Άρθρο 13 – Πλήρωμα Ιδιωτικών Πλοίων Αναψυχής

1. Τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, δεν υπόκεινται σε οργανική σύνθεση πληρώματος, τυχόν δε πρόσληψη ναυτικού ασφαλισμένου στο Ν.Α.Τ., δε δημιουργεί οποιαδήποτε υποχρέωση για συμπλήρωση οργανική (σύνθεση), ή ασφάλιση στο ΝΑΤ άλλου ναυτικού πλην του προσληφθέντος.
2. Ο πλοιοκτήτης ιδιωτικού πλοίου αναψυχής δικαιούται να απασχολεί βοηθητικό προσωπικό κατά τις ισχύουσες ασφαλιστικές διατάξεις περί οικιακού βοηθητικού προσωπικού του άρθρου 21 του Ν. 3863/10, εφαρμοζόμενες αναλογικά.

 • 19 Μαΐου 2011, 15:54 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ

  Κύριοι,

  Διαβάζοντας την εισηγητική έκθεση θέλουμε να επισημάνουμε την αναφορά σας για »συμφωνία όλων των φορέων». Εμείς ουδέποτε συμφωνήσαμε και γιατί να συμφωνήσουμε όταν στο Άρθρο 13 στα ιδιωτικά σκαφή δεν υπάρχει ούτε η υποτυπώδη σύνθεση, κάτι ανάλογο που ισχύει στα Ε/Γ-Τ/Ρ.

  Σκεφτείτε πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια ναυσιπλοΐας,η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα,η στοιχειώδη προστασία από ρύπανση όταν τα σκάφη από 20 μέτρα έως 60 μέτρα η και μεγαλύτερα τα οποία εκτελουν πλοες σε ολη την Μεσόγειο και όχι μόνο και έχουν γέφυρα ναυσιπλοΐας και μηχανοστάσιο με υπερσύγχρονους εξοπλισμούς ανάλογους ενός μεγάλου και σύγχρονου πλοίου οποιασδήποτε κατηγορίας.

  Με εκτίμηση,

  Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ,Ν.ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ,Μ.ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ,Γ.ΔΑΓΙΑΜΟΣ,Ε.ΚΑΖΑΤΖΗΣ,Γ.ΠΑΡΙΣΗΣ,
  Γ.ΚΟΥΚΙΟΣ.

  ΠΑΝΕΛΛΝΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ ΣΚΑΦΩΝ