Άρθρο 27:Ρυθμίσεις σχετικές με το ν. 4150/2013

1. Η παράγραφος 6 του άρθρου 6 του νόμου 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄102), αντικαθίσταται ως εξής:
«6. α) Οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αναφέρονται στις παραγράφους, 2, 3, 4, 5 και στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 7, στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 56 του παρόντος νόμου, στην περίπτωση β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του π.δ. 33/2009 (Α’ 50), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν. 2638/1998 (Α’ 204), μετατίθενται ή τοποθετούνται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
β) Οι λοιποί ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής των περιπτώσεων α, β, γ, δ, ε και στ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του π.δ. 58/2012 (Α’ 108, μετατίθενται και τοποθετούνται με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
γ) Οι μεταθέσεις των υπηρετούντων σε Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) γίνονται αποκλειστικά βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 3 του π.δ. 33/2009 (Α’ 50), με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
δ) Η διαταγή μεταθέσεως ή τοποθετήσεως κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο. Οι μετατιθέμενοι ή τοποθετούμενοι δικαιούνται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της επίδοσης, να υποβάλλουν ιεραρχικά στη Διεύθυνση Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής άπαξ αίτηση ακύρωσης, τροποποίησης ή αναστολής της διαταχθείσας μετάθεσης ή τοποθέτησης.
Επί των αιτημάτων ακύρωσης, αναστολής ή τροποποίησης αποφάσεων του παρόντος άρθρου αποφασίζει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου
ε) Το λοιπό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής μετατίθεται ή τοποθετείται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 33/2009 (Α’ 50), όπως ισχύει.

2. Μετά από την παράγραφο 4 του άρθρου 27 προστίθεται παράγραφος 4Α ως εξής:
«Χαρακτηρίζονται νομίμως υφιστάμενα κατά θέση, χρήση και δόμηση, το κτίριο της αποθήκης, εμβαδού 44,31 τ.μ. και οριζόμενου από τα στοιχεία (ξ,ο,π,ρ,ξ) και το κτίριο του αντλιοστασίου, εμβαδού 30,64 τ.μ. και οριζόμενου από τα στοιχεία (φ,σ,τ,υ,φ) ως έχουν, επί συνολικής οικοπεδικής έκτασης των εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων, εμβαδού 17.542,42 τ.μ., οριζόμενης από τα στοιχεία (Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Α,) όπως απεικονίζονται στο υπό κλίμακα 1:500 από τον Νοέμβριο του 2012 τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Εφραιμίδη, το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον παρόντα νόμο (Παράρτημα 1).»

3. Η παράγραφος 4 του άρθρου 17 τροποποιείται ως ακολούθως:
«4. Κάτοχοι άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους ή άδειας διακυβέρνησης ιδιωτικού πλοίου αναψυχής επιτρέπεται να κυβερνούν βοηθητικά σκάφη υδατοκαλλιεργειών ή/και πλωτά βοηθητικά ναυπηγήματα υδατοκαλλιεργειών μικρότερα των είκοσι (20) μέτρων και σε κάθε περίπτωση ολικής χωρητικότητας μέχρι είκοσι πέντε (25) κόρων.».
4. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 71 η λέξη «ορίων» αντικαθίσταται από τη λέξη «όρων».