Άρθρο 7 Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς

1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων που διοργανώνει εκθέσεις με ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Κτηνιατρικής του οικείου Δήμου.

2. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα ζώα συντροφιάς πρέπει να βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη/κατόχου/ συνοδού τους, ο οποίος οφείλει να μην τους προξενεί φόβο, αγωνία ή πόνο. Ζώα συντροφιάς που εκδηλώνουν χωρίς αιτία επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα ζώα ή τον άνθρωπο, φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο ή απομακρύνονται από την έκθεση.

3. Τα ζώα συντροφιάς που συμμετέχουν σε εκθέσεις, πρέπει να έχουν σημανθεί και καταγραφεί και οι συνοδοί τους να φέρουν το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό τους, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εμβολιασμένα και ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο αποπαρασιτισμό.

4. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

  • 15 Απριλίου 2011, 06:50 | Κωσνταντίνος Λέκκας

    Προς όλους του αθώους που έχουν μπερδέψει την κυνοφιλία και θεωρούν τα αυτιά και την ουρα τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυνοφιλίας, και τα αδέσποτα έτσι κάπως αφηρημένα…… Το ξέρετε οτι εκρεμμεί (δεν γνω΄ριζω αν υπήρξε αποτέλεσμα) δικαστήριο για μέλη κυνοφιλικων οργανώσεων που εμπορεύονταν αδέσποτα σκυλιά στο εξωτερικό; Οτι αυτά τα σκυλιά τα στελνανε για ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ σε φαρμακοβιομηχανίες στην Γερμανία;;;;;;;;;;; Μάλλον όχι; Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου τα ξέρει; Ή πληροφορούνται λανθασμένα; Για αυτό ακούτε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ φιλόζωος. Αλλά σε εκτροφείς θέλουν να επιτίθονται που μπαίνουν μέσα οικονομικά αλλά βγάζουν σκυλιά με ποιότητα

  • 15 Απριλίου 2011, 00:49 | Γιώργος Κοτίνης

    Διαβάζω με έκπληξη σχόλια ατόμων που βρίσκονται στο χώρο της οργανωμένης κυνοφιλίας μεγάλο χρονικό διάστημα, και θλίβομαι βαθύτατα τόσο από την άγνοια τους όσο και για τις ψευδείς πληροφορίες που ανερυθρίαστα και εν γνώσει τους διοχετεύουν στον τύπο και φυσικά στα πλαίσια της διαβούλευσης για το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από τις απόψεις αυτών των ατόμων.

    Ως επιστήμονας και ακαδημαϊκός, διδάχτηκα από τη πρώτη στιγμή να προσεγγίζω θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όχι με βάση το συναισθηματισμό ή τις προτιμήσεις μου, αλλά με ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν διαθέσιμα. Το ίδιο χρειάζεται και για να τεκμηριωθούν θέσεις φυσικά. Ως ζωόφιλος και ιδιαίτερα λάτρης των σκυλιών από τη παιδική μου ηλικία, έμαθα να αγαπώ και να προστατεύω τα σκυλιά μου από κάθε κίνδυνο. Το ίδιο κάνουν και αυτά για μένα, μεταξύ άλλων.

    Ιστορικό

    Στις 8 Μαΐου 1979, η κοινοβουλευτική ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), πρότεινε να οριστεί μια διακυβερνητική επιτροπή “ειδικών” που θα διοργάνωνε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο, το οποίο, μεταξύ άλλων στόχευε το εμπόριο αλλά και τον πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων στην Ευρώπη. Το όργανο αυτό του οποίου συμπτωματικά προεδρεύει η Τουρκία αυτή τη περίοδο, ουδεμία σχέση έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δε συμβάσεις αυτού, δεν δεσμεύουν την Ε.Ε. παρά μόνο τα μέλη που τις υπογράφουν, όπως φυσικά ισχύει για όλες τις διεθνείς συμβάσεις, όπως π.χ. αυτή για το Δίκαιο της Θάλασσας κ.λ.π.

    Στις 6 Ιουνίου 1986, η επιτροπή αυτή παρέδωσε ένα προσχέδιο. Μια επιτροπή στα πλαίσια συνεδρίου “ειδικών” που όμως ορίστηκε ad hoc (European Convention for the Protection of Pet Animals) από συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρέδωσε προς ψήφιση στις 13 Νοεμβρίου 1987, στο Στρασβούργο της Γαλλίας, ένα κείμενο προς υπογραφή. Το κείμενο αυτό http://conventions.coe.int/treaty/en/Treaties/Html/125.htm έσπευσε να το υπογράψει η Ελλάδα, χωρίς φυσικά να ζητηθεί η γνώμη εμπειρογνωμόνων ή ειδικών επί των επιμέρους θεμάτων. Ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο το 1992, περιέπεσε όμως ως νόμος σε αχρηστία αφού δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

    Αντίθετα με την Ελλάδα, χώρες με μακρά παράδοση στην οργανωμένη κυνοφιλία διατύπωσαν επιφυλάξεις επί των άρθρων που άπτονταν της ωτεκτομής και της κοπής της ουράς και είτε υπέγραψαν εξαιρώντας συγκεκριμένα άρθρα όπως το άρθρο 10, είτε δεν υπέγραψαν τη συνθήκη μέχρι και σήμερα, είτε κατά την ενσωμάτωση στο εθνικό τους δίκαιο εξαίρεσαν κάποιες φυλές, κατά κανόνα τις εργασιακές φυλές όπου παραδοσιακά γινόταν αυτό http://conventions.coe.int/treaty/Commun/ChercheSig.asp?NT=125&CM=&DF=&CL=ENG

    Παρούσα κατάσταση

    Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, από τις 48 χώρες, η απαγόρευση ισχύει σε 16 χώρες. Σε έξι μόνο από αυτές απαγορεύεται πλήρως η έκθεση σκύλων με κομμένη ουρά και αυτιά, ενώ στις υπόλοιπες, είτε επιτρέπεται πλήρως, είτε επιτρέπεται για ζώα που γεννήθηκαν ή εισήχθησαν από χώρες που αυτό επιτρέπεται http://www.cdb.org/euro.htm

    Βιοηθική

    Επειδή κάθε νομικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων και στη συγκεκριμένη περίπτωση των κατοικίδιων σκύλων πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του πολλές διαφορετικές παραμέτρους, θα πρέπει να αναφερθεί ότι:

    Οι σκύλοι ανήκουν σε ομάδα θηλαστικών που γεννιούνται με ατελές νευρικό σύστημα. Τις πρώτες μέρες της ζωής τους, τα κουτάβια είναι τυφλά, κουφά και δεν αισθάνονται πόνο. Ο καθηγητής και διευθυντής της χειρουργικής κτηνιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Justus-Lieberg, Prof. Dr. R. Fritsch, ερωτηθείς να γνωμοδοτήσει στον Γερμανικό Κυνολογικό Όμιλο, διατύπωσε ευθαρσώς ότι ο τομή της ουράς σε συγκεκριμένες φυλές αποτελεί πρόληψη και προστατεύει από μελλοντικούς τραυματισμούς, χωρίς τα κουτάβια να αισθάνονται πόνο http://www.cdb.org/vets/fritsch.htm Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί η δυνατότητα τομής της ουράς με περίδεση (σταματά η αιμάτωση του μέλους και απορρίπτεται πλέον από τον οργανισμό) και όχι με χειρουργική επέμβαση, η οποία σύμφωνα ακόμα και με το προαναφερθέν κείμενο της συνθήκης που υπέγραψε η χώρα μας, δεν χρειάζεται να γίνει καν από κτηνίατρο αλλά από έμπειρο ή κατάλληλο γι αυτό το σκοπό (σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της κάθε χώρας μέλους) άτομο. Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι σκοπός του νομικού πλαισίου είναι να προστατεύσει τα κατοικίδια από άσκοπο πόνο και να προστατευθεί η ευζωία τους.

    Οι G. Diesel, D. Pfeiffer, S. Crispin, D. Brodbelt, στο άρθρο τους “Risk factors for tail injuries in dogs in Great Britain” (Veterinary Record (2010) 166, xx-xx doi: 10.1136/vr.b4880) προϊόν της μεγαλύτερης ιατρικής έρευνας που έγινε στο Η.Β. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τομή της ουράς αποτελεί (όπως αναμενόταν) σημαντικό μέτρο πρόληψης τραυματισμών. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αντικρούει τα παραπάνω.

    Η Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσποδία (FCI) διαθέτει ομάδα εξειδικευμένων κτηνιάτρων οι οποίοι και γνωμοδοτούν για τις αλλαγές στα πρότυπα φυλών με γνώμονα τις επιδράσεις αυτών στην υγεία και ευζωία κάθε φυλής σκύλων. Ποτέ μέχρι τώρα δεν διατυπώθηκε αντίρρηση ή οιασδήποτε φύσεως ένσταση από αυτή την επιτροπή για αυτού του τύπου τις επεμβάσεις.

    Είναι σαφές λοιπόν ότι για τις εργασιακές φυλές, αποτελούν πρόληψη και όχι αισθητική επέμβαση. Δυσάρεστες εμπειρίες εκτροφέων και ιδιοκτητών φυλών που παραδοσιακά γίνεται τομή της ουράς, αυξάνονται από χώρες που ισχύουν τέτοιες απαγορεύσεις.

    Επιπτώσεις

    Η ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων θα προκαλέσει επιπτώσεις στη χώρα μας σε πολλά επίπεδα.

    Όσον αφορά το σκέλος του εκθεσιακού τουρισμού κυνοφιλικών εκθέσεων, η χώρα μας ήδη μειονεκτεί. Παρότι το μερίδιο συμμετοχής στην συνολική εικόνα τουρισμού εκθέσεων και συνεδρίων στη χώρα μας δεν είναι μεγάλο, δεν είναι ωστόσο αμελητέο. Η γεωγραφική της θέση και η ανάγκη μετακίνησης με αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, καθιστούν το κόστος μετακίνησης των εκθετών ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Η γειτονική Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ιταλία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο κ.λ.π. χωρίς τέτοιου είδους περιορισμούς στις εκθέσεις, απολαμβάνουν κάποιες χιλιάδες τουριστών, εσωτερικού και εισερχόμενου τουρισμού από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η εισροή συναλλάγματος είναι σεβαστή, αφού οι εκθέτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν premium τιμές ανά κλίνη, ειδικά σε σχέση με τους τουρίστες θερινών διακοπών. Επί τούτου διεξάγεται έρευνα από επιστημονική ομάδα της ΑΣΤΕ Ρόδου τα συμπεράσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε προσεχές επιστημονικό συνέδριο τουρισμού.

    Θα πρέπει να επισημανθεί επίσης η πρόθεση κυνοφιλικών ομίλων να διοργανώσουν πανευρωπαϊκές εκθέσεις και παγκόσμια πρωταθλήματα. Η απαγόρευση επίδειξης σκύλων προερχόμενων από χώρες που αυτό γίνεται νόμιμα, αποτελεί τροχοπέδη, τόσο στην υποψηφιότητα όσο φυσικά και στην επιτυχία της έκθεσης.

    Όσον αφορά τις επιπτώσεις στο ίδιο το αντικείμενο προστασίας του υπό ψήφιση νόμου, δηλαδή τα σκυλιά εκθέσεων αναπαραγωγής και εργασίας, η απαγόρευση συμμετοχής τους σε εκθέσεις θα προκαλέσει επικίνδυνο περιορισμό της διαθέσιμης δεξαμενής γενετικού υλικού, ηθική και οικονομική βλάβη των εκθετών και εκτροφέων, και ουσιαστικά τιμωρία του ίδιου του σκύλου αφού ανεξαρτήτως των προτερημάτων υγείας, χαρακτήρα, εργασίας και μορφολογίας που έχει, δεν θα μπορέσει ποτέ να τα επιδείξει προς αξιολόγηση.

    Συμπερασματικά,

    Σύμφωνα με όλα τα προαναφερθέντα, ο αποκλεισμός από εκθέσεις σκύλων με τομή ουράς ή ωτεκτομή δεν πρόκειται να συμβάλει στην ευζωία ή τη βελτίωση της υγείας των κατοικίδιων στην Ελλάδα, αντίθετα θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις.

    Ο νόμος θα πρέπει να προβλέπει την ενέργεια τέτοιων επεμβάσεων από ειδικούς, την ιατρική επίβλεψη του ζώου και σαφώς την εξαίρεση των εργασιακών φυλών, με σκοπό την προφύλαξη τους.

    Επίσης δεν μπορεί να αποκλείσει από τις εκθέσεις σκυλιά που σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση για λόγους υγείας υπέστησαν τομή της ουράς ή ωτεκτομή, σκυλιά που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις πριν απο την ψήφιση του νόμου καθώς και όσα προέρχονται από χώρες στις οποίες νόμιμα γίνονται τέτοιες επεμβάσεις.

    Εν κατακλείδι, η παράγραφος 4 του άρθρου 7 θα πρέπει να απαλειφθεί. Ο εκτροφέας, ασχέτως χώρας διαμονής ή προέλευσης, θα πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει, ασχέτως με το αν θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα.

    Γιώργος Κοτίνης M.Sc. PhD cand.
    Boxer dei Cavalieri di Rodi

  • 14 Απριλίου 2011, 22:16 | N ΒΑΣΣΑΡΑ

    Λυπαμαι που μερικοι υποστηρικτεςτης κοπης αυτιων και ουρας αποκαλουν τον εαυτο τους φιλωζωο .Ηταλαιπωρια του ζωου ειναι μεγαλη και πολυημερη νοσηλια που ειναι επιπονη για το ζωο και τον ιδιοκτητη μρχρι την θεραπεια Συμφωνω να απαγορευτη και να τιμωρουνται γιατροι και ιδιοκτητες με αυστηρα προστιμα μεχρι να συνετςτουν Η ΚΟΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Ως επι το πλειστον οι ιδιοκτητες δεν θελουν να ειναι παροντες στην επεμβαση διοτι ξερουν οτιτο ζωο ταλαιπωρειται πολυ στο χειρουργικο τραπεζι και προτειμουν να μην ειναι παροντες.Εαν δεν πονανε τα ζωα τους προτεινω να μην εχουν ζωα Αναμφησβητιτα ειναι κακοποιηση ο ακρωτηριασμος οποτε ειναι κακοποιοι .

  • 14 Απριλίου 2011, 22:29 | Ματθαίος

    Επειδή όλοι σας επικαλείστε τα πρότυπα της FCI και αντιτάσσεστε στην απαγόρευση λόγω του προτύπου που έχει καθοριστεί διαβάστε αυτό….

    Τα πρότυπα από την FCI των φυλών που ακρωτηριάζονται για να ληφθούν υπόψιν στην διαβούλευση!

    α) Ξεκινάω με τα Dobermann (που κυριάρχησαν στην διαβούλευση):

    Το πρότυπο της φυλής από το site της FCI θα το βρείτε εδώ http://www.fci.be/uploaded_files/143GB2003_en.doc

    Για την ουρά:
    «In countries where docking is legally not permitted the tail may remain natural.»

    Μετάφραση:
    «Στις χώρες που δεν επιτρέπετε το κόψιμο της ουράς θα πρέπει να παραμένει φυσική»

    Για τα αυτιά:
    «in a country where cropping is not permitted the uncropped ear is equally recognized»

    Μετάφραση:
    «Σε χώρα που δεν επιτρέπετε το κόψιμο των αυτιών επίσης αναγνωρίζονται»
    ====================================================================
    β) Συνεχίζω με τα Dogo Argentino

    Το πρότυπο της φυλής θα το βρείτε από το site της FCI εδώ http://www.fci.be/uploaded_files/292gb99_en.doc

    Για τα αυτιά:
    «Without being cropped, they are of mid-length, broad, thick, flat and rounded at the tip.»

    Μετάφραση:
    «Χωρίς να είναι κομμένα, πρέπει να είναι…….»
    ====================================================================
    γ) German Boxer

    Το πρότυπο της φυλής θα το βρείτε από το site της FCI εδώ http://www.fci.be/uploaded_files/144GB2008_en.doc

    Νομίζω ότι μιλάει μόνη της η φωτογραφία που υπάρχει στο πρότυπο(?) ή θέλετε και μετάφραση????
    ====================================================================

    Να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα που «παραδοσιακά» ακρωτηριάζονται;

    Η FCI έχει σεβαστεί την απαγόρευση κοπής αυτιών και ουράς εδώ και χρόνια!

    Εσείς όλοι που επικαλείστε την FCI, γιατί δεν σέβεστε τις δικές της αποφάσεις?????

    Επιπλέον καμία FCI (πολύ δε περισσότερο οι τοπικοί όμιλοι) δεν είναι υπεράνω Νόμου και ο νόμος αυτός ισχύει από το ’92!

    Το γιατί από τότε μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε το κράτος να κόψει τα δικά σας αυτιά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που ελπίζουμε επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα ΕΣΤΩ και με 19 χρόνια καθυστέρησης!

  • 14 Απριλίου 2011, 21:06 | Μαρία Χατζή

    Η παράγραφος 4. του Άρθρου αυτού (7), είναι τουλάχιστον εξωπραγματική. Η διεθνής τακτική για τις χώρες εκείνες που έχουν υιοθετήσει την απαγόρευση κοπής αυτιών & ουρών, είναι να επιτρέπει την συμμετοχή όλων των σκύλων (σε Εκθέσεις, Εξετάσεις/Αγώνες Εργασίας & Κυνηγετικούς Αγώνες) που γεννήθηκαν μέχρι την ημέρα που η απαγόρευση κοπής τέθηκε σε εφαρμογή.
    Και φυσικά για πολλές κυνηγετικές φυλές σε αρκετές χώρες που απαγορεύεται η κοπή των αυτιών, η κοπή των ουρών επιτρέπεται, προς αποφυγή μελλοντικών αναγκαστικών & τότε ίσως επώδυνων ακρωτηριασμών, όταν οι ουρές των σκύλων θα τραυματίζονται στο κυνήγι.
    Η εναρμόνιση με τα διεθνώς ισχύοντα είναι απαραίτητη !

  • 14 Απριλίου 2011, 21:56 | Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

    Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες και κτηνιάτρους που κάνουν ακροτηριασμούς,χωρίς ιατρικό λόγο.

  • 14 Απριλίου 2011, 21:25 | ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    Αθήνα 13-4-2011
    ΘΕΜΑ: Παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

    Άρθρο 7: Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς
    Ειδικότερα: Παρ. 4 Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις
    Την 7-4-2011 στον Μαρκόπουλο Αττικής ο Όμιλος Ντόμπερμαν Ελλάδας σε συνεργασία με εκπροσώπους ομίλων σκύλων Ελλάδας που αντιτίθενται στην απαγόρευση συμμετοχής χειρουργημένων ζώων σε εκθέσεις πραγματοποίησε συνάντηση , κατά την οποία, ανάμεσα σε άλλα θέματα, συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι καταστροφικές συνέπειες που αναμένεται να επιφέρει η σχεδιαζόμενη ρύθμιση στην ποιοτική προαγωγή των γεννών σκύλων με άριστα χαρακτηριστικά της φυλής τους , στην περιστολή και απάλειψη των γενετικών ασθενειών έκαστης φυλής και στην ταυτόχρονη δημιουργία του φαινομένου της πραγματοποίησης αυτοσχέδιων επεμβάσεων από άτομα μη καταρτισμένα επιστημονικά προς το σκοπό αυτό. Τα κάτωθι αποτελούν κοινό τόπο και για άλλες φυλές εκτός εκείνης των ντόμπερμαν, όπως και άλλων ειδών.
    Καταρχήν είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι τα αυτιά, οι ουρές και οι ψευδόνυχοι ορισμένων ζώων κόβονται αφενός για λόγους προάσπισης της υγείας του ζώου και αφετέρου για την πραγματοποίηση των λειτουργικών ικανοτήτων της φυλής τους. Οι επεμβάσεις αυτές δεν γίνονται για αισθητικούς σκοπούς, αλλά για καθαρά προληπτικούς λόγους, για την προαγωγή της ευεξίας και ευζωίας του ζώου. Προς επίρρωση του ισχυρισμού μας αυτού θέτουμε υπόψη σας τα κάτωθι επιστημονικά τεκμηριωμένα παραδείγματα:
    Τα ντόμπερμαν λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας των αυτιών τους εάν δεν αυτά δεν κοπούν προσβάλλονται από ωτίτιδα με συχνούς υποτροπιασμούς, γεγονός ιδιαιτέρως επώδυνο για τη φυλή αυτή.
    Σημαντικός αριθμός φυλών εργασίας δεν είναι δυνατόν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους εφόσον δεν κοπεί η ουρά τους. Είναι επιστημονικά εξακριβωμένο ότι κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή της ιχνηλασίας η ουρά δυσχεραίνει τα καθήκοντα του ζώου και συχνότατα παρατηρούνται τραυματισμοί στα οστά αυτής. Σε περίπτωση που ο τραυματισμός δεν αντιμετωπιστεί άμεσα ελλοχεύει ο κίνδυνος εμφάνισης γάγγραινας ακόμα και ο θάνατος του ζώου.
    Φυλές εργασίας δυσχεραίρονται στην εκτέλεση των καθήκοντων τους εάν δεν αφαιρεθούν οι ψευδόνυχοι. Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι τραυματισμοί που δημιουργούνται στα ζώα αυτά δεν επουλώνονται ευχερώς με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.
    Είναι απαραίτητο να επεμβαίνει ο κτηνίατρος και να αφαιρεί δόντια ζώων όταν υφίσταται πρόβλημα, δια προφανείς λόγους υγείας του ζώου.
    Οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται σήμερα από καταρτισμένους κτηνιάτρους σε κτηνιατρεία με την τήρηση των όρων που επιβάλλει η ιατρική επιστήμη, η ηθική και οι νόμοι.
    Οι εκθέσεις μορφολογίας είναι εκδηλώσεις όπου προβάλλονται τόσο τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ζώου όσο και ο λειτουργικός ρόλος του. Μέσα από αυτές αναδεικνύονται τα καλύτερα δείγματα φυλής με σκοπό την προώθησή τους στην αναπαραγωγή. Σύμφωνα με την κοινή πείρα , τη λογική και την επιστήμη οι απόγονοι των ζώων αυτών είναι ανώτεροι από κάθε άποψη.
    Σε περίπτωση που δεν απαληφθεί η παρ. 4 του άρθρου 7 του παρόντος νομοσχεδίου ο αριθμός του ζώων που θα συμμετάσχουν στις εκθέσεις μορφολογίας θα μειωθεί δραματικά. Ζώα με άριστα χαρακτηριστικά φυλής δεν θα προβάλλονται και δεν θα υπάρχει τρόπος να αξιολογούνται από αντικειμενικές και έμπειρες κριτικές επιτροπές . Ο κίνδυνος που ελλοχεύει σε αυτήν την περίπτωση είναι η μείωση των ζώων με άριστα χαρακτηριστικά φυλής που θα οδηγούνται στην αναπαραγωγή. Είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν φαινόμενα ανεξέλεγκτης εκτροφής ζώων, μείωσης του γονιδιακού πλούτου και αύξηση των γενετικών ασθενειών.
    Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει έντονη η επιθυμία τα άτομα ορισμένων φυλών να έχουν μια παραδοσιακή εικόνα με ορισμένα επίκτητα εξωτερικά χαρακτηριστικά (π.χ. κομμένη ουρά ή αυτιά). Είναι βέβαιο σε περίπτωση άρνησης των κτηνιάτρων να προχωρήσουν στις επεμβάσεις κοπής αυτιών και ουράς, σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών ζώων είτε θα εγκαταλείψει το ζώο διότι δεν ταυτίζεται με την παραδοσιακή εικόνα που έχει στο μυαλό του για αυτό είτε θα προχωρήσει σε αυτοσχέδιες επεμβάσεις πραγματοποιούμενες από άτομα δίχως επιστημονική κατάρτιση και δίχως να ακολουθούνται οι κανόνες υγείας , υγιεινής και ασφάλειας.
    Σε μια συγκριτική επισκόπιση παρατηρούμε ότι οι Σκανδιναβικές χώρες που ήταν οι πρώτες χώρες που εφάρμοσαν απαγόρευση ακρωτηριασμού των ζώων εξαίρεσαν το κόψιμο των ουρών των ζώων. Ήδη σήμερα η απαγόρευση αυτή έχει ατονίσει και στις χώρες αυτές διότι παρατηρήθηκαν τα αρνητικά φαινόμενα που προαναφέρθηκαν. Ζώα με κομμένα αυτιά και και ουρές συμμετέχουν σε εκθέσεις χωρών που δεν επιτρέπουν την τακτική αυτή, ενδεικτικά αναφέρεται η Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία.
    Ο Όμιλος Ντόμπερμαν Ελλάδας με τον πλέον επιστημονικό και υπεύθυνο τρόπο, όπως αρμόζει στην ιστορία του και στην αποστολή του, έχει ενημερώσει εγκαίρως για το τι σημαίνει η παράλειψη κοπής ουράς, αυτιών και ψευδονύχων. Δεν καταφύγαμε σε «άναρθρες κραυγές» που αφθονούν στην εποχή μας, αλλά προβήκαμε σε συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης νομιμότητας, προκειμένου να να προστατευθεί η υγεία και η λειτουργικότητα της φυλής, να αναδειχθεί η εκτροφή ζώων με άριστα χαρακτηριστικά φυλής, όταν οι περισσότεροι στις ημέρες μας κωφεύουν ή ασχολούνται όλως επιλεκτικά.
    Η πρότασή μας είναι η πλήρης απαλοιφή της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του παρόντος σχεδίου νόμου.
    Επιπλέον προτείνουμε την εισαγωγή πρόβλέψης του ώστε να επιτρέπεται η κοπή ουράς, αυτιών, ψευδονύχων ζώων, αποκλειστικά για προληπτικούς , της υγείας και ευζωίας των ζώων, λόγους.

    Συνημμένα παραθέτουμε την επιστολή-μελέτη του Prof. Dr. R. Fritsch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons, Justus-Lieberg-University, to the German Kennel Club, που αποδεικνύει επιστημονικά τους ως άνω ισχυρισμούς μας:

    Pain felt by puppies
    There follows a letter from Prof. Dr. R. Fritsch, Leader of the Clinic of Veterinary Surgeons, Justus-Lieberg-University, to the German Kennel Club.
    Quote
    I have been asked by the German Kennel Club to give a professional opinion on the following questions:
    • Will the removal of the tail and dew claws without anaesthetic on a four day old puppy, cause considerable pain?
    • Is it necessary from the veterinary point of view, to shorten the tail or amputate the dew claws of certain breeds of dogs?
    The docking of tails and the removal of dew claws in puppies less than 4 days old without anaesthetic, is not connected with any serious pain in such a way that it cannot be allowed from the point of view of the protection of animals.
    The reason for this is (**there are two expressions in German for which there is no English equivalent): «Nestfluchter» which means a young bird or young animal which very soon will leave its nest or its mother and therefore will have to find its own food; and «Nesthockern» which means a young animal that stays for a long time in the nest with its mother and is fed by her) the new born puppy belongs to the Nesthockern, in contrast with the horse, cow, sheep, pig and goat which
    are regarded as Nestfluchter.
    The animals in the Nesthockern group are born relatively immature, completely naked, blind, deaf, very immobile and very helpless. Their nervous system at birth is not even fully developed. There are still cell divisions in the brain and some of the nervous threads are not fully developed. In psychological tests, it has been determined that the time between the nervous impulse and reaction (chronaxie) takes 3-4 times longer than it would in an adult. After about 10-14 days, when the animals eyes are opened (until then it has been more like an embryo) it is possible to determine the normal value of the impulse. In 1941, Volkhov determined that animals, at this period of life, had very little feeling of pain. The conscious feeling of pain is still not very likely at that age.
    Schmidker wrote in his doctorate in 1951 about the feeling of pain in new-born puppies: «Incomplete development of the nervous system at the time of birth and the very high chronaxie value in connection with the fact that the animal is not able to react effectively to pain, gives us every reason to believe that the actual feeling of pain is very low in the new-born of this group of mammals (dogs). In other words, at this age and biological condition, it would have no absolute meaning to talk about pain». You therefore do not have to worry or fear that the dog will be made to suffer pain or psychological pain, if the tail has been docked or the dew claws removed, in the first few days after birth.
    It is completely different though, with the Nestfluchter (animals which leave their nest or mother just after birth). In these animals, the nervous system id fully developed just after the moment of birth. All senses that serve to get rid of enemies and pain are fully developed. One can neither from physiological knowledge nor from just observation, say that these young animals feel a lot less pain than adults.
    It would therefore be a contradiction in the law, for the Protection of Animals, to permit the shortening or docking of tails in pigs and lambs without anaesthetic, because they have fully developed threshold of pain, and , at the same time, forbid the docking of dogs. It is absolutely certain that the docking of tails on small lambs and pigs and also the castration of young pigs, goats and calves during their first days of life, will cause considerable pain if done without an anaesthetic. However, from the point of view of the docking of dogs, whose nervous system is not fully developed during the first few days of life, is completely acceptable from the point of view of the protection of animals.
    The removal of dew claws is necessary in order to avoid later damages and illnesses. It is also recommended to dock the tails inbreeds which have long thin, weak and sparsely coated tails, in order to avoid later sickness and damage. At the same time tails should be docked in breeds that are used in such a way that there is a risk of injury to a tail e.g. hunting dogs. It is beneficial to avoid painful; injuries and therefore in the interest of the PREVENTION OF CRUELTY to animals.
    The dew claw is the rudimentary first toe. They are often injured and the nail can grow into the skin causing considerable inflammation. The dog can easily catch them on different objects because they just hang on the side of their paws a non-functioning objects and can therefore damage themselves quite seriously. It is therefore in the interests of the law to recommend that these claws are removed as early as possible. Their removal is best done in the first week with a little clip with scissors.
    The dogs tail on the other hand, whether it be in kennels or around the home, is in constant danger of damage by being hit against hard objects like walls, fences, tables, chair legs, radiators and of being trapped in doors. These injuries usually result in sores at the tip of the tail, which do not heal well because there is a poor blood circulation in this part of the tail.
    By licking and chewing, the dog makes the condition worse and the skin and tissue will die. These conditions of necrosis of the tip of the tail is often seen in Great Danes and Dalmatians. German Shepherds are also often seen in veterinary surgeries.
    This can sometimes be treated with partial amputation but secondary problems can occur in the healing process because the very poor blood supply is not conducive to this. This actually makes it necessary to amputate the tail several times before the healing process is achieved.
    Hunting dogs are in great danger of damaging their tails when thrashing through thick undergrowth and young forest. Only tails that are thick and covered with long hair are protected, such as those of the wolf and fox.
    Apart from the dangers that the dog is constantly confronted with in the human environment (as well as the fact that they have less hair than the wild dog) many breeds have a very lively temperament which often cause tail tip damage in the course of their exuberance, e.g. an undocked Boxer will constantly be subject to injury when using its tail when he expresses happiness.
    As far as the behaviour of dogs is concerned, I cannot see that their ability to express happiness should in any way be altered by the docking of the tail.
    From the veterinary point of view, therefore, there is absolutely no reason why the banning of the docking of dogs tails should be beneficial to them. In actual fact, it would be detrimental to their well-being if docking was abolished. Tail docking protects the dog as it is done to avoid problems with tail injuries and subsequent painful treatment that would often occur.
    It is called Prevention!!
    End of Quote
    ** Since its publication, we have been asked to point out that there are English equivalents for these terms:
    Nestfluchter = precocial
    Nesthockern = altricial

  • 14 Απριλίου 2011, 20:08 | Κατερίνα

    Δεν θα εξαφανιστεί η φυλή ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την αγαπατε! απλά θα συνεχίσετε να έχετε ντομπερμαν με αυτιά και ουρες… δεν έιναι τόσο κακό νομίζω! δεν είναι αρρωστια!!!

    Οσο για τα παρανομα κοψίματα… δεν θα γίνουν για τον μοναδικό και απλο λόγο ότι τα σκυλια δεν θα μπορουν να παιξουν στις εκθεσεις και ολοι ξερουμε οτι μεσω των εκθεσεων γινονται οι πωλησεις, τα ζευγαρώματα και τα κονε… οπότε δεν ισχύει ουτε αυτο που λετε!!! Θελετε τις εκθεσεις για να βρείτε πελατες… και εσεις και οι πελατες σας θα ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! και θα εχετε σκυλια με ουρες και αυτια… δεν θα πεθανετε κιόλας…..

  • 14 Απριλίου 2011, 20:31 | Μαρούλα

    Καλά παίζετε τα σκυλιά σας και εκθέσεις και δεν ξερετε τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ????!!!!

    Ο Κριτής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξερει από που προέρχεται το σκυλί, τους προγόνους, το εκτροφείο κλπ για να είναι αντικειμενικός!!! δεν επιτρέπεται να ρωτήσει απο που είναι το σκυλί και εαν ΝΟΜΙΜΩΣ εχει κοπει η ουρα του στην Χωρα προελευσης???????

    Ειναι κριτες οχι μάντες!!!??????

    Πώς μπορεί λοιπον ενας κριτής να αρνηθει να κρίνει???

    Είστε ανίδεοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 18:20 | νικολεττα ρουσσου

    ρε παιδια,ρε παιδια ας σοβαρευτουμε λιγακι
    και για οσους πιστευουν οτι θα πρεπει να κοβουν μερη του σωματος του ζωου τους για εκθεσεις και ομορφια και για ενα σωρο κουραφεξαλα
    ας προσελθουν σε ενα γιατρο να τους κοψει και τα δικα τους αφτια,μυτη και οτι αλλο ειναι….στραβο να δουμε κατα ποσο θα ισχυριζονται μετα απο αυτο οτι δεν πονανε.Ας μην κανετε τους εξυπνους κανοντας πειραματα
    σε αλλους,αν εχετε τα κοτσια καντε τα σε εσας πρωτα και μετα ελατε να μιλησουμε.

  • 14 Απριλίου 2011, 18:07 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ <> ΖΩΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ <> ΖΩΩΝ.

  • 14 Απριλίου 2011, 17:44 | Κατερίνα

    «Το ξερω ότι σε καποιους ακουγεται σοκαριστικό αλλα δεν υπαρχει λόγος να κανουμε όλα τα σκυλιά «λουλού» του καναπε με φιογκακια, κοκκαλακια κ λοιπα αξεσουάρ»

    Κυρία Κουτράκου μου!!! σκυλάκι λουλου δεν έχετε και εσείς? ένα πομεράνιαν αν δεν κάνω λάθος, το κατεξοχήν ΛΟΥΛΟΥ σκυλάκι… άρα θα ξέρετε οτι και τα μικρόσωμα σκυλια ειναι γεμάτα ταπεραμεντο και είναι γεμάτα ζωή!!! ας μην συγκρινουμε τον καναπε λουλου με την κακοποιηση μέσω ακρωτηριασμών!!! ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!!!!!!!!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 15:59 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΟΡΔΟΣ

    ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4
    γιατί να αποκλείονται από τις επιδείξεις και τους διαγωνισμούς ακρωτηριασμένα ζώα (πχ τυφλές ή ανάπηρες γάτες) όταν εκτίθενται με σκοπό την υιοθεσία τους;

  • 14 Απριλίου 2011, 15:15 | Κατερίνα

    Ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια… να βρίζετε την κα. Δεκαρίστου (όποια κι αν είναι η κυρία), να μένετε κολλημένοι στο 1880!!! (ελεος δηλαδή!) και να μας λέτε ότι θα χαθεί η αγάπη προς τη φυλή άρα η κονόμα!!!

    Εχετε ξεκινήσει έναν προσωπικό πολέμο, ενάντια σε ένα συγκεκριμένο άτομο και χάνετε το δάσος! υπάρχουν Σωματεία και οργανώσεις που είναι ενάντιά σας, αλλά εσείς εκεί! στις απειλες ενάντια στην κα. Δεκαρίστου, εάν σας διαβάσει κανείς θα νομίσει ότι θα βάλετε κανέναν να την δείρει! τόσος φθόνος και μίσος που σίγουρα κάτι κρύβεται από πίσω… προφανώς θα χάσετε χρήματα!!!

    Σας κράζουν ΌΛΟΙ και εσείς στον κόσμο σας! σας φτύνουν και νομίζετε ότι βρέχει…

    ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 15:08 | κυριακη

    θεωρω οτι ο ισχυρισμος αν απαγορευτει ο αισθητικος ακρωτηριασμος θα γινεται παρανομα ..τουλαχιστον ατοπο ,γιατι αν ολοι δινουνε τα σκυλια μη ακρωτηριασμενα οσοι εμφανιζουν τα σκυλια τους σε διαφορετικη κατασταση θα πρεπει να πληρωνουν διπλο και αυστηρο προστιμο.

    «Το αγαπαω το ζωο και τι εγινε που του κοψα τα αυτια»και αλλωστε δεν ποναει (για αυτο οταν συνερχονται απο την ναρκωση κλαινε και μερες μετα αουρλιαζουν αν καποιος τα αγγιξει ) για μενα δεν ισχυει γιατι αν καποιος εστω μου τρυπαγε τα αυτια παρα την θεληση μου θα τον μισουσα για ολη μου την ζωη ,η διαφορα με το ζωο ειναι οτι δεν καταλαβε οτι του το κανατε εσεις _βολικο δεν λεω _ …

    ο λογος που ολοι φωναζουν ειναι γιατι φοβουνται οτι ο νομος θα εχει αναδρομικη ισχυ και θα χασουν πολλα λεφτα εφοσον δεν θα μπορουν να διαθεσουν αυτα που ηδη εχουν .

    και δεν δεχομαι ο ανθρωπος τα εφτιαξε και απο την αρχη εχουν κομμενα αυτια αν επρεπε να ειναι κοντα θα τα δημιουργουσαν ετσι ..αυτο βασιζεται σε κατι αρχαιες γελοιες αποψεις .
    τα αυτια και η ουρα στα πιτμπουλ κοβοντουσαν για να μην εχουν ευιασθητα σημεια στισ κυνομαχιες .
    οι ουρες στα κυνηγοσκυλα για να μην μπλεκουν στα πυκνη βλαστηση στους βαλτους της αγγλιας και να μην καταλαβαινουν οι αλλοι κυνηγοι απο το κουνημα της ουρας οτι το ζωο βρηκε το θηραμα.????
    ανα του αιωνες εγιναν τεραστιες προσπαθειες να σταματησει αυτη η τραγικη τακτικη αλλα παντα οι εκτροφεις την εμποδιζαν .τυχαιο δεν νομιζω…..

  • 14 Απριλίου 2011, 15:00 | Αγγελική

    «Εμάς πάντως στις εκθέσεις μας ζηλεύουν» μα έλεος! πόσο κόμπλεξ θα βγάλετε ακόμα??? είπαμε δεν έχουμε ούτε την ώρα ούτε την όρεξη να ασχοληθούμε με τα ψυχολογικά σας!!! τα κόμπλεξ που προβάλετε πάνω στα άμοιρα σκυλιά σας…

    Συκοφαντείτε και υβρίζετε ανθρώπους που δεν είναι εκτροφείς!, που δεν πουλάνε κουτάβια για πολλές χιλιάδες ευρώ, όπως κάνετε εσείς.

    Δεν υπάρχει μένος ενάντια στη φυλή των Ντόμπερμαν! είναι αξιαγάπητα σκυλιά που τα κάνετε και υποφέρουν, υπάρχει μένος ενάντια στην αισχροκέρδεια από την εκμετάλλευση των Ντόμπερμαν!!!

  • 14 Απριλίου 2011, 14:43 | Ολγα

    Ειναι απιστευτο ποσοι «φιλοζωοι» υποστηριζουν τον ακρωτιριασμο των ζωων και προσπαθουν με ανοητα επιχειρηματα να πεισουν και τους υπολοιπους πως – «δεν ποναει»- «ετσι το καναμε παντα γιατι να το αλλαξουμε τωρα «- θα σταματησει ο κοσμος να παιρνει την ταδε ή την δεινα ρατσα «..

    ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.

    Ολοι αυτοι με τα καθαροαιμα τους , αδυνατουν να αντιληφθουν οτι ο υπολοιπος πολιτισμενος κοσμος εχει δει εδω και χρονια.Οτι επεμβαινοντας στην φυσικη τους ομορφια ακρωτιριαζοντας τα,ουσιαστικα προσπαθουν να επιβεβαιωθουν οι ιδιοι.

    Εαν αγαπας το ζωο σου το αγαπας και με πεσμενα αυτα και με μακρια ουρα. Και τυφλο και κουφο και παραλυτο.

    Εαν σε ενδιαφερει να αποκτησεις ενα ζωο μονο και μονο επειδη εχει τρομακτικη εμφανιση τοτε το παιρνεις για ολους τους λαθος λογους. Το θεωρεις αντικειμενο και του φερεσαι ως αντικειμενο.

    Εαν χρειαζεσαι προστασια απο τους κλεφτες στο σπιτι- ΒΑΛΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.

    Εαν ο σκυλος σου κινηγαει την ουρα του και νομιζεις πως αν δεν την ειχε δεν θα την κινηγουσε πλανασαι πλανην οικτρα.

    Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΙΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΒΑΡΕΜΑΡΑ- ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ! ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.

    ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ – συνηθως οταν τους κανεις μπανιο μπαινει νερο μεσα , ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΑΥΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ.

    Ο «κοσμος» θα πρεπει να σταματησει να κοβει ουρες και αυτια.Οι κτηνιατροι πρωτοι θα πρεπει να σταθουν στο υψος των περιστασεων. Δεν μπορει να συνεχιστει αλλο αυτη η κατασταση. Και οσο για τους υπερασπιστες του ακρωτιριασμου… Ισως να ειναι δυσκολη η προσαρμογη στα νεα δεδομενα αλλα σιγα σιγα θα το δεχτουν. Ετσι γινεται παντα .

    Αλλωστε αυτος ο νομος υπερασπιζεται τα ζωα. Δεν μας ενδιαφερουν οι προσωπικες αποψεις του καθε ιδιοκτητη,breeder ή λατρη συγκεκριμενων φυλων.
    Επιτελους, τα ζωα εχουν δικαιωματα.

    Και ταιστε και κανενα αδεσποτακι που και που ..

  • 14 Απριλίου 2011, 10:17 | Αθανασία Μαργαρώνη

    Αυτό που ζητάτε είναι να πέσει το δέντρο μόνο αν κόψετε τα κλαδιά! Λες και αν απαγορευτεί η συμμετοχή των «κομμένων» φυλών στις εκθέσεις θα σταματήσει ο κόσμος να κόβει αυτιά και ουρές!
    Τότε είναι που θα αρχίσει ο πραγματικός ακρωτηριασμός και τότε αλοίμονο σε εκείνους τους φιλόζωους που επιζητούσαν την απαγόρευση με όλα τα μέσα όπως τον εκβιασμό πολιτικών για χάρη των ψήφων!
    Ειδικά το τελευταίο δεν περίμενα να το δω και μάλιστα δημόσια κιόλας!
    Και αλλοίμονο επίσης αν οι πολιτικοί αυτοί ενδώσουν σε κάτι τέτοιο…

  • 14 Απριλίου 2011, 08:52 | ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΟΣ

    την φυλή του ντοπερμαν την έφτιαξε ο άνθρωπος απο το 1890 και ταν πάντα με κομμένα αυτιά και ουρές .

    αν σταματήσει αυτό το πράγμα σταματάει και η φυλή που όλοι αγαπάμε.

    ναι στην απαγόρευση ακρωτηριασμών σκύλων με ΕΞΕΡΕΣΗ στα ντοπερμαν.

  • 14 Απριλίου 2011, 00:49 | Κουτρακου Βασιλικη

    Προς αποκατασταση της Αληθειας για την «απαγορευση» κοπης ουράς κ αυτιών.

    Ο Νομος 2017/1992 που κυρώνει την Ευρωπαίκη Συνθηκη για την προστασία των Ζώων συντροφιάς αναφερει στο αρθρο 10 (χειρουργικές επεμβασεις)

    1. Οι χειρουργικές επεμβασεις που προοριζονται να τροποποιησουν την εξωτεριη εμφανιση ενος ζωου συντροφιας ή προορίζονται για άλλους μη θεραπευτικους σκοπους πρεπει να απαγορευτούν ( κ κυρίως:
    α) το κοψιμο της ουράς*
    β) το κοψιμο των αυτιών*
    γ) η αφαιρεση των φωνητικών χορδών*
    δ) η αφαιρεση των νυχιών κ των δοντιών
    2. Δεν πρέπει να επιτραπούν εξαιρεσεις , ως προς αυτήν την απαγορευη παρά μονο:
    α) αν ένας κτηνιατρος κρινει αναγκαια μια μη θεραπευτική επεμβαση είτε για λογους κτηνιατρικούς, είτε προς όφελος ενός συγκεκριμενου ζώου.*
    β) για να εμποδισει την αναπαραγωγή.

    Εάν εσείς θεωρείτε ότι με τον νομο αυτό απαγορευεται το κόψιμο ουράς ή/κ αυτιών κ δεν βλεπετε μπροστά σας ολοκληρο «παραθυρο», για να μην πω «μπουκαπορτα» το οποίο σκοπιμως αφηνουν από το Στρασβουργο, διότι προφανώς εκεί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπαρχουν Φυλές με χαρακτηριστικές ιδιαιτερότητες εμφανισης, τοτε δεν ξερω τι να πω, περαν του οτι ερχομαστε να τιμωρησουμε μία προγενεστερη πραξη……….

    Επίσης, είναι απορίας αξιο το πώς ενώ καποιοι εδω μέσα αναφερουν ότι ένα σωρο χωρες απαγορευουν το κοψιμο της ουράς κ των αυτιών, στις Εκθεσεις αυτών των χωρών εμφανίζονται κ κερδίζουν κ θεση στο βαθρο σκυλι χωρίς ουρά ή/κ αυτιά.
    Χαρακτηριστικά αναφερω το Παγκοσμιο που έγινε στο Παρισι το 2010 (σναουτσερ κ ντογκο αρτζεντινο),
    το Crufts του 2010 κ 2011 (μποξερ, ντομπερμαν, ροτβαϊλερ, σναουτσερ),
    το Παγκοσμιο της Μπρατισλαβα, το IDC των ντομπερμαν κ.λ.π.

    Εάν θελετε να δείτε τις σχετικές φωτογραφίες, επειδή δεν μπορώ να τις «ανεβασω» εδώ, καντε ένα google, ή μπειτε στο worlddogpress . com κ θα δείτε μονοι σας την αληθεια των γραφομενων μου.

    Δεν ξερω ποιος σκυλος είναι πιο δυστυχής: αυτός που «εχασε» (κατά την ανθρωπινη ορθοκρισία) την μακρια ουρά το κ τα κρεμαστα αυτιά του, ή αυτός που είναι ολημερίς σε ένα μπαλκόνι να τον βαραει ο ήλιος κ η βροχή, ουρλιαζοντας τους περαστικούς γιατί ο «φιλοζωος» ιδιοκτήτης του δεν τον θελει μεσα στο σπίτι? Ή μήπως αυτός ο σκυλος που φοραει φιογκακια, φουστιτσες ή μπλουζακια γιατί ο ιδιοκτητης του το βρισκει χαριτωμενο? Ή εκεινος που έχει φτιαχτεί για να κυνηγάει, αλλα καποιοι αφού τον αγορασαν, ξεροντας τι φυλή είναι, του το στερούν κ πηγαινουν κοντρα στην φυση του γιατί οι ίδιοι θεωρούν το κυνηγι βαρβαρο?

    Δεν υπάρχει λόγος ασχοληθούμε με τους κατα συρροήν (για να μην πω… κατ’ επαγγελμα) φωνασκουντας κ διαφωνούντας, ο κυνολογικός χωρος είναι μια μικρογραφία της Κοινωνίας: παντα οι πιο ισχνες μειοψηφίες κανουν θορυβο αντιστροφως αναλογο του αριθμού τους αλλα κ της σπουδαιοτητας τους. Προς τους φιλους των ντομπερμαν: Θεωρείστε ότι τα εξαιρετικά αυτά σκυλιά προσφερουν μία ακόμα κοινωνική υπηρεσία κ θυμηθείτε τον φουκαρα τον Δον Κιχωτη που ξιφουλκούσε κατά ανεμομυλων…

    Κ βεβαια είχα παντα την απορία (η οποία προφανώς θα μού μείνει ναπαντητη) γιατί όλοι όσοι θεωρούν την κοπή της ουράς ή των αυτιών ενός σκυλου βαρβαρότητα κ ακρωτηριασμό, δεν έχουν παρει από ένα πλακατ ανα χειρας κ να συγκεντρωθούν έξω από μία Συναγωγή ή ένα Τεμενος, διαμαρτυρόμενοι εξισου έντονα για την περιτομή των αρρενων βρεφών, οι γονείς των οποίων ακολουθούν αυτές τις Θρησκείες……

    Συμπερασμα:
    Αφηστε τα ντομπερμαν να είναι ντομπερμαν. Αφηστε γενικά όλες τις Φυλές να είναι έτσι όπως τις περιγραφει το προτυπό τους κ έτσι όπως τις έχουν φτιαξει οι άνθρωποι που ασχολουνται με την επιλεκτική εκτροφή της καθε Φυλής. Το ξερω ότι σε καποιους ακουγεται σοκαριστικό αλλα δεν υπαρχει λόγος να κανουμε όλα τα σκυλιά «λουλού» του καναπε με φιογκακια, κοκκαλακια κ λοιπα αξεσουάρ.

  • 14 Απριλίου 2011, 00:16 | Πρεβέντης Κωνσταντίνος

    δεν μπωρω να διανοηθω ενα μονο πραγμα πως γινεται εσεις οι φιλοζωοι που αγαπατε τοσο πολυ τα αδεσποτα σκυλια, και δε λεω οτι κι εγω δεν τα αγαπαω, να τα βαζεται συνεχεια με τους κυνοφιλους, και ιδιαιτερα με αυτους που εκτρεφουν σκυλια οποιασδηποτε φυλης. Τα σκυλια ανεκαθεν οπως ολα τα παραγωγικα ζωα χρησιμοποιηυηκαν και εξελιχθηκαν απο τον ανθρωπο κατ΄αναγκη του. Λιγη Ιστορια να διαβασουμε θα δουμε οτι αναλογα με τις αναγκες των ανθρωπων απο περιοχη σε περιοχη, δημιουργηθηκαν και οι φυλες των σκυλων. Τα παλιοτερα χρονια οπου υπηρχε πιο πολυ φτωχεια επιζουσαν μονο τα σκυλια που προσεφεραν κατι στον ανθρωπο. ποιος απο σας τους φιλοζους μπορει εμενα να μου αποδειξει οτι οι τοτε ιδιοκτητες σκυλων, που συνηθως ηταν βοσκοι ή κυνηγοι, εκοβαν τις ουρες ή ακομη και τα αυτιά για αισθητικους λογους; Εκεινες τις εποχες αν ο σκυλος δε δουλευε, δεν ταιζοταν καν…
    σημερα απο οσο ξερω η ουρες αφαιρουνται σε πολυ μικρες ηλικιες, κατω των δεκα ημερων, αν γινει σε αυτη την ηλικία δεν υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει φοβια σε σκυλο ενω αν κοπει η ουρα σε ηλικια μεγαλυτερη των 8 εβδομαδων ο σκυλος μπορει να μην το ξεπερασει ποτε! Λιγα πραγματα να εχει διαβασει ενας ιδιοκτητης σκυλου θα πρεπει να γνωριζει οτι το σημαντικοτερο σταδιο στη ζωη ενος σκυλου ειναι μεταξυ 8 και 12 εβδομαδων αυτη ειναι η ηλικια οπου ο σκυλος κοινωνικοποιηται, ειναι δεκτικος σε νεα ερεθισματα, αλλα παραλληλα δεν επιτρεπεται να περασει καποια τραυματικη εμπειρία, γιατι μαλλον δε θα το ξεπερασει ποτε στη ζωη του. Απο την αλλη πλευρα μεγαλο ποσοστο κτηνιατρων απαγορευουν στους ιδιοκτητες να αφησουν τα κουταβακια τους να βγουν απ το σπιτι επειδη τα εμβολια δεν εχουν τελειωσει ακομη με αποτελεσμα να υπαρχει κυνδινος για θανατηφόρες ασθένειες!!! με αλλα λογια Ιοθετώντας ενα κουταβακι αρχιζουν τα δυληματα… Αν το κοινωνικοποιήσω ρισκρω να το χασω, αν παλι οχι ρισκαρω να εχω συνεχομενα προβλημα με ενα σκυλακι το οποιο θα φοβαται και θα δαγκωνει οτιδιποτε δεν ειδε στη προαναφερομενη ηλικια…
    Για να ερθουμε στο θεμα των υποτιθέμενων αισθητικων επεμβασεων και ακομη και του νομου του 1992. Ότι και να μου πειτε, ως μαθηματικος με γνωση της θεωριας πιθναοτητων, οσο πιο κοντοτριχο και αδυνατο το σκυλακι και οσο πιο μεγαλο τοξο κυκλου διανυει η ουρα του τοσο πιο μεγαλη και η πιθανοτητα τραυματισμου της, ιδιος τωρα που τα σκυλακια δε ζουν πια στη φυση αλλα μεσα σε διαμερισματα απου υπαρχουν κουφωματα, επιπλα πορτες και γενικοτερα «γωνιες»! Οταν σε φυλες οπως τα γερμανικα μποξερ, τα κανε κορσο, τα αμερικαν στανφορντ σιρε τεριε και τα ντομπερμαν οι πιθανοτητα υπερβαιναι τα 15 τοις εκατο, που στην πραγματικότητα ειναι πολυ μεγαλύτερη γιατι 1 στα 3 τραυματιζει καθ΄ολη τη διαρκεια της ζωης του τουλαχιστων μια φορα την ουρα του, τοτε ειμαι υπερ της κοπης και οπως λεει και ο νομος του 1992 γιατι ειναι για το καλο του σκυλου…
    Καποιοι μιλανε για απαγορευση στην Ευρωπαικη Ενωση των κομμενων σε εκθεσεις. Η Ιταλια ειναι εκτος ευροπαικής Ενωσης; ξερετε οτι το γερμανικο Μποξερ καθως και το ντοπμπερμαν, επίσης φυλή γερμανικης προελευσης, και τα δυο κοντοτριχα, εξελισονται παρα πολυ καλα στην Ιταλια ενω στη γερμανια εχει σχεδόν εκμηδενιστει η εκτροφη τους απο τοτε που εφαρμοστηκε ο νομος περι «ακροτηριασμου»;Τυχαιο; δε νομιζω!
    Απο ολη τη συζητηση εχω καταλαβει ενα πραγμα,όλοι οσοι ειναι εναντιων της «κοπής» δεν ειχαν ποτε κοντοτριχο σκυλο και οσοι ειχαν κοντοτριχο ειναι υπερ… Με λιγα λογια ολοι αυτοι οι και καλα φιλοζωοι που μιλανε για ακροτηριασμους ειναι εξω απ το χορό και ακομη και αν εχουν κρινει κοντοτριχα σε εκθεσεις δεν εχουν ζησει με κοντοτριχα στο σπιτι τους…

  • 14 Απριλίου 2011, 00:10 | Σταματης Δεληγιαννης

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ «ΚΟΜΜΕΝΩΝ» ΣΚΥΛΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Ο.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
    1. Surgical operations for the purpose of modifying the appearance of a pet animal or for other non-curative purposes SHALL BE PROHIBITED
    1. Χειρουργικές επεμβάσεις για τους σκοπούς της τροποποίησης της εμφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου ή για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ NA ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ…
    …ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ…ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ?…ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΥΣΧΙΕΙ Ο «ΒΑΜΜΕΝΟΣ» ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ Η ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ (που εδω ειναι φανερη και μαλλον ενοχλει)?…ΕΓΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ (λεμε τωρα…) ΠΟΛΙΤΗΣ…

  • 13 Απριλίου 2011, 23:56 | Νονια Κουσελα

    Ειναι απολυτως αντιφατικο, φιλοζωος-κριτης εκθεσεων ο οποιος ειναι κατα της συμμετοχης «ακρωτηριασμενων» σε εκθεσεις και ο οποιος θελει διακαως να τηρησει και εφαρμοσει τους νομους της καταργησης του «ακρωτηριασμου» που ισχυουν απο το 1992, να συμμετεχει σε εκθεσεις με την ιδιοτητα του ΚΡΙΤΗ και να ΚΡΙΝΕΙ ΚΟΜΜΕΝΑ σκυλακια.
    Ειναι απολυτως αντιφατικη αυτη η συμπεριφορα και επιτελους σεβαστειτε την προσπαθεια για τα σκυλακια και την εκαστοτε φυλη που ως κυριο γνωμονα εχει την καλυτερη δυνατη διαβιωση τους και την επιβιωση της φυλης απο τον αφανισμο!

  • 13 Απριλίου 2011, 23:07 | Νονια Κουσελα

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ «ΚΟΜΜΕΝΩΝ» ΣΚΥΛΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Ο.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ F.C.I…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ
    1. Surgical operations for the purpose of modifying the appearance of a pet animal or for other non-curative purposes SHALL BE PROHIBITED
    1. Χειρουργικές επεμβάσεις για τους σκοπούς της τροποποίησης της εμφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου ή για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ NA ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ…
    …ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ…ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ?…ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΥΣΧΙΕΙ Ο «ΒΑΜΜΕΝΟΣ» ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ Η ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ (που εδω ειναι φανερη και μαλλον ενοχλει)?…ΕΓΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ (λεμε τωρα…) ΠΟΛΙΤΗΣ…

  • 13 Απριλίου 2011, 23:46 | ελεονωρα

    να μην επιτρεπεται ο ακρωτηριασμος ζωων για αισθητικους λογους ! εχω ζησει απο κοντα τετοιου ειδους «αισθητικες » επεμβασεις και το ζωο υποφερει ποναει ενοχλειται για παρα πολυ καιρο μετα την επεμβαση, δεν μπορει να ακουμπησει πουθενα με ξυλακια χωμενα στα αυτια του δεμενα επωδυνες αλλαγες στισ γαζεσ .η μητερα μιας φιλης μου της ειπε καποτε οταν πηγε να κοψει την ουρα του σκυλου της «μα ειλικρινα πιστευεις οτι δεν ποναει ενα ζωο οταν του κοβεισ ενα κομματι του για να κανεις το κεφι σου ¨γιατι ετσι ακριβως ειναι

  • 13 Απριλίου 2011, 22:11 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

    εμεις θα πολεμησουμε για τα σκυλια που αγαπαμε ……παντα θα τα αγαπαμε και παντα θα χρειαστει να υπερασπιζουμε την φυλη μας τα ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ.και οι ψηφοι αυτο λενε …..οι εχοντες αδικο μαυριζονται….
    και εμεις επισης ψηφιζουμε για κυβερνηση αλλα δεν εκβιαζουμε ……παλευουμε και θα συνεχισουμε τον ΔΙΚΑΙΟ αγωνα μας !!!!!!!!!!!!

  • 13 Απριλίου 2011, 21:36 | Ευσταθιος Πατουνας

    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ «ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΈΝΩΝ» ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ!!!Προτεινω εαν και εφοσων δεν εισακουστουν τα αιτηματα για αρση της απαγορευσης συμμετοχης «ακρωτηριασμενων» ζωων, ο νομος να εφαρμοσθει για τα ζωα που γεννιουνται απο την ημερομηνια της ψηφισης του και μετα!!!!!!!

  • 13 Απριλίου 2011, 21:11 | Αγγελική

    Κυρία Υπουργέ,

    Σας εφιστώ την προσοχή… μην παραπλανηθείτε από μια μικρή ομάδα ατόμων / εκτροφέων / πωλητών ντόμπερμαν… θα ξεσηκωθούν τα σωματεία που ειναι και οι πραγματικοί ζωόφιλοι, που αγαπουν τους σκύλους οπως τους έφτιαξε η φύση και δεν τους αλλάζουν με βάση τα γούστα τους… οι αρνητικές ψήφοι δεν μου λένε απολύτως τίποτα… ή μάλλον μου λένε ότι είναι φανατισμένοι οι ντομπερμανάδες και τόσος φανατισμός κρύβει απο κάτω του το κέρδος…

    ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙΤΕ λοιπον κυρία Υπουργέ, ας προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ απο το 1992 προσπαθούμε να γίνουμε πιο άνθρωποι… ας μην μεινουμε εμποροι…

  • 13 Απριλίου 2011, 21:41 | Μαρούλα

    Αγαπητοί ντομπερμανάδες νομίζετε ότι ειναι μόνο ένα άτομο που σας «ενοχλεί»??? και σας χαλάει τα σχέδια για κερδη??? γιατι εθελοτυφλείτε??? δεν βλέπετε ότι οι περισσότεροι γράφουν ενάντια στις απόψεις σας και εσείς απλά εχετε μπει μανιακά και ψηφίζεται αρνητικα….? είστε μειοψηφία και θέλετε ο ΝΟΜΟΣ να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά σας!!! και την «αδικία» που νιώθετε!!! είστε ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ! και φοβάστε ότι θα μειωθουν τα έσοδά σας από τις πωλήσεις!!!

    Εμεις που είμαστε οπως βλεπετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! και άτομα και οργανώσεις μιλάμε με ΝΟΜΟΥΣ! και οχι με εκφράσεις του τύπου «ειναι αδικία» «αφήστε τα ντομπερμαν στην ηρεμία τους» «να κάνετε μήνυση» «σας προκαλώ» «ντροπή σας» και διάφορα άλλα τέτοια…

    ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ!!!

  • 13 Απριλίου 2011, 21:53 | Γιτισογλου Κων/νος

    Συμφωνώ με την απαγόρευση των κακοποιημένων/ακρωτηριασμένων να συμμετάσχουν σε εκθέσεις.
    Ο ακρωτηριασμός αποτελεί κακοποίηση είτε το θέλουμε είτε όχι.
    Η φύση προνόησε και για ουρές και για αυτιά.
    Με το ίδιο σκεπτικό αν κατέβουν οι φίλοι μας οι εξωγήινοι μπορούν να μας κόψουν από κεφάλι μέχρι και…γιατί αυτό θα θεωρούν σωστό.
    Συμφωνώ με την πρόταση του Υπουργείου για απαγόρευση των ακρωτηριασμένων ζώων.

  • 13 Απριλίου 2011, 20:07 | Βασιλης Καλαμαρας

    Κυρια Υπουργε
    …Ειμαστε αντιθετοι στην απαγορευση συμμετοχης σε εκθεσεις σκυλιων στα οποια εχουν γινει οι προφυλακτικες ( και οχι καθαρα αισθητικες οπως πολλοι ισχυριζονται ) επεμβασεις, στην ουρα και τα αυτια, για μια σειρα λογων περα απο τους «ιστορικους» και την σκετη αισθητικη η οποια ερχεται τελευταια και καταιδρωμενη για τους συνειδητους φιλους της ρατσας. Ο σημαντικοτερος ειναι οτι η εφαρμογη της απαγορευσης επεμβασεων θα γινει σε μια κοινωνια που ειναι ανωριμη να την δεχτει, μια κοινωνια που παρουσιαζει σχιζοφρενικη συμπεριφορα υιοθετωντας φιλοζωικες θεσεις μονο στα ΛΟΓΙΑ, επειδη δειχνουν politically correct και «συγχρονες», αλλα οι πρακτικες της απεναντι στα ζωα ειναι του προπερασμενου αιωνα. Η εφαρμογη της απαγορευσης θα οδηγησει υποχρεωτικα σε μειωση της αποδοχης των «ακοπων» δειγματων απο το κοινο σαν επιθυμητα προς αποκτηση, ακομα και χωρις τιμημα – φυσικα αυτα θα ειναι τα ποιοτικα με γενεαλογιο δειγματα, γιατι μονο αυτα θα μπορει να ελεγχθει το αν εχουν «κοπει» η οχι – σε αυξηση της εισαγωγης μαζικα «κομμενων» δειγματων απο τα Βαλκανια και την Ουγγαρια στα «μαγαζια» και στην αυτοσχεδια κακοποιηση ( αποπειρες ιδωτικης κοπης ) δειγματων απο ντοπιους ιδιωτες αναπαραγωγους αδηλωτων ζωων (ΒΥΒ) και τους πελατες τους.
    Βασικα θα εχουμε «γενοκτονια» των σκυλιων που υπο κανονικες συνθηκες αποτελουν το υλικο εκτροφης .
    Ολα τα αλλα ειναι τιποτα – αυτο μας καιει κυριως.
    Φυσικα το παραπανω μπορει σε πολλους να δειχνει «συντεχνειακο» προβλημα, αλλα η γενετικη ποικιλοτητα στις περισσοτερες φυλες ειναι περιορισμενη και οι συνεπειες δεν θα ειναι ευχαριστες. Περαιτερω μειωσεις της μπορει να αποβουν καταστροφικες.
    Καποιοι απο τον «ζωοφιλικο» χωρο αρεσκονται να μπερδευουν τους εκτροφεις που τηρουν τις προδιαγραφες υγειας, ποιοτητας κλπ (και οι οποιοι ειναι οι μονοι που τα αποτελεσματα των προσπαθειων τους συμμετεχουν σε εκθεσεις και μπαινουν στα σοβαρα στην αναπαραγωγη), με τους ανεξελεγκτους ιδιωτες εκτροφεις των μικρων αγγελιων επειδη ετσι μπορειτε να δημιουργειτε συγχυσεις σε μη ειδικους. Αυτη την ταση των – συνηθως οργανωμενων – ζωοφιλων ( οι οποιοι νομιζουν οτι τα αδεσποτα θα μειωθουν αν δεν υπαρχουν γεννες καθαροαιμων – εντελλως ανεδαφικη αντιληψη ) θα την πληρωσει ο κυνοφιλικος και ο ζωοφιλικος χωρος και πολλα σκυλια δυστυχως. Μια τετοια εκτροφεας παντως, ειναι ακομα και η …κα Δεκαριστου η οποια αμφιβαλλω οτι ειναι στο χωρο για οικονομικους λογους – πιστευω το αντιθετο, οσο και αν ειμαστε τωρα σε αντιπαραθεση. Δεν υπαρχει ειδοποιος διαφορα αναμεσα στην κυρια αυτη και σε οποιονδηποτε σοβαρο εκτροφεα φυλης που «κοβεται», οσον αφορα το παθος και την προσωπικη και οικονομικη θυσια οσον αφορα την εκτροφη της αγαπημενης του φυλης και την ανησυχια για το μελλον της.
    Καποιοι απο σας εχετε την εντυπωση οτι η σοβαρη εκτροφη εχει κερδη – θα σας απογοητευσω. Η ανησυχια για την μειωση της αποδοχης των κουταβιων των φυλων μας απο το κοινο δεν ειναι για οικονομικους λογους. Οι περισσοτεροι ουτως η αλλως, «μεσα» μπαινουμε και τα σκυλια τα δινουμε χωρις χρηματα – πολλες φορες με καποιες συμφωνιες για να παιξουν σε εκθεσεις αργοτερα, δεδομενου οτι το κοινο ενδιαφερεται για τη διαδικασια εκτροφης και τις εκθεσεις σε μικρο βαθμο, αλλα θελει πολυ ατομα των φυλων μας στο σπιτι του για λογους προστασιας. Αυτο τελικα που νοιαζει το μεσο ιδιοκτητη ειναι να εχει ενα δειγμα της φυλης οπως το θελει στο σπιτι του – και αυτο δεν θα το αλλαξει ο νομος.
    Οι επεμβασεις γινονται γιατι εχουν πολλαπλα ωφελη για τον κοινο σκυλο που εχει ο καθενας – τον προφυλασσουν απο τραυματισμους και ασθενειες και του «βρισκουν σπιτι».
    Οσον αφορα τα «κοπυ πειστ» κειμενα διαφορων αλλοδαπων κυριως οργανισμων που παρατιθενται εδω, το κοινο τους στοιχειο ειναι οτι απαιτουν οι επεμβασεις να γινονται απο ειδικο κτηνιατρο και επισης οτι τις θεωρουν περιττες οταν γινονται για καθαρα αισθητικους λογους.
    Προσπαθουμε να εξηγησουμε οτι οι λογοι δεν ειναι αισθητικοι για εμας ουτε ιστορικα ουτε και σημερα και οτι αυτη η περι καθαρης αισθητικης ειναι μια διεστραμενη αποψη που προβαλλεται απο τον ωργανωμενο «ζωοφιλικο» χωρο και απο συγκεκριμενους επιστημονες ενω υπαρχει και ζωοφιλικος και επιστημονικος αντιλογος – πχ οπως φαινεται απο συνδεσμους που εχουν παρατεθει στη διαβουλευση ειδικα το κοψιμο της ουρας εχει αξια για την εργασια πολλων φυλων ( κυρια κυνηγετικων) και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να γινεται νομιμα και σε χωρες που ειχαν κυρωσει την οδηγια του ’92.
    Μια διαφορα ειναι οτι οι δικες μας φυλες ( οι οποιες ανηκουν στην ομαδα εργασιας τις Διεθνους Κυνολογικης Ομοσπονδιας ) σε πολλες χωρες απο αυτες εχουν περιπεσει στην κατασταση του απλου κατοικιδιου απο το οποιο δεν ζητηται κατι παραπανω απο συντροφια και σε μερικες και σπορ, ( το οποιο εχει σοβαρες διαφορες απο την πραγματικη ζωη ), εδω και δεκαετιες και γιαυτο δεν θεωρουνται πια αναγκαιες σε αυτες τις χωρες – αυτο συμβαινει εκει μεν, δεν συμβαινει ομως εδω . Στην ελλαδα σχεδον κανενας δεν παιρνει ατομα αυτων των φυλων μονο για παρεα και ο «τυπος» των φυλων δεν ειναι ενα κενο αισθητικο κελυφος. Προσπαθουμε να εχουμε σκυλια με τον πρεποντα κοινωνικο αλλα και προστατευτικο χαρακτηρα και τον πρεποντα τυπο – εγω ο ιδιος εχω σωθει απο ενοπλη επιθεση 2 ατομων επειδη ειχα μαζι μου το σκυλο μου προσφατα, αν και ο σκυλος εδρασε μονο ψυχολογικα με την εμφανιση του και την αναγνωριση του αμεσα ως Ντομπερμαν, ωστε δεν χρειαστηκε να ελθει σε επαφη. Ο νομος ως εχει ειναι σε δυσαρμονια με την πραγματικοτητα.
    Τελειωνοντας θα σημειωσω οτι το προτυπο του Ευρωπαικου Ντομπερμαν εξακολουθει να ζηταει κομμενα αυτια και ουρα σαν εναλλακτικη με την φυσικη εμφανιση, οτι το προτυπο του Αμερικανικου Ντομπερμαν ζηταει ΜΟΝΟ κομμενα αυτια και ουρα και ουσιαστικα απαγορευει την φυσικη εμφανιση σε εκθεσεις, οτι πολλα σκυλια ( με στατιστικες) σε χωρες που απαγορευτηκε καποια στιγμη το κοψιμο της ουρας απο το κρατος, οπως στην γερμανια χρειαστηκαν τελικα κοψιμο σε μεγαλη ηλικια λογω μεταγενεστερης κακωσης της ουρας, οτι στις χωρες που εφαρμοστηκε η απαγορευση επεσε κατακορυφα το επιπεδο και η υγεια του πληθυσμου και θα ευχηθω να μην συμβει κι εδω το ιδιο.

  • 13 Απριλίου 2011, 20:45 | Μαρία Ειρήνη Ξηρόδημα

    Για το Άρθρο 7 παράγραφος 4
    Εάν η έκθεση αφορά έκθεση αδέσποτων ζώων για υιοθεσία, για πιο λόγο να απαγορεύεται η έκθεση ακρωτηριασμένων; Έτσι, μόνο, άλλωστε, μπορεί τα αδέσποτα που βρίσκονται ακρωτηριασμένα να έχουν μια ελπίδα να βρουν ιδιοκτήτη.

  • 13 Απριλίου 2011, 19:56 | Simou A.

    Μετά από πολλές μέρες που παρακολουθώ όλα τα σχόλια αποφάσισα και εγώ να επέμβω και να πω την γνώμη μου.
    Είμαι και εγώ ιδιοκτήτρια dobermann. Από τα λίγα αν όχι του μόνου άκοπου στην Ελλάδα με το οποίο λαμβάνω μέρος και σε εκθέσεις. Η επιλογή άκοπου ήταν εξαναγκαστική κατά κάποιο τρόπο από τον εκτροφέα για να μπορεί να «παίζει» και στις εκθέσεις χωρών του εξωτερικού όπου και απαγορεύεται η επίδειξη κομμένων. Ετσι έχω ιδία γνώμη για το πως επηρρεάζεται το σκυλί από το να είναι «φυσικό». Να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι το σκυλί μου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα (ηλικία 14 μηνών) από ωτίτιδες και να χρήζει φαρμακευτικής αγωγής (θεωρείτε ότι είναι καλό αυτό;), όπως επίσης και ότι έχει βρει ως παιχνίδι την ουρά του την οποία δαγκώνει μανιωδώς συνέχεια και πρέπει να αποσπούμε την προσοχή της κάθε λίγο και λιγάκι από αυτό το χόμπι της για να μην αυτοτραυματιστεί (πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο πόσο δυνατό δάγκωμα έχουν τα dobermann).
    Ετσι τώρα αν κάποιος με ρωτήσει κομμένο ή άκοπο με σιγουρια θα πω κομμένο. Διότι πέραν των προδιαγραφών της φυλής που το θέλουν κομμένο τίθεται σαφέστατα και θέμα υγείας. Και αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να έω ένα χαρούμενο και υγειές σκυλί.
    Τώρα όσο αφορά όλους τους «δήθεν φιλόζωους» (που πιστεύουν ότι όλοι εμείς που έχουμε «ακρωτηριασμένα» σκυλιά είμαστε λιγότερα φιλόζωοι) και περισσότερο αυτούς που εκπροσωπούν και φιλοζωικές οργανώσεις έχω να πω και για εκείνους μερικά πράγματα.
    Σταματήστε να ασχολείστε τόσο έντονα με το θέμα των φυλών που το πρότυπό τους τα θέλει κομμένα και προσπαθήστε να αγωνιστείτε περισσότερο με το χάλι της έλλειψης ζωοφιλίας της χώρας μας, της έλλειψης πραγματικής βοήθειας (κρατικής αλλά και πολιτών) σχετικά με τα αδέσποτα που κυριαρχούν στους δρόμους μας, της αφύπνισης όλων ότι ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι που το βαριόμαστε και το πετάμε. Ξεκινήστε καμπάνιες στα σχολεία και μάθετε στα παιδιά μας να αγαπούν τα ζώα πραγματικά, μαθετέ τα να τα φροντίζουν και να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις απέναντί τους. Κυνηγήστε τους υπευθύνους να κόψουν κονδύλια για τα καταφύγια ώστε να υπάρχει πάντα μια εναλλακτική. Και εμείς μαζί σας σε όλα! Γιατί πάνω από όλα είμαστε ΖΩΟΦΙΛΟΙ!! Θεσπίστε αυστηρούς νόμους που να έχουν ισχύ και να εφαρμόζονται για αυτούς που κακοποπιούν τα ζώα πραγματικά! (Λίγες φορές βλέπουμε στις ειδήσεις αλλά και στους δρόμους της υποτιθέμενης ευρωπαϊκής Ελλάδας μας ζώα που τα έχουν βασανίσει με τους χειρότερους τρόπους;)
    Βάλτε επιτέλους προτεραιότητες σε αυτή τη χώρα! Πάτε να περάσετε ένα νόμο στηριζόμενο σε εντελώς λάθος βάση και εξαπολύεστε εναντίον συγκεκριμένων φυλών και ανθρώπων (ιδιοκτητών) που δεν είναι αυτοί οι μη φιλόζωοι.
    Αυτά τα λίγα και πρόχειρα γραμμένα για τώρα και προσωπικά συνεχίζω να ελπίζω για ένα καλύτερο αύριο σε αυτή τη χώρα!

  • 13 Απριλίου 2011, 19:48 | κωνσταντινα πατουνα

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι αναφερουν οτι η χειρουργικη επεμβαση για αυτια και ουρα γινεται για καλλοπισμο και εκθεσεις την στιγμη που υπαρχουν εκατονταδες,διαφορων φυλων,που οι ιδιοκτητες δεν λαμβανουν μερος.Γιατι αναφερετε το κερδος και δεν αναφερετε το κοστος.γιατι δεν ψαχνετε να δειτε ποιες αλλες φυλες ζητουν εξαιρεσεις για τα χειρουργημενα ζωα τους και να λαμβανουν μερος σε εκθεσεις.Γινεται ενας προσωπικος πολεμος που αφορα τους ιδιοκτητες-εκτροφεις ντομπερμαν και αναρωτιεμαι,μηπως υπαρχει καποιο ωφελος κατω απο ολες αυτες τις κινησεις??

    ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ(καθως προκειτε για μεγαλοσωμες φυλες).

    ΔΕΝ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ,ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΑ(απο την φυση τους και μη,να κανουν).

    ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ(προτρεποντας και αλλους)ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(δυσπλασια-καρδια)ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ…ΜΕ Η ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η FCI.

    Α Γ Α Π Α Μ Ε ΚΑΙ Π Ρ Ο Σ Τ Α Τ Ε Υ Ο Μ Ε ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ

    Αυτο θεωρειτε βασανισμος-κακοποιηση εκμεταλευση???Τα σχολια δικα σας…

  • 13 Απριλίου 2011, 18:17 | ΛΙΑΡΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ & ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

    Δείτε παρακαλώ τι ισχύει στη Γερμανία, για τη φυλή των Ντόμπερμαν που είναι Γερμανική, με πρότυπο που συνέταξε η Γερμανία και ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να συμμετέχει ακρωτηριασμένο Ντόμπερμαν σε εκθέσεις εκεί!!! Δεν είναι κυνηγόσκυλο. Δεν μπορεί να τραυματιστεί. Ακόμα κι αυτοί που συνέταξαν το πρότυπο της φυλής, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ακρωτηριασμού στη φυλή.

    VDH Source: From the 1st May 2002 there will be an exhibition for banning all dogs from coming home and abroad That Were ear-cropped after the 1st January 1987 or dock-tailed after the 1st June 1998 so far as the operation Was not Made in agreement with the rules of the German law of the protection of animals (veterinarian Indication / exception Because of hunting use).
    (As from 1 May 2002 will be banned from participation in exhibitions both in the German dogs than for foreigners who have been cut off the ears after 1 January 1987 or the tail after 1 June 1998, as this is contrary German law for animal protection (exceptions to this regulation are hunting dogs).
    Source BK German: German law by Dogs with cropped ears born after January 1st, 1987, und cropped tails born after June 1st, 1998, can not take place on exhibitions after May 1st, 2002, in Germany.
    (Under German law, dogs with cropped ears born after 1 January 1987 and with its tail amputated after 1 June 1998, can not participate in exhibitions in Germany, with effect from 1 May 2002)

  • 13 Απριλίου 2011, 16:10 | Κωσνταντίνος Λέκκας

    Λυπάμαι πολύ που η κυρία Δεκαρίστου εμμεσα αλλά σαφέστατα δίνει πολιτική «προειδοποίηση» αναφέροντας την Β’ Αθηνών κτλ. Το κακό είναι οτι δεν βλέπει οτι μόνο και μόνο με κριτήριο την γνώμη του κόσμου όπως βλέπει αρνητικά θετικά το νομοσχέδιο, μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε συμβούλες και έμμεσες προειδοποιήσεις απο την κυρία Δεκαρίστου αλλά και τις άλλες περιθωριακές-εξτρεμιστικές ομάδες. Μήπως να κόψουμε και το αρνί απο το Πάσχα κύριοι και κυρίες εξτρεμιστές;

    Η γνώμη μου και η συμβουλή μου είναι να ακουστούν ΕΠΙΣΗΜΑ κυνοφιλικά σωματεία της χώρας. Ακόμα υπάρχει επίσημη κυνοφιλία σε αυτήν την χώρα και πρέπει να πάρει θέση καθώς και τα επιμέρους σωματεία των φυλών που θίγονται. Αλήθεια η κυρία Δεκαρίστου εκπροσωπεί τον ΚΟΕ ή απλά το υπουργείο;

  • 13 Απριλίου 2011, 16:49 | Μαρια Καρυτιανου-Παπαθανασιου

    προς ολους τους ιδιοκτητες της συγκεκριμενης φυλης: εφοσον τα σκυλια αυτα εχουν δημιουργηθει απο τον ανθρωπο κ ειναι «ελλατωματικα», μηπως να σταματησουν πια να εκτρεφονται τα συγκεκριμενα σκυλια? κ αν δε σας αρεσουν στη τελικη ας παιρνετε καποιο αλλο σκυλι…γτ δε τους βαζετε κ μια τουρμπινα να τα κανετε πιο γρηγορα? με τι αλλη βλακεια θελετε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα? οποιο κτηνιατρο ρωτησετε θα σας πει οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ Κ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΟΥΣ!». Το οτι γινοταν τοσα χρονια τι παει να πει? οτι πρεπει να ζουμε μια ζωη στο μεσαιωνα? συνελθετε…αν θελετε κοφτε τα δικα σας αυτια κ ποδια κ πηγαιντε σε εκθεσεις! ασχοληθειται με κατι αλλο για να ικανοποιησετε τους εαυτους σας!

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΑΥΤΙΩΝ Κ ΟΥΡΩΝ!»

  • 13 Απριλίου 2011, 16:21 | Κατερίνα Θεοχάρη

    Εμείς όλοι που δεχόμαστε τα ζώα μας ακριβώς όπως είναι, σας παραθέτουμε Ευρωπαικούς νόμους (και Ελληνικούς που ισχύουν εδώ και δεκαετίες αλλά δεν έγιναν ποτέ πράξη) και ιατρικές γνωματεύσεις (οτι δεν τίθεται θέμα ευζωίας ή μη με τον ακρωτηριασμό) και σεις μας παραθέτετε προσωπικούς, καλωπιστικούς, συντεχνιακούς και οικονομικούς λόγους. Με χτυπήματα κάτω απο τη μέση του τύπου: να ασχοληθούμε με άλλα θέματα που αφορούν τα ζώα. Κύριοι, ΚΑΙ αυτό το θέμα αφορά την ευζωία & τη φιλοζωία και καλό θα ήταν ήδη να είχατε συμμορφωθεί με τους νόμους.
    Κα υπουργέ, απαιτούμε να μείνει ο νόμος ώς έχει, με τα Ευρωπαικά πρότυπα και επιτέλους να εφαρμοστεί και να μην υποκύψετε σε συμφέροντα για άλλη μια φορά. Η ομαλή ζωή των ζώων τα οποία έχουμε καταστήσει υποχείριά μας και εργαλεία στα χέρια του κάθε επαγγελματία, δεν μπορεί να υφίσταται με ακρωτηριασμούς!

  • 13 Απριλίου 2011, 16:44 | ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(23 ΣΩΜΑΤΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 110 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

    Τα σχόλια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΩΝ ( όταν δεν υπάρχει λόγος υγείας του ζώου ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΑΛΕΙΨΗ της διαταξης του 3170 τα ζωα να μην γεννουν πριν περασουν 9 μηνες) ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΙΝΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

    Ελπίζουμε να είναι τυχαίο και να μην έχει να κάνει με πιέσεις οργανωμένων οικονομικών συμφερόντων.

  • 13 Απριλίου 2011, 15:40 | κωνσταντινα πατουνα

    δεν καταλαβαινω,θα πρεπει να τονισουμε οτι ψηφιζουμε υπερ της υπουργου η για το νομοσχέδιο???ετσι προσπαθει η κυρια δεκαριστου να περασει το μετρο το οποιο εκεινη θελει???η ψηφοφορία δεν παιζει κανενα ρολο??? Ειμαστε εναντιον της απαγορευσης κομμενων αυτιων και ουρας…..
    Ευχαριστω

  • 13 Απριλίου 2011, 14:46 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΞΙΦΑΡΑΣ

    Επιγραμματικα μιας και θα κλεισει
    γιατι μπορει καποιος να διαφωνει:
    1) το προτυπο, η εικονα και η ιστορια του ντοπερμαν ειναι συνηφασμενη με αυτην την εικονα
    2) γιατι ο νομος αφορα μονο το κομματι της κυνοφυλιας που πασχιζει για την διατηρησει την εικονα και των ποιοτητων της φυλης. Οι απλοι ιδιοκτητες θα συνεχιζουν να τα κοβουν. απλα θα τα κοβουν ποιο μεγαλα και οχι σε κτηνιατρους οταν πραγματικα θα πονανε και τα μετεγχερητικα αποτελεσματα θα ειναι αρνητικα πολλαπλασια. Επεισης δεν θα υπαρχουν σκυλια εκτος των εκτροφεων στις εκθεσεις. κοινος ο νομος μονο προβλημα θα δημιουργησει
    3) γιατι βελτιωνεις την ακοη του σκυλου, με οτι αυτο συνεπαγεται για την διαδραστικοτητα του με τον περιβαλλον
    4) το προφυλασεις απο αισθανειες(οτιτιδες) και τραυματισμους (της ουρας)
    5) του δινεις μεγαλητερες δυνατοτητες εκφρασεις των συναισθηματων του αφου πλεον μπορει και αυτο να κουνα τα αυτια του οπως τα λυκοσκυλοειδη.
    6) ειναι ποιο αποτελεσματικο στην εργασια του λογω καλητερης ακοης

    γιατι μπορεις να συμφωνεις με τον νομο:
    γιατι εχεις εξανθρωπισει τα σκυλια θεωρεις το κοψιμο μια βαναυση διαδικασια που κακοποιει το σκυλι. η αληθεια ειναι οτι καμια κακοποιηση δεν υφισταται απο την στιγμη που η ουρα κοβεται ημερων και το αυτι σε γιατρο πριν κλεισει το σκυλι του 4 μηνες.

    η αληθεια ειναι οτι οποιοσδηποτε θεωρει τον εαυτο του κυνοφιλο δεν θα επρεπε να εχει προβλημα απο μια διαδικασια που αυτο που προξενει στο σκυλι ειναι μια ενοχληση λιγο ωρων και επιπροσθετα εχει αρκετα θετικα αποτελεσματα.

    Η νομοθεσια ξεκινησε απο την γερμανια, οπου ο σκυλος φορολογηται (αναλογα το κρατιδιο νομιζω)

    Αντιλαμβανομαι οσους θεωρουν την επεμβαση βαναυση, το ιδιο πιστευα και εγω μεχρι που το εζησα απο κοντα: δεν ειναι ομως.

  • 13 Απριλίου 2011, 14:04 | Βασιλική Χρήστου

    Ο ακρωτηριασμός των ζώων χωρίς ιατρικό λόγο είναι σαφέστατα κακοποίηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται .
    Πάντως είναι απογοητευτικό αλλά και προκλητικό το γεγονός ότι ενώ υπάρχει μια πληθώρα προβλημάτων στη διαχείριση των ζώων συντροφιάς αδέσποτων και μη, κάποιοι επισταμένα ασχολούνται και χύνουν τόνους μελανιού για να υποστηρίξουν τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουρών. Μάλιστα προσπαθούν να δείξουν ένα πλασματικό όγκο ομοϊδεατών τους, πρασινίζοντας τα σχόλια που είναι υπέρ τους και κοκκινίζοντας αυτά που είναι κατά τους . Όλα αυτά δεν είναι τίποτα αλλά παρά έλλειψη πραγματικής ζωοφιλίας και η εκδήλωση του γεγονότος ότι θίγονται τα μεγάλα συμφέροντα εκτροφέων , διοργανωτών , κτηνιάτρων , ιδιοκτητών ακρωτηριασμένων σκύλων και όποιων άλλων εμπλέκονται.
    Κρίμα όλα αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης . Θεωρώ ότι η Κυρία Αποστολάκη πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της για τη μη συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.
    Επίσης όσοι μιλούν για μη ύπαρξη παρατημένων ντόμπερμαν , έχουν βγει ποτέ στο δρόμο να φροντίσουν αδέσποτα ζώα; Φυσικά και υπάρχουν ντόμπερμαν παρατημένα όπως και ροντβαιλερ και πίτμπουλ με ή χωρίς κομμένα αυτιά και ουρές . Και ακόμα περισσότερα παρατημένα ,οι παραπάνω ράτσες ως ημίαιμα που προκύπτουν από κατά λάθος ζευγαρώματα και για να μην στειρωθούν τα καθαρόαιμα ζώα τους , τα κουτάβια γεννιούνται και πετιούνται στο δρόμο . Ολες αυτές οι ανούσιες εκθέσεις και αναφορές χαρακτηριστικών καθαρόαιμων ρατσών, οι αντιεπιστημονικές βλακείες από ανίδεους υποστηρικτές του ακρωτηριασμού αλλά και η εμμονή σε προσωπικές επιθέσεις σε όσους δεν τους κάνουν την χάρη να συμφωνούν μαζί τους, προκαλούν θλίψη στους ανθρώπους που βλέπουν τα ζωντανά σαν συντρόφους ζωής και όχι σαν επιβεβαίωση του εγώ τους.

  • Άρθρο 7
    Παρ.4. Συγχαρητήρια για την προσθήκη της παραγράφου 4. Παρότι ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς απαγορεύεται απο το 1992 , δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν τηρείται και τα ακρωτηριασμένα ζώα συμμετέχουν ανεμπόδιστα σε εκθέσεις. Να προβλεφθούν πρόστιμα για διοργανωτές και εκθέτες.

  • 13 Απριλίου 2011, 12:30 | Pineloph *

    gia thn koph autiwn k ouras…. douleua se kthniatrio 4 xronia sto opoio h kthniatros pou to eixe ekove k oures k autia .. to skuli se olikh narkwsh k thn wra ths kophs ametrhta ouriaxta…gia opoion loipon pisteuei oti to zwo den ponaei einai gelasmenos… ta skulia gennhthhkan me autia k oures gia kapoio logo ..oute akouei kalutera me kommena autia oute trexei kalutera xwris oura.gia tis ektheseis twra kalo tha einai apo edw k pera oses gennes tha ginode na mhn kovode oures k autia ..alla oxi ta skulia pou einai hdh kommena na mhn ksanasumetasxoun se ektheseis….kapoia apo auta einai fermena apo to ekswteriko hdh kommena …afou ola auta ta xronia ginotane as dwsoun topo sthn orgh ,alla apo dw k pera ola na ta afhnoun akopa..an teirhthei auto den tha paizei kanena doberman pleon stis ektheseis k einai krima giati einai einai mia ekplhktikh fulh …

  • 13 Απριλίου 2011, 12:45 | Δεκαριστου Μαρια

    Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:

    ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΤΗΣ FCI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ των κρατών, ούτε πάνω απο την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ που κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Νόμο 2017/1992 και ισχύει από τότε, απαγορεύοντας τους ακρωτηριασμούς.

    ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ της FCI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ. Είναι απλά περιγραφές, του πως θα πρέπει να είναι οι σωστοί σκύλοι για κάθε φυλή.

    Τα πρότυπα των φυλών αλλάζουν κάθε τρείς και λίγο.

    Σε μερικά πρότυπα των φυλών της FCI, υπάρχουν περιγραφές και για άκοπα και για κομμένα αυτιά/ουρές γιατί στις 86 χώρες που υπάρχουν στην FCI, δεν περιλαμβάνεται μόνον η Ευρώπη, αλλά και χώρες της Ασίας,των νησιών του Ειρηνικού Ωκαιανού,της Καραιβικής, κλπ όπου οι ακρωτηριασμοί δεν έχουν απαγορευτεί. Γιαυτό δεν έχει λογική ο ισχυρισμός ότι αφού το γράφουν τα πρότυπα, αυτό πρέπει να ισχύσει.

    Εμείς όμως είμαστε Ευρωπαίοι και θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους Νόμους όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες.

  • 13 Απριλίου 2011, 12:40 | baios

    Takers and doers
    Το νομοσχέδιο επηρεάζει κάποιους από εμάς αλλά τον περισσότερο κόσμο δεν τον επηρεάζει καθόλου. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να διατυπώνουμε απόψεις για πράγματα που δεν μας επηρεάζουν και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουμε και πλήρη εικόνα της κατάστασης. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που ανήκουν στην κατηγορία των takers και είναι η πλειοψηφία του απλού ζωοφιλικού κόσμου που ανατριχιάζει και εναντιώνετε στο κόψιμο ουράς και αυτιών με την αιτιολογία της κακοποίησης κτλ, καλά θα κάνει να σταματήσει να είναι talker, να περάσει στην μεριά των doers να πάρει ένα αδέσποτο σκυλάκι στο σπίτι του να δει και αυτό το καημένο λίγη αγάπη και φροντίδα και μετά ας πάρει θέση αφού ενημερωθεί για το θέμα λίγο καλύτερα σε σχέση με τους τραυματισμούς των εύθραυστων ουρών όπως των ντοπερμαν. Εκτός και αν τον ενδιαφέρει μόνο το well being του δικού μου σκύλου και άλλων σαν και τον δικό μου σκύλο και όχι των αδέσποτων. Αλλά τι λέω, ως talker μόνο το δικό μου σε ενδιαφέρει και τα άλλα σαν και το δικό μου, πολύ απλά γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι, ξέρω, δεν έχεις χρόνο, χώρο ή χρήματα ή οτιδήποτε…. μόνο μιλάς.

  • Κυρία Μιλένα Αποστολάκη.
    Σας έχουμε στηρίξει επανειλημμένα στην προσπάθειά σας να εκλεγείτε βουλευτής στη Β΄ Αθήνας.

    ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΟΙ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!

  • 13 Απριλίου 2011, 01:02 | Κωσνταντίνος Λέκκας

    Λυπάμαι πολύ που η κυρία Δεκαρίστου εμμεσα αλλά σαφέστατα δίνει πολιτική «προειδοποίηση» αναφέροντας την Β’ Αθηνών κτλ. Το κακό είναι οτι δεν βλέπει οτι μόνο και μόνο με κριτήριο την γνώμη του κόσμου όπως βλέπει αρνητικά θετικά το νομοσχέδιο, μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε συμβούλες και έμμεσες προειδοποιήσεις απο την κυρία Δεκαρίστου αλλά και τις άλλες περιθωριακές-εξτρεμιστικές ομάδες. Μήπως να κόψουμε και το αρνί απο το Πάσχα κύριοι και κυρίες εξτρεμιστές;

    Η γνώμη μου και η συμβουλή μου είναι να ακουστούν ΕΠΙΣΗΜΑ κυνοφιλικά σωματεία της χώρας. Ακόμα υπάρχει επίσημη κυνοφιλία σε αυτήν την χώρα και πρέπει να πάρει θέση καθώς και τα επιμέρους σωματεία των φυλών που θίγονται. Αλήθεια η κυρία Δεκαρίστου εκπροσωπεί τον ΚΟΕ ή απλά το υπουργείο;

  • Παρ.4. Συγχαρητήρια για την προσθήκη της παραγράφου 4. Παρότι ο ακρωτηριασμός αυτιών και ουράς απαγορεύεται απο το 1992 , δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν τηρείται και τα ακρωτηριασμένα ζώα συμμετέχουν ανεμπόδιστα σε εκθέσεις. Να προβλεφθούν πρόστιμα για διοργανωτές και εκθέτες.

  • 12 Απριλίου 2011, 23:10 | Νονια Κουσελα

    Κυριοι,
    ειναι αποριας αξιο αλλα και αποκαρδιωτικο να διαβαζουμε σε σχολια, αθεμιτες δηλωσεις οπως

    «Σας έχουμε στηρίξει επανειλημμένα στην προσπάθειά σας να εκλεγείτε βουλευτής στη Β΄ Αθήνας»,

    ειναι ανηθικο να καπηλευονται την διαβουλευση, μια δημοκρατικη διαδικασια, προσπαθωντας να αποσπασουν αποφασεις. Τα επιχειρηματα επι των θεματων που τιθενται ειναι αυτα που θα δημιουργησουν τα αποτελεσματα και οχι η κομματικη ταυτοτητα.
    Εχουν αναφερθει επακριβως και αναλυτικα οι σοβαροι λογοι για τους οποιους υποστηριζουμε την κοπη αυτιων-ουρας αποκλειστικα και μονο μεσω χειρουργικης επεμβασης για την ευζωια των σκυλων μας και οχι για καλλοπιστικους λογους.