- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 21: Μεταβατικές διατάξεις

1. Άδειες επαγγελματικών πλοίων αναψυχής οι οποίες έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις καταργούμενες διατάξεις του Ν. 2743/1999 και είναι σε ισχύ μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, αντικαθίστανται από την εγγραφή του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στο Μητρώο του άρθρου 6 του παρόντος νόμου σε διάστημα οκτώ (8) μηνών από τη δημοσιέυσή του χωρίς να ερευνάται η εκπλήρωση της υποχρέωσης της συμπλήρωσης του κατώτατου ορίου ημερών ναύλωσης.
Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί. Το παράβολο που θα καταβάλλεται για την εγγραφή στο Μητρώο θα είναι, κατ’ εξαίρεση, αυτό της παραγράφου 2 του άρθρου 7.

2. Για την εγγραφή των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στο Μητρώο, δε θα λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες ναύλωσης που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος η οποία θα χρησιμεύει ως αφετηρία για τον υπολογισμό του αριθμού των ελάχιστων ημερών ναύλωσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3.

3. Όπου στον παρόντα νόμο προβλέπεται η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, εφαρμόζονται οι εκδοθείσες για τα ίδια θέματα, κατ΄ εξουσιοδότηση του προϊσχύσαντος νόμου μέχρι να εκδοθούν νέες με βάση τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του παρόντος.