- Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - http://www.opengov.gr/ynanp -

Άρθρο 49 – Λιμεναρχείο Αγίου Όρους

1. Το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιερισσού με έδρα τη Δάφνη, το οποίο προβλέπεται στην περίπτωση (α) της παραγράφου 4 του άρθρου 15 του π.δ. 81/2014 “Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.” (Α΄125), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο Αγίου Όρους. Η κατά τόπον αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, ορίζεται στην περιφέρεια δικαιοδοσίας η οποία προβλέπεται στην περίπτωση (β) της παραγράφου 4 του άρθρου 15 του π.δ. 81/2014.
2. Το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιερισσού με έδρα το Νέο Μαρμαρά, το οποίο προβλέπεται στην περίπτωση (α) της παραγράφου 5 του άρθρου 15 του π.δ. 81/2014, μετονομάζεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιερισσού, με την ίδια περιφέρεια δικαιοδοσίας.
3. Τα θέματα αναδιάρθρωσης, συγχώνευσης, μετάταξης σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη, μετονομασίας, κατάργησης, νέου καθορισμού έδρας, καθώς και καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητας των Λιμενικών Αρχών των παραγράφων 1 και 2, ρυθμίζονται και κατά τροποποίηση των διατάξεων του παρόντος άρθρου, με το προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην περίπτωση (δ) της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του νόμου 4150/2013 “Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.” (Α΄102).
4. Λογίζεται ως οργανική σύνθεση του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, μέχρι τον καθορισμό της, η ελάχιστη στελέχωση του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Δάφνης, η οποία καθορίζεται στον αριθμ. 78/2014 Κανονισμό του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος κυρώθηκε με την αριθμ. 214.1/9068/2014 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου (Β΄2212), όπως ισχύει, με αντίστοιχη μείωση της οργανικής σύνθεσης του Λιμεναρχείου Ιερισσού.
5. Για την εφαρμογή των διατάξεων της υποπερίπτωσης (αα) της περίπτωσης (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 33/2009, το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους κατατάσσεται στη τέταρτη κατηγορία Υπηρεσιών. Η κατά το προηγούμενο εδάφιο κατάταξη του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, δύναται να μεταβάλλεται με το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ρυθμίζονται οι τοποθετήσεις και οι μεταθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η έδρα του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους δεν επιτρέπεται να δηλώνεται ως τόπος επιλογής.
6. Μετά τη μετάταξη, το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Δάφνης, τοποθετείται στο Λιμεναρχείο Ιερισσού, σύμφωνα με τη διαδικασία η οποία προβλέπεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 119 του νόμου 3079/2002 “Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.” (Α΄311), όπως ισχύει. Μετά τη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου, το Λιμεναρχείο Αγίου Όρους στελεχώνεται σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009, όπως ισχύει.
7. Η στελέχωση του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους, τελεί υπό τον περιορισμό του άρθρου 186 του Κεφαλαίου ΙΑ του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος κυρώθηκε με το από 10/1916 Σεπτεμβρίου του 1926 Νομοθετικό Διάταγμα “Περί Κυρώσεως του Καταστατικού Χάρτου του Αγίου Όρους”.