Άρθρο 64 – Έλεγχος Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποβάλλονται και ελέγχονται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

  • 28 Φεβρουαρίου 2017, 13:23 | Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας

    Επί του συγκεκριμένου άρθρου σας γνωρίζεται ότι πάγιο αίτημα της ΠΟΥΕΝ είναι η υπαγωγή των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου μας στο ίδιο καθεστώς υποβολής Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης που διέπει το σύνολο των πολιτικών υπαλλήλων του κράτους. Δηλαδή ζητάμε να επανέλθει η τροπολογία του άρθρου 51 του ν.4331/2015 με την οποία καταργήθηκαν οι ειδικές διατάξεις του ν.4281/2014, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται σαφής διάκριση των υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας από τους συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους όλου του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, καθώς όλο ανεξαιρέτως το πολιτικό προσωπικό του ΥΝΑΝΠ, είναι υποχρεωμένο συλλήβδην να υποβάλλει Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, δηλαδή ακόμη και υπάλληλοι που δεν εμπλέκονται σε προμήθειες ή άλλες οικονομικές διαδικασίες (π.χ. καθαρίστριες, κλητήρες, οδηγοί κ.α.). Με την εν λόγω τροπολογία αποκαταστάθηκε μια εξόφθαλμη αδικία εις βάρος του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου μας, ενώ επισημαίνεται ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι του στρατού ουδέποτε υπάχθηκαν σε ειδικές διατάξεις. Βέβαια η εν λόγω τροπολογία ήταν εξαιρετικά βραχύβια, αφού με τις διατάξεις του ν.4336/15 (Α΄94) καταργήθηκε (μόλις πέντε νόμους μετά), καθώς σύμφωνα με την τρόικα-θεσμούς ήταν μονομερής ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έγινε κατανοητό ότι η εν λόγω παράλογη υποχρέωση όταν εφαρμόζεται από καθαρίστριες, κλητήρες και οδηγούς αυξάνει απλά τη γραφειοκρατία και δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία.

  • 22 Φεβρουαρίου 2017, 08:21 | Η. M.

    Θα πρέπει να επανέλθει η τροπολογία του άρθρου 51 του ν.4331/2015 με την οποία καταργήθηκαν οι ειδικές διατάξεις του ν.4281/2014, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται σαφής διάκριση των πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας από τους δημοσίους υπαλλήλους όλου του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, καθώς όλο ανεξαιρέτως το πολιτικό προσωπικό του ΥΝΑΝΠ, είναι υποχρεωμένο συλλήβδην να υποβάλλει Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, δηλαδή ακόμη και υπάλληλοι που δεν εμπλέκονται σε προμήθειες ή άλλες οικονομικές διαδικασίες. Με την εν λόγω τροπολογία είχε αποκαταστάθηκε μια εξόφθαλμη αδικία εις βάρος του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου ΝΑΝΠ και κακώς καταργήθηκε με τις διατάξεις του ν.4336/15.