Άρθρο 37 – Προαγωγή Υποπλοιάρχων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ΠΔ 81/2012 (Α’ 139) προάγονται αναδρομικά στον επόμενο βαθμό:
α) από 20-10-2015 οι Υποπλοίαρχοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέλευσης Σ.Δ.Σ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι, ενώ κρίθηκαν προακτέοι με το από 22-4-2015 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Γ’ 427) δεν προήχθησαν με το από 5-11-2015 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Γ’ 1193).
β) από 13-11-2015 οι Υποπλοίαρχοι ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ειδικότητας Τεχνικού οι οποίοι, ενώ κρίθηκαν προακτέοι με το από 22-4-2015 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Γ’ 427) δεν προήχθησαν με το από 5-2-2016 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Γ’ 156).
Η εφαρμογή του παρόντος άρθρου δε θεμελιώνει δικαίωμα λήψης αναδρομικών αποδοχών.

  • 29 Μαΐου 2016, 17:15 | Αντώνης Δελ.

    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ ! ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΩΤΑΡΧΕΣ….. ΚΑΠΟΙΟ ΝΑΥΑΡΧΟΠΑΙΔΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ‘Η ΠΛΩΤΑΡΧΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΔ. ΟΛΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ A LA CARTE…..ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΛΛΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ , ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΑΦΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΥΑΡΧΟΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΠΑΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ…ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ Ο,ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ Α/Ξ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ .. ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ … ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

  • 26 Μαΐου 2016, 23:12 | ΣΤΕΛΛΑ ΜΥΛΩΝΑ

    Αφού λοιπόν μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις πρέπει οι διοικούμενοι να υπακούσουν και να προαχθούν σύμφωνα με την σχετική ισχύουσα νομοθεσία. Το ίδιο έχει συμβεί και το πολεμικό ναυτικό. Εκεί δεν ρύθμισαν το θέμα με διάταξη όπως τους συνέφερε αλλά συμμορφώθηκαν και ορισμένοι παρέμειναν στον ίδιο βαθμό για αρκετά χρόνια. Άρα το άρθρο που θα προσπαθήσετε να περάσετε είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και δη διαταράσσεται η ομοιομορφία της σταδιοδρομίας κάθε Αξιωματικού. Προτείνω να εφαρμοστεί ότι και στο πολεμικό ναυτικό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η νομοθεσία κατά περίπτωση.

  • 26 Μαΐου 2016, 13:55 | κωστας γεωργιαδης

    Τελος στα ρουσφετια ……

  • 26 Μαΐου 2016, 11:06 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Καλό θα ήταν πριν κάποιοι μπουν σε διαδικασία να «κατακεραυνώνουν» μια διάταξη ως «ρουσφετολογική», να ενημερώνονται σφαιρικά για το θέμα. Το ζήτημα προέκυψε με το άρθρο 75 του ΠΔ 103/2014 όπου μειώθηκαν σημαντικά οι οργανικές θέσεις του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Ειδικά για τους πλωτάρχες εκ ΣΝΔ, οι οργανικές θέσεις μειώθηκαν δραματικά-περίπου κατά 20%. Ενώ για τους υπόλοιπους βαθμούς, αυτό δεν προκάλεσε κάποιο άμεσο πρόβλημα (θα προκύψει όμως στο άμεσο μέλλον), για τους υποπλοιάρχους εκ ΣΝΔ της τάξης του 2003 που ήταν να προαχθούν όλοι από τον Οκτώβριο του 2015, ξαφνικά και εξαιτίας της «μνημονιακής» μείωσης των οργανικών τους θέσεων (η οποία μείωση έγινε χωρίς κανένα ορθολογικό τρόπο που να συνεκτιμά τις υπηρεσιακές ανάγκες), μόνο λίγοι μπόρεσαν να προαχθούν και οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουν να «αδειάσουν» θέσεις πλωταρχών.Το γεγονός της πρωτόγνωρης-για τις τελευταίες δεκαετίες-καθυστέρησης προαγωγής των υποπλοιάρχων, που ήδη έχουν άνω των 5 ετών παραμονής στο βαθμό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του πραγματικά ρουσφετολογικού ΠΔ 81/2012, με το οποίο, μεταξύ άλλων ευτράπελων, προάγονται στον ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό, εκτός οργανικών θέσεων, οι αξιωματικοί προέλευσης ΣΔΥΛΣ με πτυχίο ΤΕΙ (!!!) ή ΑΕΙ, δημιουργεί συνθήκες ανεπίτρεπτης ανισοτιμίας μεταξύ αξιωματικών διαφορετικής προέλευσης και έτσι καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης της σημερινής αδικίας. Ως εκ τούτου, το θέμα έχει να κάνει με αποκατάσταση αδικίας και διασφάλιση της ισότιμης μεταχείρισης των αξιωματικών και δεν έχει να κάνει ούτε με μεταθέσεις, ούτε με εκπλήρωση τυπικών προσόντων. Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά μόνο όσους έχουν κριθεί ήδη προακτέοι από το Συμβούλιο Κρίσης Κατώτερων Αξιωματικών, που σημαίνει ότι έχουν όλα τα απαραίτητα τυπικά προσόντα για την προαγωγή τους. Όταν λοιπόν πρέπει να αποκατασταθεί μια αδικία που παραβιάζει την αρχή της ισοτιμίας του Συντάγματος, η αναδρομική προαγωγή (έχει ξανασυμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις αποκατάστασης αδικίας στο Λιμενικό αλλά και στα άλλα στρατιωτικά Σώματα) όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική αλλά είναι αναγκαία.

  • 25 Μαΐου 2016, 22:08 | ΛΑΛΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ή ΟΧΙ. ΑΝ ΝΑΙ ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΝΔ ΚΑΙ ΔΥΛΣ. ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ. ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ…ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  • 25 Μαΐου 2016, 18:12 | ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Δεν νοειται παρέκκλιση των διατάξεων του ΠΔ 81/2012 (Α’ 139) και αναδρομική προαγωγη…ειναι αντισυνταγματικη διαταξη και διασαλευεται η ομοιομορφια των προαγωγων στο στρατευμα.Θα πρεπει ολοι να υπηρετησουν οπως προβλεπεται…να σταματησουν τα καλα και συμφεροντα…