Άρθρο 53 – Παροχή Υπηρεσιών Υγείας από ΕΟΠΥΥ

Στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τις οικογένειές τους δύνανται να παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης της υγείας και συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και συνταγογράφηση και εντολή διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων. Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών, θέματα σχετικά με δαπάνες για την παροχή τους, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

  • 31 Μαΐου 2016, 13:20 | anonymos

    Τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα μέλη οικογενειών τους που κατέχουν ΒΥΠ ΛΣ δύναται να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας, (διάγνωση, θεραπεία, συνταγογράφηση, εντολή για διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων) από οποιονδήποτε ιατρό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3922/11. Ως εκ τούτου οι ανωτέρω διάταξη δεν προσθέτει στην υγειονομική περίθαλψη στελεχών ΛΣ.
    Στην περίπτωση που η φράση «δυνατότητα» αποτελεί προθάλαμο για την μεταφορά της περίθαλψης των στελεχών ΛΣ στον ΕΟΠΠΥ όπως τα λοιπά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κτλ.) αυτό θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμηση της παρεχόμενης περίθαλψης των ενστόλων στελεχών ΛΣ και ως εκ τούτου δεν θα έχουν την δυνατότητα να έχουν την αυτή περίθαλψη με τις λοιπές ένοπλες δυνάμεις (στρατό, ναυτικό, αεροπορία) ως Σώμα ευρισκόμενο υπό τον ίδιο Σ.Π.Κ.

  • 31 Μαΐου 2016, 08:44 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Η διάταξη αυτή στην πραγματικότητα είναι επιβαρυντική για το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
    Οι διατάξεις που διέπουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού ΛΣ είναι ευεργετικότερες.
    Αν παραμείνει η διάταξη, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβαρύνονται με την καταβολή συμμετοχής 25% σε παρακλινικές εξετάσεις (όπως εξετάσεις αίματος κλπ).
    Επίσης ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν «μπει» στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, που τόσα προβλήματα έχει προκαλέσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (όριο συνταγογράφησης, καταβολή αποζημίωσης στους γιατρούς που συνταγογραφούν, μεγαλύτερη οικονομική συμμετοχή κλπ), με αυτή τη διάταξη ανοίγει διάπλατα η πόρτα της ισοπέδωσης προς τα κάτω με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    Απορώ λοιπόν, πως μπορεί η Ένωση Προσωπικού Κυκλάδων να πανηγυρίζει με Ανακοίνωσή που απευθύνει μόνο στα μέλη της (ΑΠ 32/26-05-2016) γι’αυτή την κακή διάταξη;