Άρθρο 12 Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου, σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες

1.Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.

2.Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ΄ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους

3. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους .

4. Δεν επιτρέπεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων σε οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.

  • 6 Απριλίου 2011, 21:02 | Δεκαριστου Μαρια

    Κύριε Σ.Σκουρλέτη και υπόλοιποι φίλοι των πιτ μπουλ, μάλλον δεν έχετε καταλάβει τίποτε. Ας σας το διευκρινήσω λοιπόν. Η πρότασή μου είναι: «τα πιτ μπουλ πάντα με κοντό λουρί και φίμωτρο στη βόλτα» Είδατε κάπου να μιλάω για ευθανασία???? Σε αυτό τον νόμο που τώρα διαβουλευόμαστε όλοι και δέχομαι από τους ιδιοκτήτες πιτ μπουλ απίστευτη επίθεση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΝΑ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟΣ ΑΠΟ ΛΟΥΡΑΚΙ!!! Και επιτέλους όλοι σας σταματήστε να στέλνετε προσβλητικά μηνύματα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Δεν σας τιμά αυτή η συμπεριφορά.
    Έδειξα την επικινδυνότητα των πιτ μπουλ και το ότι πολλές χώρες εφάρμοσαν νόμους ώστε να προστατευθούν άνθρωποι, σκύλοι ιδιόκτητοι και αδέσποτοι, γάτες κλπ. Εσείς όλοι που πουλάτε σε υπέρογκες τιμές τα κουτάβια πιτ μπουλ σας, διότι για αυτό κόπτεσθε,ξέρετε που θα καταλήξουν??? Όλα τα πουλάτε σε σούπερ υπεύθυνους ιδιοκτήτες που τα εκπαιδεύουν και τα κάνουν αρνάκια???
    Γιατί βρίσκω στο ίντερνετ αγγελίες για μαχητικές γραμμές,γραμμές αλιγάτορα κλπ. Δεν βλέπω εσείς οι ίδιοι να προτείνετε κάτι για να προστατευτούν άνθρωποι και σκύλοι. Σφυρίζετε αδιάφορα στο θέμα αυτό… Ήδη είχαμε και στη χώρα μας καταγγελίες για επιθέσεις σε ανθρώπους. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε και θανάτους, όπως συνέβη παντού. Γιατό επιμένω και το τονίζω κι ας μην σας αρέσει: ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ
    Εγώ δεν ασχολούμαι με εκτροφή, έχω μόνον αρσενικά φιλήσυχα σκυλάκια και τα έχω πάντα δεμένα στη βόλτα, έχω και δύο εγγονάκια και δεν θα ήθελα να βρεθεί μπροστά μου ένα λυμένο πιτ μπουλ. Το αυονόητο ζητάω κύριοι. Το λένε πρόβλεψη του νόμου και ασφάλεια των πάντων με ένα φιμωτρο. ΕΛΕΟΣ

  • 6 Απριλίου 2011, 20:04 | Λουκία

    Βλέποντας τις ιστοσελίδες με τους τόσους θανάτους ανθρώπων από τα πιτ μπουλ και μάλιστα πολλών παιδιών, αναρωτιέμαι, πόσο πιθανό είναι να μην θρηνήσουμε κι εμείς θύματα ? Επίσης το παρόν νομοσχέδιο είναι για τα ζώα συντροφιάς, οι ιδιοκτήτες πιτ μπουλ μας δημοσιεύουν ιστοσελίδες με αλιγάτορες, καρχαρίες κλπ Είναι εντελώς εκτός θέματος.

  • 6 Απριλίου 2011, 20:02 | Ερατώ

    Οι ιδιοκτήτες πιτ μπουλ έχουν να μας προτείνουν κάποιον άλλον τρόπο από αυτόν που προτείνει η Δεκαρίστου Μαρία δηλαδή, φίμωτρο στη βόλτα? Μπορεί αυτοί που γράφουν στη διαβούλευση να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι με τα σκυλιά τους, αλλά οι υπόλοιποι??? Μπορούν να μας βεβαιώσουν ότι δεν θα υπάρχουν επιθέσεις από τους υπόλοιπους?

  • 6 Απριλίου 2011, 20:07 | ‘Αγγγελος

    Για τα πιτ μπουλ, φυσικά και συμμετέχουν σε κυνομαχίες, δεν είναι αθώα σκυλάκια και έχουν αποδεδειγμένα προκαλέσει θανάτους ανθρώπων και σκύλων, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και κάποια πιτ μπουλ σωστά κοινωνικοποιημένα. Όμως δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσει κάποιος τους υπεύθυνους ιδιοκτήτες πιτ μπουλ από τους ιδιοκτήτες που τα εκπαιδεύουν για κυνομαχίες. Θεωρώ λοιπόν ότι το να φοράνε φίμωτρο στη βόλτα, δεν θα τα βλάψει τα πιτ μπουλ αλλά θα αποφευχθούν ατυχήματα.

  • 6 Απριλίου 2011, 18:20 | Δεκαριστου Μαρια

    Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/12/2007_250864

    Κυκλώματα κυνομαχιών στην Αττική
    Νεκρά και τραυματισμένα σκυλιά εντόπισαν πολίτες σε χοιροστάσιο του Μαρκοπούλου
    Του Γιαννη Ελαφρου
    Κυνομαχίες στην Ελλάδα, με θύματα ζώα και θύτες αδίστακτους ρέκτες του αίματος και του κέρδους; Μην βιαστείτε να πείτε ότι όλα αυτά ανήκουν στο βάρβαρο παρελθόν του ανθρώπινου είδους, γιατί η βαρβαρότητα εισβάλλει ξανά στη ζωή μας, πατώντας πάνω στη γενικευμένη βαναυσότητα και τον ανταγωνισμό δίχως όρια. Οπως ακριβώς στις «αρένες» της κυνομαχίας. Μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις βρέθηκαν στα ίχνη κυκλώματος κυνομαχιών. Αλλά, παρότι ειδοποίησαν τις αρχές και έβαλαν τα «κυνηγόσκυλα» του νόμου στα ματωμένα ίχνη, αυτά έμειναν… στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα. Δυστυχώς, οι κυνομαχίες είναι καλά προστατευόμενες και γι’ αυτό σπάνια έρχονται και στο φως, σπανιότατα δε δικάζονται.
    Από τις αρχές του καλοκαιριού κάτοικοι της περιοχής του Μαρκοπούλου είχαν παρατηρήσει ένα χοιροστάσιο, όπου φυλάσσονταν υπό πολύ άσχημες συνθήκες αρκετά σκυλιά, ανάμεσά τους πιτ μπουλ (μία ράτσα που συνδέεται άμεσα με κυνομαχίες). Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής παρατήρησης του χώρου, οι κάτοικοι λένε ότι τα σκυλιά ανανεώνονταν. Τα περισσότερα δεν γύρισαν ποτέ πίσω. Μερικά γύριζαν τραυματισμένα, σε άθλια κατάσταση, έχοντας εμφανή τα σημάδια άγριας μάχης με άλλο ζώο.
    Στα τέλη Οκτωβρίου, οι κάτοικοι ειδοποίησαν φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες πήγαν στον χώρο και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα: πεθαμένα σκυλιά, δεμένα με αλυσίδα και άλλα τραυματισμένα βαριά, ένα κεφάλι από αποκεφαλισμένο σκυλί, κομματιασμένα μέλη από σκύλους, ακόμα και άλογα σε άθλια κατάσταση. Κόλαση!
    Οι πολίτες αποφάσισαν να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα του Μαρκοπούλου και να καταγγείλουν το γεγονός. Κάτω από την επιμονή τους, αστυνομικά όργανα πήγαν στο χοιροστάσιο και αντίκρισαν τις ίδιες αποτρόπαιες σκηνές. Αντί όμως να επέμβει αυτεπάγγελτα η αστυνομία και να μηνύσει τους ιδιοκτήτες του χώρου, τους οποίους εύκολα μπορούσε να βρει σε ένα μικρό τόπο όπως το Μαρκόπουλο, παραπέμποντας άμεσα την υπόθεση στον εισαγγελέα για μία σειρά αδικημάτων (σταβλισμός ζώων χωρίς άδεια, κακοποίηση και βασανισμός ζώων, εξέταση ενδεχόμενου συμμετοχής σε κυνομαχίες κλ.π.), δεν έκανε τίποτα, αλλά απλά συνέστησε στους πολίτες «ελάτε αύριο με τον δικηγόρο σας»!
    Οι πολίτες όντως επέστρεψαν, κατέθεσαν μήνυση «κατά αγνώστων», αλλά τα νεκρά ζώα και όλα τα θλιβερά λείψανα είχαν κάνει φτερά από το χοιροστάσιο. Ο χώρος είχε στοιχειωδώς καθαριστεί και οι συνθήκες σταβλισμού των εναπομεινάντων ζώων είχαν βελτιωθεί. Παράξενη αλήθεια «σύμπτωση» της καταγγελίας στο αστυνομικό τμήμα και της εξαφάνισης των στοιχείων… «Ακόμα περιμένουνε ενημέρωση για την πορεία της μήνυσης που καταθέσαμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε ενημερωθεί για καμία ενέργεια των αρχών σχετικά», λέει στην «Κ» η κ. Αμαλία Μουτούση, δικηγόρος, έμπειρη σε θέματα προστασίας των ζώων. «Ακόμα και την επόμενη ημέρα υπήρχε σκυλί που έφερε τραύματα από δαγκωματιές σε έμπυο κατάσταση, γεγονός που δείχνει ότι πήρε μέρος σε μάχες».
    Εξαφανίζονται αδέσποτα
    Λίγες ημέρες μετά, στις 2 Νοεμβρίου, κατατέθηκε καταγγελία για το ίδιο θέμα και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τις οργανώσεις Pitbull-Club.gr και Pitbull-Rescue.gr, στην οποία αναφερόταν και το όνομα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του χοιροστάσιου. Τα έμπειρα φιλοζωικά σωματεία δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για χώρο προετοιμασίας για κυνομαχίες. Στο έγγραφό τους μάλιστα προς τη νομαρχία περιλαμβάνεται και μια ακόμα πολύ σοβαρή καταγγελία: «παρατηρείται μυστηριώδης εξαφάνιση αδέσποτων από τον Δήμο Μαρκοπούλου και όμορους δήμους, τα οποία αργότερα βρίσκονται φαγωμένα, βασανισμένα, ή και κρεμασμένα… Φαίνεται ότι τα χρησιμοποιούσαν ως λεία για την εκμάθηση των πιτ μπουλ»! Σκηνές φρίκης στη γειτονιά της Αθήνας.
    «Υπάρχουν καταγγελίες για κυνομαχίες τα τελευταία δύο – τρία χρόνια», μας λένε υπάλληλοι της νομαρχίας, σημειώνοντας όμως ότι οι δικές τους υπηρεσίες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πετυχημένες αυτοψίες, δηλαδή την ώρα τέλεσης του εγκλήματος. «Χρειάζονται πάρα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, που δεν έρχονται λόγω φόβου. Εκτός αυτού το δικό μας ωράριο τελειώνει το μεσημέρι. Από ’κεί και πέρα χρειάζεται άδεια του νομάρχη».
    Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ασυδοσία των κυκλωμάτων μένει ακατάβλητη. Ετσι, μετά την ανακάλυψη (και την «κάθαρση» του πρώτου χώρου στο χοιροστάσιο) βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα πολλά πιτ μπουλ, άλλα δεμένα και άλλα ελεύθερα, μαζί με άλλα σκυλιά. Μεταξύ των ζώων υπήρχαν ορισμένα που ήταν βαριά τραυματισμένα από κυνομαχίες. Και αυτά εξαφανίστηκαν μετά τον εντοπισμό τους.
    Τα αιματοβαμμένα ραντεβού
    Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου δρουν κυκλώματα που οργανώνουν κυνομαχίες. Κτηνίατροι της περιοχής ξέρουν πολλά, καθώς τους πηγαίνουν συχνά σκυλιά για «ράψιμο». Τα αιματοβαμμένα ραντεβού στήνονται τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου συνήθως, σε χώρους που αλλάζουν διαρκώς. Πάντως πληροφορίες θέλουν να έχει χρησιμοποιηθεί σαν αρένα ο βιολογικός καθαρισμός, που δεν λειτουργεί, κοντά στη χωματερή των λατομείων.
    «Τα κυκλώματα των κυνομαχιών δεν είναι απλά βασανιστές ζώων. Πρόκειται για αδίστακτα δίκτυα, όπου κυκλοφορεί πολύ χρήμα. Τα πιο άγρια ένστικτα έρχονται στην επιφάνεια, απειλώντας όποιον τους πλησιάσει», λέει στην «Κ» η κ. Κλέα Μοργιανού, από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία. «Φαίνεται ότι συχνά βρίσκονται αναμεμειγμένοι και ευυπόληπτοι πολίτες, υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ πολλές φορές φθάνουν καταγγελίες για κάλυψη και από αστυνομικές αρχές».
    Ενα πέπλο φόβου καλύπτει κάθε αναφορά στην κυνομαχία. «Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοια πράγματα στη γειτονιά μας και να τα καλύπτουμε», τονίζει η κ. Χριστιάνα Φράγκου, νομαρχιακή σύμβουλος ανατολικής Αττικής. «Εξάλλου συχνά τα κυκλώματα αυτά συνδέονται και με άλλες παράνομες πράξεις, όπως μαύρη αγορά κάθε είδους».
    Πώς αντιμετωπίζουν τα πιτ μπουλ στην Ευρώπη
    Τι γίνεται με τα πιτ μπουλ και άλλες ράτσες σκύλων που χρησιμοποιούνται σε κυνομαχίες ή άλλες επικίνδυνες πρακτικές:
    Γερμανία: Απαγορεύονται
    Μεγάλη Βρετανία: Απαγορεύονται
    Βέλγιο: Απαγορεύονται
    Ιταλία: Απαγορεύονται
    Δανία: Απαγορεύονται
    Ισπανία: Απαγορεύονται
    Πορτογαλία: Απαγορεύονται
    Ελβετία: Απαγορεύονται στα περισσότερα καντόνια
    Νορβηγία: Προς ψήφιση νόμος για απαγόρευση
    Ολλανδία: Απαγορεύονται οι περισσότερες επικίνδυνες ράτσες
    Γαλλία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος
    Πολωνία: Απαιτείται άδεια και αυστηρός έλεγχος
    Ελλάδα: Κανένας έλεγχος

    Η πολιτεία έχει το καθήκον της προστασίας των και πολιτών και των ζώων, γιαυτό ζητώ το λιγότερο να προβλεφτεί στο νομοσχέδιο τα πιτ μπουλ να φορούνε υποχρεωτικά φίμωτρο στη βόλτα.

  • 6 Απριλίου 2011, 16:51 | Α. Θανάσης

    Ο κύριος Σάκης Πετρόπουλος που ήρθε να υπερασπιστεί την χρήση ζώων στα τσίρκα, έβαλε σύνδεσμο http://www.opengov.gr/ypaat/?c=1100 (κλικ στο όνομά του) που οδηγεί στην ΄΄Επαγγελματική Ένωση Επιχειρηματιών & Εργαζομένων Σε Τσίρκο΄΄ http://www.circus.gr/ Καθώς προχωρούμε στα ενδότερα της σελίδας βρίσκουμε αυτό http://www.circus.gr/gr/newslist.php?cat=10
    Περί τίνος πρόκειται;

    Το προηγούμενο όμοιο με το παραπάνω μήνυμα, παρακαλώ ας μην δημοσιευτεί γιατί είναι ελλιπές. Ευχαριστώ.

  • 6 Απριλίου 2011, 16:44 | Α. Θανάσης

    Ο κύριος Σάκης Πετρόπουλος που ήρθε να υπερασπιστεί την χρήση ζώων στα τσίρκα, έβαλε σύνδεσμο (κλικ στο όνομά του) που οδηγεί στην ΄΄Επαγγελματική Ένωση Επιχειρηματιών & Εργαζομένων Σε Τσίρκο΄΄ http://www.circus.gr/ Καθώς προχωρούμε στα ενδότερα της σελίδας βρίσκουμε αυτό http://www.circus.gr/gr/newslist.php?cat=10
    Τι είναι αυτό;

  • 6 Απριλίου 2011, 13:59 | Σ.Σκουρλέτη

    Αναφορικά με τα σχόλια της κυρίας Δεκαριστού για τα pitbull:
    πρώτα από όλα θα πρέπει να τονίσω ότι είμαι κάτοχος 2 αξιολάτρευτων pitbull που ουδόλως επικίνδυνα είναι!!! είμαι οπαδός της λαϊκής ρύσης «το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου…όπως το μάθεις!!», οπότε έρχομαι να συμφωνήσω με όσους είπαν ότι αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά είναι οι άνθρωποι που εκθέτουν τους σκύλους σε κυνομαχία!!Είμαι κάθετα αντίθετη με κάθε είδους βασανισμό των ζώων (κυνομαχίες, κοκκορομαχίες, έκθεση σε τσίρκο…)και τονίζω πως όπως δεν μπορούν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη τα κοκκόρια ή οι ελέφαντες ή οι τίγρεις…έτσι δεν μπορούν να εξαφανιστούν και τα pitbull!! κα Δεκαριστού μας αποκαλέσατε όλους εμάς τους υπεύθυνους κατόχους πιτμπουλ υπερβολικούς στις αντιδράσεις μας!!βεβαίως θα αντιδράσουμε όταν αναφέρεστε στο BSL που όλοι γνωρίζουμε τις πρακτικές του!!!και δεν μιλάμε απλά για φίμωση του ζώου, όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο, αλλά για ευθανασία ακόμα κι αν το ζώο δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε κυνομαχία ή δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε πολίτη!!!οποιαδήποτε μεγαλόσωμη ή μικρόσωμη ράτσα σκύλου μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για παιδιά και ενήλικες, εάν δεν εκπαιδευτεί σωστά!!!Προσέξτε λοιπόν τι υποδεικνύετε…!!δεν φταίει ποτέ ένα ζώο για την ανεγκέφαλη, παράλογη, παράνομη κι απαράδεκτη συμπεριφορά των ανθρώπων!!!Δεν πρέπει να γίνονται υποδείξεις στο τι είδους ράτσα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος!!υποδείξεις πρέπει να γίνονται μόνο στους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί οποιοσδήποτε κάτοχος κατοικιδίου με μόνο στόχο την καλή ποιότητα ζωής του κάθε ζώου!!!Ας θυμόμαστε λοιπόν…ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ!!ΌΧΙ ΤΑ ΖΩΑ!!!

  • 6 Απριλίου 2011, 12:17 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , 23 σωματείων

    ΣΧΟΛΙΑ

    Α)Εξαιρετικά θετική η διάταξη που απαγορεύει τα τσίρκο με κάθε είδους ζώα, αγρια ή ήμερα. Συγχαρητήρια.

    Β) Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την τύχη όλων αυτών των ζώων οι ιδιοκτήτες των οποίων τα χρησιμοποιούν για αποκόμιση οικονομικού οφέλους. Τι θα απογίνουν από την στιγμή που τους είναι «άχρηστα» ;
    Ζητάμε να υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων μέσα σε ένα μήνα από την δημποσίευση του νόμου να τα δηλώσουν στην οικεία κτηνιατρική υπηρεσία του δήμου που ανήκουν, προκειμένου να επιληφθούν οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι οργανώσεις περίθαλψης και φροντίδας άγριας ζωής.

    Γ)Παράγραφος 3 :
    «3. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.»

    α)Ζητάμε να διευκρινιστεί/οριστεί ότι η διάταξη αυτή αφορά και τους ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους, με την έννοια ότι χώροι χαρακτηρισμένοι ως παιδότοποι, καφέ, αναψυκτήρια κλπ διατηρούν άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

    β) Ζητάμε να προστεθεί η απαγόρευση χρησιμοποίησης ζώων και σε ιδιωτική έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.

  • να απαγερευτούν τα τσίρκα.
    Να ελέγχονταιτα πάρκα όπου ζούν ζώα άγρια η ήμερα αν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας τους.
    Να τηρούμε την διεθνή διάταξη για τα δικαιώματα των ζώων (Παρίσι 1992)

  • 6 Απριλίου 2011, 11:31 | Μαρούλα

    Είναι δύσκολο για εσάς που έχετε γενικά μεγαλώσμα σκυλιά ή πχ. πιτμπουλ να τα εχετε δεμένα? είναι τόσο τραγικό για εσάς να περπατάμε εμεις οι υπόλοιποι που αγαπαμε τα σκυλιά ΟΛΑ και οχι μονο τα πιτμπουλ, ήρεμοί και να μην φοβόμαστε για την υγεία των παιδιών μας???

  • 6 Απριλίου 2011, 04:25 | Καλιανιωτου Αμαλια

    Ακουστε κυριοι απαγορεψτε επιτελους το κυνηγι.Ξαναλεω απαγορεψτε το κυνηγι.Ουτε αναγκη εχουμε απο φαγητο ουτε να σκοπευουμε πασης φυσεως ζωντανο οργανισμο.Σταματηστε επιτελους αυτην την βαραβαροτητα για να εχετε ψηφους στις εκλογες.Σταματηστε με καθε τροπο του κηνυγους που σκοτωνουν μια ωραια σουσουραδα,ενα σπουργιτακι, εναν κοτσυφα, ενα τσωνι.ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

  • • 2 Απριλίου 2011, 12:44 | Βαγγέλης Π
    Επίσης και τα επεισόδεια μιας νέας «Λάσυ» ( που προώθησαν ιδιαιτέρως την φιλοζωία σε αρκετές γεννιές) δέν μπορούν να γυριστούν στην Ελλάδα..
    ———–
    Το μεγαλύτερο κέρδος για μια αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων μπορεί να προέλθει εάν εγκαταλείψουμε τον μύθο της Λάσσης (δηλ. ότι τα σκυλιά έχουν ηθική, σχεδιάζουν και αποζητούν εκδίκηση, λύνουν περίπλοκα προβλήματα, εκτιμούν την τέχνη, είναι ξεροκέφαλα κ.λ.π.) αντικαθιστώντας τον με πληροφορίες προερχόμενες από δύο πηγές: από την παρατήρηση της συμπεριφοράς σκύλων και την επιστήμη που ασχολείται με τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουν τα ζώα(animal behaviorism).

    Πρέπει λοιπόν πρώτα να εγκαταλείψουμε το μύθο της Λάσσης (δημιούργημα του Walt Disney).Γιατί; Επειδή από την στιγμή που αποδίδουμε στα σκυλιά ιδιότητες όπως ηθική και ευφυΐα αλά Αϊνστάιν, ιδιότητες που φυσικά και δεν έχουν, τα επιφορτίζουμε και με ανάλογες ευθύνες που λογικά δεν μπορούν από μόνα τους να τις εκπληρώσουν. Με άλλα λόγια εάν τα σκυλιά γνώριζαν ότι το να μασούν τις καινούριες γόβες της αφεντικίνας τους είναι λάθος και παρόλο που το γνώριζαν τις κατέστρεψαν επίτηδες αυτό βεβαίως επισύρει τιμωρία. Λοιπόν αυτό που δυστυχώς τα περισσότερα σκυλιά λαμβάνουν από τα αφεντικά τους είναι τιμωρία. Είναι καταδικασμένα να δεχθούν τόνους τιμωρίας επειδή εμείς υπερεκτιμάμε τις δυνατότητές τους και τους δίνουμε χαρακτηριστικά ανθρώπινης συμπεριφοράς και νοημοσύνης. Είναι σαν να δίνουμε σε ένα παιδάκι νηπιαγωγείου να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα για τελειόφοιτους πανεπιστημίου και μετά να το τιμωρούμε γιατί δεν το έλυσε.

    Τα σκυλιά βεβαίως είναι πολυτάλαντα ζώα αλλά απλώς όχι τόσο έξυπνα όπως τουλάχιστον νομίζουν οι περισσότεροι από εμάς. Και αυτό δεν τα κάνει λιγότερο επιθυμητά ή περισσότερο χαζά. Απλώς βάζει τα πράγματα στην σωστή τους (και δίκαιη για τα ζώα) διάσταση.

    Πηγή http://www.interpet.gr/themata/ekpaideusi/Araxovitis/araxov_300802.htm

  • 5 Απριλίου 2011, 22:44 | Μαρία

    To ζώο ταλαιπωρήται όταν το βάζουν να παίξει σε διαφημήσεις ή ταινίες γιατί όπως ξέρετε μια σκηνή πρέπει να την παιχτεί πολλές φορές.Και η φιλοζωία δεν χρειάζετει να ενισχυθεί απο τις διαφημήσεις αλλά απο εκπομπές φιλοζωικού περιεχομένου.

  • 5 Απριλίου 2011, 22:02 | Καράμπελα Χριστίνα

    ‘Αρθρο 12, παράγραφος 3
    «Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους .»

    Θεωρώ ότι υπάρχει ένα νομικό κενό ως προς το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Η διατύπωση είναι ελλειπής. Με βάση λοιπόν την παράγραφο αυτή, απαγορεύονται κάθε είδους «ζωολογικά πάρκα» όπως αυτό που υφίσταται στα Σπάτα.

    Από την άλλη αν ένα ζωολογικό πάρκο επιτρέψει ελεύθερη είσοδο αλλά χρησιμοποιήσει τα εκθέματα προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος από αλλού, άμεσα ή έμμεσα είναι καθόλα νόμιμο; Αν για παράδειγμα συντηρείται «αποκλειστικά» με δωρεές και άλλου είδους έσοδα όπως πώληση αντικειμένων, αναμνηστικών κλπ.
    Η ουσία είναι το οικονομικό όφελος/κέρδος ή μη, ή η ευζωία και η εκμετάλλευση των δέσμιων ζώων;

    ______________________________________

    Άρθρο 12, παράγραφος 4
    «….Επίσης δεν επιτρέπεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων και γατών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος, ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών.»

    Οι σκύλοι και οι γάτες αποκλείονται από τη διαδικασία παραγωγής γούνας γιατί θεωρούνται ανώτερα ως όντα από άλλα θηλαστικά που κατατάσσονται ως «κατώτερα» άρα και κατάλληλα για αυτή τη δουλειά; Ο τίτλος του Άρθρου είναι «Αρθρο 12 Απαγόρευση χρησιμοποίησης ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΟΥ, σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες». Υποθέτω ότι τα οικονομικά οφέλη από την ελληνική γουνοπαραγωγή είναι μεγαλύτερα από τη μέριμνα, προστασία και το σεβασμό που θα έπρεπε να τυγχάνουν τα συγκεκριμένα «κατώτερα» ζώα.

  • 5 Απριλίου 2011, 22:46 | george

    Αρθρο 3 Πως συνδυαζεται με την προθεση του ΟΠΑΠ να κανει κυνοδρομιες?????

  • 5 Απριλίου 2011, 20:24 | ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

    @ΜΑΡΙΑ ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΥ

    Συγνωμη αλλα ποιος ειναι ο υπερβολικος της υποθεσης?εμεις που υποστηριζουμε αυτα τα ζωα (διοτι τα γνωριζουμε) και προσπαθουμε να αποκαταστησουμε την φημη τους που ΑΔΙΚΑ τους δημιουργηθηκε?ή μηπως εσεις που συμβαλετε στο ο κοσμος να τα μισησει ακομα πιο πολυ και τον στρεφετε περισσοτερο εναντιον αυτης της ρατσας μιλωντας με εμπαθεια για αυτα τα ζωα!Τι να πω!Νομιζω το οτι εχετε τετοιες αποψεις και ασχολειστε και με σκυλια δεν σας τιμαει ιδιαιτερα!Οποιος εκπαιδευτης αγαπαει την δουλεια του και την ξερει καλα ,γνωριζει τα χαρακτηριστηκα μιας ρατσας για να ξερει και πως να το εκπαιδευσει γιατι το καθε ενα εχει τις ιδιαιτεροτητες του!Ενα πιτ μπουλ για να ξερετε ειναι πολυ σπανιο να επιτεθει σε ανθρωπο!νομιζω πως αν ενημερωθειτε καλητερα και σωστοτερα θα μαθετε πως ενα πιτ μπουλ βαση στατιστικων ειναι σε πιο χαμηλο ποσοστο επιθεσεων σε ανθρωπο απο οτι ενα λαμπρατορ!οσο περιεργο και αν σας φαινεται ,ακομη πιο αδυνατο να επιτεθει σε ανθρωπο πιτ μπουλ ειναι αυτα που χρησιμοποιουσαν για κυνομαχιες!γιατι τα σκυλια (των κυνομαχιων) ειναι εκπαιδευμενα να σκοτωνουν ζωα και οχι ανθρωπους διοτι και τα ιδια τα αφεντικα τους δεν θα τα συνεφερε κατι τετοιο καθως βρισκοντε και εκεινοι μεσα στο ρινγκ την ωρα του «αγωνα» σας πληροφορω πως αν ενα απο αυτα τα πιτ εμφανιζε ιχνος επιθετικοτητας προς ανθρωπο το σκοτωνανε επιτοπου και ποσο μαλλον δεν τα ειχαν για αναπαραγωγη!!…οσο για τις υποτιθεμενες αποδειξεις δεν μου λενε τιποτα απολυτως!Και αφου στηριζεστε σε τετοια «στατιστικα» που καθολα αξιοπιστα ειναι (αφου για τα μεσα ενημερωσης) ολα τα σκυλια που κανουν επιθεσεις σε ανθρωπο ειναι πιτ μπουλ (ολος τυχαιος) αυτο σημαινει πως δεν εχετε ζησει ουτε καν γνωρισει πιτ μπουλ απο κοντα!ή τουλαχιστον σωστο πιτ μπουλ!αρα νομιζω ουτε γνωμη δεν μπορειται να εκφερεται!χωρις να γνωριζεις κατι ουσιαστικα δεν μπορεις να εχει σαφη αποψη για αυτη την ρατσα και να παρακεινεις και αλλους στο να πιστευουν τα ιδια!και ολος ο σαματας δεν γινεται επειδη ειπατε για λουρι και φιμοτρο..να σας θημισω που αναφερατε πως θα θελατε να απαγορευτουν στην Ελλαδα!το λιγοτερο χαρακτηρισμο που θα μπορουσα να δωσω σε κατι τετοιο ειναι πως ειναι εξωργιστικο!

  • 5 Απριλίου 2011, 19:48 | Α.Θανάσης

    Ο Χένρυ Νόρθ Ρίνγκλιν, ιδιοκτήτης τσίρκο λέει στο βιβλίο του «Ο Βασιλιάς του τσίρκο»:
    Δεν είναι και τόσο όμορφο να βλέπεις τις μεγάλες γάτες (τίγρεις) να εκπαιδεύονται… Όταν ο εκπαιδευτής αρχίζει, δένονται όλες με αλυσίδες στο βάθρο τους και σχοινιά τυλίγονται γύρω από το λαιμό τους έτσι ώστε να τις πνίγουν και να τις κάνουν να υπακούν. Όλα τα είδη βαρβαρότητας χρησιμοποιούνται για να τις αναγκάσουν να φοβούνται τον εκπαιδευτή και να μάθουν τα «κόλπα» τους. Δουλεύουν από φόβο.

    Το 1993 η Τζιν πρώην υπάλληλος του τσίρκο Αφοι Ρίνγκιν είπε:
    «Υπάρχει μία μικρή, γλυκιά, αθώα καφετιά αρκούδα που ποτέ δεν έβλαψε κανένα…..αλλά μερικές φορές είχε πρόβλημα ισορροπίας στο ψηλό σχοινί. Τότε τη δέρνανε με μακριά μεταλλικά ραβδιά μέχρι που φώναζε και αιμοραγούσε. Έγινε τόσο νευρωτική που χτυπούσε το κεφάλι της στο μικρό κλουβί της».

    Το ξαναλέω: Και να μην υπήρχαν όλα αυτά, και μόνο που υπάρχουν τα ζώα σε τέτοιους χώρους, είναι κακοποίηση.

  • 5 Απριλίου 2011, 19:08 | Α.Θανάσης

    «…μένουν μόνο δύο εβδομάδες να ετοιμαστούμε για ν΄ ανοίξουμε το τσίρκο. Έπρεπε να δουλέψουμε γρήγορα για να ετοιμάσουμε τους ελέφαντες. Η Σάντη ο νεότερος ελέφαντας ήταν πολύ φοβισμένη. Μια μέρα την είχαμε στη σκηνή για εκπαίδευση. Δεν μπορούσε να εκτελέσει τα «κόλπα της» και έφυγε από τη σκηνή φοβούμενη για τιμωρία. Την πιάσαμε, την φέραμε πίσω, την ρίξαμε στο πάτωμα και αρχίσαμε να την τιμωρούμε που φέρθηκε τόσο ανόητα. Ξαφνικά σταματήσαμε και κοιταχτήκαμε. Καθόταν στα πλάγια, δάκρυα έτρεχαν στο προσωπό της και λυγμοί βασάνιζαν το κορμί της……»
    Απόσπασμα από το βιβλίο «παγίδα ελεφάντων» του εκπαιδευτή ζώων τσίρκο Τζώρτζ Λιούις.

  • 5 Απριλίου 2011, 19:02 | Α.Θανάσης

    ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΝΤΕΡΙΑΜΠΚΙΝ
    Πρόσωπα «Θα σας αφηγηθώ τη βαρβαρότητα…»
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο Βλαντίμιρ Ντεριάμπκιν έβαζε τις αρκούδες να χορεύουν τουίστ. Μέχρι που δεν άντεξε άλλο τη βία που ασκούσε.
    Και πριν από δέκα χρόνια εγκατέλειψε το τσίρκο. Σήμερα είναι διευθυντής του πρώτου ρωσικού ιδιωτικού Μουσείου Φωνογράφου και Γραμμοφώνου. Γράφει ποιήματα, συνθέτει και ερμηνεύει τραγούδια. Προσπαθεί να ξεχάσει την εποχή της βαρβαρότητας, όταν ήταν δαμαστής και είχε έως και δέκα αρκούδες. Τις έβαζε να κάνουν τον μπάρμαν, τον γκαραζιέρη, τον ναυτικό, τον κοσμοναύτη, τους ερωτευμένους, τον εξερευνητή… Στη διάρκεια της παράστασης, τις έκανε σχεδόν ανθρώπινες. Χρειαζόταν όμως μεγάλη απανθρωπιά για να το πετύχει.
    «Θα σας αφηγηθώ αυτά που κανένας δαμαστής δεν θα σας πει ποτέ», λέει ο Ντεριάμπκιν στο εβδομαδιαίο ρωσικό περιοδικό «Αργκουμέντι ι Φάκτι». «Θα σας αφηγηθώ τη βαρβαρότητα που δεν την ξέρει κανείς, γιατί συμβαίνει στα παρασκήνια… Είδα να σκοτώνουν μια αρκούδα που αρνιόταν να εκτελέσει ένα νούμερο. Ο δαμαστής χάνει την ψυχραιμία του, χτυπάει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μπότες ενός δαμαστή κόκκινες από το αίμα μιας αρκούδας, πάνω στην οποία είχε μόλις ξεσπάσει… Ένας διάσημος δαμαστής, στη διάρκεια παράστασης σε μια μικρή πόλη του Βόλγα, χτύπησε τόσο πολύ ένα θηλυκό πάνθηρα ώστε το ζώο έπεσε πάνω στα κάγκελα με ακατάσχετους σπασμούς. Εγώ ο ίδιος σακάτεψα μια αρκούδα χωρίς να το θέλω, εγώ, ο Βλαντίμιρ Ντεριάμπκιν! Νευρίασα, τη χτύπησα και την τραυμάτισα στο μάτι. Δεν λέει να φύγει απ’ το μυαλό μου».

    Η εικόνα που βλέπει κανείς στις παραστάσεις είναι εντελώς απατηλή και δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που συμβαίνουν στις πρόβες, εξηγεί ο πρώην δαμαστής. Σε ένα νούμερο, ένας ελέφαντας έτεινε την πατούσα του, μια τίγρη έβαζε από πάνω τη δική της και στο τέλος ο δαμαστής έβαζε κι αυτός το χέρι του – συμβόλιζε, υποτίθεται, τη φιλία ανάμεσα στο ζώο και τον άνθρωπο. «Στην πραγματικότητα, πίσω απ’ αυτή την ποιητική εικόνα, υπάρχει μόνο βία. Για προσπαθήστε να βάλετε ορκισμένους εχθρούς να σφίξουν τα χέρια… θα δεχθούν μόνον αν τους απειλείτε με θάνατο. Τότε θα υπακούσουν. Αλλά μόλις πάψει να υφίσταται η απειλή, θα ορμήσουν ο ένας στον λαιμό του άλλου. Στην πίστα, μπορείς να πλησιάσεις ένα λιοντάρι, να χαϊδέψεις τη χαίτη του, ακόμη και να το φιλήσεις στη μουσούδα, αλλά στα παρασκήνια έχεις το ρόπαλο».

    Μα καλά, δεν υπάρχουν ευγενικοί δαμαστές; «Εσείς ξέρετε ευγενικούς δεσμοφύλακες, ευγενικούς δήμιους μήπως; Πρέπει να είμαστε σαφείς: η ωμότητα γεννιέται με τον δαμαστή. Από τη στιγμή που παίρνεις ένα αρκουδάκι, το βάζεις σε ένα κλουβί και το βγάζεις στην πίστα, είναι καταστροφή για το ζώο. Και για τον άνθρωπο επίσης, αν έχει καρδιά».

    Πηγή: Τα Νέα

  • 5 Απριλίου 2011, 18:25 | Α.Θανάσης

    Στα τσίρκα που κατέχουν ζώα να απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιούν, και να μην γίνει διαχωρισμός σε άγρια και ήμερα ζώα. Ούτε γη ούτε ύδωρ στους τυράννους! Να σταματήσει να μιμείται η Ελλάδα τις άλλες χώρες που επιτρέπουν τέτοια τσίρκα, και να αρχίσει να τις προτρέπει να τα καταργήσουν και αυτές. Και να μην πτοηθεί από τις προειδοποιήσεις ή τις απειλές των ανθρώπων των τσίρκο που σπεύδουν να υπερασπιστούν το βρώμικο τρυκ το καμουφλαρισμένο με πολύχρωμα φώτα και χαρούμενη μουσική.

    Η δήθεν παράσταση που δίνει το ζώο, θα μπορούσε να παρομοιασθεί με κάποιον που τον πυροβολούν μπροστά στα πόδια, και καθώς χοροπηδάει για να αποφύγει τις σφαίρες, κλείνουμε τον ήχο, βάζουμε χαρούμενη μουσική, και νομίζει ο θεατής ότι πρόκειται για κεφάτο βαριετέ.
    Ο ελέφαντας όταν πάει και ανεβαίνει στο σκαμπό, το κάνει για να προστατευτεί από το κάψιμο που νομίζει ότι πρόκειται να νοιώσει μετά από νόημα του τυράννου του. Δεν ανεβαίνει για να κάνει παράσταση.
    Όσο για το μαγικό ραβδί το στολισμένο με μπαλόνια, κανείς δεν θα ήθελε να τον αγγίξει.

    Και εν πάση περιπτώσει, αυτά τα ζώα δεν επέλεξαν να εμφανίζονται σε τσίρκα. Και μόνο αυτό είναι υπέρ αρκετό.

    Για τις φωτογραφίσεις ζώων: Ναι καλώς θα απαγορευτούν, για να πάψουν φαινόμενα σαν αυτό των εορτών, όπου αλογάκια γαιδουράκια και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα στο μέλλον, στήνονται και ταλαιπωρούνται, νηστικά διψασμένα και μαραζωμένα, και ανέχονται την παρουσία του καθενός που πάει να κάνει τα κέφι του.

    • Σχόλιο του χρήστη ‘Στάθης’ | 3 Απριλίου 2011, 21:17
    http://www.opengov.gr/ypaat/?c=944
    Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους .

    Έχω φωτογραφήσει μια πέρδικα,ένα μαυρολαίμι,γλάρους,τσαλαπετεινό.Μου αρέσουν τα πτηνά,και ταυτόχρονα η φωτογραφία.Αν μου προταθεί από κάποιον να αγοράσει μια φωτογραφία από αυτές,θα είμαι παράνομος;Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;Σήμερα φωτογράφησα μια καρακάξα στα Ίσθμια στην Κόρινθο,είναι εκμετάλλευση ζώου αυτή η πράξη μου;Προσπαθείτε να βοηθήσετε τα ζώα,δημιουργώντας άλλα προβλήματα.Η φωτογράφιση ενός ζώου δεν είναι κακοποίηση,είναι σεβασμός και αγάπη.Η τέχνη είναι γεμάτη με αναπαραστάσεις και φωτογραφίες της πανίδας και πολλά έργα πωλούνται πολύ ακριβά.Εσείς εδώ στην Ελλάδα θα το απαγορέψετε;
    ———
    Αν το χρησιμοποίησες σε δημόσια έκθεση για να το φωτογραφίζουν και να βγάζεις λεφτά, ναι να είσαι παράνομος. Αν αιχμαλώτισες όλα αυτά που λες για να τα φωτογραφίσεις, ναι να είσαι παράνομος.
    Αν τίποτα από τα παραπάνω, πουλώντας τις φωτο ως ερασιτέχνης, θα είσαι παράνομος λόγο παραοικονομίας. (άσχετο)

  • 5 Απριλίου 2011, 14:34 | Γιώτα Τσιριμώκου

    Καιρός να συνειδητοποιήσουμε, οτι τα ζώα ΔΕΝ είναι σκλάβοι μας!!! Να τα αφήσουμε επιτέλους να ζήσουν ελεύθερα αυτά στον κόσμο τους και εμείς… στον δικό μας!!!

  • 5 Απριλίου 2011, 13:52 | Μαρία Αναστασιάδου

    Τα εργαλεία «ευρωπαϊκού πολιτισμού»:
    1)Ο γάντζος bullhook/ankus είναι ένα ένα μεγάλο κοντάρι με έναν μεταλλικό γάντζο στην κορυφή του. Χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως από όλους τους ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ελεφάντων κατά την εκπαίδευση και την παράσταση, κατά την οποία κρέμονται και διάφορες κορδέλες από αυτό για να το ωραιοποιήσουν. Η μοναδική χρησιμότητα αυτού του εργαλείου είναι να τρυπούν τον ελέφαντα πίσω από τα αυτιά, στην προβοσκίδα, κοντά στα μάτια, μέσα στο στόμα,στο πηγούνι και στα πόδια, σημεία όπου το δέρμα του είναι ευαίσθητο και αισθάνεται τα πάντα.

    2)Βαριές μεταλλικές αλυσίδες με τις οποίες δένονται οι ελέφαντες από το ένα μπροστά και το ένα πίσω πόδι κατά το μεγαλύτερο μέρος στης ζωής τους, προκειμένου να τους κρατήσουν υπό έλεγχο. Στο πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης είναι δεμενοι και με τη βία καθηλωμένοι με το κεφάλι τους στο τσιμέντο (το λένε «σπάσιμο του ηθικού)

    3) Κάψιμο των ποδιών της αρκούδας για να στέκεται στα δύο πόδια (μέθοδος της αρκούδας-χορεύτριας)

    4)Φίμωτρα, μαστίγια, ξύλο, ηλεκτροσόκ
    5)Οι μεγάλες γάτες σέρνονται με βαριές αλυσίδες και ξυλοκοπούνται βάναυσα
    Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από πρώην εκπαιδευτές

    Γεγονότα
    1) Οι ελέφαντες είναι από τα πιο έξυπνα και κοινωνικά ζώα, με ιδιαίτερες μάλιστα κοινωνικές δομές, φτιάχνουν οικογένειες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι ελέφαντες που έχουν σωθεί από τσίρκο και παράνομους ζωολογικούς κήπους και σε μικρή ηλικία έχουν βιώσει ή ακόμη έχουν δει άλλους ελέφαντες να κακοποιούνται, εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους. Επίσης, δεν είναι τυχαία η φράση «μνήμη ελέφαντα», αφού ο ελέφαντας θυμάται ποιος τον έχει κακοποιήσει και για αυτό βλέπουμε ζώα να επιτίθενται και να πατούν τον ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ τους.
    2)Αφού περνούν τόσο καλά τα ζώα, όπως προπαγανδιστικά αναφέρουν οι οργανώσεις των τσίρκο, γιατί αυτά προσπαθούν να αποδράσουν με κάθε τρόπο και επιτίθενται στους εκμεταλλευτές τους; Γιατί χρησιμοποιούν όλοι τον γάντζο και τις αλυσίδες, ενώ όπως ψευδώς λένε χρησιμοποιούν τη «θετική ενίσχυση», δεν αρκούνται σε μία λιχουδιά ή ένα μπράβο,όπως τα κατοικίδια;
    Πολύ απλά, γιατί αυτά τα κακόμοιρα ζώα το μόνο που έχουν γνωρίσει από μικρή ηλικία είναι η βίαιη απομάκρυνση από τη μητέρα τους,ισόβια αιχμαλωσία και ανελέητο ξύλο,ξύλο,ξύλο.»ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ!»συμβουλή βασανιστή-εκπαιδευτή

    3)Τα ζώα δεν οδηγούν ποδήλατο,πηδούν από φλεγομενα στεφάνια η ισορροπούν σε μπάλες, επειδή το θέλουν ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

    4)Τα τσίρκο με ζώα εγείρουν θέμα δημόσιας ασφάλειας, αφού εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως και ακόμη περισσότεροι τραυματίστηκαν από επιθέσεις τρομοκρατημένων ζώων.

    5)Η οδηγία σχετικά με τα τσίρκο/ευρωπαϊκος πολιτισμός, αφορά κυρίως την εκπαίδευση των εργαζομένων και των παιδιών τους, αφού τα περισσότερα είναι περιοδεύοντες οικογενειακές επιχειρήσεις και ως επί το πλείστον χωρίς ζώα, για αυτό και γίνεται ελάχιστη μνεία ως προς την ευζωία (όχι την εκπαίδευση) των ζώων.

  • 5 Απριλίου 2011, 13:00 | Τοlis Sketos

    AΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΖΩΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΥΧΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ,ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΕ ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ????!!!!
    ΔΗΛΑΔΗ,ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ???
    ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ????
    ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΕΤΕ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!….

    ΥΣΤ:Προς τον αντμιν της σελιδας:Δημοσιευσε το.Ουτε προσβαλω κανεναν,ουτε λεω κατι κακο.Λεω απλα την αληθεια.Αυτο που αναφερω δημοσιευτηκε απο τον ΟΠΑΠ μετα Βαιων και κλαδων.
    Το υστερογραφο αυτο ειναι γιατι ενω εχω στηλει το ιδιο κειμενο αλλες 2 φορες,δεν το δημοσιευεις.
    Και δεν το δημοσιευεις γιατι δεν συμφερει την κυβερνηση σου!

  • 5 Απριλίου 2011, 12:27 | ΤΙΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    Ο ΟΠΑΠ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΙΣ ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ..

  • 5 Απριλίου 2011, 12:23 | Ε. Παπαδοπούλου

    «Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου (άγριας πανίδας ή υπό εξαφάνιση, ζώου εργασίας, εκτροφής, συντροφιάς) σε υπαίθρια δημόσια έκθεση ή/και φωτογράφισή τους, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους»

    Δηλαδή αν χρησιμοποιηθεί το κατοικίδιο μου σε φωτογράφιση για διαφήμιση π.χ. ξηράς τροφής, θα πρέπει να γίνει δωρεάν ή σε κλειστό χώρο;

  • 5 Απριλίου 2011, 12:20 | Manos P.

    Κυρια Δεκαριστου,

    Αυτα που προσπαθειτε να αποφυγετε (ταλαιπωρια και βασανισμο των ζωων), αυτα προτεινετε. Προτεινετε να κυκλοφορουν τα Pitbull (και αλλες ρατσες σκυλιων) με φιμωτρο. Μιας και λετε πως γνωριζετε απο σκυλους, νομιζω γνωριζετε ποσο στρεσαρει ενα σκυλι (Η ζωο) ενα φιμωτρο. Θα σας αρεσε εσας να κυκλοφορειτε με ζουρλομανδυα πχ? Δεν νομιζω. Θα αντιδρουσατε και αν συνεχιζε καποιος να σας επιβαλει τον ζουρλομανδυα στο τελος θα αλλοιωνατε την ανθρωπια σας μιας και δεν ειναι ζωη αυτη. Ποιος ειπε οτι τα σκυλια δεν πρεπει να κυκλοφορουν με λουρι? Φυσικα και πρεπει, ΟΛΑ τα σκυλια πρεπει να ειναι υπο τον ελεγχο του ιδιοκτητη του. Ο σωστος και υπευθυνος ιδιοκτητης ελεγχει το σκυλι του. Επισης με τα λεγομενα σας μπερδευετε τον κοσμο. Μπερδευετε την επιθετηκοτητα με την αποτελεσματικοτητα. Ενα κοκερ γνωριζετε τι πιεση σε λιβρες εχει στο δαγκωμα του? Δεν νομιζω. Ενα κοκερ μπορει να ειναι 10 φορες πιο επιθετικο λοιπον απο εναν αλλο σκυλο, απλα λογω μεγεθους και ανατομιας το τελικο αποτελεσμα που εχει ειναι πιο ελαφρυ. Αρα λοιπον να απαγορευτουν και οι Μολοσσοι που ειναι τεραστιοι με τεραστιο κεφαλι και αν σε δαγκωσουν εχουν τοση δυναμη που ενδεχεται να σου κοψουν το χερι? Αυτη ειναι η λογικη σας? Αυτη κατ εμε ειναι η λογικη του παραλογου και του αφορισμου, λογικη που πηγαζει απο την αγνοια και την ημι-μαθεια. Επισης αγνοειται πως τα Pitbull στα οποια αναφερεστε, εχουν μηδαμινη επιθετικοτητα απεναντι σε ανθρωπους και αυτο ειναι γενετικο χαρακτηριστικο. Εαν γνωριζετε λοιπον για σκυλια τοσα πολλα οσα λετε, θα επρεπε να το γνωριζετε. Τα σκυλια ειναι προεκταση του αφεντικου τους. Εχω δει Malinois επιθετικο, Λυκοσκυλο, Maltese και αλλα πολλα. Τι να πει αυτο – να τα απαγορεψουμε ολα δηλαδη Η να ειναι με φιμωτρο? Οσο ειναι υπο τον διαρκη ελεγχο του ιδιοκτητη τους και φυσικα με λουρι, ειναι ενταξει. Αναφερομαι σε ολα τα σκυλια, ανεξαρτητου ρατσας/φυλης. Ανθρωποι ειμαστε, ας μην καταντησουμε απανθρωποι με τετοιες πρακτικες που προτεινετε.

    Οσο για στοιχεια, μπορω να σας παρουσιασω μελετες και στατιστικα αλλα επαναλαμβανω πως αναφερομαι στην ανθρωπια μας και εκει δεν υπαρχουν μελετες παρα μονο η κοινη λογικη.

  • 5 Απριλίου 2011, 11:12 | Μαρία

    Ελπίζω να εννοείτε πως απαγορεύονται και οι βόλτες με τα ιπποειδή που τραβάνε τις άμαξες για να πάνε τους τουρίστες βόλτα απο το πρωΐ εως το βράδυ όπου οι ιδιοκτήτες αυτών των ζώων αποκομίζουν οικονομικά οφέλη, όπως και τα γαΐδουράκια που τα φορτώνουν με καρπούζια και πεπόνια και περπατάνε στην καυτή άμμο της κάθε παραλίας.

  • 5 Απριλίου 2011, 10:01 | Μαρία Αναστασιάδου

    http://www.gawfcircuscampaign.org.uk
    http://www.peta.org/issues/animals-in-entertainment/circuses.aspx
    http://www.animalcircuses.com/
    http://www.ocpausa.org/circus.htm
    http://www.speakingoutforanimals.org/Circus.html
    Ας μιλήσουν οι ειδικοί με αποδείξεις, μαρτυρίες και φωτογραφίες για το παγκόσμιο αίσχος που λέγεται τσίρκο!! Τα τσίρκο με ζώα είναι ένα μεσαιωνικό, βάναυσο, παράνομο και βάρβαρο θέαμα χωρίς απολύτως καμία εκπαιδευτική χρησιμότητα, που πρέπει να απαγορευθεί άμεσα! Δεν είναι και ποτέ δεν ήταν στη φύση ενός ζώου να είναι βαμμένο, ντυμένο, να κάνει τούμπες ή να στέκεται στα δύο του πόδια, να πηδάει μέσα σε φωτιές κτλ σαν κλόουν, προκειμένου να γελάσουμε και να χαρεί το παιδάκι μας…Με τι ακριβώς να γελάσουμε δηλαδή; Με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και την παράνομη εκτροφή άγριων ζώων που κρύβεται πίσω από αυτό; Με το ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΞΥΛΟ και βασανισμό των ζώων, προκειμένου να λειτουργήσουν αντανακλαστικά κάνοντας τα άθλια κόλπα; Με την παρανομη αφαίρεση δοντιών και νυχιών, για να μη διανοηθούν ούτε να αμυνθούν; Με τον συνεχή ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ σε βρώμικα και μικρά κλουβιά ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα; Με την αρπαγή αδέσποτων προκειμένου να ταϊσουν οι υπάλληλοι των τσίρκο τα κακόμοιρα ζώα, όπως συνέβη πριν λίγα χρόνια στη Θεσ/νικη και επενέβη Εισαγγελέας; Με τον πόνο των χιλιοβασανισμένων ζώων που εκδηλώνουν ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (κουνιούνται πέρα δώθε),τη λεγόμενη από τους ειδικούς ΤΡΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ, ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ αποδεδειγμένη ότι είναι αποτέλεσμα κακομεταχείρισης και εγκλεισμού, αφού πλέον το ζώο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ;Λυπάμαι, αλλά εγώ δεν θέλω να δώσω τέτοιο αισχρό θέαμα στο παιδί μου!Και δεν μπορώ να ακούω για το ότι επιτρέπεται αλλού, δηλαδή εάν το επόμενο έτος υπάρξει καθολική απαγόρευση σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε μόνο πρέπει να ακολουθήσουμε; Όχι,ας συμμετάσχει και η Ελλάδα επιτέλους σε κάτι σπουδαίο! Η ΒΟΛΙΒΙΑ είναι η πρώτη χώρα σ’ ολόκληρο τον κόσμο που απαγόρευσε τα τσίρκο με ζώα.(http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/31/bolivia-bans-circus-animals)Οι χώρες ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΙΣΡΑΗΛ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ επίσης απαγόρευσαν τα τσίρκο με ζώα και πρόκειται να απαγορευθούν και στο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (http://www.suite101.com/content/wild-animals-to-be-banned-from-uk-circuses-a363613). Επίσης, είναι αποδεδειγμένο ότι πολλοί εργαζόμενοι σε τσίρκο με ζώα είχαν ή έχουν εγκληματική συμπεριφορά με ροπή στα σεξουαλικά εγκλήματα 1)http://et-ee.facebook.com/topic.php?uid=136994816318430&topic=145
    2) http://www.circusland.com/php/news/archnew.phtml?id=9&idnew=30859&start=10
    3)http://www.speakingoutforanimals.org/Circus.html
    Δεν γίνονται όλα για το χρήμα και δεν θα ανεχτούμε κι άλλο αίμα για να βγάλουν μερικοί λεφτά με ανήθικο και βάρβαρο τρόπο.Δείτε τις φωτογραφίες, τα βίντεο και διαβάστε όλα τα εμπεριστατωμένα στοιχεία μετά από πολυετείς αγώνες και είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε με την καθολική τους απαγόρευση.

  • 5 Απριλίου 2011, 09:43 | Έλλη Καραβίδα

    Κανένα ζώο δεν γεννήθηκε για να χρησιμεύει στον άνθρωπο όλα γεννήθηκαν για να ζήσουν τον κύκλο της ζωής τους ελεύθερα και όχι για να φωτογραφίζονται τα παιδιά μας πάνω τους, δίπλα τους, από κάτω τους. Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ένα ζώο για θέαμα όπως πχ. η ταυρομαχία και άλλα ένα εκατομμύριο έθιμα. αλλά ούτε γαϊδουράκια για ανεβαίνουμε το βουνό στο 2011, ούτε για το κέρδος όπως οι ιππόδρομοι (ξέρει κανείς να μου πει που καταλήγουν όλα αυτά τα ζώα του θεάματος και του κέρδους αφού υπηρετήσουν το σκοπό ΜΑΣ.

  • 5 Απριλίου 2011, 08:04 | Semina

    Kanena zwo de tha eprepe na vasanizetai apo anthropina xeria .kairos na ginei kapoia proodos s afton tn tomea kai na merimnisei to kratos gia thn athlia sumperifora tous apenanti sta talaipora zwakia..

  • 5 Απριλίου 2011, 03:34 | Ανδρονίκη Πριμηκύρη

    Δεν υπάρχει παράσταση ζώου σε τσίρκο ούτε και σε δελφινάριο, κύριε Πετρόπουλε, που να μην εμπεριέχει εξ ορισμού τον εξευτελισμό και την κακοποίηση. Είναι παραπλάνηση της στοιχειώδους ανθρωπιάς και νοημοσύνης που διαθέτει ο μέσος άνθρωπος, καθώς επίσης και απροκάλυπτη περιφρόνηση της παιδείας που μπορεί να διαθέτει ο κάθε ειδικός επιστήμονας να μιλάμε για «welfare» των ζώων του τσίρκου στον 21ο αιώνα. Και αυτή την υποτίμηση και την περιφρόνηση, σαν ελεύθεροι άνθρωποι, δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεχτούμε, ακόμη και αν προέρχεται από τον νομοθέτη του κράτους, πόσο μάλλον εαν προέρχεται από επιχειρηματίες που αποσκοπούν στην οικονομική εκμετάλλευση τόσο των ζώων όσο και των θεατών της οποιασδήποτε τέτοιας παράστασης. Και επειδή η κακοποίηση που προάγουν τέτοιου είδους θεάματα δεν αφορά μόνο στα ζώα αλλά και στις ψυχές ημών και των παιδιών μας, συγχαίρω τον νομοθέτη για το άρθρο 12, όπως εδώ διατυπώνεται, και επιφυλάσσομαι για τις παρατηρήσεις μου ως προς τις ποινές της παραβίασής του, τις οποίες θεωρώ πολύ ελαφρές.

  • 5 Απριλίου 2011, 01:27 | Takis

    Geia sas kai apo emena!!!
    Liga logia 8a pw apo thn mikri mou istorioula.
    To prwto mou skili to apoktisa prin 5-6 xronia peripou kai ayto einai Pitbull.Htan 5 xrwnon otan ton pira sta xeria mou kai ton pigenan gia ey8anasia giati eixe pesei apo ton trito orofo kai eixe dieli8ei apo thn mesi kai piso.
    Den 8a makrigorisw gia to pws kai to ti alla o Princakos mou ayth thn stigmh einai 10+ kai ayto xari sthn voh8ia kapoiwn giatrwn kai para polis agapis kai frontidas apo emena kai tous oikious mou.
    Apo thn prwth stigmh loipon pou o Princakos patise pali sta podia tou mias kai htan anapiros apo thn ptwsh tou sto keno opote vlepei ta anipsakia mou ginete kai aytos mikro paidi kai paizei mazi tous kai exw paratirisei kai fores pou ta exei prostateysei.( faseis pou oi goneis tous tous fonazoun na katsoun isixa h na mhn kanoun zimies pou einai mikra kai drastiria o Princakos mpainei sthn mesi me plati sta paidia kai gaygizei stous megalous)
    To kako me ton nomo ayto einai oti 8a thn plirosoun tetoiou eidous skilia kai oxi aney8hnoi idioktites pou eite stinoun maxes eite einai se fasi pou pernoun ayta ta skilia gia proektasi tou pou…liou tous.( OI IDIOKTITES OMWS…OXI TA KLILIA TOUS)
    Opws kai me alles fyles alwste.

    Ayta apo emena.

    y.g Exw kai mia mikroula episis pit pou kai ayth me olo ton kosmo einai se xares kai panigiria!!!

  • 4 Απριλίου 2011, 23:38 | susie

    ΑΝΙΜΑLS SHOULD NOT BE USED IN ANY CIRCUS AND ESPECIALLY WILD ANIMALS FOR THE BENEFIT OF PEOPLE TO SEE THEM..IF YOU WANT TO SEE A WILD ANIMAL THEN YOU SHOULD TAKE A TRIP TO AFRICA TO SEE THEM!THERE IS NO EXCUSE FOR ANIMAL ABUSE!WHETHER IT IS TO KILL OR MISTREAT AN ANIMAL,OR WATCH IT IN A CIRCUS[WHERE IT HAS BEEN MISTREATED TO DO TRICKS]IT IS STILL ABUSE!NO MORE CIRCUSES!
    TO SAY THAT PITBULLS ARE DANGEROUS IS RIDICULOUS..ANY BREED OF DOG CAN BE USED FOR DOGFIGHTS..IT ISN’T THE BREED OF THE DOG THAT MAKES IT DANGEROUS,IT IS THE PERSON WHO HAS IT AND TRAINS IT TO BE DANGEROUS!
    I ALWAYS HEAR GREECE SAYING THAT STRAY DOGS WILL BE NEUTERED AND THEN LEFT IN THEIR»NATURAL ENVIRONMENT»WHEREAS,WILD ANIMALS ARE STILL BEING USED IN CIRCUSES?WHAT ABOUT THEIR»NATURAL ENVIRONMENT»!!??
    BAN ALL CIRCUSES THAT USE ANIMALS!

  • 4 Απριλίου 2011, 22:05 | Κωνσταντίνα Λόη

    Να απαγορευτούν ΕΝΝΟΕΙΤΕ τα τσίρκο.Γιατί ξέρω από πηγή εκ των έσω,οτι τα δύστυχα τα ζώα γιά να κάνουν τα shows και τα καραγκιοζιλίκια που θέλουν οι αρμόδιοι,ώστε να πλουτίσουν,περνάνε του χριστού τα πάθη.Από βασανιστήρια,κακομεταχείρηση,ξύλο,τιμωρίες,πείνα,δίψα,μέχρι και που τους καίνε τις πατούσες τους,ξύλο με λοστό στην κοιλιά,και άλλα πολλά.Οι πρώτοι που έπρεπε να μπούν φυλακή,είναι αυτοί.Επίσης αυτοί που περιφέρουν,ειδικά σε μέρες εορτών,τα αλογάκια(κυρίως πόνυ)γιά να βγάζουν τα παιδάκια φωτογραφίες,ώρες ατελείωτες όρθια,πεινασμένα,διψασμένα,ταλαιπωρημένα,μεσ’το κρύο και τη ζέστη,και να τα τραβολογάει και το κάθε κακομαθημένο διαολάκι.ΑΧ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ:ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

  • 4 Απριλίου 2011, 22:27 | Δεκαριστου Μαρια

    Αγαπητοί φίλοι των πιτ μπουλ.
    Σας βρίσκω απόλυτα υπερβολικούς.
    Δεν θα έρθει το τέλος των Πιτ μπουλ αν ο Νομοθέτης τα υποχρεώσει να κυκλοφορούν με φίμωτρο και λουράκι.
    Αλλά με αυτή την απλή πρόβλεψη του Νομοθέτη θα προστατέψουμε ανθρώπους και σκύλους πριν θρηνήσουμε θύματα και νεκρούς όπως θρήνησαν σχεδόν σε όλες τις χώρες που αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα.
    Όσο για τα κοκερ, δείξτε μου έναν άνθρωπο που πέθανε απο δάγκωμα κόκερ…. Εγώ δημοσίευσα στοιχεία για τους θανάτους ανθρώπων και ειδικά παιδιών από πιτ μπουλ. Δεν είπα λόγια του αέρα. Παρουσίασα στοιχεία.

  • 4 Απριλίου 2011, 21:23 | Οικονόμου Ελένη

    Δεν επιτρέπεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ΄ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους: κατά την προσωπική μου γνώμη δεν θεωρώ κακό να γυριστεί μια ταινία με πρωταγονιστή ένα ζώο (μόνο γάτα ή σκύλο), η οποία να έχει μόνο θετικά μηνύματα και όχι βία, ΑΡΚΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ.
    Από την άλλη, εάν η κ. Υπυργός θεωρεί ότι αυτό είναι βάναυσο συμφωνώ μαζί της με τον νόμο.

  • 4 Απριλίου 2011, 21:05 | Κώστας

    Κυρία ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ,
    κοιτάτε το δέντρο και όχι το δάσος.Κάνατε μια επιφανειακή έρευνα για να μας αποδείξετε ότι τα πιτμπουλ είναι επικύνδυνα και σημειώσατε όλες τις επιθέσεις τους ανα τον κόσμο.Αν κάνω και εγώ μια έρευνα για οποιαδήποτε ράτσα σκύλου ή ημίαιμο θα βρώ ανάλογα περιστατικά γιατί απλούστατα το ζώο εκπαιδεύεται όπως θέλει το αφεντικό του.

    Απο την άλλη πρέπει όσοι αγαπάνε αυτή την ράτσα να προστατέψουν τα πιτμπουλ απο τις κυνομαχίες.
    Να βρείτε τι θα κάνετε έμπρακτα για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος αυτών των ψυχών.
    Είστε υπέρμαχοι της αναπαραγωγής τους αλλά δεν έχετε πιάσει ποτέ κάποια συμμορία κυνομαχιών γιατί είναι πολύ δύσκολο.
    Με ποιόν τρόπο θα προστατευτούν αυτά τα ζώα απο τις κυνομαχίες;
    Πως νιώθετε οταν τα βλέπετε κατακρεουργημένα στα βουνά απο τις κυνομαχίες;

  • 4 Απριλίου 2011, 21:07 | Κλέα Μοριανού

    Προτείνω η απαγόρευση να ισχύει μονο για τα άγρια ζώα, όπως ισχύει άλλωστε στο εξωτερικό.
    Ειδικά ως προς τη φωτογράφιση και τη συμμετοχή ζώων συντροφιάς σε διαφημίσεις:
    Πιστεύω πως η μη παρουσία κατοικιδίων ζώων σε διαφημίσεις μακροπρόθεσμα θα βλάψει τη φιλοζωία!
    Θα απαγορεύεται δηλαδή ένας σκύλος ή μια γάτα να συμμετέχει σε μια «οικογενειακή σκηνή ευτυχίας» σε διαφήμιση;
    Θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες η βίντεο με ζώα για δαφημιστικούς σκοπούς; Για φιλοζωικές καμπάνιες τι προβλέπεται;
    Θα απαγορευεται η συμμετοχή κατοικιδίων σε διαφημίσεις με προϊόντα για κατοικίδια?!!!….
    Θα απαγορεύεται μια ξένη διαφήμιση με κατοικίδια να προβάλεται στην ελληνική τηλεόραση;
    Θα απαγορεύεται ένας σκύλος να συμμετέχει σε μια ταινία, σε μια θεατρική παράσταση; Που σταματάει η απαγόρευση;
    Με ποιά λογική?
    Η επίπονη και κουραστική εκπαίδευση και εργασία ενός σκύλου ως φύλακα, οδηγού ή διασώστη ΔΕΝ συνιστα κακοποίηση (ευτυχώς!). Όμως το ποζάρισμα για μια φωτό ή το προβλεπόμενο απο σενάριο διαφήμισης τρέξιμο του σκύλου για να πιάσει μια μπάλα στην εξοχή, ή η είσοδος σε ένα σπίτι και το χάδι από το «αφεντικό» (σκέφτομαι τη διαφήμιση κουφωμάτων που τρέχει αυτή την περίοδο) συνιστά κακοποίηση;
    Καλή η απαγόρευση των τσίρκων με ζώα (ειδικά τα άγρια) αλλά να επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό είναι αδικαιολόγητο.
    Εκτός φυσικά αν όλοι θα το παρακάμπτουν με τον ακόλουθο τρόπο: το κατοικίδιο θα συμμετέχει δωρεάν στη διαφήμιση (ευγενική προσφορά), ο εκπαιδευτης – συνοδός είναι που θα αμοίβεται για την εκπαίδευσή του…

  • 4 Απριλίου 2011, 20:23 | Λουίζα

    Εάν ένα τσίρκο με ζώα έρθει στη χώρα και δώσει παραστάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσει τα ζώα στο πρόγραμμά του επιτρέπεται ή απαγορεύεται; Δεν είναι ξεκάθαρο στα άρθρα 12 και 15 εάν απαγορεύεται συλλήβδην η είσοδος (και η διέλευση) στην Ελλάδα των τσίρκο με ζώα (είτε αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν στο πρόγραμμά τους είτε όχι).

  • 4 Απριλίου 2011, 20:56 | Δημήτρης

    Εαν διαβασετε τα θύματα είναι κατά κύριο λόγο τα μέλη της οικογένειας! ποιο φυσιολογικό σκυλί κατασπαράζει τα μέλη της αγέλης του??? γιατί η οικογένεια είναι η αγέλη του!

    Τα πιτμπουλ είναι «πειραγμένα» και «φτιαγμενα» για μαχες! έχουν αναπτύξει αυτά τα χαρακτηριστικά για τις κυνομαχιες και εχασαν τον ελεγχο!!!

  • 4 Απριλίου 2011, 17:55 | ΑΘΗΝΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=DQ9Te3A17LQ

    http://www.youtube.com/watch?v=zXARsD2s68k

    http://www.youtube.com/watch?v=QxWm9oaU9DI

    http://www.youtube.com/watch?v=vL1trl1FMUw

    http://www.youtube.com/watch?v=DsI_nIy9-Kk

    http://www.youtube.com/watch?v=dCSh8f8V66g

    http://www.youtube.com/watch?v=QawYXs2e2oE

    http://www.youtube.com/watch?v=o6foPSLE5vk

    http://www.youtube.com/watch?v=ob5Vin7KxkM

    http://www.youtube.com/watch?v=QFVD4LNLFAA

    σας παραθετω μερικα βιντεο προς ενημερωση του κοσμου και προς εξεταση απο τους αρμοδιους φορεις για να γνωρισετε το πραγματικο προσωπο του apbt χωρις τις φημολογιες και τα λαθη των προηγουμενων ετων!!υπαρχουν εκατομυρια υποστηριχτες της φυλης σε ολο τον κοσμο χωρις τα προβληματα που εσφαλμενα νομιζανε παλιοτερα καποιο πληθως κοσμου ακουγοντας τις φημολογιες χωρις να εχουν γνωρισει απο κοντα την αξιολατρευτη και πιο φιλικη προς τους ανθρωπους ρατσα το apbt!!
    παρακαλώ πολύ τους αρμόδιους στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να εξετασουν πολυ προσεκτικα το θεμα απο εγκειρες πηγες και μεγαλους
    ειδικους παγκοσμιος και να μην λαμβανουν υποψιν κακοβουλες κι αστοχες επιθεσεις προς οποιαδηποτε φυλη με αποτελεσμα το κακο των ζωον που καθε αλλο παρα φιλοζωικη ταση χαρακτηριζει!!εντελος φιλικα συστηνω ανεπιφυλακτα προς ολο τον κοσμο να γνωρισουν αυτη την αθλητικη ρατσα στην οικογενεια τους στα παιδια τους στους ηλικιωμενους γιατι εχει να προσφερει πολλα χρησιμοποιειτε για pet therapy σε νοσοκομεια σε ολο τον κοσμο για συντροφια για αθληματα ακομα και σε σωματα ασφαλειας ερευνας και διασωσης και παρα πολλα αλλα !!!!!!!!θεωρειτε η πιο παρεξηγημενη ,ευφηεστατη ,δεμενη και χαρουμενη με την ανθρωπινη παρουσια φυλη παγκοσμιος!!τα πραγματικα μας φιλοζωικα αισθηματα συνδεονται με αυτες τις ρατσες που πραγματικα χρειαστηκαν βοηθεια!!η σωστη ενημερωση ειναι οτι καλυτερο για ολους μας και τους τετραποδους φιλους μας επησεις!!!
    punish the deed not the breed οπως λενε καποιοι ξενοι φιλοι μας κι εχουν δικιο γιατι οι ανθρωποι εκπαιδευουν μερικα σκυλια για παρανομεσ δραστηριοτητες κανοντας τα φοβικα με αποτελεσμα η κακη ψυχολογια τους να φερει ενα δαγκωμα η ενα ανεπιθημητο αποτελεσμα σε καποια πολυ σπανια περιπτωση!!ολες οι ρατσες μπορουνε να χρησιμοποιηθουν για τετοιου ειδους παρανομα σπορ αποδεδηγμενα πλεον σε ξενα κρατη οι τυπου bsl λυσεις δεν βοηθανε πουθενα ηταν κι ειναι μια τρυπα στο νερο ουτε βοηθησανε οπως παραδεχτηκαν χωρες του εξωτερικου κι αποδειχτηκε μεγαλο φιασκο!!!!!!!!τελος το apbt κι αλλες ρατσες εργασιας ειναι περισσοτερο ανθρωποκεντρικες και ειναι πολυ δυσκολο να δαγωσουν ανθρωπο οσο καποιες αλλες ρατσες μετα απο οτιδηποτε κι αν ακολουθησει ακομα και μικροτερες φυλες χαρακτηριζουν μεγαλες μορφες επιθετικοτητας!!!!!!ευχαριστω Αθηνα Μ.

  • 1. Σε καμμιά χώρα ολου του κόσμου δεν απαγορεύονται γενικώς τα ζώα σε παραστάσεις – σε κάποιες μεταξύ αυτών και 2-3 ευρωπαικές απαγορεύονται μόνο τα άγρια ζώα.
    2. Το τσίρκο με τη συμμετοχή η όχι ζώων έχει αναγνωρισθεί από την Ε.Ε. ως τμήμα του Ευρωπαικού πολιτισμού.
    3. Δεν είναι νομικά και ηθικά σωστό τσιρκο που ειναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη και τηρούν 100% τις ευρωπαικές προδιαγραφές και νόμους να αποκλείονται από την Ελληνική επικράτεια που ως γνωστον αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαικής, παρότι στη χώρα μας η πλειοψηφία των κρατικών και ιδιωτικών χώρων εκμετάλλευσης ζωικού κεφαλαίου δεν εκπληρούν τις ευρωπαικές προδιαγραφές.
    4. Σίγουρα όπως και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν τσίρκο που δεν πληρούν τις ευρωπαικές προδιαγραφές και ακόμα χειρότερα κακομεταχειρίζονται τα ζώα αυτό όμως όπως διατυπώνεται και από έκθεση ευρωπαικής επιτροπής δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να χαρακτηρισθεί ως γενικό φαινόμενο – αυτοι βέβαια θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.
    5. Σίγουρα υπάρχει νομικό και συνταγματικό πρόβλημα γενικότερα με αυτό το άρθρο – και απορούμε πως έμπειροι πολιτικοί όπως ο υπουργός και η υφυπουργός δεν το αντιλαμβάνονται – μιας και αποκλείει το σύνολο των ευρωπαικών συγκροτημάτων τσίρκο από την ελληνική επικράτεια χωρίς ουσιώδη και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση παρα μόνο επηρεασμένο μονόπλευρα από απόψεις ατόμων και οργανώσεων με προκαταλήψεις εναντια στο θεσμό του τσίρκο προβάλλοντας μόνο την εικόνα των κάκιστων συγκροτημάτων του είδους που όπως αναφερθήκαμε παραπάνω υπάρχουν.
    6. Με την ίδια έλλειψη ουσιαστικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης αποφασίζονται οι εξαιρέσεις για το εν λόγω άρθρο.

    Για τους πιο πάνω λόγους που εν συντομία παρουσιάζουμε καθώς και για πολλούς άλλους ζητούμε από το υπουργείο να μας καλέσει μέσω e-mail σε άμεσο διάλογο για μια συμβιβαστική λύση πάνω στο εν λόγω άρθρο αλλιώς επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας όπως προσφυγή στα ελληνικά και κυρίως στα ευρωπαικά δικαστήρια με οτι αυτό συνεπάγεται.

    Με εκτίμηση εκ του προεδρείου

    Σάκης Πετρόπουλος

  • 4 Απριλίου 2011, 16:52 | Στάθης

    Δεν υπάρχουν επικίνδυνα σκυλιά.Υπάρχουν επικίνδυνοι ιδιοκτήτες.Ξέρω pit bull που είναι σαν αρνί,αλλά από μικρό μεγάλωσε σωστά,αντιθέτως Κανίς Γκριφόν με έχει κυνηγήσει αφού είχε περάσει σαν κουτάβι ουκ ολίγα από το πρώτο αφεντικό του.Όσον αφορά τα Κόκερ,είναι αξιαγάπητα σκυλιά,άριστα στο κυνήγι και στη συντροφιά.Αν κάποιο είναι προβληματικό οφείλεται στον κακό ιδιοκτήτη του.

    Πρέπει να υποχρεωθούν οι κάτοχοι όλων των σκύλων να τους φορούν φίμωτρο όταν τα κυκλοφορούν στο δρόμο.Επίσης να τονίσω ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρός ο νόμος για όσους «βγάζουν» βόλτα τα σκυλιά τους αφήνοντας τα μόνα τους κάθε πρωί να ουρίσουν όπου βρουν.

  • 4 Απριλίου 2011, 15:35 | verking

    Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η §3 του άρθρου, περιοδικά όπως το National Geographic εξομοιώνονται αυτομάτως με περιοδικά για παιδόφιλους. Απίστευτα πρόχειρη διατύπωση.

  • Κυρία Δεκαρίστου,

    Θα σας παρακαλούσα να περιορίσετε τις απόψεις σας στις γνώσεις που κατέχετε καλύτερα, αυτές των μικρόσωμων χαριτωμένων φυλών που κρίνετε. Δυστυχώς σας αρέσει να διαδίδετε πράγματα αναληθή. Δεν ξέρω αν έχετε κάποια φοβία με τους σκύλους της φυλής, αλλά ένας άνθρωπος με τα δικά σας ενδιαφέροντα, θα έπρεπε να είναι υπέρ των ζώων.

    Προσωπικά έχω ταξιδέψει σε χώρες που επιτρέπονται τα πιτ, σε άλλες που απαγορεύονται, σε άλλες που επιτρέπονται υπό περιορισμούς και γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται.

    Είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνετε και δείχνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΖΩΟΦΙΛΙΑ. Χαρακτηρίζει ελάχιστους ευτυχώς ζωόφιλους του χώρου σας και σίγουρα δεν θα έπρεπε να διακρίνει έναν εκτροφέα, πόσο μάλλον έναν ζωόφιλο ή έναν εκτροφέα που θα ήθελε να λέγεται ζωόφιλος.

    Το ευχάριστο είναι ότι οι αναγνώστες δεν έχουν την ίδια άποψη. Είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε για να λύσω απορίες και να αποδείξω την αντίθετη άποψη, καθώς έρχομαι σε επαφή καθημερινά με δεκάδες κακοποιημένα πιτμπουλ. Μάλιστα η άποψη μου δεν έχει απολύτως κανένα εμπορικό συμφέρον, αφού η ομάδα του http://www.pitbull-rescue.gr, δρα εθελοντικά, μόνο και μόνο από την αγάπη που έχουμε για τους σκύλους της φυλής και όσους πολεμούν αυτά τα δυστυχισμένα ζώα.

    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο που ίσως αλλάξει την άποψη σας για τους σκύλους της φυλής.

    http://www.pitbull-rescue.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=47

    Επίσης ίσως γνωρίζετε πως διάσημοι εκπαιδευτές εντός και εκτός Ελλάδος, υποστηρίζουν πως οι σκύλοι της φυλής είναι πανέξυπνοι και πολύ εύκολα ο δυναμισμός τους μετατρέπεται σε εκπαιδευτική ικανότητα.

    http://www.amazingdogs.gr
    http://www.cesarsway.com

    Φιλικά,
    Μαρίνα

  • 4 Απριλίου 2011, 13:43 | Τάσος

    Η κοινότητα ( pitbull.gr ) μας δημιουργήθηκε το 2005 με στόχο να ευαισθητοποίησει τους ιδιοκτήτες με τα πιτ μπουλ για το πώς να μεταχειρίζονται την συγκεκριμένη ράτσα (γιατί η κάθε ράτσα θέλει έναν δικό του τρόπο μεταχείρησης) για ένα καλύτερο μέλλον των συγκεκριμένων σκυλιών.

    Χρήματα από αυτό δεν βγάζουμε όπως μερικοί από την εκτροφή ή από τις κυνομαχίες που είμαστε ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ. Οπότε δεν έχουμε κάποιο κέρδος αλλά αντιθέτως έχουμε έξοδα. Διαλέξαμε ένα καλό δρόμο σε αντίθεση με άλλους που θέλουν να βλάψουν την συγκεκριμένη ράτσα.

    Η κοινότητα μας έχει σοκαριστεί από το σχόλιο της Δεκαρίστου Μαρία. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πως γίνετε ένα άτομο το οποίο ασχολείται με σκυλιά εδώ και χρόνια, να ονομάζει τον εαυτό της ζωόφιλο, βάζόντας ένα χέρι “βοήθειας” ώστε να δώσει ένα τέλος στη φυλή αυτή, ειδικά όταν η συγκεκριμένη είναι εκτροφέας κάποιας άλλης φυλής. Αύτοματα το μυαλό μας πάει πως η συγκεκριμένη είναι εκτροφέας για τα χρήματα και όχι επειδή θέλει να ασχοληθεί με αγάπη και πάθος για την φυλή που επέλεξε να ασχοληθει.

    Eμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε να βάλουμε τους ιδιοκτήτες στο σωστό δρόμο και οι ιδιοκτήτες τα σκυλιά τους ανεξαρτήτως ράτσας. Θα πρέπει να μάθουν κάποιοι πως Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΕ και ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ. Άμα μάθεις το παιδί σου από μικρό να πλακώνει τα υπόλοιπα παιδιά, αυτό θα κάνει και όταν μεγαλώσει, γι‘αυτό θα παρακαλούσαμε τους ανθρώπους που μπαίνουν στην διαδικασία να κάπουν τέτοιου είδους σχόλια, να σκέφτονται ποιο βαθιά και όχι επιφανειακά.

    Άς κάνουμε και ένα BSL τους αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά. Ας προσθέσουμε και την θανατική ποινή στην Ελλάδα επειδή το κάνουν οι άλλες χώρες, όπως: Iran, North Korea, Yemen, USA, Saudi arabia, Libya, Syria, Βangladesh, Somalia.

    Ευτυχώς που ο κόσμος δεν πάει με τη λογική της Δεκαριστου Μαρια, γιατί εκτός από το να δώσουμε τέρμα σε κάτι, υπάρχει και ο άλλος τρόπος, να τα αλλάξουμε, όποτε ας αφήσουμε να το κάνουν αυτοί που θέλουν και μπορούν.

    Και τα Cocker σκυλιά είναι, σίγουρα μερικά από αυτα αγριεύουν σε λάθος χέρια, μήπως να ζητήσουμε την απαγορεύση τους;

    Μας δείξατε τα στατιστικά που βρήκατε στο ίντερνετ, (άσε που μερικοί άσχετοι θα ονόμασαν το σκύλο πιτ μπουλ απλά για την δημοσιότητα, γιατί έαν προσέξατε, γράφει Moreno Valley Woman Killed by Neighbor’s Two Dogs άγνωστα, άλλα τα πιτ μπουλ φταίνε) αλλά τα συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν γίνει, μιλάμε για ανεύθυνους ιδιοκτήτες. Εάν τα σκυλιά αυτά ήταν killers από την φύση τους, πρώτα θα σκοτώνανε τους ιδιοκτήτες και μετα τους υπόλοιπους. Τι λογική είναι αυτή; Επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι δολοφόνοι, βιαστές, ανώμαλοι, κάνουν εκτρώσεις κτλπ, μήπως θα θέλατε να δώσουμε και στην ανθρωπότητα ένα τέλος; Για τα περιστατικά που αναφέρατε, ήσασταν εκεί; Γνωρίζατε το πως μεγάλωσαν τα συγκεκριμένα σκυλιά; Έφταιγε ο ιδιοκτήτης για το θάνατο αυτών των ανθρώπων ή ο σκύλος;

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/5000894/Crocodile-kills-11-year-old-girl-in-swamp.html

    http://www.reuters.com/article/2010/10/22/us-shark-california-idUSTRE69L5J120101022

    http://www.cbsnews.com/stories/2010/01/06/world/main6062197.shtml

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/zimbabwe/8106685/Zimbabwean-man-killed-by-lions-while-showering.html

    http://www.reuters.com/article/2010/07/28/us-usa-bear-attacks-idUSTRE66R5VK20100728

    http://www.nj.com/parenting/eric_ruhalter/index.ssf/2009/07/snake_kills_baby.html

    Αν ψάξετε θα βρείτε πολλά και διάφορα. Mε βάση την λογική σας θα πρέπει να σκοτώσουμε όλα τα ζώα.

    Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί κολλήσατε στην συγκεκριμένη ράτσα και όχι σε άλλες, γιατί τέτοια περιστατικά έχουν γίνει και απο άλλα ζώα όπως κροκόδηλοι, φίδια, ανακόντες, ταύρους, ελέφαντες, λιοντάρια, καρχαρίες κ.τ.λ. έτσι είναι στην Ελλάδα μάλλον τα πράγματα, ο καθένας λεει ότι του κατέβει.

    Με βάση την λογική σας, θα πω και εγώ, πως τα κόκερ σπάνιελ (τα όποια δεν είναι απο εκτροφείο) έχουν την αρρώστια «rage syndrome», αυτό πάει να πει πως ένα μεγάλο ποσοστό στο κόσμο τα όποια έχουν ζευγαρωθεί απο ιδιοκτήτες, κουβαλάνε την συγκεκριμένη αρρώστια, ζητάω να δώσουν ένα τέλος σε όλα τα κόκερ σπανιέλ.

    Όχι, να καταργηθούν όλα τα σκυλιά εκτός από τα κοκερ σπάνιελ.

    Όποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει την έναρξη και πορεία αυτής της κοινότητας, θα διακρίνει πως μετά απο 6 χρόνια έχουμε ξεπεράσει κάθε δυσκολία πετυχαινοντας το σκοπό μας αφού καταφέραμε να δείξουμε σε χιλιάδες Έλληνες τον αληθινο χαρακτήρα των πιτ μπουλ.

    Και για περισσότερη πληροφόρηση, μπείτε στο pitbull.gr για μάθετε για την συγκεκριμένη ράτσα. Δημιουργήθηκε το 2005 για δείξει τον αληθηνό χαρακτήρα πιτ μπουλ, στη συνέχεια ξύπνησε ο κάθε συμφεροντολόγος, δήθεν εκτροφέας, κυνομάχος και μη, να βγάζει λέφτα (σήμερα δήθεν εκπροσώποι ήταν κυνομάχοι και χάλαγαν την ράτσα για τα λεφτά, όσοι τέτοιοι συμμετείχαν στην σελίδα μας, έχουν διωχθεί). Να τιμωρηθούν αυτοί που προκαλούν κακό στα πιτ μπουλ με διάφορους τρόπους.

    Εμείς προτιμάμε να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες των πιτ μπουλ ώστε να τα μεγαλώσουν με το σωστό τρόπο, παρά «ένα χέρι βοήθειας για το τέλος τους».

    Με όλο το σεβασμό.
    The Official Greek PitBull Site / http://www.pitbull.gr / 2005 – 2011

  • 4 Απριλίου 2011, 13:56 | χαριτακη μαρια

    Τα ζώα έχουν δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης, δικαίωμα που πλήττεται άμεσα από την ύπαρξη τσίρκων και παρόμοιων υπηρεσιών που στόχο έχουν την εκμετάλλευση των ζώων για την προσπόριση οικονομικών ωφελών. επιτακτική καθίσταται η ανάγκη απάγορευσης τέτοιων μορφωμάτων που μετατρέπουν τα ζώα σε πηγή χρημάτων. η ύπαρξη τσίρκων παραπέμπει σε παρωχημένεσ κοινωνίεσ όπου τα ζώα αντιμετωπίζονται ωσ απλά αντικείμενα. ελπίζω πωσ θα εφαρμοστεί το μέτρο..

  • 4 Απριλίου 2011, 13:30 | Υρια Λιονακη

    Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΕΙΑΣ ΖΩΩΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ..?
    ΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΖΩΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ? ,,,
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ !!!

  • 4 Απριλίου 2011, 11:03 | Χρήστος Αξής

    Να απαγορευτούν όλες οι κούρσες ζώων για στοίχημα, συμπεριλαμβανομένου του ιπποδρόμου και των κυνοδρομιών. Ο τζόγος με ζώα δεν είναι ούτε αθλητισμός ούτε ευγενής δραστηριότητα.

    Να απαγορευτεί ρητά δια του παρόντος νόμου ως κακοποίηση η ίππευση ή εργασία ιπποειδών νεώτερων των 3 ετών.