- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - http://www.opengov.gr/ypaat -

Άρθρο 06: Παραχώρηση με δημοπρασία

1. Υδάτινες εκτάσεις της παρ. 4 του άρθρου 5 παραχωρούνται με δημοπρασία, για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) έτη, η οποία γνωστοποιείται με διακήρυξη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η οποία εκδίδεται ένα (1) μήνα πριν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.
2. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται τα αρμόδια όργανα, η διαδικασία, οι όροι και προϋποθέσεις, το μίσθωμα και οι εγγυήσεις που κατατίθενται και κάθε σχετικό θέμα που αφορά στη διεξαγωγή της δημοπρασίας, στην κατακύρωση του αποτελέσματος και στην κατάρτιση της σύμβασης.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 06: Παραχώρηση με δημοπρασία"

#1 Σχόλιο Από Κώστας Κουκάρας Στις 27 Φεβρουάριος, 2014 @ 10:12

Στο άρθρο 6 και στην παράγραφο 1 γίνεται αναφορά ότι το παρόν άρθρο ισχύει για τις υδάτινες εκτάσεις της παρ. 4 του άρθρου 5, δηλαδή φυσικών λιμνών. Για τα άλλα υδάτινα οικοσυστήματα, π.χ. τις λιμνοθάλασσες; Νομίζω ότι χρειάζονται διεκρινήσεις..

Κώστας Κουκάρας
Βιολόγος
ΝΕΑΡΧΟΣ Ο.Ε.

#2 Σχόλιο Από APC S.A. Στις 27 Φεβρουάριος, 2014 @ 15:26

Στην παράγραφο 1 ορίζεται ότι οι υδάτινες εκτάσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 5 (φυσικών λιμνών) παραχωρούνται με δημοπρασία, χωρίς να αναφέρεται σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η διάταξη αυτή και σε ποιες η παράγραφος 4 του
άρθρου 5.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ APC S.A.

#3 Σχόλιο Από Βασιλεία Αρτεμιάδου Στις 28 Φεβρουάριος, 2014 @ 10:47

Θα συνεχιστεί η μίσθωση άλλων υδάτινων οικοσυστημάτων π.χ. λιμνοθαλασσών, εκβολών ποταμών και παρακείμενων μονίμως πλημμυρισμένων εκτάσεων; Αν ναι, με ποια διαδικασία θα εκμισθώνονται (σύμφωνα με την έως τώρα διαδικασία θεωρούνταν λοιπά ιχθυοτρόφα ύδατα και εκμισθώνονταν με δημοπρασία).