Άρθρο 12 – Τελικές – Μεταβατικές – Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Οι επιθεωρητές του κράτους σημαίας, που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος ήδη διενεργούν επιθεωρήσεις/ελέγχους, θεωρούνται πιστοποιημένοι και εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητά τους αυτή, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω εκπαίδευση/πιστοποίησή τους, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 10 του παρόντος.
2. Οι Επιθεωρητές Ναυτικής Εργασίας, που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος, είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο οικείο μητρώο που τηρείται από τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θεωρούνται πιστοποιημένοι και εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητα τους ως Επιθεωρητές της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006 (MLC), χωρίς να απαιτείται περαιτέρω εκπαίδευση/πιστοποίησή τους, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 10 του παρόντος.
Ομοίως, στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έχουν παρακολουθήσει και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) σχετικά με την εκπαίδευση εκπαιδευτών και επιθεωρητών ναυτικής εργασίας για την εφαρμογή της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006, αναγνωρίζονται ως Επιθεωρητές της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006 (MLC), χωρίς να απαιτείται περαιτέρω εκπαίδευση/πιστοποίησή τους, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 10 του παρόντος.
3. Μέχρι την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης του άρθρου 5, το προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξακολουθεί να διενεργεί επιθεωρήσεις / ελέγχους στις κατηγορίες πλοίων που διενεργούσε κατά την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος.