Ολοκλήρωση Δημοσίευσης Διαβούλευσης

Πειραιάς, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου: «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.»

Τα εκατοντάδες σχόλια που υποβλήθηκαν στις δεκατρείς ημέρες που διήρκησε η δημόσια διαβούλευση –πάνω από 800-, αλλά και η μακρά προδιαβούλευση που προηγήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον κάθε σύγχρονου, ενεργού πολίτη για τα κοινά. Επίσης, η ευρεία συμμετοχή εκατοντάδων θεσμικών φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών στη συνδιαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου, καταδεικνύει την ανάγκη που νιώθει ο καθένας μας, για τη βελτίωση θεμελιωδών θεσμών του κράτους. Οι πολύτιμες προτάσεις, τα χρήσιμα σχόλια και οι νέες ιδέες, θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να βελτιωθούν περαιτέρω οι διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Ο Υπουργός

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, θέτει από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις.»
Με την προτεινόμενη ρύθμιση στοχεύει στην μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τις υπηρεσιακές μεταβολές των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τρόπο αξιοκρατικό και δίκαιο, στην επίλυση θεμάτων του προσωπικού του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και του πολιτικού προσωπικού, στην μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγής στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω πανελληνίων εξετάσεων, σε ρυθμίσεις θεμάτων λιμενικής πολιτικής, στον καθορισμό προσόντων για τους επιθεωρητές/ελεγκτές πλοίων λιμένων και αναγνωρισμένων οργανισμών καθώς και άλλες διατάξεις που επιλύουν ή εξορθολογίζουν χρόνια ζητήματα που απασχολούν το Υ.ΝΑ.Ν.Π.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Υπουργός καλεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα των προτεινόμενων διατάξεων και δεδομένου ότι το εν λόγω νομοσχέδιο στο μεγαλύτερο μέρος του είχε τεθεί ξανά σε διαβούλευση στις 25-06-2016, η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Ο Υπουργός

Παναγιώτης Κουρουμπλής