- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - http://www.opengov.gr/ypaat -

Άρθρο 02 – Εμπορική συναλλαγή

Έμπορος αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή με παραγωγό που εκδίδει τιμολόγιο, οφείλει να εξοφλεί το τιμολόγιο εντός εξήντα (60) ημερών από την έκδοσή του. Επιτρέπεται η έκδοση συγκεντρωτικού τιμολογίου το οποίο αναφέρεται σε διαφορετικές συνεχόμενες παραδόσεις προϊόντων στον ίδιο έμπορο αγροτικών προϊόντων.
Κάθε αντίθετη με τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου συμφωνία μεταξύ των μερών, θεωρείται άκυρη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 02 – Εμπορική συναλλαγή"

#1 Σχόλιο Από Γιωργος Στις 27 Μάρτιος, 2017 @ 16:48

Συγνώμη η εξόφληση τιμολογιου ηταν στις 30 μέρες και το κάνετε 60.
Δλδ εγώ που καλλιεργω τομάτες κα θελω για να ξεκινήσει η συγκομιδή μου 3 μήνες και μιλάμε για μικρές ποσοτητες, θα θέλω να περιμένω και άλλους 2 μηνες για να πάρω τα πρωτα χρήματα μου. Βρε δεν πάτε καλά αντί να το κάνετε 15 μέρες το πατε 60 για ποιους δουλευετε; για τα μάρκετ και τις βιομηχανίες φαντάζομαι για να τοκιζουν τα χρηματα τους στις τραπεζες, όχι για τον αγροτη. Όταν οι γεωπόνοι μας πιστώνουν με 20% παραπανω γιατί δεν έχουμε ρευστό να παρουμε τα εφόδια μας, και μην ακούσω για τράπεζες και καλλιεργητική δάνεια και καρτες αγρότη.

#2 Σχόλιο Από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Στις 29 Μάρτιος, 2017 @ 20:42

ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΚΕΝΑ. ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΔΕΑ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΤΣΙ Η ΑΓΟΡΑ.
ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΟΦΛΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΩΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΩΠΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ Η ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 10 ΗΜΕΡΩΝ.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΩΦΛΗΣΗ.

#3 Σχόλιο Από ΜΕΤΡΟ Στις 21 Απρίλιος, 2017 @ 12:32

Η πληρωμή 60 ημερών θα εφαρμοστεί σε όλη την αλυσίδα διακίνησης αγροτικών προϊόντων, Παραγωγός – Μεταποιητής – Έμπορος;

Οι έτοιμες κομμένες σαλάτες εμπίπτουν στο σχέδιο νόμου;

Πως θα γίνει η πληρωμή τιμολογίου όπου αναφέρονται εγχώρια προϊόντα του παραρτήματος Ι και άλλα προϊόντα που δεν ανήκουν στο παράρτημα Ι;

Προμηθευτής που μας προμηθεύει προϊόντα τα οποία περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι και η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη, με ποιον τρόπο θα πληρώνεται; (προμηθευτής αλίπαστων προϊόντων)

Με αρκετούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων συνεργαζόμαστε με δικά μας τελάρα, τα οποία τους δίνουμε σε συμβολική τιμή, για να μην επιβαρύνονται με μεγάλα κόστη και για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Πως θα γίνεται η χρέωση αυτών;