- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - http://www.opengov.gr/ypaat -

Άρθρο 7 Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς

1. Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή η ένωση προσώπων που διοργανώνει εκθέσεις με ζώα συντροφιάς, οφείλει να εφοδιάζεται με σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Κτηνιατρικής του οικείου Δήμου.

2. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα ζώα συντροφιάς πρέπει να βρίσκονται υπό την άμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη/κατόχου/ συνοδού τους, ο οποίος οφείλει να μην τους προξενεί φόβο, αγωνία ή πόνο. Ζώα συντροφιάς που εκδηλώνουν χωρίς αιτία επιθετική συμπεριφορά προς τα άλλα ζώα ή τον άνθρωπο, φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο ή απομακρύνονται από την έκθεση.

3. Τα ζώα συντροφιάς που συμμετέχουν σε εκθέσεις, πρέπει να έχουν σημανθεί και καταγραφεί και οι συνοδοί τους να φέρουν το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό τους, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι εμβολιασμένα και ότι έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο αποπαρασιτισμό.

4. Απαγορεύεται η συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 7 Διοργάνωση εκθέσεων με ζώα συντροφιάς"

#1 Σχόλιο Από κυριακη Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 10:33

θεωρω οτι ο ισχυρισμος αν απαγορευτει ο αισθητικος ακρωτηριασμος θα γινεται παρανομα ..τουλαχιστον ατοπο ,γιατι αν ολοι δινουνε τα σκυλια μη ακρωτηριασμενα οσοι εμφανιζουν τα σκυλια τους σε διαφορετικη κατασταση θα πρεπει να πληρωνουν διπλο και αυστηρο προστιμο.
«Το αγαπαω το ζωο και τι εγινε που του κοψα τα αυτια»και αλλωστε δεν ποναει (για αυτο οταν συνερχονται απο την ναρκωση κλαινε και μερες μετα αουρλιαζουν αν καποιος τα αγγιξει ) για μενα δεν ισχυει γιατι αν καποιος εστω μου τρυπαγε τα αυτια παρα την θεληση μου θα τον μισουσα για ολη μου την ζωη ,η διαφορα με το ζωο ειναι οτι δεν καταλαβε οτι του το κανατε εσεις _βολικο δεν λεω _ …
ο λογος που ολοι φωναζουν ειναι γιατι φοβουνται οτι ο νομος θα εχει αναδρομικη ισχυ και θα χασουν πολλα λεφτα εφοσον δεν θα μπορουν να διαθεσουν αυτα που ηδη εχουν .
και δεν δεχομαι ο ανθρωπος τα εφτιαξε και απο την αρχη εχουν κομμενα αυτια αν επρεπε να ειναι κοντα θα τα δημιουργουσαν ετσι ..αυτο βασιζεται σε κατι αρχαιες γελοιες αποψεις .
τα αυτια και η ουρα στα πιτμπουλ κοβοντουσαν για να μην εχουν ευιασθητα σημεια στισ κυνομαχιες .
οι ουρες στα κυνηγοσκυλα για να μην μπλεκουν στα πυκνη βλαστηση στους βαλτους της αγγλιας και να μην καταλαβαινουν οι αλλοι κυνηγοι απο το κουνημα της ουρας οτι το ζωο βρηκε το θηραμα.????
ανα του αιωνες εγιναν τεραστιες προσπαθειες να σταματησει αυτη η τραγικη τακτικη αλλα παντα οι εκτροφεις την εμποδιζαν .τυχαιο δεν νομιζω…..

#2 Σχόλιο Από Κωνσταντίνος Καλοβυρνας Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 12:06

Για την ουρά:
«In countries where docking is legally not permitted the tail may remain natural.»
Μετάφραση:
«Στις χώρες που δεν επιτρέπετε το κόψιμο της ουράς θα πρέπει να παραμένει φυσική»

και η σωστή και ΟΧΙ παραπλανητική μετάφραση

«Στις χώρες που το κόψιμο της ουράς ΜΕ ΝΟΜΟ δεν επιτρέπετε ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ φυσική»

2 λεξούλες που αλλοιώνουν εκ του πονηρού προφανώς το νόημα της μετάφρασης.

#3 Σχόλιο Από εθελοντική ομάδα αδέσποτων γατιών Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 12:57

Άρθρο 7-παράγραφος 4. Να επιτρέπεται σε φιλοζωικές ενώσεις, σωματεία και ανεξάρτητους εθελοντές να λαμβάνουν μέρος σε εκθέσεις ακρωτηριασμένα αδέσποτα που ψάχνουν σπίτι (π.χ. τρίποδες γατούλες).

#4 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 15:29

# 14 Απριλίου 2011, 22:09 | Βασίλης Δάκας
Μόνιμος Σύνδεσμος
Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 3 Thumb down 4

Όχι μόμο αυτός.. και καμιά 50αριά μαζί του. Κάντε μας μύνηση. Αφού δε καταλαβαίνετε αλλιώς ότι η απαγόρευση θα φέρει μόνο ανρητικά τι να σας κάνουμε;

————
Κύριε Δάκα … εκτεθήκατε…

είστε 50 άτομα??? μάλλον λάθος κάνετε… είστε σίγουρα λιγότεροι!!! (οχι οτι το 50 είναι κανένας σημαντικός αριθμός…!) εγώ όλο τους ίδιους και τους ίδιους διαβάζω εδω μέσα και βλέπω ότι αυτοί οι ίδιοι μοσχοπουλάνε κομμένα ντόμπερμαν, είστε άπληστοι εκτροφείς!!!

Εμείς οι υπόλοιποι που αποτελούμε «ξεχωριστοί ομάδα» όπως είπε ένας κακόβουλος σκυλέμπορος… είμαστε ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!!!!!!!!!!

#5 Σχόλιο Από Κουτρακου Βασιλικη Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 15:48

14 Απριλίου 2011, 17:44 | Κατερίνα

«Κυρία Κουτράκου μου!!! σκυλάκι λουλου δεν έχετε και εσείς? ένα πομεράνιαν αν δεν κάνω λάθος, το κατεξοχήν ΛΟΥΛΟΥ σκυλάκι… άρα θα ξέρετε οτι και τα μικρόσωμα σκυλια ειναι γεμάτα ταπεραμεντο και είναι γεμάτα ζωή!!! ας μην συγκρινουμε τον καναπε λουλου με την κακοποιηση μέσω ακρωτηριασμών!!! ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!!!!!!!!!!»

Δια τους μη γνωριζοντες, το πομερανιαν (Zwerg Deutscher Spitz), ασχέτως του μεγέθους του κ με βαση την καταγωγή κ τα χαρακτηριστικά του, ανηκει συμφωνα με την σοφη καταταξη της FCI στην Ομαδα V, στην οποία συγκαταλεγονται όλα τα σπιτς κ οι Φυλές πρωτογονου τυπου (φυλές «ανεξελιγκτες» που όλως συμπτωματικά δεν έχουν καθολου πεσμενα αυτιά) και όχι στην ομαδα IX όπου συγκαταλεγονται τα μικροσωμα σκυλακια κ σκυλακια συντροφιάς. Το ταμπεραμεντο ενός γερμανικού σπιτς είναι παροιμιώδες, το ίδιο όμως κ η καχυποψία του, καθώς κ η αποκλειστική του αφοσίωση σε ΕΝΑ μονο άτομο, στον ιδιοκτητη του, επίσης κ η εξαιρετική πειθαρχία που επιδεικνύει στο λογο του «κυρίου» του. Αυτά, μαλλον δεν είναι γνωρισματα ενός λουλου του καναπε…….. παρ’εκτός κ εάν ακούγοντας πομερανιαν σκεπτεστε αυτά που πωλουνται μεσω μικρων αγγελιών ή σε πετ-σοπ κ μονο σχεση με πομερανιαν δεν έχουν, φιλτατη κυρία Κατερίνα μου!!!

Παρεπιπτόντως, λεγοντας «κυρία Κατερίνα», το μυαλό μου πηγαίνει στην πολύ μεγάλη μορφή του Ελληνικού Θεατρου, την «Κυρία Κατερίνα», ή οποία όμως νομιζω ότι δεν βρισκεται πλεον αναμεσά μας. Η μοναδικά άλλη «κυρία Κατερίνα» που γνωρίζω είναι μία παλαιά μας μανικιουριστα…… Οι λοιπές Κατερίνες που γνωρίζουν εκτός από όνομα έχουν κ επιθετο………

#6 Σχόλιο Από Καλαμαρας Βασιλης Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 18:12

Iσχυρισμοι οπως αυτοι της Κυριακης ειναι συνηθεις.
Οταν γραφουμε οτι θα πολλαπλασιαστουν τα αυτοσχεδια κοψιματα ( δεδομενου οτι οι κτηνιατροι θα απαγορευεται να κοψουν ) δεν το λεμε στον αερα και ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ. Μιλαμε για την πλειοψηφια μαλιστα των σκυλων οι οποιοι δεν θα παρουν ποτε μερος σε εκθεση και πανε σε σπιτια. Και η πλειοψηφια δεν προερχεται απο εκτροφεις με επωνυμια.
Ποιος θα ελεγξει και πως το οτι εχει γινει επεμβαση? Νομιζω οτι καποιοι αγνοουν την ελληνικη πραγματικοτητα. Προσωπικα δεν πιστευω οτι το συστημα με την διαδικτυακη βαση δεδομενων θα αποδωσει για οσους ενδιαφερονται μονο για τις προσωπικες τους επιλογες – κτηνιατρους θα βρουν να κανουν τα στραβα ματια και χιλιαδες σκυλοι θα ειναι διχως τσιπακι, οπως ειναι και τωρα…

#7 Σχόλιο Από Πουμπουρίδου Νικολέτα Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 18:54

Επειδη δεν γραφουμε συνέχεια δεν σημαίνει οτι δεν υπαρχουμε!!! Και ουτε φυσικα είμαστε εκτροφεις, πόσο μαλλον απληστοι…απλοι ιδιοκτήτες είμαστε κύριε Δημήτρη με όνομα και επιθετο σε αντίθεση με εσας!!!!
Και εσείς οι »χιλιάδες» καλα θα κάνετε να μπειτε λίγο μεσα στα πραγματα που είστε φιλόζωοι μόνο στα λόγια και βλέπετε Dobermann και αλλαζετε παιζοδρόμιο σιγοψυθηρίζοντας »να ο δολοφόνος»…τόσα ξέρετε όμως, τόσα λέτε και αλλα τόσα κανετε!! Δεν κρύβονται παντού λεφτα!!! Λεφτα κρύβονται πίσω απο τα πετ σοπ, τις παράνομες γένες και όλο αυτο που θα ζήσουμε όλοι μαζι αν περασει αυτο το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι!

Αγωνιστειτε για να υπαρχουν χώροι που θα μπορούν να τρέχουν τα σκυλία μας..
αγωνθιστείτε για να εκλειψουν οι περιπτωσεις πραγματικής κακοποίησης σκύλων που οι »φιλόζωοι»ιδιοκτήτες τους που τα μαζεψαν απο το δρόμο τα δέρνουν μεχρι λιποθυμίας, που οι επίσης »φιλόζωοι» ιδιοκτήτες τους, πετάνε τα ημίαιαμα κουταβάκια σε πηγάδια και ποτάμια προκειμένου να τα ξεφορτωθούν, επειδή δεν θέλουν να στειρώσουν το σκυλάκι τους μιας και »η φύση έτσι το έκανε…με μήτρα και όρχεις αντίστοιχα»!!
Τα σκυλια μας κομμένα ή μη να είστε σίγουροι οτι ζούνε σαν πραγματικά μελη της οικογενείας μας και δεν τους λειπει απολύτως τίποτα!!
Και στην κυρία που είπε οτι με τα 70 ευρώ το μήνα που δίνουμε για την τροφή του καθαρόαιμου σκύλου μας θα μπορούσαμε να σώσουμε πολλα αδεσποτα έχω να πω ότι στα ορφανοτροφεία υπαρχουν πολλα παιδακια που περιμένουν καποιον να τα υιοθετήσει αλλα οι πανακριβες εξωσωματικές πανε σύννεφο!!!Να τους κατηγορήσουμε όλους??? Τι λέτε??
Εκει που θέλω να καταλήξω είναι οτι έχετε χάσει το δάσος κοιτώντας το δέντρο κύριοι..πρέπει να υπαρξει παιδεία ώστε να σταματίσουν να υπάρχουν αδέσποτα και όχι να πολεματε τις καθαρόαιμες φυλες που μεγάλο ποσοστο των ανθρώπων που παιρνει καθαρόαιμο σκύλο ειναι συνειδητοποιημενο!!!

#8 Σχόλιο Από Ευθυμια Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 20:04

Αγαπητοι με λενε Ευθυμια Α..και ειμαι τελειοφοιτη ζωικης παραγωγης και απο την αρχη της ζωης μου ειχα σκυλια ημιαιμα και καθαροαιμα επισης στην γειτονια που μενω εχουμε και ειχαμε πολλα αδεσποτα αφου πολλοι ασυνηδητοι ερχονται και μας τα πετανε ετσι ουκ ολιγες φορες επρπε να περιθαλψουμε και να διατηρησουμε πολλα απο αυτα.Ο πατερας μου ηταν λατρης του γερμανικου ποιμενικου και επερνε σκυλια απο εκτροφεις και συνηθως απο το εξωτερικο γιατι οι ξενοι εκτροφεις του διασφαλιζαν οτι ειναι απαλλαγμενα απο γεννετικες ασθενειες και γιατι ηταν εργασιακα σκυλια.Απο τοτε εχουν αλλαξει πολλα οσο αφορα την ελληνικη εκτροφη και μετα απο τοσα σκυλια παραθετω τις ρατσες 5 γερμανικους ποιμενικους 1 γερμανικο πιντσερ 1μινι πιντσερ 1 πρωην αδεσποτο ελληνικο ποιμενικο 2ημιαιαμους ελλ ποιμενικους προικα απο την αδεσποτη μαμα ελλ ποιμενικο 1 πεκινουα πρωην κακοποιημενο 1 ημιαιμο αγνωστου διασταυρωσης και τωρα τα δικα μου 1 γκριφον τεριερ πρωην αδεσποτο και μια αλωπεκιδα μη αναγνωρισμενη αρχαιοελληνικη ρατσα μικροσωμου και πρωτογονου γεννετικα σκυλου (1 οιστρο το χρονο)σκεφτηκα καποια στιγμη λιγο πριν και την αποκτηση του γκριφονακου να αποκτησω 1 ντομπερμαν εχοντας την εμπειρια απο το γερμανικο πιντσερ που εχει χαμηλα αυτια και ειχε πολλα προβληματα με ωτιτιδες σε σχεση με το μινι πιντσερ σκεφτηκα οτι ενα μεγαλοσωμο σκυλι και με εργασιακη φυση αλλα και οσο αφορα τη φυλαξη αλλα τωρα με αυτο το νομο μπαινω σε περισσοτερες σκεψεις γιατι δεν ειναι δυνατον να εχω εργασιακο σκυλι που κατα το προτυπο στο εξωτερικο εχει κομμενη ουρα και να να μην εχει τα αυτια του συμφωνα με το προτυπο γιατι θα αντιμετωπησουμε το ιδιο προβλημα με τα αυτια..
Βλεπω πολλες διαμαρτυριες εδω αλλα δεν ειναι δυνατον να κανουμε τετοιο πληγμα στην ελληνικη εκτροφη ειδικα οταν αλλες εργασιακες φυλες εχουν πολυ κακες γραμμες αιματος με αποτελεσμα να εχουμε δυσπλασιες ισχυου που ειναι μια παθηση που δεν θελετε να την βιωσει κανενα σκυλακι και αυτο θα γινει αν αποκλεισετε τα μεχριτωρα δειγματα που τρεχουν στους αγωνες ειτε αυτοι ειναι μορφολογικοι ειτε εργασιας.
βλεπω και πολλα σχολια απο ζωοφιλους η καλυτερα φιλοζωους οπως αυτοι θελουν και δεν μπορω ναα καταλαβω με ποια λογικη ωθουν τους ενδιαφερομενους υποψηφιους αγοραστες να δωσουν τα λεφτα τους σε εκτροφεις του εξωτερικου οταν η χωρα βρισκεται σε τετοια υφεση η χειροτερα να διαλλεξουν ενα κομμενο απο πετ σοπ το οποιο σιγουρα θα εχει γεννετικες ασθενειες η ακομη πιο αθλια πολυ απλα να το παρει απο εκτροφεα και να το κοψει ο ιδιος.
Κατ¨εμε δεν νοειται να κανουμε ενα τετοιο βημα ειδικα οταν η ελλ εκτροφη εχει κανει τοσα θετικα βηματα οσο αφορα την υγεια των ζωων που δεσμευομαστε να διατηρησουμε για τα επομενα 10 με 15 χρονια..
Σκεφτηκατε ποσα σκυλια απο αυτα με σοβαρες ασθενειες σε τετοιους χαλαιπους καιρους θα βρεθουν στο δρομο..γιατι οι εκτροφεις και ακοπα να τα εχουν δεν θα τα πεταξουν ουτε αυτοι που τα παιρνουν γαι εκθεσεις η για την εργασιακη τους ιδιοτητα.
Εσεις οι φιλοζωοι ομως σχολιαζεται και για το ηθικο κομματι οποτε ας πιασουμε και αυτο..
ποσα απο τα ταλαιπωρα ζωακια που βρισκετε δεν εχετε χωρο να τα βαλετε και τα υποχρεωνεται σε διαρκεις αλλαγες σπιτιων υπο την μορφη φιλοξενειας χωρις καν να ελεγχεται το ποιον αυτου που τα φιλοξενει αν θα τα ταιζει αν θα τα βγαζει βολτα αν θα τα αφηνει μονα τους ολη μερα η αν θα τα κακοποιησει που αλλωστε και τα παραπανω κακοποιηση αποτελουν για μενα και η συνεχης αλλαγη εστιας εστω και προσωρινης…και να φανταστειται οτι και εγω εχω δωσει σκυλακια για φιλοξενια και επειτα για υιοθεσια οταν περιεθαλπτα αλλα σκυλακια που ειχαν αμεση αναγκη.
ποσοι απο εσας εχετε στειλει σκυλιτσες για στειρωση-εκτρωση σκοτωνοντας εμβρυα που μπορει να γεννιουνταν και την επομενη μερα αυτα τα σκυλακια τα ρωτατε αν θελουν να τους κλεψετε τα μωρα η αν νιωθουν την απωλεια και το χειροτερο δεν ειναι αυτο ειναι οτι ενω απαγορευεται σε κατασταση εγκυμοσυνης να κανετε στειρωση εσεις την κανετε ,οτι σε κατασταση προωρης εγκυμοσυνης εχετε την επιλογη να κανετε ενεσιμη εκτρωση που ειναι πιο ηπια για την σκυλιτσα αλλα δεν το κανετε γιατι θα σας βγει ακριβα,και αφου δεν εχετε κανει ενεσιμη εκτρωση κανετε στειρωση η οποια αναγκαστικα λογω της υφης που εχουν οι ιστοι σε εκεινη τη φαση αναγκαζει τον κτηνιατρο να αφησει κολοβομα στην μητρα το οποιο στη συνεχεια σε συνδιασμο με το γεγονος οτι δεν δινετε γκαλαστοπ και αλλα φαρμακα για την πληρη αποθεραπεια του ζωου αυξανει τον κινδυνο μεν σε μαστιτιδες και στην συνεχεια σε καρκινους του μαστου η νεκρωσεις αυτου με αποτελεσμα την μαστεεκτομη αλλα και την μη αποφυγη πυομητρας στον σκυλο αφου ορμονικα μπαινει σε κατασταση ψευδοκυησης με την αμεση απομακρυνση των εμβρυων και σε συνδυασμο με το κολοβομα της μητρας…αυτα που ειναι κοινα μυστικα στους κυκλους σας και εγω εμαθα με πονο εμπειριας τα λετε αυτα δεν ειναι αισχη.το γεγονος οτι σε πολλα αδεσποτα οι περισσοτεροι κτηνιατροι σας για να βγαινουν πιοφτηνα γρηγορα και χωρις κοπο αφηνουν κολοβομα μητρας σε αδεσποτα που μπορει να γυρισουν ξανα στο δρομο χωρις κανενας να εντοπισει εγκαιρα πιθανη πυομητρα δεν ειναι αισχη.το γεγονος οτι κανετε συμβολαια και ανεπικυρωτες σε αστυνομικα τμηματα υπευθυνες δηλωσεις υποχρεωνοντας τον επομενο γονεα να κανει την στειρωση ενω μεχριι προτινος δεν ηταν νομικη του υποχρεωση και μπορει να σας αγνοησεισε αυτο το θεμα ενω θα επρπε να κανει την στειρωση η φιλοζωικη(αληθεια που πανε οι επιχωρηγησεις) δεν ειναι αισχος το οτι υποχρεωνετε οσους δεν γνωριζουν η οτι εσεις για να ξεμπερδευετε μια ωρα νωριτερα κανετε σε κουταβια στειρωσεις,εχω δει και τριων μηνων γατακι να στειρωνεται,αυτα τα λετε η μονο πιπιλατε το μυαλο των αγνωνεθελοντων να το βουλωνουν και να μην βγαζουν βρωμες και ξυπνανε τους υποψηφιους γαι τις νομικες τους υποχρεωσεις,για να μπορειτε να παρετε αν εσεις και χωρις ψυχολογο να το πιστοποιει την στρεβλη αποφαση οτι εκει που ειναι δεν ειναι σε καλα χερια το ζωο και να το υποβαλλεται και σε αλλες φιλοξενειες η ακομα χειροτερα στοιβαγμα στα κολαστηρια κυνοκομεια σας..
Αυτα δεν τα λετε μονο αν καποιος ειναι και στις δυο ακρες τα βλεπει και επειδη εγω τα ειδα και τα βιωσα να μου αποδειξετε οτι δεν ειστε αυτοι που περιγραφω..!
Το γεγονος οτι περνεται και στειρωνετε κοκονια η αλωπεκιδες η αλλα ελληνικα σκυλιακαι αυτοχθονες φυλες τα οποια μπορουν μεσω του κοε να παρουν πεντγκρι και να μην ειναι ημιαιμα η αδεσποτα οπως σας αρεσει να διατεινεστε χωρις να εχετε καμμια γνωση κυνολογιας φυλων η στοιχειωδων κτηνιατρικων γνωσεων ειναι σωστο για την χωρα αυτηστην οποια ζειτε η υπαρχουν συμφεροντα πισω απο τις συγκεκριμενες ενεργειες για να πλουτιζουν οι ξενες εκτροφες και φυλες γαι να δινετε τροφη στους πετσοπαδες οι στους ισπανους που εχουν χειροτερη κατασταση με τα αδεσποτα απο εμας αλλα πολυ εξυπνα διαχωρισαν τις πρωτογονες και τις φυλες που στανταριστηκαν στους δρομους σαν νεα δειγματα φυλων και τα αναγνωρισαν σε δυο τρια χρονια..δειτε τα ποτεννγο της ισπανιας και ποσες υποοικογενειες αυτου εχουν αναγνωριστει και πολυ εξυπνα απομακρυνθει απο τους δρομους..
Με το να φωναζετε δεν θα καταφερετε τιποτα αντιθετα με τον καινουριο νομο και με τους ορους που υπαρχουν και για την ευζωια για τα σκυλαι εκτροφεια θα ηθελα να δω πως θα μπορειτε τωρα να διατηρειτε κυνοκομεια νομιμα…πολυ απλα βαλατε τα χερια σας και βγαλατε τα ματια σας..και αυτο ειναι πολυ δυστυχες γιατι δεν παιζεται ο εγωισμος σας σε αυτες τις αραδες που με τοσο μενος εκτοξευεται αλλα αθωες αδεσποτες ψυχες!εσεις μπορειτε να συνεχισετε να λετε οτι δεν υπαρχουν ρατσες αλλα μονο ψυχες αλλα σε αυτες προστρεχεται για να πειτε στους ασυνειδητους που σας ρωτανε αν θα μεγαλωσει αρκετα για το διαμερισμα το σκυλακι οταν θα εχετε και ντομπερμαν αδεσποτα μετα απο αυτα που γραφετε εδω και για την επιθετικοτητα του εκει να σας δω πως θα τους πεισετε οτι δεν ειναι επιθετικα γιατι scripta mannent αγαπητοι…

#9 Σχόλιο Από Ευθυμια Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 20:29

Ευθυμια Α..Επισης θα ηθελα να καταθεσω οτι στην πορεια μου στην ζωικη παραγωγη εχω δει και εχω αναγκαστει να κανω πολλα ανυπωτα για να εχετε ολοι εσεις το καθημερινο γαλατακι σας κρεατακι σας και μην μου πειτε οτι ειστε χορτοφαγοι γιατι τα νουμερα καταναλωσης κατα κεφαλην κρεατος αλλα και οι εισαγωγες κρεοπαραγωγων ζωντων σας διαψευδει,αναμεσα σε αυτα παραθετω οτι απο εδω και περα δεν θα πρεπει να τρωτε και να πινετε κατσικισιο κρεας γαλα η αρνακι το πασχα και γιαουρτακι γιατι και σε αυτα κοβουμε τις ουρες γιανα εχετε καθαρο γαλατακι και τα κερατα για να ειναι ομορφη η κεφαλη τους στη σουβλα σας οχι για να μην τυφλωθουν και μαλιστα χωρις αναισθησια ετσι στην ψυχρα και στους κριους και στους ταυρους κρεοπαραγωγης γιανα μην σας μυριζει το κρεας και ειναι σκληρο χωρις αναισθησια παλι και το χειροτερο ειναι το μπεικον σας που για να μην σας βρωμαει καπριλα κατα την γαλλουχια και ενω τα στρουμπουλουδικα αρσενικα γουρουνακια τα οποια με την ουρα τους πιλαλανε σαν σκυλακια κουνοντας την ουριτσα τους τα απομακρυνουμε απο τη χοιρομητερα και τους κοβουμε τις γλυκιες ουριτσες και κανουμε τομη στο περινεο και πιεζοντας τραβαμε τους ορχεις και τους αφαιρουμε απο το σωμα μεσα στο οποιο βρισκονται παλι χωρις αναισθησια και ολα αυτα για να φατε το ωραιο σας μπεικον odour free με τα ωραια αυγουλακια στο πρωινο σας απο κοτες που τις αναγκαζουμε να γεννοβολανε αυγα σχεδον ολο το χρονο και οχι οπως οι αγριες κοτες οταν υπαρχει αυξημενη ηλιοφανεια και μεγαλωνει η μερα χωρια τις βενζινες και τις κιλοβατορες που καιγονται γαι τη μεταφορα ολων αυτων των ζωων στον ελλαδικο χωρο αλλα και για την διατηρηση της αυγοπαραγωγης..
τα εγχωρια κρεατα που υπαρχουν τετοια εποχη πριν το πασχα καλυπτουν μονο το 10%της εγχωριας καταναλωσης κυριες και κυριοι για να μην αναφερω και το πολυτιμο γεννετικο υλικο των αλογων που δεν εμπερικλειεται σε αυτη τη ρυθμιση ως ζωο συντροφιας και εξαγετε στην ιταλια για λουκανικα και αλλα εδεσματα…
Αν δεν ειναι αυτα κακοποιηση τοτε τι ειναι γιατι τα γουρουνακια και ολα τα λοιπα πρεπει να αντιμετοπιζονται ετσι αλλα οχι τα ντομπερμαν αλλα δεν βλεπω να λετε τιποτε για αυτα τιποτε ειδικα για τα λουκανικα αλογου μηπως γιατι κρυβονται συμφεροντα πισω απο αυτα… μηπως γιατι καταναλωνεται και εσεις κρεας και αρα κατ επεκταση ειστε και εσεις βασανιστες ζωων…
Εγω δεν ξερω για σας παντως και μονο που τα εγραψα σιχαθηκα και ετσι φετος το πασχα θα φαω ριζες και κονδυλους και θα παω να κανω παρεα στους λυκους αλλης χωρας γιατι με πληροφορησαν οτι εδω στην Ελλαδα δεν εχουμε…!

#10 Σχόλιο Από Μαρούλα Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 20:47

«παλευουμε και θα συνεχισουμε τον ΔΙΚΑΙΟ αγωνα μας !!!!!!!!!!!!»

αγαπητέ κύριε… παλεύετε για τα ζεστά λεφτάκια σας… είστε απλά ΕΜΠΟΡΟΙ που αντιμετωπίζετε τα σκυλιά ως αψυχα αντικείμενα που φέρνουν κέρδος… τα πετσοκόβετε, τα εκπαιδεύετε με πνίχτες και στο τέλος τα διαφημίζετε μέσα από τα «αθώα» σας site για να βρείτε πελάτες…

εμεις από την άλλη δεν πουλαμε κουτάβια!, δεν κόβουμε κουτάβια, δεν βασανίζουμε κουτάβια…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ… η πλειοψηφία έχει ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!!!

#11 Σχόλιο Από ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 20:47

Παρακαλώ μην κάνετε πίσω στο κόψιμο των αυτιών και της ουράς.
Είναι κακοποίηση.
Και είναι έγκλημα όταν υπάρχουν πολλοι οι οποίοι τα κόβουν μόνοι τους με ξυράφια και ψαλίδια.
Στους λάτρεις των ντομπερμαν που λένε ότι αγαπάνε τα ζώα τους θέλω να πώ ότι καλά θα κάνουν να μιλάνε μόνο για το εαυτό τους και όχι για όλους όσους έχουν ντόμπερμαν.
Γιατί πως θα εξηγήσουν τα πέντε ντομπερμαν που έχουμε βρεί σε διάστημα 2 χρόνων?
Ευτυχώς μόνο το ένα είχε κομένα αυτιά.
Αλλά οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο ανεύθυνοι που δεν κάνουν διακρίσεις σε ράτσες.

#12 Σχόλιο Από Κατερίνα Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 20:58

«παρατάνε τα «μη ακρωτηριασμένα» Dobermann τους επειδή «δεν έμοιαζαν» με dobermann!!»

Γι’ αυτό ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ!!! που είστε φανατισμένοι και προωθείτε ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ! είστε κολλημένοι και δεν δέχεστε να αλλάξετε αυτη τη βίαιη πράξη!!!

Αυτος που παρατάει το ντόμπερμαν γιατί δεν μοιαζει με ντόμπερμαν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΦΙΛΟΣ!!! ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ για να παρετε τα ευρω θα του πουλήσετε το ντόμπερμαν πετσοκομμένο… για να ικανοποιείται το μάτι του… παρ’όλο που δεν είναι ζωόφιλος!!!

Αρα τι είστε? τι σας κάνει όλη αυτή η κίνηση? το να «φτιάχνετε» τα ντομπερμαν εξωτερικα για να τα αγοράζουν αντιζωόφιλοι κομπλεξικοί???
ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΨΥΧΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#13 Σχόλιο Από Κατερίνα Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 21:02

# 14 Απριλίου 2011, 22:09 | Βασίλης Δάκας
Μόνιμος Σύνδεσμος
Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 3 Thumb down 4

Όχι μόμο αυτός.. και καμιά 50αριά μαζί του. Κάντε μας μύνηση. Αφού δε καταλαβαίνετε αλλιώς ότι η απαγόρευση θα φέρει μόνο ανρητικά τι να σας κάνουμε;

————-

Νομίζετε ότι θα ασχοληθούμε πολύ ακομα μαζί σας??? θα φάτε τις καταγγελίες σας, θα πληρώσετε! και θα ηρεμήσετε!!!

Νομίζετε ότι θα χάσουμε κι άλλο χρονο για 50 άτομα??? έχετε δει πόσα σωματεία και οργανώσεις, αλλά και απλός ζωόφιλος κόσμος ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ???

Νομίζετε ότι δεν εχουμε καταλάβει πόσοι είστε (το πολύ 10… τόσοι γράφουν εδω μέσα…) και οτι δεν εχουμε καταλαβει για ποιους λόγους έχετε λυσσάξει???

Νομίζετε ότι στο Υπουργείο είναι μειωμένης αντίληψης??? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΊΖΩ!!!!!!

#14 Σχόλιο Από Κατερίνα Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 21:10

«8 Απριλίου 2011, 11:55 | Aspasia
Μόνιμος Σύνδεσμος
Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: Thumb up 18 Thumb down 4

Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι γίνεται κατά μέτωπον επίθεση σε μια ράτσα της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι λίγοι σε σύγκριση με άλλες και κατά κανόνα συμπεριφέρονται στα σκυλιά τους σα να είναι παιδιά τους.»

Αλήθεια φίλη Ασπασία… θα κόψεις τα αυτιά και τα δάκτυλα των παιδιών σου??? ή απλά σε έβαλαν να παπαγαλίζεις…???

#15 Σχόλιο Από Ευθυμια Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 22:28

Προτεινω γενικα περι ολου του νομοσχεδιου να μην αντιμετοπιζουμε μονομερως τα πραγματα γιατι καθε φυλη εχει φτιαχτει για ενα σκοπο ειναι υβριδιοκαι το ντομπερμαν οπως ολα και δεν μπορουμε να το αντιμετοπιζουμε σαν το λυκο αλλωστε αυτον τον εξαφανισε η κ Δεκαριστου, δεν εχω τιποτε με την κυρια περαν αυτου του σχολιου φτανει στις αποτερες προθεσεις τις να μην ειναι και αλλες αυτοχθονες φυλες οπως οι αλωπεκιδες που πρεπει καποια στιγμη να αναγνωριστουν και αυτες οπως ολες οι ελλ φυλες και σε παγκοσμιο επιπεδο ουτως ωστε να ενισχυθει η ελληνικη εκτροφη και στο εξωτερικο.
Να ενισχυθει ισως και με φοροελαφρυνση στους νεους ιδιοκτητες η επιλογη ενος ζωου απο εκτροφεα της ελλαδος και οχι του εξωτερικου ετσι ουτως ωστε να ανακοψουμε κατα καποιο τροπο τις εισαγωγες αρρωστων ζωων απο πετσοπαδες που μονο το κερδος εχουν ως κινητρο.
Να τσιπαρονται τα ζωα δωρεαν απο την πολιτεια η εστω με το ελαχιστο κοστος των 3 με 7 ευρω αν και αυτο ειναι λαθος γιατι δεν θυμαμαι να μου ζητησαν λεφτα στο αστυνομικο τμημα οταν πηγα να βγαλω ταυτοτητα.
Απο τους δημους να υπαρχει ενα ετησιο τσεκ απ γαι ολα τα ζωα για να ελεγχουν και την δουλεια των κτηνιατρων αλλα και αν τα ζωα ειναι εμβολιασμενα με τα τελευταια στελεχη των εμβολιων αν εχουν νοσηματα και να ελεγχουν αν ειναι τσιπαρισμενα αλλα και για να ενημερωνουν τους ιδιοκτητες η κηδεμονες οπως θελετε για τις νομικες αλλα και για τους νεους κτηνιατρικους χειρισμους που υπαρχουν και ολα αυτα να επικυρωνονται στο βιβλιαριο του σκυλου οπως περιπου με το κτεο που κανουμε για τα αυτοκινητα(ασχημα ακουγεται αλλα δεν εχω αλλο τροπο να το πω)
Να υπαρχουν χαμηλωτερες τιμες και καλυτερα παρεχομενες υπηρεσιες στους δημους για να αναγκασει τους κτηνιατρους να ριξουν τις τιμες η εστω για να κρατησουν τις ελαχιστες τιμες στις στειρωσεις αλλα και για καθε κτηνιατρικη παρεμβαση επεμβαση συμφωνα με τον καταλογο ενδεικτικων τιμων που ο ιδιος κτηνιατρικος συλλογος εχει εκδωσει…υπαρχει ψαξτε τον..
Να απαγορευτει η πωληση ζωων απο τα πετ σοπ.
Να ελεγχονται οι εκτροφεις και να εχουν δικαιωμα καταχωρησης της γεννας ακομη και οι ερασιτεχνες εκτροφεις φτανει και αυτοι να δεχονται τον ιδιο ελεγχο οπως οι νομιμοι εκτροφεις οι γεννες αυτες να προερχονται μονο απο σκυλια με πεντιγκρι και αναγραφεται το γεννεαλογιο τους.
Να γινει καταγραφη των αδεσποτων και ο αριθμος του κατα τοπους να κοινοποιειται ουτως ωστε να μπορουμε να βρουμε τους αδηλωτους back yard breeders αλλα και τους υπανθρωπους που αφηνουν αδεσποτα και τα κακοποιουνθανατωνουν φολιαζουν.
Να προστεθουν τα ζωα οπως τα γαιδουρακια και τα αλογα στα ζωα συντροφιας
Να γινουν μελετες απο κυνολογους και ειδικους στις αυτοχθονες φυλες που θα ενημερωνουν τις φιλοζωικες αλλα και τους κτηνιατρους γαι τις φυλες αυτες οπως και για τις υπολλοιπες ξενες φυλες
Να ιδρυθουν τμηματα κυνολογιας ψυχολογιας και εκπαιδευσης σκυλων στις κτηνιατρικες σχολες οπως και σε παρεμφερεις σχολες ζωικης και απο αυτε ς να απαρτιζονται ολα τα κρατικα κεντρα γαι την μεριμνα των ζωων
Να ελεγχονται ολες οι φιλοζωικες για τα χρηματικα ποσα που λαμαβανουν για την καταλληλοτητα των συνεργατων τους οπως οι κτηνιατροι να εχουν ψυχολογους για την ανευρεση οικογενειων και κυνολογους ψυχολογους και εκπαιδευτες εγκεκριμενους απο το κρατος και να ελεγχονται αυτοι που απαρτιζουν το ανθρωπινο δυναμικο των φιλοζωικων οπως και οι υποψηφιοι εθελοντες για τις προθεσεις τους και οταν προκειτε για φιλοξενειες για το οικειο περιβαλλον τους και για τις προθεσεις των ιδιων
Να υποκεινται και οι φιλοζωικες με τους ιδιους ορους με τους εκτροφεις στις διαταξεις γιατην διατηρηση ζωων σε κυνοκομεια με μηνιαιο ελεγχο απο φορεις του υπουργειου οπως και να εχουν αρχειο που θα κοινοποιειται
Να υπαρχει βαση δεδομενων γαι αυτους που εγκαταλειπουν ζωα η βασανιζουν ζωα και οι μεν να κοινοποιουνταιστους αρμοδιους φορεις και οι δε στο παννελληνιο.
Να στειρωνονται ολα τα ημιαιμα και οι αυτοχθονες φυλες να προωθουντα στα καταλληλα ενδιαφερομενα ατομα που θα θελουν να ενταξουν τα ζωα σε ελεγχομενο προγραμμα αναπαραγωγης επιβλεπομενο απο τον κοε η απο επιτροπη του υπουργειου για την διατηρηση της βιοποικιλοτητας.
Να γινουν βασεις δεδομενων απο ολα τα γαιδουρακια και τα αλογα υτωςωστε να ανακοψουμε την εγκαταλειψη τους οπως και την προωθηση τους για κρεας και να γινουν μελετες και ενταξη αυτων σε προγραμμα παραγωγης γαιδουρινου γαλακτος και φοραδισιου πρωτογαλακτος που εχει χρησει και στην μικροβιολογια αλλα και στην ευρεια καταναλωση με την μορφη του κουμις αλλα και στην διατηρηση πουλαριων που δεν θηλαζουν η δεν υπαρχει η φοραδα γιανα τα θηλασει
Ταυτοχρονα οσο αφορα τις αυτοχθονες φυλες το υπουργειο να εχει διαβουλευσεις και με αλλους οργανισμους διατηρησης και διασωσης αυτοχθονων φυλων οπως η Αμαλθεια.
Να διαχωριστουν οι κτηνιατρικες επεμβασεις απο τον ακρωτηριασμο το τονιζω δεν ειμαι εκτροφεας ντομπερμαν απλα επειδη εχω δηλωσει προτερα την προθεση μου για την αποκτηση ενος προτιμησα να γραψω σε αυτο το τοπικ για να μην κατηγορηθω.αν πρεπει να ισχυσουν αυτα για τα ντομπερμαν θα πρεπει να ισχυουν και για τα παραγωγικα ζωα αφου θελετε το αγλικο προτυπο αυτο θα εχουμε παντου…!
Να υπαρχει ενημερωτικο υλικο και σεμιναρια που θα διοργανωνει το υπουργειο στα σχολεια για την κυνοφιλια και την ζωοφιλια
Να επιτραπει η διατηρησηβ παραπανω των δυο ζωων σε μονοκατοικιες και να υπαρχει φοροελαφρυνση η μη προστιμο οταν τα περαν των 2 ζωων οταν ειναι πρωην αδεσποτα
Να υπαρχει οπως στο εξωτερικο η πληρωμη για την υιοθεσια για να τροφοδοτουνται οι υπολοιπες υιοθεσιες περιθαλψεις των ζωων προς υιοθεσια.
Να αφαιρεθει το προστιμο για την μεταφορα ανω των δυο ζωων γιατι θα γινει αντικειμενο εκμεταλλευσης.
Ν αυπαρχουν βασεις δεδομενων που θα προωθουν μεσω του υπουργειου τις ιυοθεσιες και αν καποιος ιδιοτης θελει να αναρτησει αγγελεια να υπαρχει συμβολλικο ποσο που θα ειναι παλι υπερ της μεριμνας των ζωων
Να υπαρχει αρμοδιο οργανο που οταν υπαρχει καταγγελεια να καταφθανει στον τοπο και με ψυχολογους σκυλων ανθρωπων κτηνιατρους κτηνιατροδικαστη εκπαιδευτες και να εξεταζει το συμβαν.
Να οριστει με καλυτερους ορους τι ειναι επιθετικο σκυλι και ποιες ειναι οι ανθρωπονοσοι που ειναι ιασιμοι και μη
Κατα την περιπτωση που ενα ζωο αποφασιστει να παει για ευθανασια λογω μη υιοθεσιας του να ειναι δυνατον να υιοθετηθει απο τις φιλοζωικες και αν αυτο δεν ειναι δυνατο να στοιχειωθετειται πραξη θανατου και να υπογραφεται απο τον γιατρο που την εκτελεσε και απο τον ανθρωπο που πηγε το ζωο για ευθανασια τελος μετα την ευθανασια να πιστοποιειται ο θανατος του με κτηνιατροδικαστικη πραξηκαι αυτη να κοινοποιειται.
Να οριστει επακριβως σε μια εκτροφη ποσα ειναι τα μετρα που αναλογουν σε καθε ζωο γιατην ευζωια του.
Να συσταθει οργανο για τον κρατικο ελεγχο και διευκολυνση των αμεα ατομων γιατους σκυλουςοδηγους
Να υπαρχει οργανο καταγραφης περισσυλογης των ζωων απο τα εθνικα και αστικα δικτυα και να κοινοποιηται οπως επισης και ο τροπος διαχειρησης των πτωματων αυτων.
Να υπαρχει χωρος που να επιτρεπεται η ταφη των ιδιοκτητων ζωων με ελαχιστη χρονιαια καταβολη που θα ειναι υπερ της μεριμνας των ζωων
Ν α γινετε ελεγχος τελος κατα το ετησιο τσεκ απ απο κυνολογους για το συνολο των ζωων που εχουν πεντιγκρι και ειναι απο πετ σοπ και δεν εχουν συμμετασχει σε εκθεσεις μορφολογιας κατα ποσο ειναι καταλληλα αναπαραγωγης εαν δεν επιθυμει ο ιδιοκτητης να το στειρωσει.τα εξοδα για την καταλληλοτητα αναπαραγωγης να εχουν και μερισμα που θα αποδιδετε για την μεριμνα των ζωων το δε συνολο να βαρυνει τον ιδιοκτητη και αν το σκυλι κριθει ακαταλληλο αναπαραγωγης να στειρωνετε παραυτα με προστιμο απο τον ιδιοκτητη για την μη τηρηση της εντολης εαν το ζωο δε ειναι υγιες να γινετε αμεσως η στειρωση απο την υπηρεσια και το συνολο να βαραινει τον ιδιοκτητη αν δε την κοπανισει να του πηγαινει στο σπιτι τσεκ απο την εφορεια και να μην του δινετε φορολογικη ενημεροτητα
Μετα τιμης Ευθυμια

#16 Σχόλιο Από STEFANOS GEORGIADIS Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 22:49

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
N ΒΑΣΣΑΡΑ , Αγγελική , Ολγα , νικολεττα , ρουσσου , Κατερίνα , Μαρούλα , ελεονωρα …..
Ειναι πλεον ολοφανερο απο τα λεγομενα σας αυτο το 10ημερο , οτι η σχεση σας με την φιλοζωια και ευαισθησια
για την κακοποιηση των ζωων , περιοριζεται στις αισθητικες επεμβασεις στα ντομπερμαν ….????
τυχαιο ..?? Δεν νομιζω .. Κατι παραπανω ξερει η αξιοτιμη Κα Δεκαριστου Μαρια ???
Οσο για την εμπειρια με τα ΛΟΥΤΡΙΝΑ ζωακια σας , πρεπει να σας πω οτι τα αληθινα ειναι πολυ διαφορετικα…
Τελος το μονο που μου μενει , ειναι να σας συγχαρω για την προσπαθεια σας και να σας ευχηθω για τις ημερες που ερχοντε
Καλο Πασχα , Καλη Ανασταση , και Καλο Φαγοποτι Στο Αρνακι, Κατσικακι και Γουρουνακι που θα ΣΟΥΒΛΙΣΕΤΕ
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ Η ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ …….
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

#17 Σχόλιο Από ΩΡΙΩΝ – Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 23:01

Να επιτραπεί η κοπή της ουράς σε όσα σκυλιά εργασίας απαιτείται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα.
Στα «ακρωτηριασμένα» ζώα που αναφέρει το σ/ν, περιλαμβάνονται και τα στειρωμένα ζώα;

#18 Σχόλιο Από Mikael Eriksson Στις 15 Απρίλιος, 2011 @ 23:09

Dear dogfriends!

My name is Mikael Eriksson and i write to you because i got engaged in this matter because of my big interest in dogs.

I love these animals and i have a big respect of their wellbehaviour.
For all my life i have had the great joy of living together with dogs.
I have had docked and cropped species as well as non cropped and docked.
My greek friends that have a dobermannkennel in greece told me that you are discussing whether it is good or bad to crop the animals.
My dogs have mostly been dobermanns and other working-breeds too.

In the country where i live, Sweden, it is forbidden to do this to the dogs but in the last years we are having a discussion here to allow docking and cropping again because of all the injuries to the working dogs. (broken tails and so on)

I am sure that these injuries hurts ten thousand times more than cutting when puppy.
When it was allowed here in Sweden i have taken part of the procedure since my mother used to grow dogs. The puppy yelled for two seconds and then it was over.
A friend of mine had a dobermann that broke its tail as an adult, that dog did not cry for two seconds…..that dog suffered! :(

My friends that have a dobermannkennel in Greece also know about this big risk of injuries and are now really worried about that their dogs that are workingdogs will break tails and hurt their ears….

They are real doglovers and do not sell dogs to anyone…..they really love and care about their animals, only giving them the best.
For the dog it is better to be cropped and docked, no doubt of that.
Especially for these working dogs that use their body hard. It is probably different with small terriers and poodles or something, i dont know, but i am thousand percent sure that working dogs need to be cropped and docked.

Trust me, for the dogs sake(!), you are making a big misstake if this gets forbidden.

Best regards!
/ Mikael Eriksson, Sweden

:)