- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 50 – Κατάταξη Λιμενικών Τμημάτων

1. Τα Λιμενικά Τμήματα τα οποία εδρεύουν σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των πενήντα (50) χιλιομέτρων από τη Λιμενική Αρχή διοικητικής υπαγωγής τους, ή εδρεύουν, ανεξαρτήτως απόστασης, σε νησί πλην της Σαλαμίνας, όπου δεν εδρεύει η Λιμενική Αρχή διοικητικής υπαγωγής τους και το οποίο δεν συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα, στελεχώνονται με τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται στο π.δ. 33/2009 “Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.” (Α΄50), όπως κάθε φορά ισχύουν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων των παραγράφων 6, 7 και 8 του άρθρου 119 του νόμου 3079/2002 (Α΄311), όπως ισχύουν. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία στελεχώνουν τα ανωτέρω Λιμενικά Τμήματα, δεν εντάσσονται στην οργανική δύναμη των Λιμενικών Αρχών διοικητικής υπαγωγής τους. Για την εφαρμογή των διατάξεων της υποπερίπτωσης (αα) της περίπτωσης (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 33/2009, τα ανωτέρω Λιμενικά Τμήματα κατατάσσονται στις κατηγορίες Υπηρεσιών, ως ακολούθως:
Πρώτη κατηγορία:
α) Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
β) Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
Δεύτερη κατηγορία:
Α΄Λ/Τ Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Τρίτη κατηγορία:
α) Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
β) Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.
γ) Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
Τέταρτη κατηγορία:
α) Β΄ Λ/Τ Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
β) Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
γ) Α΄Λ/Τ Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.
δ) Γ΄Λ/Τ Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
ε) Β΄Λ/Τ Δόμβραινας του Λιμεναρχείου Ιτέας.
στ) Α΄Λ/Τ Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατακόλου.
ζ) Α΄Λ/Τ Πόρτο Χελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
η) Β΄Λ/Τ Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
θ) Δ΄Λ/Τ Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.
ι) Α΄Λ/Τ Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου.
Πέμπτη κατηγορία:
α) Β΄Λ/Τ Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
β) Γ΄Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
γ) Δ΄Λ/Τ Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
δ) Α΄Λ/Τ Αγιοκάμπου Λάρισας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
ε) Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
στ) Γ΄Λ/Τ Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
ζ) Δ΄Λ/Τ Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.
η) Α΄Λ/Τ Κορώνης του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
θ) Γ΄Λ/Τ Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
ι) Β΄Λ/Τ Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας.
ια) Γ΄Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.
2. Λογίζεται ως οργανική σύνθεση των ανωτέρω Λιμενικών Τμημάτων, μέχρι τον καθορισμό της, η ελάχιστη στελέχωσή η οποία καθορίζεται στον αριθμ. 78/2014 Κανονισμό του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος κυρώθηκε με την αριθμ. 214.1/9068/2014 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου (Β΄2212), όπως ισχύει, με αντίστοιχη μείωση της οργανικής σύνθεσης των Λιμενικών Αρχών διοικητικής υπαγωγής τους.
3. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιτρέπεται, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν δήλωση αλλαγής του τόπου επιλογής τους και να δηλώσουν ως νέο τόπο επιλογής την έδρα των ανωτέρω Λιμενικών Τμημάτων, εφόσον αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του π.δ. 33/2009.
4. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, υπηρετούν στα ανωτέρω Λιμενικά Τμήματα, τοποθετούνται σε αυτά με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ο χρόνος παραμονής τους μετά την τοποθέτησή τους, υπολογίζεται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 5 του άρθρου 9 του π.δ. 33/2009. Ειδικά, για τον υπολογισμό του χρόνου παραμονής σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 9 του π.δ. 33/2009, η έδρα των ανωτέρω Λιμενικών Τμημάτων λογίζεται ως ίδιος τόπος επιλογής με την έδρα των Λιμενικών Αρχών διοικητικής υπαγωγής τους, εφόσον η τελευταία είχε δηλωθεί ως τόπος επιλογής πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος. Σε περίπτωση υπέρβασης της οργανικής σύνθεσης των ανωτέρω Λιμενικών Τμημάτων, μετά τη διαδικασία τοποθέτησης, διενεργούνται από τα αρμόδια όργανα έκτακτες μεταθέσεις, κατά προτεραιότητα σε κενές οργανικές θέσεις σε Λιμενικές Αρχές οι οποίες υπάγονται στην ίδια Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αύξουσα σειρά από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια. Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του π.δ. 33/2009, εφόσον τοποθετούνται με τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου, σε Λιμενικά Τμήματα τα οποία κατατάσσονται εκτός των τριών πρώτων κατηγοριών, λογίζεται ότι συμπληρώνουν τον υποχρεωτικό χρόνο παραμονής τους με βάση την κατηγορία κατάταξης της Λιμενικής Αρχής όπου τοποθετήθηκαν, πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος. Σε περίπτωση υπέρβασης της οργανικής σύνθεσης των ανωτέρω Λιμενικών Τμημάτων, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του προηγούμενου εδαφίου, παραμένουν σε αυτά κατά προτεραιότητα, μέχρι τη συμπλήρωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους.