Άρθρο 7 Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς

1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων που διοργανώνει εκθέσεις με ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Κτηνιατρικής του οικείου Δήμου.

2. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα ζώα συντροφιάς πρέπει να βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη/κατόχου/ συνοδού τους, ο οποίος οφείλει να μην τους προξενεί φόβο, αγωνία ή πόνο. Ζώα συντροφιάς που εκδηλώνουν χωρίς αιτία επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα ζώα ή τον άνθρωπο, φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο ή απομακρύνονται από την έκθεση.

3. Τα ζώα συντροφιάς που συμμετέχουν σε εκθέσεις, πρέπει να έχουν σημανθεί και καταγραφεί και οι συνοδοί τους να φέρουν το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό τους, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εμβολιασμένα και ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο αποπαρασιτισμό.

4. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

  • 12 Απριλίου 2011, 22:15 | Βασίλης Δάκας

    Η εργασία κυρία μου δεν είναι η αποτροπή του κλέφτη απ’ το σκυλί. Το κάθε άλλο.. Καλύτερα να τα κλέψει όλα και να μείνει το σκυλί αμέτοχο κάτω απο το τραπέζι παρά να διακινδυνεύσει τη ζωή του προσπαθωντας να αποτρέψει το διαρρήκτη.
    Δεν έχετε ιδέα τόσο για τη φυλή όσο και για το γίνετε γύρω σας.

    Όταν ο διαρρήκτης μπεί λοιπόν καλά θα ήταν να μη στείλετε καμικάζι το σκυλί σας γιατί θα το θέσετε σε κύνδινο και θα θανατωθεί σύφμωνα με το νόμο που γράφει ότι δε πρέπει να δαγκώσει το κλέφτη.

  • 12 Απριλίου 2011, 22:45 | Σταματης Δεληγιαννης

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ «ΚΟΜΜΕΝΩΝ» ΣΚΥΛΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Ο.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
    1. Surgical operations for the purpose of modifying the appearance of a pet animal or for other non-curative purposes SHALL BE PROHIBITED
    1. Χειρουργικές επεμβάσεις για τους σκοπούς της τροποποίησης της εμφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου ή για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ NA ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ…
    …ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ…ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ?…ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΥΣΧΙΕΙ Ο «ΒΑΜΜΕΝΟΣ» ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ Η ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ (που εδω ειναι φανερη και μαλλον ενοχλει)?…ΕΓΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ (λεμε τωρα…) ΠΟΛΙΤΗΣ…

  • 12 Απριλίου 2011, 21:24 | Silbas

    Η κα Δεκαρίστου μας παρουσιάζει μία κατάσταση στην οποία όλοι ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ είναι συννένοχοι, και η οποία πρέπει να λυθεί, κατά τα λεγόμενά της άμεσα, με νόμο του κράτους.

    Εχουμε λοιπόν την Ευρωπαική σύμβαση περί προστασίας των ζώων του 1992 την οποία ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΑΝ κατά κόρον όλοι οι διεθνείς και ελληνικοί οργανισμοί με τη σειρά, εφαρμόζοντάς την όπου και όποτε τους συνέφερε, λειτουργώντας ώς εισπαρακτικοί οργανισμοί συμμετοχών σε εκθέσεις μορφολογίας των ίδιων, κυνηγημένων από πολλές μεριές ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ατόμων που ασχολούνται με το χόμπι αυτό στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, συγκριτικά πάντα με τον αριθμό του συνόλου των ενασχολούμενων και ιδιοκτητών σκύλων.

    Ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να προβλέψει το επικείμενο πρόβλημα και να θέσει χρονικά όρια μέσα στα οποία θα προσάρμοζε ομαλά τις φυλές τις οποίες αφορά η ευρωπαική σύμβαση περί προστασίας των ζώων του 1992, λειτούργησε δηλαδή ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο καταστατικό του που προβλέπει ώς πρώτο και κυριότερο μέλημά του την προώθηση και ανάπτυξη της οργανωμένης κυνοφιλίας.

    Ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να επιβάλλει τους όπως προαναφέρθηκε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ κανονισμούς του στους υπό αυτόν ομίλους, όπως ο όμιλος SPANIEL και άλλοι όμιλοι, οι οποίοι έκαναν επί 19 ΧΡΟΝΙΑ ό,τι νόμιζαν καλύτερο για την τσεπούλα τους, και για να βοηθήσουν κάποια συγκεκριμένα λόμπι και κάποια συγκεκριμένα ΣΚΥΛΙΑ, λειτουργώντας κοντόφθαλμα και αλαζονικά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΠΑΝΤΑ απέναντι στον εκθέτη.

    Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ελέγξει σε πολλαπλές περιπτώσεις μέλη του σχετικά με τις δραστηριότητές τους, δείχνοντας ή ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ή ΑΝΟΧΗ σε αυτά που γινόντουσαν, κατά τα λεγόμενά σας επί χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΟΛΟΙ οι παραπάνω είναι ανεύθυνοι και το πρόβλημα λύνεται, πάλι κατά τα λεγόμενά σας, αν τελικά τα ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ίσως – και με το ζόρι – ζώα που επιδεικνύονται στις εκθέσεις μορφολογίας κριθούν ανεπιθύμητα από την μία μέρα στην άλλη.

    ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ? ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ με τον υπόλοιπο κυνολογικό κόσμο και τους κανόνες του ή σας ενδιαφέρει ΠΑΛΙ ποιός θα μοσχοπουλήσει και σε ποιόν ΜΟΝΟ? Αλήθεια αν οι μία χούφτα άνθρωποι που συμμετέχουν στην έκθεση ήταν το πρώτο τους μέλημα να μοσχοπουλήσουν, θα έκοβαν αυτιά σε ντόπερμαν όσο καλύτερα μπορούσαν σύμφωνα με το πρότυπο και θα τα έδειχναν στις εκθέσεις μορφολογίας – θα πέρναγαν εξετάσεις υγείας, χαρακτήρα θα έφτιαχναν ομίλους ή θα τα έκοβαν σπίτι τους με το ψαλίδι ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ οι παράνομοι παραγωγοί εκμεταλλευόμενη την ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΑΣ.

    Και αν ο νόμος αυτός ψηφιστεί, ποιός μας λέει ότι ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα τον εφαρμόζει αφού ήδη δεν εφαρμόζει τους προηγούμενους όπως μας λέτε? Αφού δεν λειτουργεί και αποφασίζει σύμφωνα με το καταστατικό του και την προώθηση της οργανωμένης κυνοφιλίας. Ποιός μας λέει αν και πώς ξαφνικά θα γίνει έλεγχος στους ΗΔΗ παρανομούντες κτηνιάτρους, κατά τα λεγόμενά σας?

    Οι φυλές βρίσκουν τον δρόμο τους ΣΙΓΟΥΡΑ – όποιος κι αν είναι αυτός -όταν τηρούνται κάποιοι κανόνες. Οι άνθρωποι που ζούν και ενδιαφέρονται για αυτές, πρέπει να έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο να προσαρμόσουν τις κινήσεις τους, να επιλέξουν γεννετικό υλικό και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, όπως και όσο μπορούν.

    Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, με απαγόρευση της επίδειξης ζώων που έχουν ΓΕΝΝΗΘΕΙ μετά την ψήφισή του, και να προβλέψει ΠΩΣ και ΠΟΣΟ καλά μπορεί να ελέγξει τον πληθυσμό των ζώων που ΔΕΝ επιδυκνείονται, που είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ, αλλιώς είναι νόμος που είναι προφανές ότι υπαγορεύτηκε χωρίς την συμμετοχή του κυνολογικού κόσμου – άρα απορριπτέος από αυτόν.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που αφορά ΦΥΛΕΣ σκύλων και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του κυνολογικού κόσμου, δεν πρέπει να ψηφίζεται χωρίς συνομιλία με τους επίσημους φορείς που τις αντιπροσωπεύουν, τον ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ και τους ΟΜΙΛΟΥΣ ΦΥΛΩΝ.

    Ο λόγος είναι πολύ απλός και κατανοητός – είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

    Ολος ο κυνολογικός κόσμος πρέπει να εστιαστεί σε αυτό και ΜΟΝΟ αυτό, και να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ μέλη του που εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για προσωπικό ώφελος ΑΜΕΣΑ, τυπικά και άτυπα.

  • 12 Απριλίου 2011, 19:37 | Ioannis Xonas

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,
    Στα πλαίσια της δυνατότητας που παρέχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου, αποφάσισα μετά από πολλές σκέψεις για την πιθανότητα θετικής συνεισφοράς, να απευθύνω την επιστολή αυτή, που απηχεί την προσωπική μου εμπειρία και αντίληψη για διατάξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, μέσα στα όρια των περιορισμένων, ομολογώ, γνώσεων μου, κυρίως σε θέματα νομικής υφής.
    Ως λάτρης της ιταλικής προέλευσης φυλής CANE CORSO, αναγνωρισμένης από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία, αποφάσισα στα μέσα Οκτωβρίου 2010 να εξετάσω το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2011, όπως είχα πράξει αντίστοιχα και σε αυτό της Σλοβακίας το 2009. Πρώτη μου προτεραιότητα να μελετήσω την επίσημη προκήρυξη των διοργανωτών (www.worlddogshow2011.fr), που αφορούσε στη συμμετοχή ή μη σκύλων με κομμένα αυτιά και ουρά. Σύμφωνα με αυτή, η συμμετοχή σκύλων με κομμένα αυτιά, γεννημένα στη Γαλλία ή το εξωτερικό μετά τις 28.08.2008 (ημερομηνία απαγόρευσης κοπής αυτιών στη Γαλλία)απαγορεύεται, ενώ αυτά που έχουν γεννηθεί πριν την ημερομηνία αυτή επιτρέπεται. Εξαίρεση γίνεται αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου είναι μόνιμος κάτοικος χώρας όπου επιτρέπεται η κοπή. Στη Γαλλία ΔΕΝ απαγορεύεται η κοπή της ουράς και ως εκ τούτου επιτρέπεται η συμμετοχή σκύλων με κομμένη ουρά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην αναφερόμενη προκήρυξη ένας σύνδεσμος (link) με οδήγησε στο web site των Χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς και στις αντίστοιχες στήλες που αφορούσαν στη Χώρα μας, έγραφε ότι η Σύμβαση αυτή είχε υπογραφεί από μας στις 13.11.1987, είχε ενσωματωθεί στο εθνικό μας Δίκαιο στις 29.04.1992 και έχει τεθεί σε ισχύ από την 01.11.1992.
    Σκέφθηκα ότι ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος, ο οποίος επιτρέπει στις εκθέσεις τη συμμετοχή «κομμένων» σκύλων, θα έχει γνώση του νομικού καθεστώτος που ισχύει στη Χώρα μας. Σε σχετικά ερωτήματά μου, έλαβα απάντηση στις 29.10.2010 ότι ο ΚΟΕ δεν είναι νομοθέτης, δε δίνει ερμηνείες στους Νόμους, που σέβεται και τηρεί, και πρέπει να αποφασίσω ο ίδιος, αφού μελετήσω τους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού. Ακόμη, ότι δεν του έχει ζητηθεί από τη Δ.Κ.Ο. να της γνωστοποιήσει το σχετικό νομικό καθεστώς που ισχύει στη Χώρα μας και ότι ουδέποτε έχει πράξει τούτο ο ίδιος. Παράλληλα μου διαβίβασε και αντίγραφο του Ν. 2017/1992 που κυρώνει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
    Απευθύνθηκα προφορικά και σε άλλα σχετικά με το αντικείμενο αξιόλογα πρόσωπα, από τα οποία δεν έλαβα σαφή απάντηση. Δυστυχώς προσωπικά μου προβλήματα με ανάγκασαν να διακόψω την προσπάθεια για γνωμοδότηση από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου σας.
    Σχετικά πρόσφατα πληροφορήθηκα για την από 24.09.2010 γνωμοδότησή της, σε ανάλογα ερωτήματα της Διεθνούς Κριτού κας Μαρίας Δεκαρίστου. Σύμφωνα με αυτή και συγκεκριμένα στην $2, αναφέρεται ότι για όσους υποβάλλουν τα ζώα σε ακρωτηριασμούς, επιβάλλονται ποινές σύμφωνα με τη $3, αρθρ.12 του Ν.3170/2003 και ως εκ τούτου απαγορεύεται η κοπή, πλην των περιπτώσεων που ο αρμόδιος κτηνίατρος κρίνει διαφορετικά.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
    1. Μου είναι γνωστό ότι το Πρωτότυπο των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων μεταφράζεται κατά λέξη στην Ελληνική και η κύρωση με Νόμο γίνεται με πολύ συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή, αφού κανένας δεν είναι δυνατόν να υπεισέλθει στην ουσία του περιεχομένου της Σύμβασης, που έχουμε ήδη υπογράψει σαν Χώρα.
    2. Στο επίμαχο για την απαγόρευση κοπής αυτιών –ουράς άρθρο 10 $1 αυτής, αναγράφεται κατά λέξη «οι χειρουργικές επεμβάσεις, που προορίζονται να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευθούν και κυρίως α, β, γ, δ.»
    3. Αναζήτησα, πιστεύω ευλόγως, μεταγενέστερο Νόμο που να απαγορεύει την κοπή, αλλά διεπίστωσα ότι δεν έχει εκδοθεί τέτοιος. Σκέφθηκα ότι μπορεί πρόθεση της Σύμβασης να ήταν να απαγορευθεί όντως η κοπή, αλλά με μόνη την ανωτέρω διατύπωση δεν μπορούσε η κοπή να θεωρείται απαγορευμένη. Εξ άλλου όπως παρατήρησα, για άλλες διατάξεις της Ε.Σ. που διατυπώνονται σε άλλα άρθρα αυτής με τη λέξη «ΠΡΕΠΕΙ» να προηγείται, όντως η ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει να υπάρχει σαφές νομικό καθεστώς που να τις καλύπτει απόλυτα. Τη σκέψη μου αυτή ακολούθησε μια δεύτερη. ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν όλα τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα και των Ειδικών Ποινικών Νόμων διατυπώνονταν με τη λέξη «ΠΡΕΠΕΙ» να προηγείται!!! Μια τρίτη ήταν ότι προφανώς γι’ αυτόν το λόγο ο Κ.Ο.Ε. επιτρέπει τη συμμετοχή «κομμένων» σκυλιών σε εκθέσεις και προφανώς γι’ αυτό το λόγο οι πλειονότητα των κτηνιάτρων προβαίνει στην κοπή. Μια τέταρτη, διαβάζοντας και τα υπόλοιπα έγγραφα και Νόμους, για την οποία παρακαλώ να το διαπιστώσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας, είναι αν για το θέμα υπάρχει νομολογία ή γνωμοδότηση από ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο. Μια πέμπτη, την οποία παρακαλώ επίσης να εξακριβώσουν οι Υπηρεσίες σας, είναι αν και πόσες σχετικές παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί από τα αρμόδια για την εφαρμογή των Νόμων όργανα, δεδομένης της ευκολίας διαπίστωσης της παράβασης, αν όντως αυτή είχε νομική υπόσταση. Μια έκτη, αν δεν έχει νομική υπόσταση, καταλαβαίνετε ότι προβλέπονται ποινές τόσον από τον ίδιο Ν. 2017/92, όσο και τον υπό κατάργηση μεταγενέστερο Ν. 3170/2003 για αδίκημα που δεν υπάρχει και το μυαλό μου πάει στην Αρχή «ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟ». Ως εκ τούτων και εφόσον οι σκέψεις μου επιβεβαιώνονται νομικά, η απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας σας στην κα Δεκαρίστου ότι επειδή προβλέπονται ποινές άρα ισχύει και η απαγόρευση κοπής είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη. Έβδομη και τελευταία σκέψη μου είναι αν είναι απόλυτα νομικά κατοχυρωμένη η απαγόρευση στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση ως έχει διατυπωθεί, γιατί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο επανέρχεται διάταξη στο άρθρο 16 με την οποία απαγορεύεται ο ακρωτηριασμός? Και ακόμη γιατί δεν διευκρινίζεται σαφώς τι νοείται με τον όρο «ακρωτηριασμός», ενώ αυτό συμβαίνει με άλλους όρους? Είναι ο ακρωτηριασμός αυτό που αποκαλεί η Ε.Σ. χειρουργική επέμβαση?
    4. Θεωρώ πλεονασμό το γεγονός ότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και στο άρθρο 7 γίνεται μνεία για την απαγόρευση συμμετοχής σκύλων σε εκθέσεις με κομμένα αυτιά –ουρά, τη στιγμή που στο άρθρο 16υπάρχει η διάταξη περί απαγόρευσης ακρωτηριασμού. Ο αριθμός των σκυλιών που συμμετέχουν σε εκθέσεις είναι σαφώς μικρότερος από το λοιπό αριθμό που διατηρούνται από τους ιδιοκτήτες στους χώρους τους και βγαίνουν βόλτες σε δρόμους, πλατείες και πάρκα, για τα οποία δε γίνεται ιδιαίτερη μνεία και πολύ σωστά, αφού η απαγόρευση θα ισχύει προφανώς για όλους τους ιδιοκτήτες και όχι μόνο για αυτούς που συμμετέχουν στις ελάχιστες ή κάποιες από τις ελάχιστες εκθέσεις που διοργανώνονται στη Χώρα μας. Στη σύγχρονη ορολογία αυτό κάποιοι θα το θεωρούσαν ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
    5. Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο γίνεται λόγος για όσους προβαίνουν σε ακρωτηριασμούς. Στην πράξη, αυτό αφορά κυρίως τους κτηνιάτρους, ενώ προφανώς ως ηθικοί αυτουργοί θα τιμωρούνται και οι ιδιοκτήτες των σκύλων. Με πολύ μεγάλη λύπη μου διαπιστώνω ότι υπάρχει παράλειψη (?) ανάλογης δίωξης για όσους κατά παραγγελία ή μη εισάγουν και διαθέτουν σκύλους με κομμένα αυτιά- ουρά από Χώρες όπου επιτρέπεται το κόψιμο και δεν είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν σε εκθέσεις. Δεν επιθυμώ να επεκταθώ στα αποτελέσματα που θα έχει μια τέτοια παράλειψη. Αν δεν μπορείτε εσείς να τα αξιολογήσετε, ζητείστε τις απόψεις του Κ.Ο.Ε. , του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων που εσείς θα κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμη η γνώμη τους.
    6. Κατά παράδοξο τρόπο και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία η Χώρα μας αντί να ενθαρρύνει, αποθαρρύνει την ελληνική εκτροφή, θεσπίζοντας όλο και περισσότερο αυστηρές διατάξεις, που βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να πράξει, για τους λόγους που αυτή κρίνει σκόπιμο. Η άποψη επαληθεύεται και στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Η Ε.Σ. στα άρθρα 4 και 8 καλύπτει απόλυτα το θέμα, αναφερόμενη στη διατροφή, υγιεινή και εκγύμναση ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε είδους και φυλής. Θα σας πληροφορήσω ότι η μεγαλύτερη ίσως εκτροφέας CANE CORSO στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, SIMONA TANZARELLA (www.tanzarella.it), διατηρεί νόμιμα πολλά από τα σκυλιά της στο υπόγειο του σπιτιού της, κατάλληλα διαμορφωμένο, παρέχοντάς τους όλα όσα απαιτούνται για να διατηρούνται στα πιο υψηλά επίπεδα υγείας και εκγύμνασης, αφού γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Τέλος , κα Υπουργέ, θα πρέπει να γίνει απόλυτα πιστευτό ότι η εκτροφή σκύλων είναι ένα χόμπυ πάρα πολύ δύσκολο με πολυποίκιλα προβλήματα και πολλούς αστάθμητους παράγοντες και επιχειρείται από λίγους, που κάνουν πολύ μεγάλες θυσίες και τους οποίους συνεπαίρνει το πάθος για τη φυλή τους, γιατί οι πολλοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν με κανένα τρόπο να ζήσουν με αυτή την ενασχόληση τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Μόνο ελάχιστοι σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλες τις φυλές έχουν καταφέρει να έχουν σαν κύριο επάγγελμα την εκτροφή σκύλων.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1. Με το άρθρο 22 της Ε.Σ. παρέχεται η δυνατότητα σε Χώρα που την έχει υπογράψει να προβεί σε καταγγελία. Θεωρώ ότι κάθε Έλληνας, αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα μιας τέτοιας ενέργειας, δεν θα απαιτούσε κάτι τέτοιο, έστω και αν θεωρεί ότι θίγεται και στεναχωρείται από την απαγόρευση κοπής αυτιών του σκύλου του. Αν εσείς κρίνετε σκόπιμο και εφικτό να κινήσετε τη διαδικασία αυτή χωρίς επιπτώσεις, σας παρέχεται, νομίζω, η ευχέρεια.
    2. Με δεδομένη την απαγόρευση κοπής αυτιών σύμφωνα με τα ανωτέρω, από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, όταν και όπως μετουσιωθεί σε Νόμο, θα πρέπει να καθορίζεται επακριβώς η έναρξη ισχύος του και η δυνατότητα συμμετοχής σε εκθέσεις «κομμένων» σκύλων που γεννήθηκαν μέχρι την ημερομηνία αυτή όπως γίνεται σε όλα τα άλλα κράτη. Η απαγόρευση αυτή να ισχύει για όλους τους σκύλους, ανεξαρτήτως προέλευσης και για όλους τους κατόχους, κατοίκους Ελλάδας και μη, ανεξαρτήτως αν στη Χώρα των τελευταίων επιτρέπεται η κοπή ή μη.
    3. Αν οι ανωτέρω σκέψεις μου είναι αληθείς και βάσιμες, κατανοώ ότι πιθανόν να υπάρξει δυσκολία στην ενημέρωση (αν απαιτείται) του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού έχει ενημερωθεί ήδη για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της κυρωθείσας Ε.Σ. και από τότε έχουν περάσει 19 περίπου χρόνια , χωρίς το «ΠΡΕΠΕΙ» να γίνει πράξη. Πιστεύω ότι έχετε τη δυνατότητα να το πράξετε και δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας υποδείξει τον τρόπο, χωρίς να θιγεί κανένας και το κυριότερο το γόητρο της Χώρας. Σε τελευταία ανάλυση καλύτερα να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο παρά από την απόφαση κάποιου αρμοδίου Δικαστηρίου, στο οποίο πιθανόν να προσφύγει κάποιο θιγόμενο πρόσωπο.
    4. Αν οι σκέψεις μου είναι αβάσιμες, πάλι θα πρέπει στον υπό έκδοση Νόμο να αναφέρεται ρητά η ημερομηνία απαγόρευσης κοπής και τι θα ισχύει για σκύλους που λόγω της ασάφειας (?) του υφιστάμενου, μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Νόμου, νομοθετικού Πλαισίου, έχουν κομμένα αυτιά-ουρά και οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκθέσεις. Για την περίπτωση αυτή θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν εγγράφως τις απόψεις τους ο Κ.Ο.Ε. και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, με ενδεχόμενη την πιθανότητα αναζήτησης ευθυνών που αναλογούν, από άτομα που θίγονται ίσως από διάταξη του υπό έκδοση Νόμου, εάν δεν παρέχει τη δυνατότητα σε σκυλιά τους με κομμένα αυτιά-ουρά, γεννημένα πριν την ημερομηνία ισχύος αυτού να συμμετέχουν σε εκθέσεις, προκαλώντας τους οικονομική και ηθική βλάβη.
    5. Όπως προανέφερα, στη Γαλλία επιτρέπεται η κοπή ουράς. Ομοίως στην Ιταλία, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 απαγορεύθηκε το κόψιμο αυτιών και ουράς, μετά από θύελλα αντιδράσεων, το Μάιο του ίδιου έτους επετράπη και πάλι η κοπή ουράς. Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου να εξετάσει η μη υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις, τουλάχιστον αυτές οι δύο Χώρες, που έχουν συνυπογράψει τη Σύμβαση και θεωρούνται ότι ευρίσκονται στην κορυφή, όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου στα θέματα κυνοφιλίας και ζωοφιλίας γενικότερα, έπραξαν τούτο και να εξετάσει ή μη το ενδεχόμενο παρόμοιας ενέργειας.
    6. Στον υπό έκδοση νόμο να ληφθεί μέριμνα ώστε να τιμωρούνται με τις ίδιες ποινές και όσοι εισάγουν και διαθέτουν σκυλιά με κομμένα αυτιά και ουρές για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης να προβλέπεται η διοικητική ποινή της αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους παραβάτες κτηνιάτρους για κάποιο χρονικό διάστημα και οριστικά σε περίπτωση υποτροπής.
    7. Κα Υπουργέ, σας παρέχεται η δυνατότητα να ενθαρρύνετε την ελληνική εκτροφή. Είναι βέβαιο ότι θα σας ευγνωμονούν οι περισσότεροι μελλοντικοί ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων. Αν δεν έχετε προσωπική άποψη, σας έχουν ήδη έλθει πολλά μηνύματα για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή αμφιβόλου –απαράδεκτης από κάθε πλευρά ποιότητας σκύλων, αγνώστου πατρός, μητρός κλπ. Προγόνων και χωρίς καμία εγγύηση, από άτομα που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος. Άλλοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να καταφεύγουν οι ίδιοι σε εκτροφεία του Εξωτερικού, δαπανώντας υπερβολικά μεγάλα ποσά, χωρίς να εξασφαλίζουν και αυτοί τα πλεονεκτήματα που τους παρέχουν οι Έλληνες εκτροφείς.
    Αναθεωρήστε το αναχρονιστικό ισχύον νομοθετικό καθεστώς, καταργώντας τα πεπαλαιωμένα Προεδρικά Διατάγματα και έχοντας σαν πυλώνα τις διατάξεις της Ε.Σ. που καλύπτουν πλήρως όλες τις απαιτήσεις. Δεν είναι δυνατόν π.χ. οι απαιτήσεις για την εκγύμναση ενός πεκινουά να συμπίπτουν με αυτές ενός λυκόσκυλου!!!! Δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται παγκοσμίως κανείς σήμερα ότι καθορίζονται συγκεκριμένων διαστάσεων ατομικοί χώροι εκγύμνασης για κάθε σκύλο. Η εκγύμναση- άθληση συνδέεται άρρηκτα με τον ανθρώπινο παράγοντα και αυτό το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο ο εκτροφέας, ανάλογα με τη φυλή της οποίας τυγχάνει λάτρης. Η Ε. Σ. ομιλεί για «σημαντική ποσότητα» κουταβιών. Ρυθμίστε νομοθετικά τον αριθμό που θεωρούνται «σημαντική ποσότητα» για την ομοιόμορφη και χωρίς περιθώρια αυθαίρετης ερμηνείας εφαρμογή του Νόμου από ελεγκτές και ελεγχόμενους. Ζητείστε τις απόψεις αρμοδίων φορέων (Κ.Ο.Ε., Κυνοφιλικών Ομίλων, Ομίλων Φυλών).
    Ευελπιστώντας στην έστω και ελάχιστη θετική συνεισφορά στο ομολογουμένως δύσκολο έργο σας,
    Με εκτίμηση,
    Ιωάννης Ξώνας

  • 12 Απριλίου 2011, 19:48 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΞΙΦΑΡΑΣ

    Η κυρια δεκαριστου απο οτι βλεπω εχει συνδιαλαγες και με ολη την ευρωπαϊκη εκτροφη του ντοπερμαν. Εμας παντως στις εκθεσεις μας ζηλευουν γιατι θεωρουσαν οτι σκοπιμως το κρατος δεν ακολουθει της νορμες της γερμανιας, σε νομους που εχουν σκοπους μακρυα απο την ζωοφυλια.

  • 12 Απριλίου 2011, 14:25 | Δεκαριστου Μαρια

    Ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες Ντομπερμαν ότι στους σκύλοι τους, χρειάζεται ο ακρωτηριασμός της ουράς, για να μπορούν να εργαστούν σαν σκύλοι προστασίας, δηλαδή για να μην μπορεί ο κλέφτης να το αρπάξει από την ουρά του.

    Ας φανταστούμε λοιπόν τη σκηνή του Ντόμπερμαν να επιτίθεται στον κλέφτη κι αυτός να ψάχνει να πιάσει την ουρά. Πολύ θα ήθελα να το έβλεπα αυτό… πως θα τα καταφέρει? Και με αυτόν τον τρόπο θα ακινητοποιήσει τον σκύλο? Όχι φυσικά… Θα γυρίσει και θα τον δαγκώσει.

    Πριν 100 χρόνια μπορεί να τα πίστευαν αυτά. Οι σημερινοί κλέφτες βρίσκουν πιο απλό να αναισθητοποιούν τον σκύλο με ένα σπρέι και να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

    Φαιδρή δικαιολογία για να ακρωτηριάζουν τους σκύλους τους.

  • 12 Απριλίου 2011, 12:49 | ΛΙΑΡΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    1) Canadian Federation of Humane Societies

    Ear cropping involves cutting off up to two thirds’ of the earflap and is done when the dog is 4-6 months old.
    Ear cropping is not always successful and at times only one ear will stand erect, while the other flops back.
    There is a risk of infection after the surgery, and the dogs’ behaviour is sometimes negatively affected. The puppy will likely experience post-surgical pain.
    Fanciers of these breeds argue working dogs have their ears cropped and tails docked to prevent them from being torn while they work. However, ears and tails are rarely torn and the process of docking and cropping is unnecessary.

    In reality these procedures may be painful and should never be done except by a veterinarian for medical reasons.
    http://cfhs.ca/athome/ear_cropping_and_tail_docking/#

    2) American Animal Hospital Association,
    California Veterinary Medical Association,
    Oregon Veterinary Medical Association,
    Rhode Island Veterinary Medical Association,
    Vermont Veterinary Medical Association,
    American Association of Food Hygiene Veterinarians
    and approved by the AVMA House of Delegates :

    1999 POLICY which states:
    «Ear cropping and tail docking in dogs for cosmetic reasons are not medically indicated nor of benefit to the patient.
    These procedures cause pain and distress, and, as with all surgical procedures, are accompanied by inherent risks of anesthesia, blood loss, and infection.
    Therefore, veterinarians should counsel dog owners about these matters before agreeing to perform these surgeries.
    http://www.peta.org/issues/companion-animals/ear-cropping-tail-docking.aspx

    3) Recommended by the Animal Welfare Committee and approved by the AVMA Executive Board 2008 POLICY

    “The AVMA opposes ear cropping and tail docking of dogs when done solely for cosmetic purposes. The AVMA encourages the elimination of ear cropping and tail docking from breed standards.”
    http://www.avma.org/issues/animal_welfare/tail_docking_history.pdf

  • 11 Απριλίου 2011, 23:02 | Ασπασία Φ.

    κα.Δεκαριστου εσείς ως κριτής, πως δεχτήκατε να κρίνετε «κομμένους» σκύλους σε εκθέσεις μιας και θεωρείτε όλους εμάς παράνομους; Αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν έγινε πριν το 1992 αλλά μόλις πριν 4 χρόνια δηλαδή το 2007. Και μάλιστα κρίνατε και Ντόμπερμαν κουτάβια με ναρθηκάκια στα αυτιά αν δεν με απατά η μνήμη μου!
    Μάλλον μας κοροιδεύετε… και δημιουργείτε εντυπώσεις για πιθανά δικά σας συμφέροντα… Φτάνει πια!

  • 11 Απριλίου 2011, 23:03 | Ασπασία Φ.

    Το ότι η προτεινόμενη απαγόρευση κοπής θα αυξήσει τις περιπτώσεις πραγματικής κακοποίησης από αυτοσχέδιους ιδιοκτήτες-χειρούργους ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
    Αυτού του είδους οι επεμβάσεις γίνονται με απόφαση και ευθύνη των ιδιοκτητών και όχι των εκτροφέων που συμμετέχουν στις εκθέσεις.

    Και μας το πιστοποιεί και η κ.Δεκαρίστου πιο κάτω που έγραψε το άρθρο στα Αγγλικά, που μιλάει για τοπική αναισθησία στην ουρά, και για προχειρότητες (If the docking is done poorly). Βεβαίως και ισχύει, και μας δείχνει τι θα συμβεί στους σκύλους ορισμένων φυλών αν τεθεί η απαγόρευση σε ισχύ. Το άρθρο αναφέρεται σε ανεπίτρεπτες μεθόδους που σίγουρα δεν εφαρμόζονται σε οργανωμένους κτηνιατρικούς χώρους.

  • Ένας σκύλος που περνάει την ζωή του με ανθρώπους που τον αγαπάνε και τον σέβονται και ταυτόχρονα του παρέχουν ότι χρειάζεται χωρίς «εκπτώσεις», σαφώς δεν θεωρείται κακοποιημένος επειδή έχει κομμένα αυτιά ή ουρά.

    +100000000

  • 11 Απριλίου 2011, 22:16 | Ν. Μαργαρώνη

    Η απαγόρευση συμμετοχής των σκύλων σε εκθέσεις με κομμένα αυτιά και ουρά, θα ήταν ότι πιο καταστροφικό θα μπορούσε να συμβεί σε ορισμένες φυλές.
    Τι θα γίνει με όλους αυτούς τους σκύλους οι οποίοι εδώ και χρόνια συμμετέχουν σε εκθέσεις και μετά από κόπο, χρήμα και προσπάθεια των ιδιοκτητών και εκτροφέων έχουν φτάσει σε επίπεδο να θεωρούνται εξαίρετα δείγματα της φυλής τους; Θα αποσυρθούν από αυτές τις διοργανώσεις και από την αναπαραγωγή επειδή έχουν κομμένα αυτιά ή ουρά; Τι θα γίνει με τις συμμετοχές σκύλων από ξένες χώρες όπου εκεί επιτρέπεται να κόβουν αυτιά και ουρές;
    Αν γίνει αυτό θα χαθούν όλοι οι σκύλοι Ελληνικής εκτροφής και ιδιαίτερα όλα τα Ντόμπερμαν τα οποία πλήττονται πιο πολύ, αφού είναι η μοναδική φυλή που έχει αυτή την παρουσία από τότε που ξεκίνησε η φυλή. Άρα θα υπάρξει αφανισμός όλων των Ντόμπερμαν στην Ελλάδα, θα χαθούν πολύ σημαντικές γραμμές αίματος όπως και όλη η εκτροφική προσπάθεια ενός μεγάλου μέρους εκτροφέων και ερασιτεχνών που ασχολούνται με τη φυλή.
    Την ίδια στιγμή θα αρχίσει η αναπαραγωγή μόνο των «άκοπων», και αυτό θα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για να αναπαράγει κάποιος ένα σκύλο. Αυτόματα δεν θα δίδεται βαρύτητα στα χαρακτηριστικά, την υγεία και τον χαρακτήρα, με αποτέλεσμα την καταστροφή της φυλής.
    Βεβαίως ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να δοθεί χρόνος προσαρμογής, όπως έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που απαγορεύτηκαν τέτοιου είδους παρεμβάσεις στους σκύλους.

  • 11 Απριλίου 2011, 19:10 | Δεκαριστου Μαρια

    Κυρία Μιλένα Αποστολάκη.
    Ανήκετε στη νέα γενιά πολιτικών που όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε να πάει η χώρα μας μπροστά σας έχουμε πιστέψει και μας δώσατε πάρα πολλές ελπίδες.
    Σας έχουμε στηρίξει επανειλημμένα στην προσπάθειά σας να εκλεγείτε βουλευτής στη Β΄ Αθήνας.

    Κυρία Αποστολάκη τα βλέμματα όλων των Κυνολογικών Ομίλων όλης της Ευρώπης και όχι μόνον, είναι στραμμένα σε αυτό το Νομοσχέδιο.

    Όλη χώρα βοά ότι έχετε υποκύψει στα συμφέροντα μερικών και σκοπεύετε να αποσύρετε από το άρθρο 7, την παράγραφο 4 που αναφέρεται στην απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις. Το ανακοινώνουν μάλιστα εγγράφως και στην παρακάτω ιστοσελίδα που έχει πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα:
    http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14985-Εγκρίθηκε-το-νέο-νομοσχέδιο-για-τα-ζώα-συντροφιάς, σελίδες 27, 28 & 29
    και λένε μεταξύ άλλων:

    «δημιουργήθηκε κείμενο με το οποίο μέλος απο το προεδρείο του κυνολογικου ομίλου θα συναντηθεί με την υπουργό και θα της εξηγήσει τους λόγους που πρέπει να τροποποιηθεί το νομοσχέδιο και να συνεχισθεί να επιτρέπετε ο αισθητικός καλωπισμός»
    «Τέλος πάντων, δεν υπάρχει λόγος αντιδικίας πιά, το επίμαχο άρθρο για τις αισθητικές παρεμβάσεις θα αποσυρθεί.»
    «Εάν δεν κάνω λάθος αποφασίστηκε και καταγγελία εναντίον συγκεκριμένου ατόμου που ανέσυρε το θέμα των αισθητικών παρεμβάσεων και μας έχει κάνει να «τρέχουμε» όλες αυτές τις μέρες.» (εγώ είμαι αυτό το άτομο, αλλά εγώ δεν νομοθετώ)
    «Να ευχαριστίσουμε τον όμιλο ντόμπερμαν Ελλάδος που πρωτοστάτησε και οργάνωσε την συνάντηση καθώς και τους εκατοντάδες φίλους κυνηγετικών φυλών.»
    «Αφού αυτό έγινε όλα τα άλλα είναι θέμα ωρών μετά την συνάντηση να αφαιρεθούν. Ευτυχώς θα μπορούμε να συνεχίσουμε όχι μόνο τις εκθέσεις αλλά και τις αισθητικές παρεμβάσεις ανενόχλητοι».

    Κυρία Αποστολάκη, δεν μπορώ, όχι να πιστέψω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε καν να το διανοηθώ για εσάς. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Ζώων το 1992 που απαγορεύει τους ακρωτηριασμούς και μάλιστα χωρίς καμία επιφύλαξη. Σε οποιαδήποτε τις ιστοσελίδα κι αν ψάξετε, γράφουν για την Ελλάδα: «απόλυτη απαγόρευση ακρωτηριασμών από το 1992» κοντεύουμε 20 χρόνια, για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να δοθεί περίοδος χάριτος και το σοφό ρητό αναφέρει: «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»

    Κυρία Αποστολάκη, επί χρόνια οι αρμόδιοι, ιδιαιτέρα στις Σκανδιναβικές χώρες, που τηρούνται με αυστηρότητα οι Νόμοι, με ρωτούν και αδυνατώ κάτι να απαντήσω, σκύβω το κεφάλι.: «εσείς οι Έλληνες μας κοροϊδεύετε, πως είναι δυνατόν οι σκύλοι να ακρωτηριάζονται παρανόμως στη χώρα σας και μετά να βραβεύονται και να αποκτούν τίτλους πρωταθλητών μορφολογίας, πρωταθλητών κυνηγιού, πρωταθλητών σκύλων άμυνας κλπ» Οι ξένοι μπαίνουν στις ιστοσελίδες των Ελλήνων και μας χλευάζουν μετά. Μερικοί μάλιστα μου έλεγαν ότι θα έπρεπε να μας καταγγείλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τιμωρηθούμε, αφού συνεχίζουμε να κακοποιούμε τους σκύλους και το κράτος μας αδιαφορεί στο να τηρούνται οι Νόμοι.

    Κυρία Αποστολάκη, θέλουμε να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας. Σας παρακαλώ, κάντε μας περήφανους.

    Κυρία Αποστολάκη, βάλτε πάνω από όλους και όλα την προστασία των ζώων από την κακοποίηση των ακρωτηριασμών και την τήρηση των Νόμων.

    Μην αποσυρθεί το άρθρο για κανέναν λόγο. Και μάλιστα να προστεθεί έκτός από

    Εύχομαι να υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να διαβάσετε αυτό το σχόλιο εσείς η ίδια προσωπικά.
    Καταλαβαίνω εκ των προτέρων τους λόγους που δεν θα το δημοσιεύσετε. Ευχαριστώ.

  • 11 Απριλίου 2011, 19:06 | γιωργος κουστας ανω ιλισσια

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,,ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ‘ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΑΥΤΙΩΝ-ΟΥΡΑΣ’ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΠΛΑ ΑΔΙΚΟ,, ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΕΦΤΙΑΞΕ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΤΑΧΥΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΕΙΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ »ΛΟΥΙΣ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ» ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ,, ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΑΣ ΟΧΙ ΔΕΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ,, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ,, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΚΙΕΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ1

  • οσοι μιλανε για απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθεσεις με την εννοια των καλλιστιων, δειχνουν οτι αφενος δεν εχουν σχεση με τους σκυλους (μερα απο το μαμ, κακα και νανι) και αφετερου οτι καποιος αλλους τους εβαλε να γραψουν στην σελιδα του υπουργειου..

    Επομενως στις εκθεσεις αναδεικνυονται τα καλυτερα σκυλια για αναπαρωγη.. δεν μπορειτε να βγαλετε «εκτος» τα κομμενα..

    Ειμαι 18 χρονων.. γιατι πρεπει να γνωριζω τον χαζο νομο που βγαλατε πριν 19 χρονια? Ζουσα για να ξερω?

  • 11 Απριλίου 2011, 15:34 | Γρηγοριάδης Νίκος

    Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα και ουσιαστικότερα προβλήματα να επιλύσουμε από το κόψιμο της ουράς ή των αυτιών.

    Οι εκθέσεις γίνονται για συγκεκριμένους λόγους και αφορούν ένα μικρό ποσοστό ιδιοκτητών σκύλων και όχι το σύνολό τους. Συνεπώς δεν είναι ο καθένας σε θέση να κρίνει και να κατακρίνει καταστάσεις που δεν γνωρίζει.

    Είναι προτιμότερο να γίνονται οι επεμβάσεις από εγκεκριμένους επαγγελματίες κτηνιάτρους νόμιμα και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, απ’ το να γίνονται παράνομα και κάτω από μη ευνοϊκές συνθήκες για την υγεία του ζώου -κάτι που πιθανότατα θα επέλθει ως συνέπεια του νέου νόμου.

    Ένας σκύλος που περνάει την ζωή του με ανθρώπους που τον αγαπάνε και τον σέβονται και ταυτόχρονα του παρέχουν ότι χρειάζεται χωρίς «εκπτώσεις», σαφώς δεν θεωρείται κακοποιημένος επειδή έχει κομμένα αυτιά ή ουρά.

  • 11 Απριλίου 2011, 14:24 | Κωσνταντίνος Λέκκας

    Μπράβο Δεκαρίστου που μας βάζεις κάτι στα ΑΓΓΛΙΚΑ απο την ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ. Να σου βάλω και εγώ ένα σχόλιο στα ΙΑΠΩΝΙΚΑ απο την Σομαλία; Είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας. Σε λίγο θα μας λες οτι το είπε και ο αστυνόμος Σαίνης

  • 11 Απριλίου 2011, 13:59 | Ανδρονίκη Πριμηκύρη

    Η απαγόρευση συμμετοχής ακρωτηριασμένω ζώων σε εκθέσεις είναι ένα πολύ θετικό μέτρο που θα συμβάλλει στην διαμόρφωση της κυρίαρχης άποψης ότι οι αισθητικές επεμβάσεις στα ζώα, εκτός από εντελώς περιττές, είναι και απαράδεκτες από βιοηθική άποψη.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:47 | Καλαμαρας Βασιλης

    Κυρια Υπουργε.

    Ειμαι εκτροφεας Ντομπερμαν απο το 1996, με επωνυμια εκτροφειου και κυριως για δικη μου και ενος κυκλου φιλων ικανοποιηση και παρουσιαση των σκυλων που προκυπτουν. Καποιοι που υποτιθεται εχουν αντικειμενο τους τα σκυλια διαθετοντας και σχετικη ιστοσελιδα, υποννοουν, σε αυτα τα σχολια, οτι υπαρχουν κερδη για τους εκθετες. Ομως, ακομα και οι εκτροφεις – εκθετες, κατα κανονα «μπαινουν μεσα» επειδη το παθος τους ειναι να βγαλουν σκυλια ποιοτητας και οχι χρηματα, εκτος ισως απο καποια απο τα πολυ σημαντικα εξοδα της διαδικασιας της ποιοτικης εκτροφης. Παντως οι περισσοτεροι εκθετες δεν ειναι εκτροφεις αλλα σκετοι ιδιοκτητες ποιοτικων σκυλων που τους εχουν ως κατοικιδια και απλα πληρωνουν συμμετοχες και επισης για την προετοιμασια των σκυλων – απο εκπαιδευτες κατα κανονα. ( Εκπαιδευτες και εκτροφεις δεν ταυτιζονται απαραιτητα, το συνηθες ειναι να ειναι διαφορετικα προσωπα ). Επισης η ομαδα αυτη, παραπληροφορει οτι οι εξετασεις εργασιας τυπου shutzhund – ΙΡΟ προωθουν την επιθετικοτητα και την επικινδυνοτητα των σκυλων, ενω στα αληθεια η ολη διαδικασια απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι μια επιδειξη υψηλου επιπεδου υπακοης στον χειριστη και αυτοελεγχου του σκυλου, ακομα και κατα την διαδικασια των καθηκοντων προστασιας. «Εχει παρει τη ζωη της λαθος» αυτη η ομαδα κατα την ταπεινη μου γνωμη και καιρος να αλλαξει ζωη… Απο την αλλη κοιταζοντας το σαιτ αυτων των κυριων οι οποιοι ισχυριζονται τα παραπανω, βλεπω να προβαλλονται καποιοι εκπαιδευτες «ειδικων αντιληψεων» … Αρθρογραφουν, προβαλονται τα σεμιναρια τους, κυριαρχει η αντιληψη τους εν ολιγοις. Απο την πειρα μου στο χωρο γνωριζω οτι δεν υπαρχει «εκπαιδευτης» που να δουλευει χωρις αμοιβη και μαλιστα η πλειοψηφια χωρις παχυλη αμοιβη… Αναρωτιεται λοιπον κανεις μηπως εδω καποιοι προωθουν εμμεσα τα δικα τους οικονομικα συμφεροντα φωνασκωντας » λυκος» για τους …αλλους?

    Οι μονοι οι οποιοι θα επωφεληθουν και μαλιστα δυσαναλογα, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, απο την απαγορευση αυτη, ειναι οι εκτροφεις ( πολλοι απο αυτους μαζικοι παραγωγοι… ) απο συγκεκριμενες χωρες του εξωτερικου οπου δεν ισχυει απαγορευση των επεμβασεων. Με λιγα λογια θα γιγαντωθουν οι εισαγωγες σκυλων απο φυλες που παραδοσιακα γινεται η επεμβαση ανορθωσης των αυτιων και κοπη της ουρας, ακομα και αν δεν μπορουν να επιδειχθουν τα ζωα αυτα σε εκθεση.
    Η ελληνικη πραγματικοτητα ειναι, οτι κατα πλειοψηφια συντριπτικη, οσοι ενδιαφερονται για δειγματα των φυλων αυτων τα θελουν με τις επεμβασεις. Εφοσον τα εγχωρια δειγματα δεν θα εγχειριζονται, (θα επαναλαβω οτι κατα κανονα οι επεμβασεις στα αυτια γινονται απο τους ιδιοκτητες με τους κτηνιατρους τους και οχι τους εκτροφεις), θα στραφουν εξω. Οι εκθεσεις, οσο κι αν θελουν να τις παρουσιασουν οι υπερμαχοι της απαγορευσης οτι αφορουν μεγαλους αριθμους σκυλων, στην πραγματικοτητα αφορουν ενα ελαχιστο ποσοστο του πληθυσμου και αν τελικα η απαγορευση περασει, το συνολο του εκτος εκθεσεων πληθυσμου η θα εισαγεται με την επεμβαση, η θα κοβεται εδω απο μη κτηνιατρους, (ή κτηνιατρους «εισαγωγης»), με συνεπεια την κακοποιηση. Οι εκθεσεις αφορουν μια ελιτ συνειδητοποιημενων κυνοφιλων και δεν ειναι μια απασχοληση της πλειοψηφιας των ιδιοκτητων. Δεν θα μειωσει την κακοποιηση αυτη η διαταξη – θα την αυξησει.

    Πριν παει το παρον νομοσχεδιο για ψηφιση καλο ειναι να ζητησετε να ενημερωθειτε καλυτερα για τα τεκταινομενα.

  • 11 Απριλίου 2011, 12:43 | Δεκαριστου Μαρια

    South African Veterinary Council

    Tail docking, even if performed with local anaesthesia, causes pain and stress to young puppies.

    The cut goes through skin, muscles, nerves, blood vessels, bone and cartilage (soft bone). It is possible that they never forget this experience.

    Recent research in pain management indicates clearly that puppies, even at a few days of age, have a fully developed nervous system and a well-developed sense of pain.

    Sometimes, tail docking results in serious complications such as bleeding, infection and even the death of the puppy.

    If the docking is done poorly, there could be physical complications like problems with urinating and defaecating and nerve damage that causes pain later as the puppy grows up.

    There can also be complications later in life such as neuroma formation.

    Bleeding during tail docking can be severe and puppies can die as a result.

    Apart from the trauma when the tail is docked, dogs that have short tails encounter problems when meeting people or other dogs since they cannot use their tails to communicate and can also struggle to balance.

    Dogs with long tails can communicate better, so they get involved in fewer fights with other dogs and are also less likely to bite people.

    If dogs of breeds that are customarily docked are left with intact tails, they are not more likely to get tail injuries than dogs of other breeds.

    If a procedure that causes pain has no immediate or future benefit for the animal and may lead to complications, it is unnecessary and should not be performed.

  • 11 Απριλίου 2011, 11:26 | ΛΙΑΡΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

    ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

    AUSTRIA: 6/04 – As from January 2005 docking and cropping of dogs in Austria will be banned.
    AUSTRALIA : Banned June 2004 NEW SOUTH WALES, banned tail docking. This was the FINAL STATE to ban docking in Australia.
    AUSTRIA : Banned 1 January 2005
    BELGIUM : After the prohibition of ear cropping, from 1st January 2006 the prohibition of tail docking is illegal.
    BRAZIL:Banned for cosmetic purposes.
    CANADA : since 1978 NEWFOUNDLAND and LABRADOR has banned tail docking and cropping. New Brunswick 15/10/08 You might be interested to know that in TORONTO, ONTARIO, Canada, it is almost impossible to get a vet to dock tails or crop ears.
    CROATIA:Banned
    CYPRUS : Banned 1993
    DENMARK: According to Danish legislation , tail docking, ear cropping and removal of dewclaws with the purpose of changing the dog’s appearance are forbidden. Danish bred ear cropped dogs born after 1 January 1985 and ear cropped dogs bred in a country where ear cropping was prohibited when the dog was born cannot be shown. Tail docked dogs born after 1 June 1996 cannot be shown, regardless of the dog’s country of birth.
    ESTONIA : Banned from 2001
    FINLAND : Docking and cropping banned – no exceptions 2001
    Finland has banned all dogs with docked tails or cropped ears from competing in dog shows, as they were concerned that exhibitors may try to bend the rules by exporting their stock to countries where docking is still allowed, and then re-importing them to show. This closes the loophole in a country which has benned docking and cropping.
    FRANCE:Banned 4 August 2003
    GERMANY : VDH Source: Under German law, dogs with cropped ears born after 1 January 1987 and with its tail amputated after 1 June 1998, can not participate in exhibitions in Germany, with effect from 1 May 2002
    GREECE:Banned 1992 no exceptions
    HUNGARY: Banned
    ICELAND : Total ban no exceptions since 2001
    ISRAEL : (6/2001) Legislation under the «Cruelty to Animals (Animal Protection) Law» has amended by the addition of a ban on the performance of surgical procedures in animal tissue «for cosmetic purposes». The ban includes the docking of tails or cutting of ears in dogs.
    ITALY: ROME: Owners must exercise their pets regularly and must not dock their tails for aesthetic reasons. TURIN: 29/4/05 Owners will be fined up to €500 if they don’t walk their pets at least three times a day. Ban on dyeing pets’ fur or any form of animal mutilation for aesthetic motives such as docking dogs’ tails.
    LATVIA: Tail docking or ears banned but some exemptions made for hunting dogs but not for shows. A vet who dares to do it may loose the licence.
    LITHUANIA:Banned
    LUXEMBOURG: Banned 1991
    NEDERLAND: 1 September 2001
    NORWAY: 1987 Cropped and/or docked dogs are not allowed to be shown in Norway.
    NEW ZEALAND: 21/10/04 A bill to ban the docking of dogs’ tails passed its first reading with a strong majority in Parliament last night and has been sent to a select committee for public submissions.
    POLAND: bans all dogs with docked tails or cropped ears from competing in dog shows,beginning with 20.02.2010.
    ROMANIA: http://proanimals.ro/en/category/legislation/ Law 9/2008
    Law no. 205/2004 modified and completed through law no.9/2008 concerning animals protection.Cruelty against animals means: …(i) surgical interventions to modify animal’s aspect : docking tail, cut of ears , nails and tooth.
    SOUTH AFRICA: Animal Protection Act June 2008. Anyone caught tail-docking an animal faces a fine of R4000 or two years in prison sentence..
    SPAIN: banned in the communities of Barcelona (since 1998) and Andalucia outright. No one can legally do it, not even vets.
    SWEDEN: 1988 and ratified 1992. Dogs with cropped ears may participate at dogshows and trials in Sweden if the dog is born in a country where there is no cropping ban.
    SLOVAKIA:Banned 1 January 2003
    SLONENIA:Banned. April 2007
    SWITZERLAND: Banned 1997 Prohibited PracticesArticle 66 (extract)
    a. strike animals in the eyes or genitals, or to break or crush their tails;
    h. dock dogs’ tails or crop dogs’ ears as well as to operatively produce semi-pricked ears in dogs;
    i. promote, sell or exhibit dogs with cropped ears and docked tails Note: It is forbidden to import dogs with docked ears and/or cropped tail.
    TASMANIA: 25/7/04 Tasmania Australia. Government decision to ban the docking of dogs’ tails in Tasmania. Dog breeders around the State will be notified in writing and the ban will come into place immediately
    UNITED KINGDOM:
    ENGLAND: (cropping never done) docking banned wef 6th April 2007, – excluding therapeutic and for certain truly working breeds governed by regulation . Dogs born after 6th April 2007 cannot be shown with docked tails at public fee paying shows in England and Wales. Any dog – originating either inside or outside of England or Wales – docked for medical reasons after these dates is not permitted to be shown at events where the public pays an entrance fee.
    WALES: (cropping never done) docking banned 28th March 2007 – excluding therapeutic and for certain truly working breeds governed by regulation. Dogs born after 6th April 2007 cannot be shown with docked tails at public fee paying shows in England and Wales but can be in Scotland.
    SCOTLAND: (cropping never done) A total ban on docking came into force on 30th April 2007, with NO exemptions. They cannot be taken across borders to be docked. It is illegal to take a puppy outside of Scotland to get its tail docked. However, if a dog’s tail has been amputated for medical reasons, the dog can continue to be shown. This applies to dogs originating both inside and outside of Scotland.
    N. IRELAND: – The Welfare of Animals Act 2011 introduced a ban on the docking of dogs tails, with an exemption for certified working dogs. Ear Cropping Illegal.
    USA: In PENNSYLVANIA, the House Rules Committee voted Tuesday to approve HB2532, which is a de facto ban on tail docking, dewclaw removal and ear cropping. February 2009 – ILLINOIS – Senate Bill 139. If SB 139 becomes law, ear cropping and tail docking would be considered «animal torture» under Illinois criminal law. Some states, including NEW YORK, and VERMONT have considered bills to make the practice illegal.
    VIRGIN ISLANDS: /5/2005 – The V.I. Senate overrode the veto of the Senate’s version of the legislation yesterday. This means that docking ears and tails is considered first-degree animal abuse. Because this was a veto override, it automatically becomes law.

  • 11 Απριλίου 2011, 08:57 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΞΙΦΑΡΑΣ

    εχει καταστει εμφανες οτι η προσωπικη πικρα της κυρια δεκαριστου απο την συμμετοχη της στον ΚΟΕ την οδηγει σε αυτες τις δηλωσεις και οχι καποια υψηλη μορφης κυνοφυλια.
    Οπως επεισης πλεον ειναι εμφανες οτι για τους ζωοφυλους η οργανωμενη κυνοφυλια ειναι αναθεμα: εκτος απο τις εκθεσεις που διαβασαμε οτι ειναι και αυτο βασανισμος, διαβασαμε οτι τα κυναθληματα προαγουν ανεξελκτα και επιθετικα σκυλια.

    Κυριες και κυριοι σταματηστε να εκτιθεστε.

    Απο τον νομοθετη ζηταμε να μας ακουσει, να μην πεταξει κοπους χρονων και χρηματος στα σκουπιδια, να εξαντλησει τα περιθωρια ελιγμων που επιτρεπει η ενσωματωση σε εθνικη νομοθεσια της ευρωπαϊκης, οπως εχει γινει και σε αλλες χωρες. Να μην ακουσει καποιες ιδιοληψιες και εμμονες αλλα τα επιστημονικα στοιχεια

  • 11 Απριλίου 2011, 08:58 | ΤΙΝΑ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ)ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

  • 11 Απριλίου 2011, 07:36 | Αγγελική

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τους http://happydogsworld.com/forum/, πραγματικα φάνηκαν τα συμφέροντα εις βάρος των σκύλων που κρύβονται από πίσω από μια τόσο «φαινομενικά» αθώα και απλή επέμβαση…

  • γιατι δημοσιευτηκε το παρακατω κειμενο και εμεις περιμενουμε 4 μερες να δουμε τα δικα μας?

    11 Απριλίου 2011, 00:23 | HappyDogsWorld.com (Ομάδα διαχείρισης)

  • 11 Απριλίου 2011, 00:23 | melina

    Απ’όσο ξέρω και μου έχουν πει κτηνίατροι, δεν υπάρχει κανένας λόγος κοπής αυτιών και ουράς, ιατρικός τουλάχιστον. Αυτό συνήθως το επικαλούνται διάφοροι για να δικαιολογήσουν, τα αδικαιολόγητα. Αν τίθεται θέμα μορφολογίας της ράτσας και ότι όλα τα χρόνια που υπάρχει συνήθιζαν να τα κόβουν, εμένα δε μου λέει και πολλά. Γιατί έτσι μπορούμε να δώσουμε άλλοθι σε πολλά αίσχη, γιατί ακριβώς έχουν πολλά χρόνια που γίνονται. Σε πολλές φυλές π.χ. είχαν μικρά σκυλιά για να ζεσταίνονται και κάποιες φορές τα έτρωγαν κιόλας! Τι σημαίνει αυτό δηλ? Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά και όχι πίσω, αν τα αυτιά και η ουρά αποτελούσαν πρόβλημα για ένα σκύλο γιατί δεν κόβουμε τα αυτιά και στα κόκερ που είναι νούμερο ένα στις ωτίτιδες και στις μολύνσεις των αυτιών γενικότερα?
    Εγώ ξέρω ότι στις ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται και τα ζώα αυτά δε μπορούν να πάρουν μέρος σε εκθέσεις και έτσι πρέπει και να είναι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποβάλλουμε τα ζώα σε ανούσιες επεμβάσεις καλλωπισμού.

  • Το συγκεκριμένο άρθρο προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στη διαβούλευση και προκάλεσε μεγάλες αντιπαραθέσεις. Και μόνο αυτό θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους υπεύθυνους για το ποια και πόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τις διοργανώσεις εκθέσεων.

    Εμείς με ιδιαίτερη χαρά θα χαιρετίσουμε την παράγραφο 4 περι απαγόρευσης ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, καθώς θα δώσει πλέον πραγματικά τη δυνατότητα εφαρμογής στην ήδη υπάρχουσα νομοθεσία περί απαγόρευσης των αισθητικών επεμβάσεων.

    Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι θα πρέπει να απαγορευθούν κάθε είδους εκθέσεις που προάγουν την επιθετικότητα των ζώων και τα εξωθούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές όπως για παράδειγμα οι επιδείξεις Schutzhund.

  • 10 Απριλίου 2011, 23:30 | Stefanos Georgiadis

    Νομιζω οτι ειναι γνωστο στους περισοτερους , ισως και κοινο μυστικο , για το ειδος των ανθρωπων και κυριως
    γυναικων , που βρισκουν εναν σπουδαιο και χρηστικο τροπο να μετατρεπουν την περισσεια ενεργητικοτητα τους
    σε λειτουργημα υπερ των αστεγων και αδεσποτων ζωων .
    Θα ηταν ομως σοφο και πρεπων να μην εμπλεκονται σε θεσμους , παραδωσεις και αβατα ….
    Οσο δε αφορα τον Ευρωπαϊσμό της χωρας μας για τον δηθεν βαρβαρο καλλωπισμο των σκυλιων μας , καθως και την απαγορευση αυτων
    απο τις εκθεσεις εργου .
    Καλα θα ηταν να ξεκινουσαν απο εκει που αρχισαν και οι ευρωπαιοι . Δλδ πολυ θα ηθελα να δω την (καθωσπρέπει Ευρωπαια νομοταγης)
    φιλοζωη κυρια να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου της , κατα την καθημερινη
    αναγκαια βολτα του.

  • 10 Απριλίου 2011, 17:50 | γιωργος κουστας

    καλησπερα,, ετσι απλα λοιπον οι κατοχοι των κομμενων σκυλων δεν μπορουν να κατεβαζουν σκυλουσ σε εκθεσεις,, επειδη ειναι σαδιστες επειδη ακρωτηριαζουν βαναυσως τα σκυλια επειδη ειναι απλα κακοηθεις που εχουν σα σκοπο τον βασανισμο των ζωον και την δικια τους προβολη,, και ρωταω λοιπον,, οταν καποιοσ αποφασιζει να διαλυσει μια φυλη εν προκειμενω των ντοπερμαν μεθοδευμενα απο τα μεσα του 1980 διαδιδοντασ οτι ο σκυλος τρελενεται , τρωει αφεντικα τρωει ελεφαντες και διαφορα αλλα πως ονομαζεται? οταν καποιοσ αποφασιζει να στειρωσει μια ζωντανη ψυχη πως ονομαζεται?? ο καθορισμος της ευθανασιας υπο ποιες προυποθεσεις καθοριζεται?? μηπως κρυβομαστε πισω απ το δαχτυλο μασ?? μηπωσ ενοχλει πως η οργανωση των ιδιοκτητων και εκτροφεων ειναι πολυ σωστη και ενοχλει? μηπως οι ιδιοκτητες ολων των ντοπερμαν ειναι τοσο συνεπης με εκθεσεις εκπαιδευσεις τροφες αναπαραγωγες υψηλων στανταρ που ενοχλει?? κυριοι και κυριες απλα ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ!!,, ξερετε κατι?? εμεισ θα συνεχιζουμε να λατρευουμε τα ποιο εξυπνα ειλικρινη και αισθηματικα σκυλια ,, ασ ειναι λοιπον,, και προσοχη μην σασ δει στο δρομο ντοπερμαν που εχει τρελαθει!!χαχαχα

  • 10 Απριλίου 2011, 16:48 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΖΩΩΝ «Ο ΑΡΓΟΣ»

    Απαγόρευση του ακρωτηριασμού (της κουπ όπως λέγεται) των ζώων, απαγόρευση συμμετοχής σε διαγωνισμούς ζώων με ακρωτηριασμένα αυτιά και/ή ουρά ΚΑΙ απαγόρευση εισαγωγής ακρωτηριασμένων ζώων.

    Τα χαρακτηριστικά των ζώων τα (προ)καθορίζει η μητέρα ΦΥΣΗ. Άλλα ζώα γεννιόνται με όρθια αυτιά ή κοντή ουρά, άλλα με πεσμένα αυτιά και ολόκληρη ουρά! Αιώνες τώρα!
    ΟΥΔΕΜΙΑ παρέμβαση δικαιούται να κάνει ο άνθρωπος.
    Ο ακρωτηριασμός είναι μορφή ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ!

  • 10 Απριλίου 2011, 15:41 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων που αντιστοιχεί σε χιλιάδες πολίτες ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΟΠΗΣ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΙΩΝ για λόγους που δεν έχουν σχέση με ζητήματα υγείας των ζώων.

    Κατά τον ίδιο τρόπο ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ της απαγορεύσης συμμετοχής ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις και αγώνες , όπως συθμβαίνει σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη.

    Επειδή αναγράφεται σε μπλογκ οπαδών της κοπής των αυτιών και ουρών οτι ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ και τους διαβαβεβαίωσε οτι θα απαληφθεί το σχετικό άρθρο , μέσα από το βήμα της Διαβούλευσης καλούμε την κυρία Αποστολάκη , να διαψεύσει τα όσα αναγράφουν.
    Εκπρόσωποί μας θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το γραφείο της για να ενημερωθούν επι του ανωτέρω θέματος.

    Ας λάβει υπόψη της οτι όλα τα φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις , επομένως και χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες τάσσονται κατά του ακρωτηριασμού των ζώων που κάποιοι, που λίγοι έχουν αυτό το χόμπυ ή που έχουν οικονομικά συμφέροντα , απαιτούν.

  • 9 Απριλίου 2011, 17:26 | Silbas

    Η κα Δεκαρίστου μας παρουσιάζει μία κατάσταση στην οποία όλοι ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ είναι συννένοχοι, και η οποία πρέπει να λυθεί, κατά τα λεγόμενά της άμεσα, με νόμο του κράτους.

    Εχουμε λοιπόν την Ευρωπαική σύμβαση περί προστασίας των ζώων του 1992 την οποία ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΑΝ κατά κόρον όλοι οι διεθνείς και ελληνικοί οργανισμοί με τη σειρά, εφαρμόζοντάς την όπου και όποτε τους συνέφερε, λειτουργώντας ώς εισπαρακτικοί οργανισμοί συμμετοχών σε εκθέσεις μορφολογίας των ίδιων, κυνηγημένων από πολλές μεριές ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ατόμων που ασχολούνται με το χόμπι αυτό στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, συγκριτικά πάντα με τον αριθμό του συνόλου των ενασχολούμενων και ιδιοκτητών σκύλων.

    Ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να προβλέψει το επικείμενο πρόβλημα και να θέσει χρονικά όρια μέσα στα οποία θα προσάρμοζε ομαλά τις φυλές τις οποίες αφορά η ευρωπαική σύμβαση περί προστασίας των ζώων του 1992, λειτούργησε δηλαδή ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο καταστατικό του που προβλέπει ώς πρώτο και κυριότερο μέλημά του την προώθηση και ανάπτυξη της οργανωμένης κυνοφιλίας.

    Ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να επιβάλλει τους όπως προαναφέρθηκε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ κανονισμούς του στους υπό αυτόν ομίλους, όπως ο όμιλος SPANIEL και άλλοι όμιλοι, οι οποίοι έκαναν επί 19 ΧΡΟΝΙΑ ό,τι νόμιζαν καλύτερο για την τσεπούλα τους, και για να βοηθήσουν κάποια συγκεκριμένα λόμπι και κάποια συγκεκριμένα ΣΚΥΛΙΑ, λειτουργώντας κοντόφθαλμα και αλαζονικά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και ΠΑΝΤΑ απέναντι στον εκθέτη.

    Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ελέγξει σε πολλαπλές περιπτώσεις μέλη του σχετικά με τις δραστηριότητές τους, δείχνοντας ή ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ή ΑΝΟΧΗ σε αυτά που γινόντουσαν, κατά τα λεγόμενά σας επί χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

    ΟΛΟΙ οι παραπάνω είναι ανεύθυνοι και το πρόβλημα λύνεται, πάλι κατά τα λεγόμενά σας, αν τελικά τα ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ίσως – και με το ζόρι – ζώα που επιδεικνύονται στις εκθέσεις μορφολογίας κριθούν ανεπιθύμητα από την μία μέρα στην άλλη.

    ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ? ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ με τον υπόλοιπο κυνολογικό κόσμο και τους κανόνες του ή σας ενδιαφέρει ΠΑΛΙ ποιός θα μοσχοπουλήσει και σε ποιόν ΜΟΝΟ? Αλήθεια αν οι μία χούφτα άνθρωποι που συμμετέχουν στην έκθεση ήταν το πρώτο τους μέλημα να μοσχοπουλήσουν, θα έκοβαν αυτιά σε ντόπερμαν όσο καλύτερα μπορούσαν σύμφωνα με το πρότυπο και θα τα έδειχναν στις εκθέσεις μορφολογίας – θα πέρναγαν εξετάσεις υγείας, χαρακτήρα θα έφτιαχναν ομίλους ή θα τα έκοβαν σπίτι τους με το ψαλίδι ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ οι παράνομοι παραγωγοί εκμεταλλευόμενη την ΘΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΑΣ.

    Και αν ο νόμος αυτός ψηφιστεί, ποιός μας λέει ότι ο ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα τον εφαρμόζει αφού ήδη δεν εφαρμόζει τους προηγούμενους όπως μας λέτε? Αφού δεν λειτουργεί και αποφασίζει σύμφωνα με το καταστατικό του και την προώθηση της οργανωμένης κυνοφιλίας. Ποιός μας λέει αν και πώς ξαφνικά θα γίνει έλεγχος στους ΗΔΗ παρανομούντες κτηνιάτρους, κατά τα λεγόμενά σας?

    Οι φυλές βρίσκουν τον δρόμο τους ΣΙΓΟΥΡΑ – όποιος κι αν είναι αυτός -όταν τηρούνται κάποιοι κανόνες. Οι άνθρωποι που ζούν και ενδιαφέρονται για αυτές, πρέπει να έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο να προσαρμόσουν τις κινήσεις τους, να επιλέξουν γεννετικό υλικό και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, όπως και όσο μπορούν.

    Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, με απαγόρευση της επίδειξης ζώων που έχουν ΓΕΝΝΗΘΕΙ μετά την ψήφισή του, και να προβλέψει ΠΩΣ και ΠΟΣΟ καλά μπορεί να ελέγξει τον πληθυσμό των ζώων που ΔΕΝ επιδυκνείονται, που είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ, αλλιώς είναι νόμος που είναι προφανές ότι υπαγορεύτηκε χωρίς την συμμετοχή του κυνολογικού κόσμου – άρα απορριπτέος από αυτόν.

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που αφορά ΦΥΛΕΣ σκύλων και ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του κυνολογικού κόσμου, δεν πρέπει να ψηφίζεται χωρίς συνομιλία με τους επίσημους φορείς που τις αντιπροσωπεύουν, τον ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ και τους ΟΜΙΛΟΥΣ ΦΥΛΩΝ. Ο λόγος είναι πολύ απλός και κατανοητός – είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

    Ολος ο κυνολογικός κόσμος πρέπει να εστιαστεί σε αυτό και ΜΟΝΟ αυτό, και να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ μέλη του που εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για προσωπικό ώφελος ΑΜΕΣΑ, τυπικά και άτυπα.

  • 9 Απριλίου 2011, 15:21 | Κωσνταντίνος Λέκκας

    #
    7 Απριλίου 2011, 18:09 | Δεκαριστου Μαρια
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 24 Thumb down 61

    Για όσους γράφουν υπέρ των ακρωτηριασμών ή υπέρ του να δοθεί παράταση χρόνου στους ήδη παρονόμως ακρωτηριασμένους σκύλους έχω να επισημάνω τα παρακάτω:
    1) Όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις Διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνωνταν στη χώρα μας, οι ακρωτηριασμένοι σκύλοι συμμετείχαν κατα παράβαση των κανονισμών της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας και με την απόλυτη ανοχή των Διοργανωτών των εκθέσεων, που έκαναν τα σταβά μάτια. Σας παραπέμπω στην εγκύκλιο της FCI , από το 2002: εγκύκλιος (circular 85/2002) που γράφει :
    «Countries where a total ban on showing cropped/docked dogs exist : In this case, the laws of the country being the highest authority, there is no possibility to show, in CACIB shows, cropped/docked dogs».
    2) Είναι απολύτως αντιφατικό στη χώρα μας να απαγορεύονται οι ακρωτηριασμοί αππό το 1992 και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στις εκθέσεις ακρωτηριασμένοι σκύλοι, να βραβεύονται, να αποκτούν τίτλους πρωταθλητών και μετά να μοσχοπουλάνε κουτάβια. Δηλαδή μέσω των εκθέσεων και κάθε λογής εκδηλώσεων να επιβραβεύονται όσοι δεν τηρούν τους Νόμους. Και λόγω αυτής της αντίφασης δεν μπορούν να δοθούν χρονικές παρατάσεις.
    3)Συνειδητοποιείστε ότι για να υπάρξει νόμιμη συμμετοχή ακρωτηριασμένων σκύλων στις εκθέσεις θα πρέπει να καταργηθεί ο Νόμος 2017/1992 που απαγορεύει τους ακρωτηριασμούς δηλαδή η Ευρωπαική Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων.
    Το ότι οι ακρωτηριασμοί αποτελούν κακοποίηση το έκρινε η Ευρωπαική Ένωση και γιαυτό και απαγορεύτηκαν σχεδόν παντού.
    Έχετε καταλάβει τι ζητάτε?
    Τα βάζετε όλοι μαζί μου απλά και μόνον γιατί ζητάω να τηρηθούν οι Νόμοι. Για το ότι όλοι σας καταπατάτε Νόμους, Κανονισμούς κλπ επί τόσα χρόνια, δεν είδα κανέναν σας να μιλάει. Το κάνατε γαργάρα.

    και απο το 1992 εως το 2010 ήταν οκ για τα Κοκερ που σαν Πρόεδρος φυλής δεχόσασταν κομμένες ουρές; Εσείς δηλαδή με τα λεγόμενα σας παρανομούσατε. Άρα 18 χρόνια είσασταν παράνομοι και τώρα αλλάξατε γνώμη. Είναι καλό να μετανοεί κάποιος αλλά είναι τουλάχιστον γελοίο να δαιμονοποιεί τους ανθρώπους που ήταν μέχρι χθες στις ίδιες θέσεις με σένα.

    Είδα το βίντεο στο ΣΚΑΙ με την αυτοικανοποίηση σκαλισμένη στο πρόσωπο σου Δεκαρίστου. Σε είδα να μιλάς με στόμφο και να ευχαριστιέσαι ακούγοντας τις λέξεις που βγαίναν απο το στόμα σου. Σε είδα να μιλάς ξεχνώντας του τι πραγματικά είσαι αλλά απο κάτω απο το βίντεο είσαι ένα ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΤΗΣ. Άσε τον κόσμο- σε εμας που ξέρουμε- ξέρουμε οτι μια εξέταση έχεις δώσει που μπορεί ο καθένας με κάποιες γέννες να δώσει. Το θέμα είναι που σε καλούνε να κρίνεις. Και κάτι τελευταίο μια που είσαι πρόεδρος φυλής εργασιακής. Α) απαντησε μας γιατι παρανομούσατε 18 χρόνια και β) (που δεν ενδιαφερει το υπουργείο μεν αλλά είναι μια ηθική δικαίωση απέναντι σε όσους ασχολούνται με την οργανωμένη κυνοφιλία) τι έκανες για την αξιοποίηση του χαρακτήρα του κόκερ; ΤΙΠΟΤΑ έτσι; Γιατί εισαι κατά και του κυνηγιού. Για πες τα όλα μαζεμένα όμως. Να δείς πως θα τα πάρει ο κόσμος μαζί σου, αλλά και με την κυβέρνηση που τους κόβει εκτός απο το ψωμί και το χόμπυ. Κάτσε να παρει χαμπάρι ο κυνηγός οτι δεν θα μπορεί να βρει το σκύλο που χρειάζεται. Για το κόψιμο δεν κάνω κουβέντα γιατί αμα μάθει οτι είναι παράνομο θα το κάνει μόνος του δυστυχώς με μαχαίρι που μαζεύει τα χόρτα. Μόνο να τα κάνετε χειρότερα ξέρετε

  • 9 Απριλίου 2011, 13:57 | Κατερίνα

    Ζητάτε άρση ενός νόμου που ισχύει από το 1992!!! αυτό είναι θράσος! ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ εδω και 19 χρονια! μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτα τελικά! με την ανοχή ΟΛΩΝ!!!

    ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ/ΟΥΡΩΝ, ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!!!

  • 8 Απριλίου 2011, 21:17 | Αγγελική

    Προφανώς έχουν μπει όλοι οι ντομπερμανάδες και ψηφίζουν ξανά και ξανά αρνητική ψήφο σε όποιον γράφει ενάντια στο κόψιμο… και τον άδικο πόνο που προκαλούν στα κουτάβια για το κέρδος…

    Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εδω μεσα, αλλα και εξω στην καθημερινότητα, αυτοί που στοιχειοθετημένα με νόμους σας δείχνουν ότι παρανομείτε και εσείς εθελοτυφλείτε! σας έχει τυφλώσει το πάθος για το πρότυπο και πάτε από το 1992 ενάντια στον νόμο!

    Είναι δυνατόν να παζαρεύουμε με τους νόμους? οι νόμοι είναι νόμοι και πρεπει ΟΛΟΙ να τους σεβόμαστε! ντροπή σας πλέον, κάνετε προσωπικές επιθέσεις, ενώ παρανομείτε!

  • 8 Απριλίου 2011, 16:49 | μαρκος

    Αυτοί όλοι οι δήθεν φιλόζωοι που ασχολούνται με το κόψιμο ουράς και αυτιών στα σκυλιά καλύτερα να κοιτάξουν ποιο προσεκτικά γύρο τους. Αν μιλάμε για κακοποίηση ζώων τότε να κλείσουμε πετσοπ ,χασάπικα, φαγάδικα , καταστήματα με γούνες με καλλυντικά και πολλά πολλά άλλα. Για ελάτε στα λογικά σας.
    Είμαι κάτοχος ντοπερμαν. Και το επέλεξα για τη μορφολογία του. Αλλιώς δε θα έπαιρνα σκύλο Εξάλλου αυτό το σκυλί δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο. Δεν υπήρχε πριν. Και επίσης αν αφήσεις άκοπη την ουρά έχεις προβλήματα τραυματισμών…
    Για σκεφτείτε λίγο καλύτερα…

  • 8 Απριλίου 2011, 15:35 | Souli Inda

    Λιγη Ανθρωπια δε θα μας εβλαπτε! Μην βασανιζετε κανεναν ! Ουτε διποδο ουτε τετραποδο…Κανεναν! Μπορειτε?

  • 8 Απριλίου 2011, 15:53 | Stefanos Georgiadis

    7 Απριλίου 2011, 08:05 | Δημήτρης
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 7 Thumb down 16

    Εγώ δεν βλέπω αντικειμενικά πράγματα εδώ!

    Βλέπω μία προσωπική επίθεση σε ένα άτομο, συγκεκριμένα την κα. Δεκαρίστου, ενώ διαβάζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρώπους που συμφωνούν απόλυτα μαζί της!!! μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί θίγονται τα οικονομικά σας συμφέροντα αγαπητοί κατα τ’άλλα «υπεύθυνοι» «εκτροφείς» και «ιδιοκτήτες» των ντόμπερμαν??? μήπως???

    Η αγάπη προς το σκύλο περιλαμβάνει και την αποδοχή της φυσικής του εμφάνισης!!! και οχι την προβολή των κομπλεξ του ανθρώπου!!!

    Αγαπητε φιλε Δημητρη τι..???
    Εγω αντιθετα βλεπω μια Κα Δεκαριστου Μαρια και οι ανωνυμοι φιλοι της , ισως και απο το κλαμπ της, να το παιζουν φιλοζωοι και να
    προσπαθουν να επιβαλουν την γνωμη τους και το τι νομιζουν (εκτος εαν ειναι παπαγαλακια) γιατι απο τα λεγομενα τους ειναι
    εντελως αποπροσανατολισμενοι και ανευ στοιχειωδων γνωσεων προς την ρατσα Ντομπερμαν.
    Τωρα προς ενημερωση σου , ειμαι παλαιος κατοχος ,και ελπιζω να ξαναγινω , δεν εχω καμια σχεση οικονομικα συμφεροντα και εκτοφες .
    Επισης θα ηθελα να σου πω οτι λατρευω αυτα τα σκυλια και αποδεχομαι πληρως την φυσικη του εμφανιση ΑΠΟ ΤΟ 1880 ….!!!!!!
    Οσο για το τελος της αναφορας σου , ελπιζω να καταλαβες που ταιριαζει απολυτα …..???????????

  • 8 Απριλίου 2011, 14:30 | Stefanos Georgiadis

    Προς απαντηση της καθ»ολα αξιοτιμης Κας Δεκαριστου Μαριας

    Θα ήθελα και εγω να σας πληροφορήσω, οτι κανενας κατοχος Ροτβαιλερ οπως και Μποξερ δεν ακρωτηριαζε ουτε ακρωτηριαζει ΠΟΤΕ τα αυτια
    των σκυλιων τους .
    Επίσης σχετικα με την αναφορα σας στον Κυνοφιλικό Όμιλο Σπάνιελ Ελλάδος http://www.spanielclubofgreece.com/, και την αποφαση της
    Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε να μην συμμετέχουν ακρωτηριασμένοι σκύλοι στις εκθέσεις του, ήδη πριν ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2010.
    Λογικοτατο το βλεπω εφ» οσον Εισασται η ΠΡΟΕΔΡΟΣ εδω και χρονια…!!!!
    Λογος που ΜΕ ΚΑΝΕΙ να καταλαβω (χωρις να σημμεριζομαι) και το μενος σας κατα της ρατσας των Ντομπερμαν .
    Με ολο τον σεβασμο και εκτιμηση που σας εχω , θα περιμενα απο εσας να δειχνατε το ιδιο , αν οχι πολυ μεγαλητερο , ιστρο και
    κατα της στειρωσης (τερατουργημα σε σχεση με το κοψιμο ..)
    Οπως και τον καραγκιοζησμο η μπαρμπισμο των μινι πετ , οπως τα Μαλτέζ , Τσιουάουα, Παπιγιόν …????????

  • 8 Απριλίου 2011, 14:47 | Σταματης Δεληγιαννης

    ο νομος/οδηγεια λοιπον…

    1. Surgical operations for the purpose of modifying the appearance of a pet animal or for other non-curative purposes SHALL BE PROHIBITED and, in particular:

    * the docking of tails;
    * the cropping of ears;
    * devocalisation;
    * declawing and defanging;

    …ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ…

    1. Χειρουργικές επεμβάσεις για τους σκοπούς της τροποποίησης της εμφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου ή για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ, και ειδικότερα:

    α) Το κόψιμο της ουράς
    β) Το κόψιμο των αυτιών
    γ) Η τομή των φωνητικών χορδών
    δ) Η αφαίρεση νυχιών και δοντιών

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ , ΟΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!!…ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

  • Παρακαλούμε η παρ1 να διατυπωθεί ως εξής :
    1. Το φυσικό ή νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή η ένωση προσώπων……………………………………του οικείου Δήμου.

    Παρακαλούμε να προστεθεί και παρ5 που θα ορίζει ότι :
    5. Η διοργάνωση εκθέσεων να πραγματοποιείται σε ειδικούς περιορισμένους και διαμορφωμένους χώρους (γήπεδα αθλητικών δεξιοτήτων ζώων) καθ υπόδειξην των Δήμων.

  • 8 Απριλίου 2011, 11:55 | Aspasia

    Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι γίνεται κατά μέτωπον επίθεση σε μια ράτσα της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι λίγοι σε σύγκριση με άλλες και κατά κανόνα συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους σα να είναι παιδιά τους.Αν είστε στην πραγματικότητα εσείς που αντιτίθεστε στις «επεμβάσεις» φιλόζωοι,κοιτάξτε στις αγγελίες για τα ζώα που περισυλλέγονται από το δρόμο και βγάλτε συμπεράσματα.Πολύ δύσκολα κάποιος θα επιλέξει ένα ντόμπερμαν, ένα dogo argentino, ένα boxer κλπ χωρίς να έχει πρώτα ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητές του και ακόμα πιο δύσκολα θα του εμπιστευτεί ένα τέτοιο σκυλί κάποιος εκτροφέας. Θέλω να πω με αυτό ότι όσοι έχουμε τέτοια σκυλιά τα έχουμε επιλέξει συνειδητά και δεχόμαστε ό,τι αυτό συνεπάγετε, της «κοπής» συμπεριλαμβανομένης.
    Κάποτε είχα «άκοπο» σκύλο. Στα 6 του χρόνια αναγκαστήκαμε να του κόψουμε την ουρά γιατί την τραυμάτισε πολύ άσχημα. Ξέρετε τι πόνο περάσαμε, το σκυλάκι μας κι εμείς μαζί?
    Προσωπικά δεν θα σταματήσω να λατρεύω τα συγκεκριμένα σκυλιά γιατί τα χαρίσματά τους είναι πολλά, πέραν της εμφάνισης. Γιατί όμως να διακινδυνεύσει η ράτσα μας να «χαλάσει» λόγω μιας βιαστικής απόφασης λίγων που δεν έχουν καν ασχοληθεί με την κυνοφιλία?
    Τέλος, πιστεύω ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν θα έπρεπε να είναι γενικευμένες- και μάλιστα υπό μορφή νόμου του κράτους- αλλά να παρθούν από τον όμιλο της κάθε φυλής ξεχωριστά.

  • 8 Απριλίου 2011, 11:36 | Βασίλης Δάκας

    Δε θα περάσει η χούντα.
    Dobermann άκοπα.. δε νομίζω.

  • 8 Απριλίου 2011, 09:22 | πατουνα κωνσταντινα

    δεν μπορω να καταλαβω γιατι αναφερουν οτι η χειρουργικη επεμβαση για αυτια και ουρα γινεται για καλλοπισμο και εκθεσεις την στιγμη που υπαρχουν εκατονταδες,διαφορων φυλων,που οι ιδιοκτητες δεν λαμβανουν μερος.Γιατι αναφερετε το κερδος και δεν αναφερετε το κοστος.γιατι δεν ψαχνετε να δειτε ποιες αλλες φυλες ζητουν εξαιρεσεις για τα χειρουργημενα ζωα τους και να λαμβανουν μερος σε εκθεσεις.Γινεται ενας προσωπικος πολεμος που αφορα τους ιδιοκτητες-εκτροφεις ντομπερμαν και αναρωτιεμαι,μηπως υπαρχει καποιο ωφελος κατω απο ολες αυτες τις κινησεις??

    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ(καθως προκειτε για μεγαλοσωμες φυλες).

    ΔΕΝ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ,ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ(απο την φυση τους και μη,να κανουν).

    ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ(προτρεποντας και αλλους)ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(δυσπλασια-καρδια)ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ…ΜΕ Η ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η FCI.

    Α Γ Α Π Α Μ Ε ΚΑΙ Π Ρ Ο Σ Τ Α Τ Ε Υ Ο Μ Ε ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ

    Αυτο θεωρειτε βασανισμος-κακοποιηση εκμεταλευση???Τα σχολια δικα σας…

  • 8 Απριλίου 2011, 08:37 | Ευσταθιος Πατουνας

    Αγαπητοί σχολιαστές, ιδιοκτήτες εκτροφείων ακρωτηριασμένων ζώων και λοιποί υποστηρικτές του σακατέματος των πλασμάτων δίπλα σας που ουδέποτε σας ζήτησαν να τα «φροντίσετε» κόβοντας μέλη του σωματός τους, να σας ξανα-ενημερώσω ότι:
    1)Ιατρικώς με τον ακρωτηριασμό δεν ωφελείται καμία απολύτως λειτουργία του σκύλου. Είναι ΚΑΘΑΡΑ καλωπιστικού χαρακτήρα. Μια βόλτα σε υπεύθυνο κτηνίατρο θα σας πείσει. Παρακαλώ να μην παραπληροφορείτε.
    2)Έστω οτι ωφελείται στα ζώα εργασίας, τότε γιατί να ακρωτηριάζονται και τα εκθεσιακά?

    Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΊΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉ(δηλ να είναι συνιστώμενο)ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΉ ΤΟΥ ΑΞΙΑ… ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!!ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΝΆΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΆΡΙΣΤΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΏΣΤΕ Η ΑΠΌΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΊΣΟΥ.. ΆΡΙΣΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΉΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…
    ΤΟ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ..ΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΟ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΛΕΕΙ..
    (Τα αυτιά, που είναι ψηλά τοποθετημένα, φέρονται όρθια και κομμένα σε μήκος εναρμονισμένο με το κεφάλι.)

    (Ουρά Ψηλά τοποθετημένη και κομμένη κοντή, με δύο περίπου κοκκυγικούς σπονδύλους να παραμένουν εμφανείς.)

    ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΒΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΊ ΚΑΠΟΙΟΥΣ!!!!

    ΕΥΧΑΡΣΤΩ!!

  • 8 Απριλίου 2011, 01:08 | Stefano Georgiadis

    7 Απριλίου 2011, 08:05 | Δημήτρης
    Μόνιμος Σύνδεσμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 7 Thumb down 16

    Εγώ δεν βλέπω αντικειμενικά πράγματα εδώ!

    Βλέπω μία προσωπική επίθεση σε ένα άτομο, συγκεκριμένα την κα. Δεκαρίστου, ενώ διαβάζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρώπους που συμφωνούν απόλυτα μαζί της!!! μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί θίγονται τα οικονομικά σας συμφέροντα αγαπητοί κατα τ’άλλα «υπεύθυνοι» «εκτροφείς» και «ιδιοκτήτες» των ντόμπερμαν??? μήπως???

    Η αγάπη προς το σκύλο περιλαμβάνει και την αποδοχή της φυσικής του εμφάνισης!!! και οχι την προβολή των κομπλεξ του ανθρώπου!!!

    Αγαπητε φιλε Δημητρη τι..???
    Εγω αντιθετα βλεπω μια Κα Δεκαριστου Μαρια και οι ανωνυμοι φιλοι της , ισως και απο το κλαμπ της, να το παιζουν φιλοζωοι και να
    προσπαθουν να επιβαλουν την γνωμη τους και το τι νομιζουν (εκτος εαν ειναι παπαγαλακια) γιατι απο τα λεγομενα τους ειναι
    εντελως αποπροσανατολισμενοι και ανευ στοιχειωδων γνωσεων προς την ρατσα Ντομπερμαν.
    Τωρα προς ενημερωση σου , ειμαι παλαιος κατοχος ,και ελπιζω να ξαναγινω , δεν εχω καμια σχεση οικονομικα συμφεροντα και εκτοφες .
    Επισης θα ηθελα να σου πω οτι λατρευω αυτα τα σκυλια και αποδεχομαι πληρως την φυσικη του εμφανιση ΑΠΟ ΤΟ 1880 ….!!!!!!
    Οσο για το τελος της αναφορας σου , ελπιζω να καταλαβες που ταιριαζει απολυτα …..???????????

  • 8 Απριλίου 2011, 00:39 | Stefano Georgiadis

    Προς απαντηση της καθ»ολα αξιοτιμης Κας Δεκαριστου Μαριας

    Θα ήθελα και εγω να σας πληροφορήσω, οτι κανενας κατοχος Ροτβαιλερ οπως και Μποξερ δεν ακρωτηριαζε ουτε ακρωτηριαζει ΠΟΤΕ τα αυτια
    των σκυλιων τους .
    Επίσης σχετικα με την αναφορα σας στον Κυνοφιλικό Όμιλο Σπάνιελ Ελλάδος http://www.spanielclubofgreece.com/, και την αποφαση της
    Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε να μην συμμετέχουν ακρωτηριασμένοι σκύλοι στις εκθέσεις του, ήδη πριν ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2010.
    Λογικοτατο το βλεπω εφ» οσον Εισασται η ΠΡΟΕΔΡΟΣ εδω και χρονια…!!!!
    Λογος που ΜΕ ΚΑΝΕΙ να καταλαβω (χωρις να σημμεριζομαι) και το μενος σας κατα της ρατσας των Ντομπερμαν .
    Με ολο τον σεβασμο και εκτιμηση που σας εχω , θα περιμενα απο εσας να δειχνατε το ιδιο , αν οχι πολυ μεγαλητερο , ιστρο και
    κατα της στειρωσης (τερατουργημα σε σχεση με το κοψιμο ..)
    Οπως και τον καραγκιοζησμο η μπαρμπισμο των μινι πετ , οπως τα Παπιγιόν …????????

  • 7 Απριλίου 2011, 23:26 | Νονια Κουσελα

    Ειναι απολυτως αντιφατικο, φιλοζωος-κριτης εκθεσεων ο οποιος ειναι κατα της συμμετοχης «ακρωτηριασμενων» σε εκθεσεις και ο οποιος θελει διακαως να τηρησει και εφαρμοσει τους νομους της καταργησης του «ακρωτηριασμου» που ισχυουν απο το 1992, να συμμετεχει σε εκθεσεις με την ιδιοτητα του ΚΡΙΤΗ και να ΚΡΙΝΕΙ ΚΟΜΜΕΝΑ σκυλακια.
    Ειναι απολυτως αντιφατικη αυτη η συμπεριφορα και επιτελους σεβαστειτε την προσπαθεια για τα σκυλακια και την εκαστοτε φυλη που ως κυριο γνωμονα εχει την καλυτερη δυνατη διαβιωση τους και την επιβιωση της φυλης απο τον αφανισμο!

  • 7 Απριλίου 2011, 23:58 | mariα

    Ο νομος δεν απαγορευει πουθενα των σκυλιων εστω κι αν εχουν διαφορετικη εμφανιση .Υπαρχουν ορια και στην εκτροφη και στους συλλογους που βγαζουν τα breeding stantards σε ολο το κοσμο πρεπει να τηρειτε ενας ηθικος κωδικας .Ειναι αδιανοητο ,να μη συμμετεχουν σε εκθεσεις σκυλια η ζωα η να οδηγουντε σε εξαφανιση επειδη ποια δε πληρουν τις προυποθεσεις η δε φερουν το επιθυμιτο οικονομικο κερδος,στην περιπτωση των ντομπερμαν δε θα κοβοντε οι ουρες και τα αυτια ,ουτε θα μπορουν να συμετεχουν σε εκθεσεις επειδη απογορευει ο νομος την κομμενη εμφανιση ,και σωστα κανει.Αλλα πρεπει να γινει μια εξεραιση τουλαχιστον για οσα ηδη εχουν κοπει και να συμμετεχουν ισαξια στα βραβεια και ταυτοχρονα να γινει κατανοητο οτι η συγκεκριμενη μεθοδος δε θα εφαρμοστει ξανα γιατι δεν προσφερει ουσιαστικη βελτιωση στην ευζωια του ζωου ουτε παιζει καθοριστικο ρολο στα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα για τα οποια εχει ξεχωρισει και ειναι δημοφιλης η ρατσα του ζωου .Το οτι οι σκυλοι και ζωα συντροφιας ειναι manmade δε νομιζω οτι δινει το δικαιομα σε κανενα να τα απορριπτει ,τη στιγμη μαλιστα που μεχρι τωρα ηταν αποδεκτα . Νομιζω οτι ο δημιουργος και οι συλλογοι αποδεκτες πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους ωστε καμια μορφη του ντομερμαν ειτε αλλου ζωου ,ειτε κομενη ειτε ακοπη απο τη στιγμη που δεν αποδεικνειετε οτι ειναι σοβαρο γενετικο προβλημα να γινει αιτιο αποκλεισης του απο καμια εκθεση η δραστηριοτητα.

    3. Breed Standards. The Council of Docked Breeds states that breeds that have been docked over many generations were selected for specific qualities, none of which includes the tail. As a result, if left undocked, these breeds would not have «good tails» and breeders would be left with a diminished number of sires and dams to choose from, thereby causing a genetic bottleneck and possibly causing the complete extinction of some breeds.29

    Anti-docking supporters do not specifically address the potential for extinction of certain breeds if tails are not docked, but this theory lacks a sound scientific basis. First, this theory exhibits a very weak understanding of evolution, and seems to echo the wholly discounted theory of acquired characteristics. Second, if breeders found the pool of sires and dams to be «diminished,» then it would, again, be the result of their human desire to determine what the breed should look like, as opposed to what the breed actually looks like. In actuality, breeders’ choices would be no more reduced than they had been prior to a tail-docking ban. To this end, veterinarian John Baxter states,

    [p]edigree dogs are man-made. People have decided which dog will mate which. There’s nothing wrong with this, as long as you realise your responsibility and don’t just breed for the characteristics you want . . . [w]e have to have responsibility and vision in breeding animals – a wee bit of humility wouldn’t go amiss.30

  • 7 Απριλίου 2011, 21:55 | Αγγελική

    Αν δεν θελετε ωτίτιδες να περιποιείστε τα αυτιά των σκύλων σας, όχι να τα κοβετε! Θεωρείτε ότι μπορείτε να κοροιδέψετε την Υπουργό και τους υπόλοιπους? υπάρχουν φυλές με τεράστια πεσμενα αυτιά και με την κατάλληλη φροντίδα δεν παθαίνουν ωτίτιδες και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι παθαίνουν τα ντόμπερμαν????? μας περνάτε για μειωμένης αντίληψης??? ουτε καν τρίχες δεν εχουν τα αυτιά των ντομπερμαν! και μια χαρά αερίζονται… οπότε αφήστε αυτά που προσπαθείτε για αλλου…

  • 7 Απριλίου 2011, 21:20 | Μαρούλα

    Βλεπουμε όλοι πεντακάθαρα τους λόγους που εσεις εκτροφείς των ντομπερμαν έχετε τρομοκρατηθεί! είναι απλά τα ευρω!!! επίσης βλεπουμε πεντακαθαρα το επιπεδό σας από τον τροπο που γραφετε με εκφράσεις του τύπου «ντροπή σας» «δήθεν» με «προκλήσεις για μυνήσεις» να δώ τι άλλο θα διαβάσουμε από μια ΜΙΚΡΗ μερίδα ξεροκέφαλων οπαδών… φανατισμένων που μολις ξεσκεπάστηκε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ εδώ και χρονια αρχίσατε το βρίσιμο και τις απειλες…

    Εχουμε καταλαβει την ποιοτητά σας και την «αγνη ζωοφιλία σας»

    ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ!!!!!!!!!!!!