Άρθρο 47 – Ειδικά τυπικά προσόντα προαγωγής

Α) Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 10 του π.δ. 81/2012 “Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.” (Α’ 139), όπως αυτή αναριθμήθηκε με την περίπτωση (δ) του άρθρου 56 του νόμου 4150/2013 (Α΄102) και αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 15 του ιδίου άρθρου, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
“4. Για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Αξιωματικοί που προέρχονται από τη Σ.Δ.Υ.Λ.Σ., απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τριών ετών ως Αξιωματικοί, σε Λιμενικές Αρχές ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εφόσον είναι κάτοχοι πτυχίου Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΚΑΤ.Ε.Ε.) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) και σε πλωτά ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στην Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών ή στα Κέντρα VTS-VTMIS ή στις Επισκευαστικές Βάσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στις Λιμενικές Αρχές ως Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα σύμφωνα με το Paris MOU, εφόσον πρόκειται για διπλωματούχους Αξιωματικούς Γ` τάξεως Εμπορικού Ναυτικού.”
Β) Η παράγραφος 1 του άρθρου 18 του π.δ. 81/2012, αντικαθίσταται ως ακολούθως:
“1. Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί που εξέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών ΛΣ. -ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την 26η Μαρτίου 2009 και κατέχουν ή προσκομίζουν μετά την αποφοίτησή τους, πτυχίο Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή δίπλωμα Αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού Γ` τάξεως, προάγονται στον βαθμό του Σημαιοφόρου και Ανθυπασπιστή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση χρόνου υπηρεσίας που διανύεται από μεν τους πτυχιούχους σε Λιμενικές Αρχές, ή σε εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από δε τους διπλωματούχους σε πλωτά ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως εξής:
α) Αρχικελευστές: πέντε έτη ως Υπαξιωματικοί.
β) Ανθυπασπιστές: δύο έτη στο βαθμό αυτόν.”

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 23:26 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Οι ειδικές υπηρεσίες που εξαιρούνται έχουν καταρτισμένο προσωπικό, με το Λ.Σ. να έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για την εκπαίδευσή του. Όποιος έχει έστω και στοιχειώδη επιχειρησιακή λογική καταλαβαίνει ότι το να διακόψεις την τοποθέτηση τους για κάποια χρόνια για να πάρουν τον επόμενο βαθμό δεν θα ωφελούσε τίποτα, εκτός ίσως από το να θρέψει την κακομοιριά κάποιων συναδέλφων. Ας περνάγανε και αυτοί το σχολείο της Μ.Υ.Κ.

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 14:58 | Γιάννης

    Δυστυχώς για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν έχουν συμπεριληφθεί ως εξαιρούμενοι οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί από Σ.Δ.Υ.Λ.Σ. που υπηρετούν στην Υ.ΣΥ.Δ./Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., και δεν είναι απόφοιτοι ΑΕΝ. Η φράση ¨ εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ¨ είναι αρκετά ασαφής όσων αφορά τα Ε/Π SUPER PUMA. Θα έπρεπε να προστεθεί και η συγκεκριμένη υπηρεσία στην κατηγορία των απόφοιτων Α.Ε.Ι.- Τ.Ε.Ι. – Κ.Α.Τ.Ε.Ε., λόγω του ότι η εξειδικευμένη εμπειρία και εκπαίδευση των ανωτέρω στελεχών, η οποία έχει κοστίσει αρκετά χρήματα στο Λ.Σ., σε επιχειρήσεις εναέριας έρευνας και διάσωσης καθιστά πολυτέλεια την απώλεια τους για τρία παραγωγικά έτη, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις προϋποθέσεις για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Επίσης δημιουργούνται και πρακτικά προβλήματα χρόνου και κόστους για την επαναφορά τους σε ιπτάμενη ενέργεια μετά το πέρας της τριετίας.

  • 24 Φεβρουαρίου 2017, 13:46 | Αριστείδης Πετρόπουλος.

    Στις υπηρεσίες που αναγράφονται για την προαγωγή στον Βαθμό του Πλωτάρχη κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ενσωμάτωσης του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
    Η συγκεκριμένη υπηρεσία στελεχώνεται απο διπλωματούχους Αξιωματικούς Γ` τάξεως Εμπορικού Ναυτικού όπου απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στην αντιμετώπιση και διαχείριση των περιστατικών Έρευνας και Διάσωσης.

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 14:35 | Γιωργος Ε.

    Καλησπερα

    Εφόσον εξαιρουνται οι διπλωματούχοι Αξιωματικοί Γ` τάξεως Εμπορικού Ναυτικού οι οποίοι υπηρετουν στην Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών ως Συνδεσμοι – Συμβουλοι , θα επρεπε να εξαιρουνται και οι πτυχιουχοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΚΑΤ.Ε.Ε.) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.)που υπηρετουν στην Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών ως Δυτες – Διασωστες.

  • 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:11 | Λαγουδάκης Νικόλαος

    Προτείνεται η τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του π.δ. 81/2012, ως ακολούθως:
    “1. Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί που εξέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών ΛΣ. -ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την 19η Ιουνίου 2000 και κατέχουν ή προσκομίζουν μετά την αποφοίτησή τους, πτυχίο Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα, ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα, ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), ή δίπλωμα Αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού Γ` τάξεως, προάγονται στον βαθμό του Ανθυπασπιστή και Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση χρόνου υπηρεσίας που διανύεται από μεν τους πτυχιούχους σε Λιμενικές Αρχές, ή σε εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από δε τους διπλωματούχους σε πλωτά ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ή στη ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως εξής:
    α) Ανθυπασπιστές: επτά έτη και έξι μήνες ως Υπαξιωματικοί συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φοίτησης στην σχολή Δ.Υ.Λ.Σ. και χρόνου αναγνώρισης στρατιωτικής θητείας.
    β)Σημαιοφόροι:τρία έτη στο βαθμό του Ανθυπασπιστή.”

    2.Η εφαρμογή του παρόντος άρθρου δεν θεμελιώνει δικαίωμα λήψης αναδρομικών αποδοχών.
    ΣΚΕΠΤΙΚΟ
    Με ανωτέρω τροποποίηση επιτυγχάνεται:
    α)Ο εξορθολογισμός βαθμολογικών ανισοτήτων στελεχών Λ.Σ. ιδίων προσόντων προερχομένων εκ σχολής Δ.Υ.Λ.Σ από 33ο σχολείο(1999) και εντεύθεν.

    β)Επιτυγχάνεται η ηθική αποκατάσταση των αποφοίτων σχολών Δ.Υ.Λ.Σ έτους 2001 έως 2008 (35ο σχολείο και μετέπειτα) καθώς απέκτησαν τα ειδικά τυπικά προσόντα( πραγματική υπηρεσία σε παραμεθόριο)σύμφωνα με το Ν.2935/2001 αρ.35 παρ.1.2.3, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 162Α/19-07-2001 και αργότερα με το Ν.3079/2002 ΦΕΚ311Α/10-12-2002 αρ.59 παρ.2 εδ.(α)δεν απέλαβαν τα δέοντα.

    γ)Δύναται να εφαρμοστεί χωρίς να υπάρξουν βαθμολογικά κωλύματα μεταξύ διαφορετικών σχολείων Δ.Υ.Λ.Σ .

    δ)Απαλείφονται παρερμηνείες επί του άρθρου όπως ο χρόνος παραμονής στο βαθμό του Αρχικελευστή και λάθος εντυπώσεις ότι ο χρόνος προαγωγής στο βαθμό του Σημαιοφόρου είναι τα επτά έτη αντί του ορθού δέκα.

    Εν κατακλείδι η ανωτέρω προτεινόμενη τροποποίηση αποσκοπεί στην ισονομία μεταξύ συναδέλφων υ/ξ ιδίων τυπικών προσόντων διαφορετικών σχολείων χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προυπολογισμός.
    Κατ’ουσίαν αυξάνεται κατά έξι μήνες ο χρόνος προαγωγής στο βαθμό του σημαιοφόρου για τους απόφοιτους Δ.Υ.Λ.Σ μετά την 26-03-2009 (δέκα χρόνια και έξι μήνες αντί δέκα έτη) και μειώνεται έως δώδεκα μήνες για τους προγενέστερους.

    Υ.Γ. Προγενέστερα σχολεία Δ.Υ.Λ.Σ δεν έχω συμπεριλάβει στην παραπάνω πρότασή μου λόγω ελλιπής γνώσεως ως προς την απόρροια της βαθμολογικής εξέλιξής τους.
    Με τιμή

  • 22 Φεβρουαρίου 2017, 15:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ Γ.

    Σε οτι αφόρα Αξιωματικούς ΛΣ οι οποίοι είναι κάτοχοι διπλώματος Αξιωματικού Γ τάξεως Ε.Ν. στο εν λόγω άρθρο (παράγραφος 4 του άρθρου 10 του π.δ. 81/2012) πρέπει να συμπεριληφθεί και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)Τα στελέχη που υπηρετούν στο ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ οργανώνουν επιχειρήσεις εντός Ελληνικού SRR (δίνοντας περιοχές ερευνών ,μέσω στιγμάτων, σε μονάδες αέρος – επιφάνειας καθώς και σε παραπλέοντα στις περιοχές ενδιαφέροντος πλοία) αλλά αρκετές φορές και εκατοντάδες ναυτικά μίλια μακρυά από την Ελλάδα σαν αποδέκτες πρώτης πληροφορίας. Σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται επιτυχείς επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης Π.Ε.Π στο ανατολικό Αιγαίο. Όλα τα ανωτέρω απαιτούν ειδικές ναυτικές γνώσεις – ειδική κατάρτιση.

  • 21 Φεβρουαρίου 2017, 23:22 | Ε.Κ.

    Με τους πτυχιουχους ΑΕΙ/ΤΕΙ Λιμενοφυλακες τι θα γινει;Θα αναγνωριστουν ποτε τα πτυχια τους οπως των Υπαξ και ας μην ηταν προσον καταταξης τους;

  • 21 Φεβρουαρίου 2017, 14:20 | ΣΤΡΑΤΟΣ

    ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΛΩΤΑΡΧΗ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

  • 21 Φεβρουαρίου 2017, 09:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

    ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ 7 ΕΤΗ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ, ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 13 ΕΤΗ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009; ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΣ; ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ; ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑΞΕ; ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΕΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ Λ.Σ. ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΩΝ 7 ΕΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΤΟΜΩΝ, ΠΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ Λ.Σ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ Λ.Σ. ΑΛΛΩΒΙΤΗ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΥΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΡΩΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΗΝ 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2009.

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 21:40 | Γιώργος Χ

    Είναι δίκαιο να μπαίνουν γενικά στο ίδιο καζάνι ολα τα σκάφη και να μην διαχωρίζονται; Εκείνα που συμμετέχουν στη Frontex με αλλά της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι το ίδιο; Ας πούμε ένα ναυαγοσωστικο με μονό πλήρωμα που συμμετέχει στη Frontex πρεπει να προσμετράται το ιδιο ο χρόνος για την συμπλήρωση τον τυπικών προσόντων με την υπηρεσία σε ένα αντιρρυπαντικο σκάφος;Αντιστοίχως τα Λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου ή αλλά με μεγάλη επιβατική κίνηση, θα πρέπει να τα εξισώνουμε με άλλα που δεν έχουν ανάλογο αντικείμενο;Νομίζω ότι τώρα είναι η ευκαιρία απ τα λόγια να περάσουμε και στις πράξεις και να αποδείξουμε ότι κάποια πράγματα μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαχωριζουμε!

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 14:47 | ΑΛΕΞΙΟΣ

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΧΑΣΩ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΞ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ?ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ?

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 13:34 | ΓΙΩΡΓΟΣ Β

    ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΧΟΛΗΣ Λ/Φ ΚΑΙ ΔΥΛΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΊ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

  • 20 Φεβρουαρίου 2017, 11:56 | Τακης Ν.

    Εχει απόλυτο δίκιο ο κ. Τρυφων Κοροντζης

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 17:22 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ

    ‘Oσον αφόρα Αξιωματικούς ΛΣ οι οποίοι είναι κάτοχοι διπλώματος Αξιωματικού Γ τάξεως Ε.Ν. στο εν λόγω άρθρο (παράγραφος 4 του άρθρου 10 του π.δ. 81/2012) πρέπει να συμπεριληφθεί και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) διότι το εν λόγω Κέντρο στελεχώνεται από Αξιωματικούς ΛΣ (διπλωματούχοι Αξιωματικοί Γ τάξεως ΕΝ) οι οποίοι συντονίζουν ναυτικές επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης με τις γνώσεις που έχουν λόγω του διπλώματός τους, της προγενέστερης θαλάσσιας υπηρεσίας τους σε εμπορικά πλοία – Πλοία/Σκάφη Λ.Σ. αλλά και τις εκπαίδευσης που λαμβάνουν πριν την ανάληψη των εξειδικευμένων υπεύθυνων καθηκόντων τους. Οι ναυτικές γνώσεις, η εξειδίκευση και η εμπειρία των στελεχών του πιο νευραλγικού επιχειρησιακού κέντρου του ΛΣ (ΕΚΣΕΔ) σημαίνει ταχύτερη ανταπόκριση σε περιστατικά Ε & Δ όπου ο χρόνος αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σχετικά με την έκβασή τους.

  • 18 Φεβρουαρίου 2017, 00:23 | ΤΡΥΦΩΝ ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.