Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία έως δύο ζώων συντροφιάς. Στις πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται η διατήρηση έως δύο ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, ακόμα και στην περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτης τους ή τον κάτοχό τους. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραμονή των ζώων στις βεράντες του διαμερίσματος, η δε προσωρινή παραμονή τους σ΄ αυτές, τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας

2.Επιτρέπεται η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

3. Στις διπλοκατοικίες, επιτρέπεται με ομόφωνη απόφαση των συνιδιοκτητών, η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοιχτούς χώρους, υπό τους όρους της προηγούμενης παραγράφου.

4.Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπως ιδίως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο, στο φωταγωγό και στον κήπο.

  • 16 Απριλίου 2011, 08:51 | Νίκη Παλίδη

    Όλοι οι φιλόζωοι που έχουν κατά καιρούς στα σπίτια τους παραπάνω από 2 ζώα, για φιλοξενία, περίθαλψη, κτλ. θα τιμωρούνται επιπροσθέτως για το έργο τους?
    Χρήματα που θα βρίσκονται για την τοποθέτηση των microchip από τους συλλόγους? Εδώ δεν φτάνουν για τροφές και φάρμακα …

  • 16 Απριλίου 2011, 00:50 | SUSIE

    ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ,ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΟ ΑΠΟ 2 ΣΚΥΛΙΑ?ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΜΕ?ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΙ Ο ΚΑΤΗΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΙ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΟ ΑΜΑΡΤΗΡΙΟ!ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΚΣΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ»ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ»ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,,ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ»ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ»,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΙΔΙΟ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ»ΚΟΙΝΗ ΗΣΥΧΙΑ»ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ?ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ.. ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΥΝΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΖΕΒΟΥΝ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.[SORRY FOR ANY SPELLING MISTAKES…I AM GREEK-AMERICAN]