Άρθρο 51 Διαδικασία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της Ν.Ε.Π.Α.

 

1. Στην αρχή κάθε συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης και πριν αυτήυπεισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκλέγονται, από τα παρόντα μέλη ή τους αντιπροσώπους τους, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της γενικής συνέλευσης. Σε περίπτωση που το μετοχικό κεφάλαιο κατέχεται από ένα πρόσωπο, προσλαμβάνεται από τη μονοπρόσωπη Ν.Ε.Π.Α. γραμματέας. Στην περίπτωση αυτή η επικύρωση των πρακτικών γίνεται μόνο από τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης, κατά παρέκκλιση της παρ. 6.
2. Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης καταχωρίζονται σε πρακτικό που υπογράφεται από τους παρόντες μετόχους ή τους αντιπροσώπους τους. Αν κάποιος αρνηθεί να υπογράψει το πρακτικό, γίνεται σχετική αναφορά σε αυτό.
3. Κάθε μέτοχος μπορεί να ζητήσει να καταχωρισθεί στο πρακτικό η γνώμη του σε περίληψη.
4. Απόφαση γενικής συνέλευσης λαμβάνεται και με την υπογραφή όλων των μετόχων σε πρακτικό, χωρίς να απαιτούνται άλλες διατυπώσεις. Η υπογραφή δύναται να είναι εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή κατά την έννοια της παρ. 20 του άρθρου 2 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184).
5. Στις συζητήσεις της γενικής συνέλευσης, όταν καλούνται, συμμετέχουν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στη λήψη των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης αυτά συμμετέχουν, μόνο αν είναι μέτοχοι ή εκπροσωπούν μετόχους.
6. Αντίγραφα και αποσπάσματα των πρακτικών των συνεδριάσεων της γενικής συνέλευσης επικυρώνονται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο καταστατικό. Επικυρωμένα αντίγραφα και αποσπάσματα πρακτικών συνεδριάσεων της γενικής συνέλευσης εκδίδει, αν αυτό προβλέπεται στο καταστατικό, και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Τα επικυρωμένα αντίγραφα φέρουν το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή εκτός εάν υπογράφονται ψηφιακά.