Άρθρο 43 Λήψη αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Ν.Ε.Π.Α.

 

1. Το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως αν παρευρίσκεται ή αντιπροσωπεύεται σε αυτό το μισό πλέον ενός του συνολικού αριθμού των μελών του. Ο αριθμός των συμβούλων που παρευρίσκονται ή αντιπροσωπεύονται σε αυτό δεν είναι κατώτερος από τρεις. Για την εύρεση του αριθμού της απαρτίας παραλείπεται το κλάσμα.
2. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προεδρεύει ο πρόεδρος αυτού και, σε περίπτωση απουσίας του, ο αντιπρόεδρος.
3. Κάθε σύμβουλος μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο έναν σύμβουλο. Με την ίδια προϋπόθεση μπορεί η αντιπροσώπευση στο διοικητικό συμβούλιο να ανατεθεί και σε μη μέλη του.
4. Εφόσον το καταστατικό δεν ορίζει αυξημένη πλειοψηφία, οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο προεδρεύων έχει την επικρατούσα ψήφο.
5. Οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου καταχωρίζονται σε πρακτικό, που υπογράφεται από όσους έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.
6. Πρακτικό που έχει υπογραφεί από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ισοδυναμεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και αν ακόμη δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις τουάρθρου42 και των παρ. 1 έως και 5 του παρόντος.
7. Αντίγραφα και αποσπάσματα των πρακτικών συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου επικυρώνονται από τον πρόεδρό του ή από άλλο σύμβουλο που ορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο για τον σκοπό αυτό και για το συγκεκριμένο κάθε φορά πρακτικό.
8. Τα έγγραφα που αναφέρονται στις παρ. 1 έως και 7 δύναται να υπογράφονται και ψηφιακά με τη χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής κατά την έννοια της παρ. 20 του άρθρου 2 του ν. 4727/2020 (Α’ 184).