Άρθρο 6:Κατάσχεση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής

1. Σε περίπτωση κατάσχεσης του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εξ αυτής απαγόρευση απόπλου, αναστέλλεται η χρονική περίοδος για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών ναύλωσης.

2. Μετά από την άρση της κατάσχεσης, ο ελάχιστος αριθμός ημερών ναύλωσης πρέπει να συμπληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος ίσου με το υπολειπόμενο κατά το χρόνο επιβολής της κατάσχεσης.

3. Με μέριμνα του πλοιοκτήτη ή του εφοπλιστή ή νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους γνωστοποιούνται εγγράφως, εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών, οι ημερομηνίες επιβολής και άρσης της κατάσχεσης στην αρμόδια Λιμενική Αρχή ή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Η ημερομηνία επιβολής και η ημερομηνία της άρσης της κατάσχεσης καταχωρίζονται στο Μητρώο του άρθρου 2 του παρόντος νόμου από την υπηρεσία στην οποία γνωστοποιήθηκαν.

4. Για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής τα οποία κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου διαθέτουν άδεια σε ισχύ και στα οποία έχει απαγορευθεί ο απόπλους λόγω κατασχέσεως, αναστέλλεται η περίοδος υπολογισμού του ελάχιστου αριθμού ημερών ναύλωσης από την ημερομηνία επιβολής της απαγόρευσης απόπλου. Μετά από την άρση της απαγόρευσης απόπλου, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.