Άρθρο 16 Κακοποίηση των ζώων

Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπομένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόμου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.

  • 15 Απριλίου 2011, 18:33 | Νίκος Σαλαμάνος

    Άρθρο 16

    Να απαγορεύεται σε κτηνιάτρους οποιαδήποτε «αισθητική» παρέμβαση σε ζώα συντροφιάς, κόψιμο ουράς, αυτιών κ.λ.π.
    Πρέπει να θεωρείται ισοδύναμη με ακρωτηριασμό.

  • 15 Απριλίου 2011, 18:08 | Μάρθα Λεωνίδου

    Να συσταθεί αστυνομία για την προστασία των ζώων.

    Η σχετική νομοθεσία να εφαρμόζεται αυστηρά από όλους τους αρμόδιους φορείς ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    Η εγκατάλειψη ζώου είναι επίσης άγρια μορφή κακοποίησης και πρέπει να τιμωρείται ανάλογα.

    Πέραν των αποτρόπαιων εγλημάτων κατά των ζώων, οποιαδήποτε παράβαση του άρθρου του νομοσχεδίου περί ευζωίας, προφανώς συνιστά κακοποίηση. Επομένως, το άρθρο 16 πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να περιλαμβάνει ΡΗΤΑ ως κακοποίηση κάθε παράβαση των συνθηκών ευζωίας των ζώων ορίζοντας ως άκρως επιβαρυντικές περιπτώσεις τα ειδεχθή εγκλήματα κατά των ζώων.

  • 15 Απριλίου 2011, 15:05 | Δημήτρης

    # 14 Απριλίου 2011, 22:09 | Βασίλης Δάκας
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 3 Thumb down 4

    Όχι μόμο αυτός.. και καμιά 50αριά μαζί του. Κάντε μας μύνηση. Αφού δε καταλαβαίνετε αλλιώς ότι η απαγόρευση θα φέρει μόνο ανρητικά τι να σας κάνουμε;

    ————
    Κύριε Δάκα … εκτεθήκατε…

    είστε 50 άτομα??? μάλλον λάθος κάνετε… είστε σίγουρα λιγότεροι!!! (οχι οτι το 50 είναι κανένας σημαντικός αριθμός…!) εγώ όλο τους ίδιους και τους ίδιους διαβάζω εδω μέσα και βλέπω ότι αυτοί οι ίδιοι μοσχοπουλάνε κομμένα ντόμπερμαν, είστε άπληστοι εκτροφείς!!!

    Εμείς οι υπόλοιποι που αποτελούμε «ξεχωριστοί ομάδα» όπως είπε ένας κακόβουλος σκυλέμπορος… είμαστε ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

  • 15 Απριλίου 2011, 15:38 | Αντωνοπουλος Κωστας

    Ο ακρωτηριασμος ουρας και αυτιων πρεπει να απαγορευτει τελειως εκτος και υπαρχει λογος(τραυματισμος,καρκινος κλπ..)
    Η χειρουργικη επεμβαση μπορει να ειναι ρουτινας(Χειρουργός Κτηνίατρος ειμαι και ξερω καλα!!) αλλα αυτο δεν λεει τιποτα,διοτι μετα το ζωο πρεπει να υποκειται ιδιως στα αυτια επι μηνες ταλαιπωρια με συνεχεις επιδεσεις, αλλαγες, πλυσεις κλπ και ολα αυτα γιατι??Για να φαινεται πιο μαγκας ο σκυλος και πιο κακος??Αυτα ειναι ηλιθιοτητες και εχουν απαγορευτει σε ολη την ευρωπη,καιρος ειναι να γινει κι εδω.Αν ηταν ετσι να κοβουμε και τις μυτες και τα αυτια και στα παιδακια που εχουν μεγαλυτερα χαρακτηριστικα σε παιδικη ηλικια….
    Καλλωπιστικος ακρωτηριασμος ειναι τραγικα γελοιος ορος…..!
    Τωρα το θεμα με τους σκυλους που ηδη εχουν κομμενα μελη και συμμετεχουν σε διαγωνισμους θα μπορουσε να προβλευθει αν δεν ισχυει αναδρομικα ο νομος αλλα απο την ψηφιση του και μετα.

  • 15 Απριλίου 2011, 14:57 | Θεοδώρα

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΟΠΟΥ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ «ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ» ΑΛΛΆ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΟΝΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΔΕΝ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ!

    ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΩΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ!

    ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛOI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝOI ΑΠΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΟΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΖΩΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!

  • 15 Απριλίου 2011, 14:27 | Θεοδώρα

    κι όμως γεννιούνται κατά καιρούς Ντόμπερμαν με κοντή ουρά όσο και αν σας φαίνεται ψέμα… αυτό για εσένα «Afrodite». Το προηγούμενο ετος ανακοινώθηκαν 2 γέννες στην Ευρώπη με αυτό το χαρακτηριστικό.
    Τυχαίο; Δεν νομιζω…

  • 15 Απριλίου 2011, 14:30 | Έλλη Θούα

    Άρθρο 16 σε συνδυασμό με άρθρο 20
    Η αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων είναι φυσικά καλοδεχούμενες.
    Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ποια η προστασία του ζώου που κακοποιείται μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεδομένων των χρόνων που απαιτούνται στον δικαστικό κλάδο.

  • 15 Απριλίου 2011, 14:49 | Κατερίνα

    # 14 Απριλίου 2011, 22:09 | Βασίλης Δάκας
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 1 Thumb down 2

    Όχι μόμο αυτός.. και καμιά 50αριά μαζί του. Κάντε μας μύνηση. Αφού δε καταλαβαίνετε αλλιώς ότι η απαγόρευση θα φέρει μόνο ανρητικά τι να σας κάνουμε;»

    —–

    Καλέ μόνο 50 άτομα είστε??? απορώ τι ασχολούμαστε μαζί σας!!!! εμεις είμαστε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, πω πω…. θα γελάσω με την ψυχή μου στην διαδήλωση «τρεις και ο κουκος» που θα κάνετε…. σας παρακαλώ πολυ να με καλέσετε να το δώ!!!!

    Κυρία Υπουργέ!!! είναι μονο 50!!!! σκυλέμποροι!!!!!!!!!!

  • AKΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ!
    ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ,ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ?ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.!
    Παρακαλουμε κατανοησετε οτι ειναι απαραιτητο να ενταχθει αυτη η παραγραφος πληρους απαγορευσης ακρωτηριασμων (εκτος δια λογους υγειας απο κτηνιατρους)Αυτο ισχυει και στην Ευρωπη.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ…Η ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!!

  • Για ποια «αισθητική παρέμβαση» μιλάνε?Που εδώ όταν πατήσεις την ουρά του ζώου πονάει υπερβολικά, φανταστείτε πως νιώθουν στο κόψιμο των αφτιών και της ουράς.Τις προηγούμενες μέρες κάποιοι ανεγκέφαλοι κόψανε την ουρά σε ένα σκυλάκι,ούρλιαζε από τον πόνο του!!Το πήγαμε στον γιατρό, είχε μολυνθεί το τραύμα, του δώσαμε αντιβίωση για κάποιες μέρες και τώρα ευτηχώς είναι καλά.Κάναμε μήνυση,τώρα θα δείξει..άχ.. Είπαμε κάπου,το γεγονός και η απάντηση ήταν «ά, αυτό είναι κάτι που κάνουν συχνά» ,ρωτήσαμε τον λόγο? Κάποιοι για ομορφιά κ κάποιοι άλλοι,για να γίνονται κακά!Και εμείς εάν θα είμασταν στην θέση τους,να μας έλειπε τέτοιου είδους ομορφιάς.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ,ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΜΕΝΑ ΖΩΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. Και θα συμφωνήσουμε με κάποια άτομα που γράψανε ότι, ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.

  • 15 Απριλίου 2011, 13:42 | Ανίτα Παπασαράντη

    Η αστυνομία ζώων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν και να μειωθούν αποτελεσματικά τα περιστατικά κακοποίησης, όπως γίνεται και στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες.
    Πουθενά δεν αναφέρθηκε ο καινούργιος Νόμος στο τεράστιο πρόβλημα των ΚΥΝΟΜΑΧΙΩΝ. ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ … Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ?

  • ΑΡΘΡΟ 16
    «Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεποµένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόµου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισµός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, ο ακρωτηριασµός».

    Παρατήρηση:
    Προτείνουμε να επιτρέπεται η κοπή της ουράς σε ορισμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων για προληπτικούς λόγους για την αποφυγή τραυματισμών από τη βλάστηση κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής δραστηριότητας.

    Πρόταση:
    Επαναδιατύπωση του Άρθρου 16 ως εξής:
    «Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεποµένων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης της παραγράφου 4 εδάφιο γ΄ του άρθρου 9 του παρόντος νόµου, δεν επιτρέπεται, ο βασανισµός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, ο ακρωτηριασµός. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κοπή της ουράς σε ορισμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων για προληπτικούς λόγους για την αποφυγή τραυματισμών από τη βλάστηση κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής δραστηριότητας».

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΝΤΕΛΙΤΣΑΣ Μόνιμος ΣύνδεσμοςΤο βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 25 2
    Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί και στο θέμα της δημόσιας έκθεσης κακοποιημένων ζώων (π.χ. βασανισμένα και κρεμασμένα σε φράχτες…), γεγονός που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την τουριστική Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Οι ποινές θα πρέπει να είναι βαρύτατες και άμεσες.

    Εννοείτε πως οι ποινές πρέπει να είναι βαρύτατες και άμεσες προς τον εγκληματία ή προς τις φιλοζωικές κάθε περιοχής που εκθέτουν τις φωτογραφίες του αποτρόπαιου εγκλήματος; Διότι δεν είναι σαφές το σχόλιό σας…

  • 15 Απριλίου 2011, 12:58 | κυριακιδου μαρια

    υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι επειδη φιλοξενουν στο σπιτι τους ενα ζωο μπορουν να κρινουν εαν πρεπει να εχει αυτια κοντα ή μακρια.
    ελεος!!
    Για τα παιδια τους γιατι δεν περνουν τετοιες αποφασεις???

    Πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι απλα τα φιλοξενουμε στο σπιτι μας δεν ειμαστε θεοι να αποφασιζουμε για το πως πρεπει να δειχνουν εξωτερικα.
    ουτε στην ουγκαντα δεν θα γινοταν συζητηση για κομενα αυτια και ουρες.ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ για αυτους που το κανουν αλλα επειδη ζουμε στην ελλαδα τουλαχιστον παντε σε ενα κτηνιατρο να το κανει.

  • 15 Απριλίου 2011, 12:25 | Stella

    Simfono me thn k. Alikh: den boreite na apaithte thn apomakrinsh ton adespoton apo sxedon apo olh thn katoikhsimh Ellada, na mhn epitrepetai sthn praksh filoksenia zoon pou xreizoun bohtheias se spitia ethelonton. Sthn praksh ti menei? O afanismos tous kai to kataxoniasma se shelters, h mia efkolh aformh gia eispraksh xrhmaton ypo thn morfh prostimon se zoofilous pou theloun na einai ethelontes os pros thn filoksenia kai fysika sthn praksh apotroph tous apo kati tetoio. Tha mas vreite brosta sas! Afto einai sigouro kai nomizo oti einai efkolo na diapistosei kaneis to endiaferon pou yparxei apo megalh merida tou Ellhninkou laou sxetika me afto to thema.

  • 15 Απριλίου 2011, 11:20 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ-
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ-
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ-
    ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ-

  • 15 Απριλίου 2011, 08:39 | ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΙΖΟΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΟΥ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ .ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΑΣΤΘΥΝΟΜΙΑ ΖΩΩΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ [ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ] ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΝΤΑΖΗ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤΙ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΩΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΩΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ .ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΩΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ .

  • 15 Απριλίου 2011, 04:31 | Afrodite

    Κατερίνα ΔΕΝ υπάρχει φυλή ντόμπερμαν αυτή την στιγμή με κοντή ουρά και μικρά αυτιά.Τα σκυλιά γεννιούνται άρτιμελή,έχοντας κανονική ουρά και κανονικά αυτιά.Εσείς,δημιουργήσατε απλα μια επανέκδοση του συγκεκριμένου σκυλιού,που απαιτεί ανθρώπινη αισθητική παρέμβαση.Αν τα σκυλιά γεννιόντουσαν με κοντύτερα αυτιά και σχεδόν καθόλου ουρά,τότε ναι, είναι μια φυλή. Απο την στιγμή που για να υπάρξει η φυλή πρέπει να υπάρχει ΠΑΝΤΑ ανθρώπινη παρέμβαση με κόψιμο αυτιών και ουράς,ΔΕΝ υπάρχει φυλή. Για ξεθολώστε λίγο!

  • 15 Απριλίου 2011, 04:10 | Afrodite

    Προς όλους τους λάτρεις ντόμπερμαν/ροντβάϊλερ κλπ.

    Η φύση δημιουργεί τα ντόμπερμαν,τα ροντβαϊλερ κλπ, με ουρά , αυτιά κλπ.
    Ποιός είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ότι το σκυλί θα τραυματιστεί πιό εύκολα αν έχει ουρά ή ολόκληρα αυτιά;Μήπως εσύ ως νοήμων ον, πιστεύεις ότι είσαι ανώτερος απο την ίδια την φύση; Μήπως θες να διορθώσεις το ελλάτωμα της φύσης;;;;Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας να ξεθολώσετε γιατί αυτά που λέτε είναι απλά γελοιότητες.
    Και βέβαια είναι κακοποίηση όταν το σκυλί γεννιέται με ουρά,αυτιά και τα πάντα,σαν ένα υγιέστατο σκυλί και κάποιοι, υπακούοντας σε «ανθρώπινες δημιουργίες περι ράτσας» να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις στα σκυλιά τους…

  • Τωρα μπορει να φαινετε αστειο αλλα μετα δεν θα ειναι πραγματικοτητα..

    – Ποσα ατομα χρειαζονται ΠΡΙΝ την απαγορευση για κοπη αυτιων?
    – 1. Μονο ο γιατρος

    – – Ποσα ατομα θα χρειαζονται ΜΕΤΑ την απαγορευση για κοπη αυτιων?
    – 4!!! 2 να κρατανε τα ποδια, 1 το κεφαλι και 1 το ψαλιδι!!!!

    Οι αντιδρασεις σας θα φερουν αντιθετα απολεσματα αλλα εσεις κοιμαστε ακομα..

    οικολογοι και φιλοζωοι… ουνα φατσα – ουνα ρατσα

  • Και φυσικά υπάρχουν οι κίνδυνοι επειδή οι «εκτροφεις» δεν θελουν να πληρωσουν κτηνίατρο να κόβουν τα αυτιά με το ψαλλίδι μονοι τους! το έχουμε δει πολλές φορές!!!

    χαχχαχααχ, με ολα γελασα αλλα με αυτο ξεκαρδιστηκα!!!! Μα ειναι δυνατον να μιλατε για βασανισμο με τοοοοοση ασχετοσυνη που κουβαλατε? Στο μεσαιωνα ζειτε? σε ποια χρονολογια?

    Δεν θελω να πιστεψω οτι εχετε και σκυλο με τοσες απαρχαιωμενες αποψεις!!!! Ειστε τρελλοι για δεσιμο!!!!!

  • 15 Απριλίου 2011, 00:38 | ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Οι ποινές για όσους κακοποιούν ζώα, αδέσποτα, δεσποζόμενα, άγρια ή παραγωγής, πρέπει να είναι εξοντωτικές και να συγκρίνονται ευθέως με τις ποινές για τα αντίστοιχα εγκλήματα κατά ανθρώπων. Αλλά και να επιβάλονται, σε εφαρμογή του νόμου που τις προβλέπει.
    Ο πολισμός μας (ή το μέρος αυτού που απέμεινε) κρίνεται από την αντιμετώπιση των αδυνάτων.

  • 15 Απριλίου 2011, 00:50 | Αλίκη Μ.

    Κα Αποστολάκη

    Μετά από χρόνια αγώνων από μέρους των φιλοζωικών σωματείων, τελικά ΕΣΕΙΣ είσαστε αυτή που τολμάτε να φέρετε στην Βουλή ένα νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα. Συγχαρητήρια!
    Το θέμα είναι ΤΙ νομοσχέδιο είναι αυτό και ποιούς υπερασπίζεται; Ποιός το συνέταξε και τίνων γνώμη έχει λάβει υπ’όψιν του;
    Ο νόμος 3170/03, με όλα τα καλά και τα κακά του, φτιάχτηκε με σκοπό την προστασία και διαχείρηση των αδέσποτων. Στο νομοσχέδιο που βρίσκεται μέχρι αύριο σε διαβούλευση, είναι διάχυτη η αίσθηση οτι τα ζώα είναι ανεπιθύμητα. Υπό διωγμό τίθενται και οι φιλόζωοι (οργανώσεις και πολίτες απλοί, που πονάνε όταν βλέπουν ένα παρατημένο ζωάκι και θέλουν να το περιθάλψουν). Ο μέτριος νόμος 3170/03, ποτέ δεν «κυνηγούσε» αυτούς που προσπαθούσαν να σώσουν αδέσποτα. Άλλωστε ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ! Αυτοί περισυνέλλεγαν τα παρατημένα ζώα, πληρώνοντας από την τσέπη τους, αφιερώνοντας την ζωή τους για να πραγματοποιήσουν αυτά που ΠΟΤΕ δεν έκανε η πολιτεία : Σωτηρία και περίθαλψη ζώων, στειρώσεις, εμβολιασμοί, ηλεκτρονική σήμανση, ενημέρωση του κόσμου, καταγγελίες κακοποιήσεων κλπ.Αντί να ακούσετε τις προτάσεις τους βάσει της τρομερής εμπειρίας τους, τους «λιθοβολείτε», ποινικοποιώντας όλη αυτήν την δραστηριοποίησή τους.
    Το νέο σχέδιο νόμου, λοιπόν, αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, όπως θα έπρεπε βάσει της απαίτησης των καιρών, τα θέτει υπό διωγμό και τα θεωρεί ανεπιθύμητα.
    Πχ Λέτε «όχι» στην επανένταξη των αδέσποτων στις τουριστικές περιοχές. Οι τουρίστες, όμως, δεν απεχθάνονται τα ζώα, Απεχθάνονται αυτούς που τα κακοποιούν. Εκτός αν θεωρείτε οτι εξαφανίζοντας τα ζώα, θα πάψουν να κυκλοφορούν σκηνές βίας στο διαδίκτυο. Άλλωστε, πού θα πάνε τα χιλιάδες γατιά αν δεν επανενταχθούν; Σε άσυλα γάτων (ανήκουστο παγκοσμίως), ή στα σπίτια μας πράγμα το οποίο μας απαγορεύετε; Αυτό είναι ένα από τα δεκάδες ολισθήματα του νέου νόμου.
    Δεν θα σας αναλύσω ένα προς ένα τα άρθρα για να τεκμηριώσω την άποψή μου, καθώς τις προτάσεις μας τις ξέρετε μέσω του διαδικτύου και μέσω επαφών με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των 110 Φιλοζωικών Σωματείων ….
    Σας γράφω γιατί σας άκουσα σήμερα σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, με μεγάλη προσοχή, και σας ομολογώ οτι προς το τέλος έννοιωσα οτι υποτιμάται η νοημοσύνη εμού και όλων όσων μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα των ζώων.
    Από την απάντησή σας στην κα Μοριανού περί φοροεισπρακτικής πολιτικής του νομοσχεδίου, έβγαλα το συμπέρασμα οτι, είτε μας τιμωρείτε εμάς τους φιλόζωους που ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ να ζητήσουμε αυστηροποίηση των προστίμων για τις κακοποιήσεις, είτε θεωρείτε οτι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ κακοποιούμε τα ζώα σώζοντάς τα, μαζεύοντάς τα σπίτι μας και προσπαθώντας να τα αποκαταστήσουμε. Βάζετε στην ίδια μοίρα αυτόν που σκοτώνει με αυτόν που σώζει και περιθάλπει!!. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ!! Ούτως ή άλλως πρόστιμα για όλους τους λόγους που επικαλείστε στο νομοσχέδιο, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ!
    ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!! Δεν είμαστε αφελείς να νομίζουμε οτι το κατά τα άλλα απαραίτητο νομικά, πρόστιμο των 30.000 ευρώ, θα αποτρέψει τον πάντα «άγνωστο» εγκληματία να ρίξει φόλα! Τα πρόστιμα που βάζετε όμως στους φιλόζωους, πρόστιμα τα οποία πολύ εύκολα μπορείτε να εισπράξετε γιατί εμείς δεν είμαστε «άγνωστοι», θα αποτρέψουν πολύ κόσμο να σώσει δεκάδες ζώα και θα σπρώξει πολλούς να ανοίξουν την πόρτα τους και να παρατήσουν τα επιπλέον «παράνομα» στους πέντε δρόμους….
    Ελπίζω κα Αποστολάκη, να επανεκτιμήσετε πολλα σημεία του νομοσχεδίου, λαβαίνοντας πραγματικά υπ’όψιν σας τα σχόλια κατά την διάρκεια της διαβούλευσης και τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων που είναι αυτοί που ξέρουν τα προβλήματα σε βάθος, καθώς και πώς γίνεται να αντιμετωπιστούν. Μην ακούτε συντεχνιακά συμφέροντα και συμβούλους που δεν έχουν χαιδέψει ποτέ γούνα ζώου με στοργή.
    Ανθρωποι που θεωρούν τα ανυπεράσπιστα ζώα ανεπιθύμητα και απόβλητα της κοινωνίας δεν πρέπει να παίρνουν αποφάσεις για την ζωή τους και δεν θα έπρεπε να τους συμβουλεύεστε…
    Το νομοσχέδιο αυτό ανήκει στα ζώα και όχι σε αυτούς που τα απεχθάνονται. Αν παραμείνει ως έχει, να είστε σίγουρη οτι θα μας διασύρει ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό και επι τέλους…
    ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΣΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

  • 14 Απριλίου 2011, 22:25 | Kassandrinou violetta

    ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.
    ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΙΣΑΞΙΑ ΠΟΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΖΩΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΓΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ, ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΟΝΙΟ ΣΟΥ ΝΗΣΤΙΚΟ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΟ, ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΛΑΣΜΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΑ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΞΥΛΟ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ-ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

  • 14 Απριλίου 2011, 22:09 | Βασίλης Δάκας

    #
    14 Απριλίου 2011, 17:11 | Κατερίνα
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 6 Thumb down 3

    Κύριε Βασιλάκη μας λέτε ξεκάθαρα ότι θα παρανομείτε????? σε άλλες χώρες θα σας είχαν πάει μέσα μονο και μόνο για αυτές σας τις δηλώσεις!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!!!!!!!!!!

    Όχι μόμο αυτός.. και καμιά 50αριά μαζί του. Κάντε μας μύνηση. Αφού δε καταλαβαίνετε αλλιώς ότι η απαγόρευση θα φέρει μόνο ανρητικά τι να σας κάνουμε;

  • 14 Απριλίου 2011, 22:37 | Χριστίνα Λαλιώτου

    κ.Υπουργέ,
    ας πρυτανεύσει η λογική, και όχι οι άναρθρες κραυγές και οι απειλές
    ,οσων καταδέχονται να ταπεινώνουν τα σκυλιά με ακρωτηριασμούς ,προβάλοντας ,ενα υπερφίαλο εγώ .ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ,αντίθετα με πολλούς εκ των απειλόντων …

  • 14 Απριλίου 2011, 22:58 | Ράλια Θωμά

    Προκειμένου οι μαθητές να ερθουν από μικροί σε επαφή με τα ζώα για να μπορέσουν να τα αγαπήσουν και να μάθουν να τα σέβονται, προτείνω να δίνεται η δυνατότητα σε όσα σχολεία το επιθυμούν να φιλοξενούν έναν ορισμένο αριθμό ζώων, τα οποία θα φροντίζονται από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Εννοείται ότι το σχολειό (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) θα πρέπει να προνοήσουν για τα ζώα αυτά σε περιόδους που το σχολείο είναι κλειστό.

  • 14 Απριλίου 2011, 21:05 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Στην κακοποίηση των ζώων θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίπτωση της χορήγησης αλκοολούχων ποτών σε άλογα κατά την διάρκεια πανηγυριών.

  • 14 Απριλίου 2011, 21:25 | Jane Calladine

    Laws to protect all animals is the most important part of this legislation. I am not sure how they will be policed as there is a very large percentage of Greeks who care nothing for animals, have no compassion whatsoever. What is needed it education for children, teaching them how to treat animals with compassion and care. Teaching them that animals are not dirty. Even strays, it is not their fault, if they are looked after and given medications they will not give fleas. We need a caring Greek society. A society like the one that gave us civilisation, but seems to have got lost along the way.

    Another high priority is the churches. Whilst ever Churches preach that animals have no souls (debatable whether some Greeks have souls), are of no consequence, if they live and die is a matter with god, then nothing will change. The church is still an integral part of Greek life, and the church should take responsibility to ensure animal welfare. After all didn’t their god make all living being. What gives humans the right to pick and choose what animals they want to live or die.

    So education, church overhaul bringing them into this century, and most of all good policing resulting in heavy punishments of fines and prison, and widespread publication of offenders names and addresses. Remember these animal abusers may well move onto children when they get bored of torturing animals.

  • 14 Απριλίου 2011, 20:16 | Κατερίνα

    Δεν θα εξαφανιστεί η φυλή ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την αγαπατε! απλά θα συνεχίσετε να έχετε ντομπερμαν με αυτιά και ουρες… δεν έιναι τόσο κακό νομίζω! δεν είναι αρρωστια!!!

    Οσο για τα παρανομα κοψίματα… δεν θα γίνουν για τον μοναδικό και απλο λόγο ότι τα σκυλια δεν θα μπορουν να παιξουν στις εκθεσεις και ολοι ξερουμε οτι μεσω των εκθεσεων γινονται οι πωλησεις, τα ζευγαρώματα και τα κονε… οπότε δεν ισχύει ουτε αυτο που λετε!!! Θελετε τις εκθεσεις για να βρείτε πελατες… και εσεις και οι πελατες σας θα ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! και θα εχετε σκυλια με ουρες και αυτια… δεν θα πεθανετε κιόλας…..

  • 14 Απριλίου 2011, 20:19 | Μαρούλα

    «# 14 Απριλίου 2011, 16:45 | ΚΑΦΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 1 Thumb down 4

    Εγώ θα θελα να προσθέσω ότι αν τελικά ο νόμος αυτός απαγορέψει το κόψιμο ουράς και αυτιών τον ντοπερμαν θα μας βρείτε μπροστά σας στο σύνταγμα μαζί με τα «κομμένα» και «κακουργημενα» (όπως αναφέρει ο κάθε άσχετος με την φυλή εδώ μέσα)να διαδηλώνουμε και να απαιτούμε να ΕΞΕΡΕΘΟΥΝ από αυτό το πολύ κατά τα αλα σωστό νομοσχέδιο.»

    Μην ξεχάσετε να τους φορέσετε πνίχτες….. που είναι πολύ «αθώοι» και απορώ γιατί λέγονται ΠΝΙΧΤΕΣ????????

  • 14 Απριλίου 2011, 20:14 | Τριβιζας Τρυφωνας

    οτι και λεμε οτι και να λετε υπερ ή κατα της κοπης,κακοποιησης ή οχι των σκυλων μεταξυ μας δεν θα βρουμε ακρη,γνωμη σας και γνωμη μας!αυτο που προσπαθουμε να σας δωσουμε να καταλαβαιτε ειναι οτι,οτι και να γινει εμεις θα βρουμε την ακρη και θα εχουμε το ντομπερμαν ετσι οπως το θελουμε ακομα και αν καθετε ξαπλα στον καναπε και τα καμαρωνουμε μονοι μας!!

  • … »όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός.»
    Έλεος !!!!! δηλαδή αν το σχέδιο νόμου αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ή βιασμούς θα έπρεπε να αναφέρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των εν΄ λόγω πράξεων , οι οποίες συνιστούν αδίκημα?? .
    Νομίζω ότι το …»ο βασανισμός, η κακοποίηση, ή η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» είναι αρκετό .
    Μπορώ να αναφέρω και άλλες πράξεις κακοποίησης , μάρτυρας των οποίων έχω υπάρξει πολλές φορές λόγω επαγγέλματος , αλλά ανατριχιάζω ακόμα και να τις γράψω ΄ πόσο μάλλον να τις διαβάζω σε άρθρο νόμου.

  • <>
    Έλεος !!!!! δηλαδή αν το σχέδιο νόμου αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ή βιασμούς θα έπρεπε να αναφέρει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των εν΄ λόγω πράξεων , οι οποίες συνιστούν αδίκημα?? .
    Νομίζω ότι το …<> είναι αρκετό .
    Μπορώ να αναφέρω και άλλες πράξεις κακοποίησης , μάρτυρας των οποίων έχω υπάρξει πολλές φορές λόγω επαγγέλματος , αλλά ανατριχιάζω ακόμα και να τις γράψω ΄ πόσο μάλλον να τις διαβάζω σε άρθρο νόμου.

  • 14 Απριλίου 2011, 18:31 | Σ Μ

    ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ Κ.ΚΑΤΟΧΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ?ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΙΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ…

  • 14 Απριλίου 2011, 17:11 | Κατερίνα

    «# 8 Απριλίου 2011, 17:54 | βασιλακης βασιλης
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 2 Thumb down 2

    Τι σας κανει να πιστευετε οτι θα υπακουσουμε τον παραλογο νομο σας και θα αλλαξουμε τη φυλη για χαρη σας??»

    Κύριε Βασιλάκη μας λέτε ξεκάθαρα ότι θα παρανομείτε????? σε άλλες χώρες θα σας είχαν πάει μέσα μονο και μόνο για αυτές σας τις δηλώσεις!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!!!!!!!!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 16:26 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ,ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΩΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝΕ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠ,ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ,ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.

  • 14 Απριλίου 2011, 16:44 | papamoschou tatiana

    ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΊ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΖΩΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Η ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ(ΠΧ. ΙΠΠΟΕΙΔΕΣ , ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΚΛΠ)ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΡΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

  • 14 Απριλίου 2011, 16:45 | ΚΑΦΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Εγώ θα θελα να προσθέσω ότι αν τελικά ο νόμος αυτός απαγορέψει το κόψιμο ουράς και αυτιών τον ντοπερμαν θα μας βρείτε μπροστά σας στο σύνταγμα μαζί με τα «κομμένα» και «κακουργημενα» (όπως αναφέρει ο κάθε άσχετος με την φυλή εδώ μέσα)να διαδηλώνουμε και να απαιτούμε να ΕΞΕΡΕΘΟΥΝ από αυτό το πολύ κατά τα αλα σωστό νομοσχέδιο.

  • 14 Απριλίου 2011, 15:47 | Κατερίνα

    Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια… να βρίζετε την κα. Δεκαρίστου (όποια κι αν είναι η κυρία), να μένετε κολλημένοι στο 1880!!! (ελεος δηλαδή!) και να μας λέτε ότι θα χαθεί η αγάπη προς τη φυλή άρα η κονόμα!!!

    Εχετε ξεκινήσει έναν προσωπικό πολέμο, ενάντια σε ένα συγκεκριμένο άτομο και χάνετε το δάσος! υπάρχουν Σωματεία και οργανώσεις που είναι ενάντιά σας, αλλά εσείς εκεί! στις απειλες ενάντια στην κα. Δεκαρίστου, εάν σας διαβάσει κανείς θα νομίσει ότι θα βάλετε κανέναν να την δείρει! τόσος φθόνος και μίσος που σίγουρα κάτι κρύβεται από πίσω… προφανώς θα χάσετε χρήματα!!!

    Σας κράζουν ΌΛΟΙ και εσείς στον κόσμο σας! σας φτύνουν και νομίζετε ότι βρέχει…

    ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 12:51 | Μάλαμας Αλεξανδρίδης

    Οι ποινές για όσους κακοποιούν ζώα, αδέσποτα, δεσποζόμενα, άγρια ή παραγωγής, πρέπει να είναι εξοντωτικές και να συγκρίνονται ευθέως με τις ποινές για τα αντίστοιχα εγκλήματα κατά ανθρώπων. Το κόψιμο ουράς και αφτιών συνιστά κακοποίηση, πρέπει να τιμωρείται, τόσο ο κάτοχος όσο και ο κτηνίατρος που κάνει την επέμβαση. Να τιμωρείται αυστηρά και η κακοποίηση των κυνηγόσκυλων από τους κυνηγούς, ειδικά την περίοδο απαγύρευσης του κυνηγιού (τα κρατούν δεμένα για μήνες…) και όχι μόνο φυσικά. Κακοποίηση συνιστά και ο εγκλεισμός ενός μεγαλόσωμου σκύλου σε ένα μπαλκόνι, να υπάρχουν κριτήρια για τα δεσποζόμενα ζώα, να μη μπορεί ο κάθε ένας να έχει όποιο ζώο θέλει αν δε μπορεί να του εξασφαλίσει καλές συνθήκες διαβίωσης.

  • 14 Απριλίου 2011, 12:32 | Μάλαμας Αλεξανδρίδης

    Οι ποινές για όσους κακοποιούν ζώα, αδέσποτα, δεσποζόμενα, άγρια ή παραγωγής, πρέπει να είναι εξοντωτικές και να συγκρίνονται ευθέως με τις ποινές για τα αντίστοιχα εγκλήματα κατά ανθρώπων. Το κόψιμο ουράς και αφτιών συνιστά κακοποίηση, πρέπει να τιμωρείται, τόσο ο κάτοχος όσο και ο κτηνίατρος που κάνει την επέμβαση. Να τιμωρείται αυστηρά και η κακοποίηση των κυνηγόσκυλων από τους κυνηγούς, ειδικά την περίοδο απαγύρευσης του κυνηγιού (τα κρατούν δεμένα για μήνες…) και όχι μόνο φυσικά. Κακοποίηση συνιστά και ο εγκλεισμός ενός μεγαλόσωμου σκύλου σε ένα μπαλκόνι, να υπάρχουν κριτήρια για τα δεσποζόμενα ζώα, να μη μπορεί ο κάθε ένας να έχει όποιο ζώω θέλει αν δε μπορεί να του εξασφαλίσει καλές συνθήκες διαβίωσης.

  • 14 Απριλίου 2011, 12:05 | Ντόρα Ζ.

    Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι αρκετά ασαφές.Κακοποίηση είναι και να το έχεις το ζώο σου όλη μέρα δεμένο.Όμως επειδή ακριβώς δεν υπάρχει λίστα με τα είδη κακοποίησης,πιστεύω ότι πολλοί επιτήδειοι θα το δουν ως παραθυράκι του νόμου(άλλωστε έτσι γίνεται πάντα στην Ελλάδα).Επιπλέον πρέπει να ξέρουμε τι θα απογίνει το ζώο μετά από μία καταγγελία.Γιατί πριν λίγο καιρό που είχα τηλεφωνήσει για ένα περιστατικό κακοποίησης μου απαντησαν ότι η καταγγελία πρέπει να γίνει με τη μορφή μήνυσης στην αστυνομία,μετά να απευθυνθώ σε φιλοζωική οργάνωση,μετά να βρω εγώ η ίδια σπίτι φιλοξενίας για το ζώο που κακοποιείται και ΑΝ γίνουν ΟΛΑ αυτά έπειτα το παίρνουν το ζωο.Δεν γίνεται έτσι,όμως…Το καταλαβαίνουμε όλοι,ελπίζω.Επειδή δηλαδή δεν μπορώ να βρω σπίτι φιλοξενίας για το κακοποιημένο σκυλί πρέπει να το ακούω να υποφέρει?Πρέπει να αλλάξει αυτό.

  • 14 Απριλίου 2011, 10:30 | Αθανασία Μαργαρώνη

    Δεν ανέχομαι άλλο να με χαρακτηρίζετε κακοποιό και απάνθρωπη επειδή έχω σκύλους με κομμένη ουρά και αυτιά!
    Έχω σώσει πάμπολλες φορές αδέσποτα χτυπημένα, έχω πληρώσει για την περίθαλψή τους τους έχω βρει καλά σπίτια, και βασανίζω όπως λέτε τα δικά μου σκυλιά που κατά δική μου επιλογή βρέθηκαν στα χέρια μου! Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
    Όλα τα σκυλιά που έχετε στο σπίτι σας αγαπητοί δήθεν κυνόφιλοι δεν ζουν μέσα στα σπίτια σας… Τα περισσότερα έχουν μακρυ ή μεσαίου μήκους τρίχωμα τύπου ποιμενικού ή τύπου κανις! Δεν κινδυνεύουν σε κάθε γωνία ή έπιπλο του σπιτιού γιατί πολύ απλά τα έχετε να ζουν έξω στις αυλές και τους κήπους σας! Ή τα βλέπετε μόνο στα τοπικά κυνοκομεία των σωματείων που εκπροσωπείτε! Αν έχετε κάποιο να διαμένει μέσα στο σπίτι σας σίγουρα δεν έιναι μεγαλόσωμο με κοντό τρίχωμα! Σας προκαλώ να το κάνετε !
    Φιλοξενείστε ένα τέτοιο σκύλο για 2 μήνες και θα δείτε αμέσως τα προβλήματα που θα έχει ο σκύλος!
    Δεν μπορείτε να με κατηγορείτε ότι κακοποίησα τα σκυλιά μου ! Σας προκαλώ επίσης να έρθετε να κάνετε έναν έλεγχο για να δείτε πόσο κακοποιημένα είναι, φέρτε και εισαγγελέα και αστυνομία και υγειονομικό και ότι άλλο θελετε…
    Ότι σας συμφέρει κάθε φορά… Όταν βοηθάμε το έργο σας και περιθάλπτουμε αδέσποτα είμαστε καλοί άνθρωποι… κατά τα άλλα είμαστε παράνομοι και παράφρονες. ΑΙΣΧΟΣ !

  • 14 Απριλίου 2011, 10:56 | Νίκη Ντάκου

    Θα πρέπει ο Νόμος να γίνει ιδιαίτερα σκληρός για όποιον κακομεταχέιρίζεται ζώο. τα Ζώα δεν είναι κατώτερα μας. Πρέπει να το αντιληφθεί αυτό ο Ελληνικός λαός. Φυλάκιση και χρηματική ποινή όπως και απαγόρευση στο να μπορεί κάποιος να πάρει στην κατοχη του ζωάκι, οποιοδήποτε Ζωάκι, θα ήταν το καλύτερο. Εννοώ και τα τρία αυτά μαζί. Όχι κάποιο απο αυτά.Η οποια μορφη κακοποιησης ζωων χαρακτηριζει προσωπικοτητες ακρως επικινδυνες,ικανες να διαπραξουν καθε ειδους εγκλημα είτε σε άνθρωπο είτε σε ζώο.

  • 14 Απριλίου 2011, 09:33 | Nικος Αδαμαμας

    Πιό αυστηρές ποινές για την κακοποίηση ζώων!

  • 14 Απριλίου 2011, 08:41 | κυριακιδου μαρια

    ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΑΦΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΩΩΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΠΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΖΩΟ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΥΡΙ.ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.

  • 14 Απριλίου 2011, 08:12 | Πρεβέντης Κωνσταντίνος

    δεν μπωρω να διανοηθω ενα μονο πραγμα. Πως γινεται εσεις οι φιλοζωοι που αγαπατε τοσο πολυ τα αδεσποτα σκυλια, και δε λεω οτι κι εγω δεν τα αγαπαω, να τα βαζεται συνεχεια με τους κυνοφιλους, και ιδιαιτερα με αυτους που εκτρεφουν σκυλια οποιασδηποτε φυλης. Τα σκυλια ανεκαθεν οπως ολα τα παραγωγικα ζωα χρησιμοποιηθηκαν και εξελιχθηκαν απο τον ανθρωπο κατ΄αναγκη του. Λιγη Ιστορια να διαβασουμε θα δουμε οτι αναλογα με τις αναγκες των ανθρωπων απο περιοχη σε περιοχη, δημιουργηθηκαν και οι φυλες των σκυλων.
    Τα παλιοτερα χρονια οπου υπηρχε πιο πολυ φτωχεια επιζουσαν μονο τα σκυλια που προσεφεραν κατι στον ανθρωπο. Ποιος απο σας τους φιλοζους μπορει εμενα να μου αποδειξει οτι οι τοτε ιδιοκτητες σκυλων, που συνηθως ηταν βοσκοι ή κυνηγοι, εκοβαν τις ουρες ή ακομη και τα αυτιά για αισθητικους λογους; Εκεινες τις εποχες αν ο σκυλος δε δουλευε, δεν ταιζοταν καν…
    Σημερα απο οσο ξερω η ουρες αφαιρουνται σε πολυ μικρες ηλικιες, κατω των δεκα ημερων, αν γινει σε αυτη την ηλικία δεν υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει φοβια σε σκυλο ενω αν κοπει η ουρα σε ηλικια μεγαλυτερη των 8 εβδομαδων ο σκυλος μπορει να μην το ξεπερασει ποτε! Λιγα πραγματα να εχει διαβασει ενας ιδιοκτητης σκυλου θα πρεπει να γνωριζει οτι το σημαντικοτερο σταδιο στη ζωη ενος σκυλου ειναι μεταξυ 8 και 12 εβδομαδων αυτη ειναι η ηλικια οπου ο σκυλος κοινωνικοποιηται, ειναι δεκτικος σε νεα ερεθισματα, αλλα παραλληλα δεν επιτρεπεται να περασει καποια τραυματικη εμπειρία, γιατι μαλλον δε θα το ξεπερασει ποτε στη ζωη του. Απο την αλλη πλευρα μεγαλο ποσοστο κτηνιατρων απαγορευουν στους ιδιοκτητες να αφησουν τα κουταβακια τους να βγουν απ το σπιτι επειδη τα εμβολια δεν εχουν τελειωσει ακομη με αποτελεσμα να υπαρχει κυνδινος για θανατηφόρες ασθένειες!!! με αλλα λογια Ιοθετώντας ενα κουταβακι αρχιζουν τα διλημματα… Αν το κοινωνικοποιήσω ρισκρω να το χασω, αν παλι οχι ρισκαρω να εχω συνεχομενα προβλημα με ενα σκυλακι το οποιο θα φοβαται και θα δαγκωνει οτιδιποτε δεν ειδε στη προαναφερομενη ηλικια…
    Για να ερθουμε στο θεμα των υποτιθέμενων αισθητικων επεμβασεων και ακομη και του νομου του 1992. Ότι και να μου πειτε, ως μαθηματικος με γνωση της θεωριας πιθανοτητων, οσο πιο κοντοτριχο και αδυνατο το σκυλακι και οσο πιο μεγαλο τοξο κυκλου διανυει η ουρα του τοσο πιο μεγαλη και η πιθανοτητα τραυματισμου της, ιδιος τωρα που τα σκυλακια δε ζουν πια στη φυση αλλα μεσα σε διαμερισματα οπου υπαρχουν κουφωματα, επιπλα πορτες και γενικοτερα «γωνιες»! Οταν σε φυλες οπως τα γερμανικα μποξερ, τα κανε κορσο, τα αμερικαν στανφορντ σιρε τεριε και τα ντομπερμαν οι πιθανοτητα υπερβαιναι τα 15 τοις εκατο, που στην πραγματικότητα ειναι πολυ μεγαλύτερη γιατι σχεδον 1 στα 3 τραυματιζει καθ΄ολη τη διαρκεια της ζωης του τουλαχιστον μια φορα την ουρα του, τοτε ειμαι υπερ της κοπης και οπως λεει και ο νομος του 1992 γιατι ειναι για το καλο του σκυλου…
    Καποιοι μιλανε για απαγορευση στην Ευρωπαικη Ενωση των κομμενων σε εκθεσεις. Η Ιταλια ειναι εκτος ευροπαικής Ενωσης; ξερετε οτι το γερμανικο Μποξερ καθως και το ντοπμπερμαν, επίσης φυλή γερμανικης προελευσης, και τα δυο κοντοτριχα, εξελισονται παρα πολυ καλα στην Ιταλια ενω στη γερμανια εχει σχεδόν εκμηδενιστει η εκτροφη τους απο τοτε που εφαρμοστηκε ο νομος περι «ακροτηριασμου»;Τυχαιο; δε νομιζω!
    Απο ολη τη συζητηση εχω καταλαβει ενα πραγμα,όλοι οσοι ειναι εναντιων της «κοπής» δεν ειχαν ποτε κοντοτριχο σκυλο και οσοι ειχαν κοντοτριχο ειναι υπερ… Με λιγα λογια ολοι αυτοι οι και καλα φιλοζωοι που μιλανε για ακροτηριασμους ειναι εξω απ το χορό και ακομη και αν εχουν κρινει κοντοτριχα σε εκθεσεις δεν εχουν ζησει με κοντοτριχα στο σπιτι τους…

  • 14 Απριλίου 2011, 00:02 | Δημητρης Μορφωνιος

    Aλήθεια,δεν είναι θλιβερό,να υπάρχουν άτομα που με την επίκληση όρων,όπως ‘αισθητική επέμβαση’,να καλύπτουν αυτό που στην ουσία είναι
    κακοποίηση? Όσο για το ποιες ‘ράτσες’είναι επικίνδυνες,το γνωρίζουν όλοι.Ας μην ενοχλούνται τόσο κάποιοι από τις αλήθειες,όπως αυτές που επισημαίνει η κ.Δεκαρίστου .Μια ματιά στα σχετικά video είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική…

  • 13 Απριλίου 2011, 22:56 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΟΝΤΕΛΙΤΣΑΣ

    Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί και στο θέμα της δημόσιας έκθεσης κακοποιημένων ζώων (π.χ. βασανισμένα και κρεμασμένα σε φράχτες…), γεγονός που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την τουριστική Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Οι ποινές θα πρέπει να είναι βαρύτατες και άμεσες.