από όλες τις απόψεις, στην Ελλάδα;
    Δεν παύει να είναι μια Ένωση ιδιωτών-εργολάβων, της οποίας τα μέλη, έχουν από πολλές μεριές οικονομικά συμφέροντα….. Και αυτή θα ελέγχει και θα αποφασίζει για την Ναυαγοσωστική στην Ελλάδα;
    Δεν τίθεται θέμα αντικρουόμενων συμφερόντων και αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των μη μελών της Ένωσης;

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:39 | Μαρία Κ.

    Το σχέδιο ΠΔ καινοτομεί πραγματικά σε πολλά σημεία .Πρέπει όμως να πούμε τα σημαντικότερα και να καταθέσουμε προτάσεις για τη βελτίωσή του .1) Η εισαγωγή νέου εξοπλισμού δοκιμασμένου στο εξωτερικό για την αποτελεσματικότητά του 2) Οι κανόνες που βάζει για την διενέργεια των εξετάσεων .Το ότι κάνει εξετάσεις επάρκειας ιδιωτικός ή μη κυβερνητικός φορέας δεν είναι κάτι καινούριο στο εξωτερικό ,ούτε στη χώρα μας -θυμίζω το Οικονομικό επιμελητήριο – 3)Δεν αποκλείει ούτε Δήμους ούτε άλλες εταιρείες πέρα των ναυαγοσωστικών σχολών να αναλάβουν ναυαγοσωστική κάλυψη εφόσον μπορούν και διαθέσουν ναυαγοσώστες . 4) Θα πραγματοποιούνται εξετάσεις όλο το χρόνο χωρίς προσχήματα του τύπου …έως 10 άτομα ή δεν ήρθε το τάδε μέλος .Το ερώτημα είναι εάν οι Ενώσεις σχολών μπορούν να αναλάβουν αυτό το ρίσκο (γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ).Η δική μου πρόταση ως ιδίον ενδιαφέροντος είναι για ποιόν λόγο δεν υπάρχει πρόβλεψη για πολύ έμπειρους ναυαγοσώστες να μπορούν αφού καταθέσουν αποδεδειγμένη εργασία στη Παραλία επί μακρόν να αναλαμβάνουν Διευθυντές σε Ναυαγοσωστικές σχολές ?? Το τελευταίο κ Υπουργέ θα ήθελα να το εξετάσετε ως αίτημα το οποίο νομίζω ότι αντιπροσωπεύει πολλούς .

  • 18 Φεβρουαρίου 2020, 05:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το συγκεκριμένο προϊόν της ναυαγοσωστικής κάλυψης έχει χαρακτηριστικά μονοπωλιακής αγοράς με όλες τις στρεβλώσεις στην οικονομία που αυτή συνεπάγεται. Έχετε βάλει τον ναυαγοσώστη να εξαρτάται αποκλειστικά από τις σχολές; Οι οποίες και αποκλειστικά έχουν δικαίωμα να γίνονται ανάδοχοι παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το δημόσιο και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι μια υγιής ρύθμιση της αγοράς; Θα αφήνατε δηλαδή και τα φροντιστήρια να διενεργούν τις πανελλαδικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση; Το ίδιο πράγμα προτείνετε εδώ. Τέλος παρακαλούμε όπως παράσχετε το δικαίωμα στους Δήμους δυνητικά (όπως γίνονταν πριν λίγα χρόνια) με απόφαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου να αρνούνται ή να αποδέχονται το δικαίωμα εκμετάλλευσης του αιγιαλού μετά των αντίστοιχων εσόδων και υποχρεώσεων ως επιτάσσει το Σύνταγμα. Σε περίπτωση που εμμένετε στις θέσεις που διατυπώνονται με το παρόν, ρυθμίστε με πλαφόν το ανώτερο επίπεδο προσφερόμενης τιμής ανά Πύργο ναυαγοσωστικής κάλυψης όπως κάνει κάθε κράτος πρόνοιας όταν ρυθμίζει αγορές με αυτά τα χαρακτηριστικά.

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 22:31 | Νικκολας Τ

    Το διάταγμα στο σύνολο του κινείτε προς θετική κατεύθυνση
    Ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων θα λύσει το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ναυαγοσωστών , γνωρίζουμε όλοι ότι οι λιμενικές αρχές θέτουν όριο εξεταζόμενων (συνήθως μέχρι 10) και μόνο μια φορά τον μήνα , ακόμα πολλές φορές ακυρώνονταν οι εξετάσεις γιατί δεν μπορούσε ο ιατρός η ο γυμναστής απο την επιτροπή να παρευρίσκεται
    Νομίζω ότι όλοι πρέπει να μιλάμε με επιχειρήματα επι των άρθρων και μόνο του προσχεδίου διότι λυπάμαι αλλά τείνουν ορισμένοι να το μετατρέψουν σε καφενείο .

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:17 | Βασίλης

    Καλό είναι να σταματησουν καποιοι να πειράζουν εκ των εσω το ΠΔ προς συμφέρον επιχειρηματιων η πίτα ειναι μεγάλη και ψωμί υπάρχει για όλους
    Μεγα λάθος να κανει η ΈΝΩΣΗ τις εξετάσεις !!Καθόλου αξιοκρατικο και ρωτάω γιατί να κρινει καποιος πχ μαθητή δικό μου αν εχω Σχολή και γιατί να υπρχει ο γυμναστής αλλης σχολής οταν ειμαι εγω ο ιδιος γυμναστής με ειδικοτητα κολυμβηση και εχω και εγώ σχολη ?? Καθολου δικαιο και καθόλου αξιοκρατικό … Καλο είναι οι εξετάσεις να παραμείνουν στα εκαστοτε λιμεναρχεία !

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 15:21 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΝΕΛΗΣ

    ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΩΝ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 12:50 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ

    Η αναβάθμιση των μέσων παροχής ναυαγοσωστικής κάλυψης και η βελτίωση της παρεχόμενης ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης που απορρέουν από το προσχέδιο του ΠΔ θα συντελέσουν σίγουρα στην μείωση των πνιγμών. Ευελπιστώ στην άμεση εφαρμογή του.

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 09:46 | βασιλης

    15. ¨ I.L.S. – I.L.S.E. International Lifesaving Federation – International Lifesaving Federation of Europe. Πλήρες μέλος της ILS/ILSE: ο φορέας που έχει την ιδιότητα του πλήρους μέλους, με Διεθνείς επίσημες αντιστοιχίες των πτυχίων και πιστοποιήσεων, όπως της Σχολής Αυτοδυτών Ναυαγοσωστών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Διεθνή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία (βλέπε σχετικό πίνακα αντιστοιχιών https://www.ilsf.org/wp-content/uploads/2019/02/2018-Equivalence-Greece.pdf).

    Διαφωνώ πλήρως στην διεξαγωγή των εξετάσεων από την Ένωση (ΕΣΝΕ)! Οι εξετάσεις πρέπει να παραμείνουν ως έχουν στα εκάστοτε λιμεναρχεία και να γίνονται αξιοκρατικά και όπως ορίζει ο νόμος λόγο του ότι θέλουμε ουδέτερο φορέα και όχι ανεπιθύμητο ανταγωνισμό!

  • 17 Φεβρουαρίου 2020, 07:14 | Γεωργία Λ

    Ένα σοβαρό και καλά μελετημένο νομοθέτημα αναβάθμισης και ουσίας για τις σχολές τους ναυαγοσώστες τους υπόχρεους ναυαγοσωστικης κάλυψης.

  • 16 Φεβρουαρίου 2020, 21:23 | Βασίλης

    Σωστά τα εξοπλιστικά επιτέλους θα έχουμε συγχρονο εξοπλισμό και μαλιστα με νόημα και νόμιμα

    Διαφωνώ πλήρως στην διεξαγωγή των εξετάσεων από την Ένωση (ΕΣΝΕ)! Οι εξετάσεις πρεπει να παραμείνουν ως εχουν στα εκαστοτε λιμεναρχεία και να γινονται αξιοκρατικά και όπως ορίζει ο νόμος λογο του οτι θέλουμε ουδέτερο φορέα και οχι ανεπιθυμητο ανταγωνισμό!

  • 16 Φεβρουαρίου 2020, 19:11 | ΜΙΧΑΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Σωστές μεταρρυθμίσεις. εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν οι σχολές μας και ταυτόχρονα προστατεύουν τον πολιτη. Ελπίζω να εφαρμοστεί άμεσα.

    *σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα ήταν συνετό οποίος προτείνει η σχολιάζει κάτι να χρησιμοποιεί και το ονοματεπώνυμο του

  • 16 Φεβρουαρίου 2020, 16:42 | Γρηγόρης

    Επιτέλους ο επαγγελματίας ναυαγοσώστης πρέπει να γίνει επάγγελμα και όχι περιστασιακή απασχόληση όπως είναι τώρα μόνο για το χρονικό αυτό διάστημα.δωστε κίνητρα για να υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες για την ασφάλεια τον λουόμενων και για αυτούς τους ναυαγοσώστες που υπάρχουν δώστε μας δικαιώματα στην εργασία

  • 16 Φεβρουαρίου 2020, 12:20 | Thalassa services

    ένα σύγχρονο απο κάθε άποψη νομοθέτημα , όλα τα άρθρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και εξασφαλίζουν το ζητούμενο : Την αποτροπή των ατυχημάτων και των πνιγμών μέσω της χρησης σύγχρονων σωστικών μέσων και της ουσιαστικής εκπαίδευσης των ναυαγοσοστων απο τις σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης

  • 15 Φεβρουαρίου 2020, 18:40 | ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  • 15 Φεβρουαρίου 2020, 13:57 | ΛΥΤΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΔ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ. ΘΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΝΙΓΜΩΝ.