- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 45 Πράξεις του διοικητικού συμβουλίου της Ν.Ε.Π.Α.

 

1. Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί, με απόφασή του, να αναθέτει συνολικώς ή κατά μέρος την άσκηση των εξουσιών ή των αρμοδιοτήτων του, πλην των θεμάτων εκείνων για τα οποία απαιτείται από το καταστατικό συλλογική απόφασή του, σε ένα ή σε περισσότερα μέλη του ή σε τρίτους, καθορίζοντας ταυτόχρονα και την έκταση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων που αναθέτει. Η απόφαση αυτή καταχωρίζεται αυτούσια στο Μητρώο Ν.Ε.Π.Α. και ορίζειγια συγκεκριμένο χρόνο, για συγκεκριμένο σκοπό καιειδικά τις ανατιθέμενες αρμοδιότητες και εξουσίες.Η ανάθεση αυτή δεν δύναται να ανατεθεί περαιτέρω.
2. Πράξεις των οργάνων της εταιρείας μέσα στα όρια της κατά τον νόμο εξουσίας τους δεσμεύουν την εταιρεία έναντι τρίτων, ακόμη και εάν οι πράξεις αυτές είναι εκτός του εταιρικού σκοπού.
3. Οι περιορισμοί της εξουσίας οργάνου της εταιρείας από το καταστατικό ή από απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν αντιτάσσονται έναντι τρίτων, ακόμη και αν έχουν καταχωρισθεί στο μητρώο των Ν.Ε.Π.Α.
4. Οι καταχωρισεις στο μητρώο και τα πιστοποιητικά που εκδίδονται βάσει αυτών, που αναφέρονται στους εκπροσώπους της εταιρείας, αποτελούν πλήρη απόδειξη για την ιδιότητά τους αυτή.
5. Η αμοιβή των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τις υπηρεσίες τους προς την εταιρεία καθορίζεται από τη γενική συνέλευση.